Dostala jsem nový mobil, starý přestal fungovat. Měl ovšem jednu výhodu, vešel se do kapsy. Ten nový ne, je dotykový a velký.
Ale krásně fotí! Viz první fotka, na druhé ten mobil.
Ovšem pokud chci z koně fotit, musím kobylu zastavit, sundat rukavice, bičík strčit pod bočnici, rozepnout zips bundy a mobil vyndat z náprsní kapsy. Jinam se nevejde.
Sami uznáte, že momentky s ním nemohu fotit a i statické cíle jsou teď v zimě problém. Mohl by to vyřešit nějaký futrál,zavěšený na krku.
Máte něco vyzkoušeného?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Futrálku se závěsem na krk bych se bála. Vozila jsem se ven s ledvinkou, v ní jsem měla mobil, foťák, igeitovou taštičku a,zavírací nožík.
Na focení budete muset stejně telefon vyndat z pouzdra. Já mám malou běžeckou ledvinku z decathlonu, ale to by vám nepomohlo. Teď v zimě nosím telefon normálně v boční kapse vesty/bundy.
Existují rukavice, ve kterých se dá ovládat dotykový telefon. Mají je i v Decathlonu, v jezdeckých potřebách a obyčejné pletené prsťáky budou mít i Vietnamci.
A viděla jsem i rajtky s kapsou na dotykový telefon na stehně, myslím, že mimo jiné taky Decathlon.
Pouzdro, které se dá připnout skoro kamkoliv dělá Topgal https://www.malvik.cz/Pro-predskolaky/Batohy-a-tasky/Topgal-Kapsicka-Topgal-TOP-162-A-Black?gclid=Cj0KCQiA8_PfBRC3ARIsAOzJ2uqC9582kJD6ESWVPANlnh-sI0u7MP77Nimu1Kxtiruc9XuQHWARoH4aAp15EALw_wcB
Asi by to šlo připnout i na bezpečnostní vestu. Ale záleží, jak máte telefon veliký, já mám dotykového prcka, takže v nejhorším ho narvu i do rajtek.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Jakého máte prosím dotykového prcka? Také sháním. Děkuji 🙂
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jakého máte prosím dotykového prcka? Také sháním. Děkuji 🙂
Sony Xperia z3 compact, už se asi neprodává, mám ji 3 roky a už, tehdy to byl starší model...
Sony dělá pořád řadu compact, sice jsou myslím voděodolné, ale cena 12-15 tis. a nic moc foťák za ty peníze.
Když jsem pokukovala po nástupci, tak třeba Samsung galaxy a3 je podobně malý a za ani ne poloviční cenu. A taky by měl mít zvýšenou odolnost proti vodě.
U takových telefonů ještě člověk nemusí moc řešit, kam s ním, vejde se skoro všude. A hlavně jde ovládat jednou rukou ( mám pidi ruce), což považuju za obrovské plus na koni, že nemusím pouštět otěže, ale v zvládnu v jedné ruce otěže, rukavice, případně tušírku a v druhé telefon.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
kapička
napsal(a):
Sony Xperia z3 compact, už se asi neprodává, mám ji 3 roky a už, tehdy to byl starší model...
Sony dělá pořád řadu compact, sice jsou myslím voděodolné, ale cena 12-15 tis. a nic moc foťák za ty peníze.
Když jsem pokukovala po nástupci, tak třeba Samsung galaxy a3 je podobně malý a za ani ne poloviční cenu. A taky by měl mít zvýšenou odolnost proti vodě.
U takových telefonů ještě člověk nemusí moc řešit, kam s ním, vejde se skoro všude. A hlavně jde ovládat jednou rukou ( mám pidi ruce), což považuju za obrovské plus na koni, že nemusím pouštět otěže, ale v zvládnu v jedné ruce otěže, rukavice, případně tušírku a v druhé telefon.
Děkuji, já jsem jediný "malý" sehnala Nokia Lumia nevím kolik, ten je taky asi 7 let starý, a nebyl drahý. Vyhovoval by, kdyby "nevypadával" 🙂 měla jsem Nokia 300 ASHA, ten byl fajn, půl dotykáč, ale v mých podmínkách mi tel bohužel dlouho nevydrží, a takový, aby vydržel a vyhovoval ještě nevymysleli 🙂 Mne by stačil i obyčejný s tlačítkama, ale ty dělaj asi už jen pro seniory taky velký, a hlavně bez MP 3, což je pro mne životně důležitá funkce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
kapička
napsal(a):
Omlouvám se za mobilní OT
Tlačítkové s MP3 se sehnat dají (Nokia 130, Nokia 3310 z roku 2017 nebo nějaký odolný jsem u někoho viděla) otázka je uživatelská přívětivost...
Já právě nemohla dohledat, jestli tam MP3 je. Našla jsem Aligator, za tu cenu by šel taky vyzkoušet. Já potřebuju telefon opravdu jen na volání, SMS, a jako mp4, nic víc.
K pouzdru na mobil - já si koupila sportovní s páskou, co se dává na paži, v kik za asi 100, v Elektru za 400. Já tedy nosila na koleni, z ruky mi při práci padal Myslím, že by se dal připnout přes bundu třeba nad zápěstí, aby byl po ruce.
Nevím jak je mobil velký, ale já když nemám kapsu, tak vozík mobil v kapsičce na mobil od eskadronu:
https://www.equiservis.cz/opasek-eskadron-na-mobilni-telefon-kolekce-25643cz974/
Je nepromokavá a dotykový displej funguje i přes folii...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Mobil už sebou netahám.On by mi někdo mohl volat a otravovat mě☺️ Notabene koby se naučila mi funět do mobilu a pochopte zákazník by si mohl myslet bůh ví co tu nedělám.😂 Pouzdro můžete zvolit třeba to na ruku a nebo i takovéto voděodolné.
https://m.alza.cz/spigen-velo-a600-waterproof-phone-case-black-d5022586.htm?kampan=adpla_vyrobci_Prislusenstvi_pro-mobilni-telefon_pouzdra_m_1o5_1003798_SP004a9f51_~49436303707~&gclid=CjwKCAiAlvnfBRA1EiwAVOEgfKhl8Onc-d84D3i6pUgYS2bYGr7HAtqZHo51s1k39-xCG644OnG5uBoC3YgQAvD_BwE
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mobil už sebou netahám.On by mi někdo mohl volat a otravovat mě☺️ Notabene koby se naučila mi funět do mobilu a pochopte zákazník by si mohl myslet bůh ví co tu nedělám.😂 Pouzdro můžete zvolit třeba to na ruku a nebo i takovéto voděodolné.
https://m.alza.cz/spigen-velo-a600-waterproof-phone-case-black-d5022586.htm?kampan=adpla_vyrobci_Prislusenstvi_pro-mobilni-telefon_pouzdra_m_1o5_1003798_SP004a9f51_~49436303707~&gclid=CjwKCAiAlvnfBRA1EiwAVOEgfKhl8Onc-d84D3i6pUgYS2bYGr7HAtqZHo51s1k39-xCG644OnG5uBoC3YgQAvD_BwE
Jen dotaz. To, že je poutko uchycené jen na jednom místě, aby se mobil hezky protáčel, to má nějaký důvod? Nebo chtějí 300 peněz za šit, který mi bude uhýbat?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
sisi58
napsal(a):
Jen dotaz. To, že je poutko uchycené jen na jednom místě, aby se mobil hezky protáčel, to má nějaký důvod? Nebo chtějí 300 peněz za šit, který mi bude uhýbat?
Tohle Zuzko není žádný "shit".To poutko je tam kvůli manipulaci, abyste se nemusela škrtit když chcete mobil používat v pouzdře.☺️ Jinak seženete toho spousty i levněji.Tohle je jen pro zhruba přestavu a je vodotěsné a ne jen voděodolné.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tohle Zuzko není žádný "shit".To poutko je tam kvůli manipulaci, abyste se nemusela škrtit když chcete mobil používat v pouzdře.☺️ Jinak seženete toho spousty i levněji.Tohle je jen pro zhruba přestavu a je vodotěsné a ne jen voděodolné.
Jak škrtila? Pouze zvednu mobil před sebe a fotím. Ne,že napřed zjišťuji, která strana mobilu je nahoře.
Je hezké, že je vodotěsný, ovšem já se s mobilem nekoupu.
Něco jako na fotce.Ale to byl jen obrázek.Navíc v komentu bylo, že povolují spoje.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
sisi58
napsal(a):
Jak škrtila? Pouze zvednu mobil před sebe a fotím. Ne,že napřed zjišťuji, která strana mobilu je nahoře.
Něco jako na fotce.Ale to byl jen obrázek.Navíc v komentu bylo, že povolují spoje.
Zuzko ty komenty na Alze berte s rezervou a to velkou.Nějakou dobu jsem s alzou měl něco společného a lidi jsou někdy neskutečný "dobytek".Ono u pouzder za kilo s daní Vám povolí jiné věci.☺️Jinak nejlepší bude zajít přímo do prodejny a vyzkoušet co Vám bude vyhovovat.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zuzko ty komenty na Alze berte s rezervou a to velkou.Nějakou dobu jsem s alzou měl něco společného a lidi jsou někdy neskutečný "dobytek".Ono u pouzder za kilo s daní Vám povolí jiné věci.☺️Jinak nejlepší bude zajít přímo do prodejny a vyzkoušet co Vám bude vyhovovat.
Nic jiného mi nezbude, ale chtěla jsem dopředu vědět, co je dobré, co nekupovat, co se vůbec vyrábí. Prostě přednákupní průzkum.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
sisi58
napsal(a):
Nic jiného mi nezbude, ale chtěla jsem dopředu vědět, co je dobré, co nekupovat, co se vůbec vyrábí. Prostě přednákupní průzkum.
Jasan rozumím.Je toho mraky a vše indie nebo čína.
sisi58
napsal(a):
S týmto nič neodfotíte- cez foťák budete mať ten igelit. To už možno radšej nejaké puzdro na ruku, obvykle mávajú “dieru” na foťák. Ale rovnako bude treba zastať a odopnúť... navyše nedobre reagujú telefóny cez ten obal, nehovoriac o rukaviciach...
Arbora
napsal(a):
S týmto nič neodfotíte- cez foťák budete mať ten igelit. To už možno radšej nejaké puzdro na ruku, obvykle mávajú “dieru” na foťák. Ale rovnako bude treba zastať a odopnúť... navyše nedobre reagujú telefóny cez ten obal, nehovoriac o rukaviciach...
To jste mě nepotěšila. Ovšem ty podvodní jsou prý průhledné natolik, aby šlo fotit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
sisi58
napsal(a):
To jste mě nepotěšila. Ovšem ty podvodní jsou prý průhledné natolik, aby šlo fotit.
Jo tam to jde.Jsou k tomu i vyrobeny.
sisi58
napsal(a):
A zkoušela ste fotit s podvodním na souši? Podvodní fotí dobře pod vodou, protože pod ní se eliminují odlesky světla na obalu. Ale i tak tam musíte přitisknout obal co nejblíž k objektivu aby šlo něco nafotit. Podle mě vás to bude o to víc v sedle deptat.
To už vidím jako reálnější pořídit pevný držák na přilbu nebo na hruď a bezdrátovou samospoušť na mobil...
lenacia
napsal(a):
A zkoušela ste fotit s podvodním na souši? Podvodní fotí dobře pod vodou, protože pod ní se eliminují odlesky světla na obalu. Ale i tak tam musíte přitisknout obal co nejblíž k objektivu aby šlo něco nafotit. Podle mě vás to bude o to víc v sedle deptat.
To už vidím jako reálnější pořídit pevný držák na přilbu nebo na hruď a bezdrátovou samospoušť na mobil...
A nebo si nechám narůst třetí ruku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Pak už jen selfie tyč a Sisi58 bude slavná "youtuberka".😁
https://youtu.be/Iesd-kpLfhs