Uživatel s deaktivovaným účtem

Řešily se tu už boty, ale co rukavice? Mám nízký tlak a prsty na rukou neustále zmrzlé, navíc se mi i na rukou projevuje chladová alergie. Rukavice tedy nosím už asi od září, to mi stačí obyč koženkové, ale na zimu jsem zatím nesehnala takové, aby v nich bylo teplo a dalo se v nich něco dělat, držet otěže apod. Každopádně bych chtěla s Windstopper vrstvou.
Doporučíte? Cena nehraje roli.

Já zatím koukám na rukavice na běžecké lyžování, ty vypadají, že splňují celkem parametry. Líbí se mi zatím tyto:
https://www.mall.cz/sportovni-rukavice/leki-nordic-thermo-lady-white-black-charcoal-75
Ale budu raději za osobní zkušenosti.
Já mám jezdecké neoprenové, přesný typ nevím, na D&J, od kud je mám, je nemůžu najít. Stály asi 500. Cit v nich je asi tak poloviční, než v tenkých letních, když mám trénink na jízdárně, tak dobrý, ale když jsem u koní v zimě kolem nuly 4-5 hodin a nekydám, jen vodím, čístím, sedlám, tak mi prsty mrznou. A na běžkách je v nich pekelný vedro.
Já mám jakési tlusté je to dvouvrstvý flís,jezdecké .Mají koženku ,nebo něco kolem palců a na dlani .Ta se mi tedy oloupala.Už je mám pár let a v těch tedy jezdím opravdu jen v mrazech.
Pokud mi kdy ruce extrémně mrzly,nejlepší je,mít je v rukávech
Otěžemi tím sice příliš nepracujete,když držíte dvěma prsty,zasunuté do rukávu,ale spolehlivě vám to ruce ohřeje
Asi tyhle https://www.jezdecke-potreby-viktorie.cz/rukavice/rukavice-fleece/?variantId=3426&gclid=EAIaIQobChMI9rag17SI3wIVi-R3Ch1m6wlrEAQYFCABEgKs5fD_BwE

Neoprenových, fleecových a různých jiných jsem už vyzkoušela víc, ale mrznu v nich po pěti minutách... Nutně potřebuju minimálně tu windstopper vrstvu. Jak mi malinko ofouknou klouby na hřbetu ruky, je vymalováno...
Skúte si vybrať v rukaviciach na bežky. Väčšinou nie sú také mohutné, ako lyžiarske a dá sa v nich dobre držať aj oťaž v ruke.
Mám tieto a ani pri zjazde cca 30-40km/h mi neprefúknu. Na dlani je nejaká kožka, takže dobrý grip aj na lopatu a vidle :)
https://zimne-rukavice.heureka.sk/fischer-xc-polar-rukavice/
já používám tyhle a jsem s nimi spokojená, zatím mi neprofoukly.
https://www.horseandme.eu/rukavice-jezdecke-frozen-qhp--zimni--cerne/
moje kamarádka si pak nemůže vynachválit tyhle
https://www.horseandme.eu/rukavice-jezdecke-ascot-rsl--zimni--black/
lenacia
napsal(a):
já používám tyhle a jsem s nimi spokojená, zatím mi neprofoukly.
https://www.horseandme.eu/rukavice-jezdecke-frozen-qhp--zimni--cerne/
moje kamarádka si pak nemůže vynachválit tyhle
https://www.horseandme.eu/rukavice-jezdecke-ascot-rsl--zimni--black/
Nerozumím slevám 3, 4 nebo 5%. Myslím, že je akorát páračka s přeceněním, ale pro zákazníka je to k prdu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Hladce obrace nahodit sejmout.😂
https://youtu.be/Vp9HnQygNwA

Lenacia: jak jsem psala, takových rukavic mám plný šuplík, tam tak akorát patří...

akscha
napsal(a):
A neodrbaji se ty bezkove rukavice o zarazky na otezich? Nema nekdo zkusenost?
Odrbají, ale až po celkem dlouhé době - resp. samozřejmě záleží, jak moc se s koněm taháte. Já jezdím buď na zahozené otěži nebo lehkém přilnutí, tudíž rukavice drží dlouho (v řádu let).
Hm, tak to by pro mě asi nebylo. Nárazově jezdím trošku temperamentnější koně, kde se snažím při práci držet stabilní přilnutí typu "třetí zarážka". A když si nedám pozor na prokluzování otěží a jsou tam zarážky, zvládnu si bez rukavic odřít ruce (už se mi to tedy dlouho nestalo, ale pořád to mám v dobré paměti). Proto se dražších nekožených rukavic trochu bojím.
Na volnou otěž nebo hodně lehké přilnutí bych asi klidně brala i palčáky. Ona ta ztráta malíčku není zas tak tragická. Ideálně dvouvrstvé - tenkou prstovou dovnitř a palčák navrch. Mám to osvědčené na lyže a jeden čas jsem tak i jezdila. Bohužel na tu "temperamentnější" kobylu si je brát nechci - je to plňaska a potřebuju mít v ruce nějaký cit.
Zatím nejteplejší jsou staré prstové retro. Zevně kůže, uvnitř bavlna. Kupuji je v sekáčích kolem 20kč:). Neprofouknou, dlouho nepromoknou, nekloužou, cit celkem zachován. Lze je i namazat krémem na kůži. Neperu je, když už jsou nechutné, vyhodím.
Zkoušela jsem i rukavice na běžky, když v nich neběžkuji, prsty mi mrznou. Věci určené na sport nehřejou, jsou nepromokavé, ale člověk si je musí vytopit pohybem.
Palčáky z pravé kožešiny mi také nestačí, nosím je na zapřahání v zimě ale s fleesovými prstovými uvnitř.
Do -5 na svižnější ježdění celkem fajn Roeckl zimní, ale na krokovku nestačí a za ty prachy jsou velmi rychle ojeté. Na krokovky v nich jezdím jednoruč, jedna ruka pod bundou a střídám.
Teplotu rukou mi výrazně ovlivňuje teplá bunda včetně teplých rukávů.
Testováno člověkem 50kg, s nízkým tlakem. Ruce mám normálně studené i v pokojové teplotě, pod 10 stupňů se mi dělají pod nehty třískovité hemoragie.
akscha
napsal(a):
Hm, tak to by pro mě asi nebylo. Nárazově jezdím trošku temperamentnější koně, kde se snažím při práci držet stabilní přilnutí typu "třetí zarážka". A když si nedám pozor na prokluzování otěží a jsou tam zarážky, zvládnu si bez rukavic odřít ruce (už se mi to tedy dlouho nestalo, ale pořád to mám v dobré paměti). Proto se dražších nekožených rukavic trochu bojím.
Na volnou otěž nebo hodně lehké přilnutí bych asi klidně brala i palčáky. Ona ta ztráta malíčku není zas tak tragická. Ideálně dvouvrstvé - tenkou prstovou dovnitř a palčák navrch. Mám to osvědčené na lyže a jeden čas jsem tak i jezdila. Bohužel na tu "temperamentnější" kobylu si je brát nechci - je to plňaska a potřebuju mít v ruce nějaký cit.
Tie Fischer z môjho odkazu majú dlaň vystlanú nejakou kožou, takže sa to bude chovať ako koža. Ako rýchlo sa vyderie, to netuším.
Ahoj, já při práci ve stájích používám klasické celokožené rukavice z https://www.ardon.cz/c/322/celokozene a zima mi teda není, obzvlášť když se u práce pořádně zahřeju, což není problém :D Na vyjížďky používám klasické palčáky, ale bohužel nemohu dohledat odkud jsem je bral.
Já jsem taky pořád zmrzlá, v zimě pravidelně několikrát denně zamrzám a rozmrzám a pekelně mě to bolí.
Minulou zimu jsem testovala tyhle: https://www.equiservis.cz/rukavice-roeckl-termo-whitehorse-3301-563-doprodej-13285cz634/
Jsou dost teplé, pohodlné a prodyšné, ruka se v nich nepotí, mají windstopper vrstvu - ostatně pro tu jsem je kupovala. Dobré na ježdění i na práci kolem koní. Jediné, co jsem jako zmzlina zaznamenala je, že jsou z funkčního materiálu = dokud v nich rukama hýbete při ježdění nebo práci, je to ok, průchod krve vytváří teplo a ty rukavice ho výborně udrží aniž by se ruka potila (v tomhle ohledu jednoznačně nejlepší co jsem kdy měla) - jakmile ale na delší dobu rukama dělat přestanete a zase se odkrví, tak je zima do té doby, než se zase hýbat začnete a krev si zace rozproudíte... Já to řeším výměnou rukavic za mnohem teplejší, když ve stáji nic namáhavého nedělám. Jsem však v tomhle ohledu těžký extrém, omrzám už při +5st (ruce, nohy), myslím že moc lidí jako já není.
donlabuznik
napsal(a):
Ahoj, já při práci ve stájích používám klasické celokožené rukavice z https://www.ardon.cz/c/322/celokozene a zima mi teda není, obzvlášť když se u práce pořádně zahřeju, což není problém :D Na vyjížďky používám klasické palčáky, ale bohužel nemohu dohledat odkud jsem je bral.
Problém těchto rukavic je, že existují prakticky jen v mega velikostech pro mužskou ruku.
Chtěla jsem si je pořídit jako pracovní, ale v každém obchodě s prac.oděvy se na mě dívali jako na exota "jakouže velikost? 6,5? to jako vážně? no to fakt nemáme, taková velikost se snad ani nevyrábí..." tyhle rukavice jsou ve velikosti 6,5-7 něco jako vánoční zázrak - skoro se nevidí

alfi pav: jsem na tom úplně stejně, ještě v kombinaci s chladovou alergií, která se mi mj. projevuje na hřbetech rukou. Měla jsem dodat, že hledám rukavice na vyjížďky, kdy s rukama toho moc nedělám no...
napsal(a):
alfi pav: jsem na tom úplně stejně, ještě v kombinaci s chladovou alergií, která se mi mj. projevuje na hřbetech rukou. Měla jsem dodat, že hledám rukavice na vyjížďky, kdy s rukama toho moc nedělám no...
Pak jsou asi opravdu nejlepší ty ruce s nějakými rukavicemi,celé pak schované v rukávech
napsal(a):
Tak jestli nevyžadujete extrémní funkční vlastnosti ve smyslu jezditelnosti (a jezdíte vyjížďky výletním tempem), tak z vl. zkušenosti doporučuju zajít si do decathlonu pořídit spodní rukavice z jemného úpletového materiálu, co se dávají jako první vrstva na ruce pod lyžařské rukavice a k tomu zajít k nějakému vietnamcovi a od něho koupit takové fleecové tlusté rukavice něco jako na fotce v příloze, mají koženou dlaň. Stojí pár korun a vydrží věky, mám je asi čtvrtou sezónu častého praní a furt jsou dobré.
Do terénu pak jezdit ve dvou rukavicích naráz - to je moje řešení pro fakt krizové chvíle + pravidelné mazání zklidňujícím krémem na ruce.
lenacia
napsal(a):
No a co tohle? https://www.e-sportshop.cz/cz/thermo-gloves.html?var=15004&gclid=Cj0KCQiAurjgBRCqARIsAD09sg_iS0cWed1auCmO9jHaxIvaRZHpQykRtrs0UE5Awr8ub2t9WeI2VZEaApI1EALw_wcB
Nerálné, je to neprodyšný neopren... zatopíte si, ruce se vám zpotí a jste v zimě v háji
Neznám nic horšího než zpocená končetina v zimě v neoprenovém oblečku (ať už ruka nebo chodidlo)
Když už se tu řeší ta chladová alergie..též na ní trpím,zvlášť při větších mrazech..takže každou zimu se vracím z vyjížděk osypaná na předku na stehnech..napadá Vás někoho,jak ochránit i tuto partii?Mám termolegíny a na nich ještě jedny kalhoty.Bylo mi doporučeno zkusit namazat tukem..nepomohlo..přidat další vrstvu oblečení nemůžu,to už bych na koně ani nevylezla..
canka
napsal(a):
Když už se tu řeší ta chladová alergie..též na ní trpím,zvlášť při větších mrazech..takže každou zimu se vracím z vyjížděk osypaná na předku na stehnech..napadá Vás někoho,jak ochránit i tuto partii?Mám termolegíny a na nich ještě jedny kalhoty.Bylo mi doporučeno zkusit namazat tukem..nepomohlo..přidat další vrstvu oblečení nemůžu,to už bych na koně ani nevylezla..
Termolegíny jsou na houby, jestli v terénu nejezdíte intenzivně
Jestli jezdíte intenzivně tak doporučuju sofshellové rajtky a do velkých mrazů buď pod ně punčochy nebo funční spodky (bambus, merino apod) nebo koupit to, čemu se říká "rainlegs" návleky na stehna proti dešti a větru https://www.kramer.fr/Cavalier/Mode-femme/Vetements-pluie-Wax-Coton/Protege-cuisses-impermeable-Rainlegs - pod tím se ale budete při větších rychlostech a náročnější práci potit. Já když jezdím dva koně za sebou s rainlegs, tak se mezitím převlíkám, ale za ten teplotní komfort to stojí.
Jestli jezdíte míň náročnou práci tzv, kochací, pak doporučuju rajtky z teplejšího pevnějšího materiálu (=ne letní) a na ně tohle: https://www.decathlon.cz/kalhoty-imper-500-2-v-1-cerne-id_8325236.html - neprofoukne to a nepromokne
Pokud jezdíte úplně kochací práci, tak klasické zateplené kalhoty, které se dají sehnat kdekoli v obchodě u ťamanů nebo jinde (ale pozor, vnitřní vložka by měla být prošitá s vnějškem, aby se to na vás vlivem stat. elektřiny pak nelepilo. A na to přidělat zespo dva knoflíky a udělat z nich jezdecké pantalóny - jen v sedle to bude trochu víc klouzat, ale žádná hrůza, pořád lepší, než aby vás z koně museli lámat dolů po kouskách

lenacia: mám a je mi v nich zima, protože profouknou jak nic...
alfi pav: taky vyzkoušeno a taky nic (já mám fakt hodně nízký tlak a ty prsty se prostě okamžitě přestanou prokrvovat). Asi půjdu do těch běžkařských s těma izolačníma a windstopper vstrvama a pod ně dám ještě ty vnitřní rukavičky a uvidím no
canka: mám stejný problém, mně se alergie projevuje taky na stehnech (termoprádlo nepomáhá ani pod oteplováky, mazat nohy jsem nezkoušela), dále na hřbetech rukou a na obličeji. Osypu se okamžitě po přechodu ze zimy do tepla. Zatím zkouším různé patláma a zatím bez účinku. Ještě mi bylo porazeno čisté bambucké máslo. Vyzkouším.
napsal(a):
alfi pav: taky vyzkoušeno a taky nic (já mám fakt hodně nízký tlak a ty prsty se prostě okamžitě přestanou prokrvovat). Asi půjdu do těch běžkařských s těma izolačníma a windstopper vstrvama a pod ně dám ještě ty vnitřní rukavičky a uvidím no
canka: mám stejný problém, mně se alergie projevuje taky na stehnech (termoprádlo nepomáhá ani pod oteplováky, mazat nohy jsem nezkoušela), dále na hřbetech rukou a na obličeji. Osypu se okamžitě po přechodu ze zimy do tepla. Zatím zkouším různé patláma a zatím bez účinku. Ještě mi bylo porazeno čisté bambucké máslo. Vyzkouším.
tak už mě napadá jen zkusit oslovitnějaké kostýmové výrobce... podšít rukavice pravým merinem a udělat je z pořádné kvalitní kůže.... A nebo zjistit co za rukavice používaj vědci v Antarktidě
canka
napsal(a):
Na tohle je nejlepší kabát/australák. Nebo tedy kabát na ježdění na koni. Na fotce je lehký,nepromokavý.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Co třeba zkusit něco na podporu prokrvení končetin? Ginko biloba? Jinak kde máte zimu? Vždyť je skoro chladnější jaro venku. ☺️
alfi pav
napsal(a):
Termolegíny jsou na houby, jestli v terénu nejezdíte intenzivně
Jestli jezdíte intenzivně tak doporučuju sofshellové rajtky a do velkých mrazů buď pod ně punčochy nebo funční spodky (bambus, merino apod) nebo koupit to, čemu se říká "rainlegs" návleky na stehna proti dešti a větru https://www.kramer.fr/Cavalier/Mode-femme/Vetements-pluie-Wax-Coton/Protege-cuisses-impermeable-Rainlegs - pod tím se ale budete při větších rychlostech a náročnější práci potit. Já když jezdím dva koně za sebou s rainlegs, tak se mezitím převlíkám, ale za ten teplotní komfort to stojí.
Jestli jezdíte míň náročnou práci tzv, kochací, pak doporučuju rajtky z teplejšího pevnějšího materiálu (=ne letní) a na ně tohle: https://www.decathlon.cz/kalhoty-imper-500-2-v-1-cerne-id_8325236.html - neprofoukne to a nepromokne
Pokud jezdíte úplně kochací práci, tak klasické zateplené kalhoty, které se dají sehnat kdekoli v obchodě u ťamanů nebo jinde (ale pozor, vnitřní vložka by měla být prošitá s vnějškem, aby se to na vás vlivem stat. elektřiny pak nelepilo. A na to přidělat zespo dva knoflíky a udělat z nich jezdecké pantalóny - jen v sedle to bude trochu víc klouzat, ale žádná hrůza, pořád lepší, než aby vás z koně museli lámat dolů po kouskách
Děkuju moc za tipy,ani jsem nevěděla,že existují ty návleky na stehna..vypadá to jako super věc..jezdím jen rekreačně zhruba 3x týdně teď v zimě,člověk toho moc nestíhá,když je tak brzo tma..a vzhledem k ceně nevím,jestli se nevyplatí spíše ty nepromokavé jezdecké kalhoty..jen je spíš otázkou,jestli to ochrání i před tím chladem..
napsal(a):
Efe přesně tak to mám i já,dojdu do tepla a jsem celá osypaná...a jednou,když jsem takhle dorazila z dvouhodinový vyjížďky v -10°C,byla jsem tak zmrzlá,že jsem rovnou skočila do horký vany a to byla největší blbost na světě..osypání se normálně změnilo v malé puchýřky..strašně to svědilo a bolelo..takže to hlavně nikdy nedělejte Efe rovnou Vám říkám,že bambucké máslo nepomáhá..taky jsem zkoušela..a taky sádlo,olivový olej,makadamový,kokosový a avokádový olej..nepomohlo nic..hlavně by pomohlo,kdyby ty stehna prostě nepromrzly..což v tý zimě prostě nejde..i když letos,jak ještě moc nemrzlo,tak musím zaklepat,že ještě nic..
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Co třeba zkusit něco na podporu prokrvení končetin? Ginko biloba? Jinak kde máte zimu? Vždyť je skoro chladnější jaro venku. ☺️
No já nemám problém s prokrvením nohou nebo rukou,jen se z tý zimy vždycky osypu..
No zatím zima není,ale u mě to začíná hned u menších mrazíků..dokud makám kolem zvířat venku,tak je to v poho,ale jak vyjedu ven a mrzne,už po půl hodině ty stehna cítím..a to teď v zimě nejezdím na nějak dlouhou dobu,jen tak na hoďku..
Asi si nechám udělat vyhřívaný vložky na stehna
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
canka
napsal(a):
No já nemám problém s prokrvením nohou nebo rukou,jen se z tý zimy vždycky osypu..
No zatím zima není,ale u mě to začíná hned u menších mrazíků..dokud makám kolem zvířat venku,tak je to v poho,ale jak vyjedu ven a mrzne,už po půl hodině ty stehna cítím..a to teď v zimě nejezdím na nějak dlouhou dobu,jen tak na hoďku..
Asi si nechám udělat vyhřívaný vložky na stehna
Nějaký vyhřívaný věci mají myslivci.Zkus mrknout.Škoda že nejsem mrazík.Bych tě dvakrát oběhl a "už je ti teplo devče"?☺️
canka
napsal(a):
Děkuju moc za tipy,ani jsem nevěděla,že existují ty návleky na stehna..vypadá to jako super věc..jezdím jen rekreačně zhruba 3x týdně teď v zimě,člověk toho moc nestíhá,když je tak brzo tma..a vzhledem k ceně nevím,jestli se nevyplatí spíše ty nepromokavé jezdecké kalhoty..jen je spíš otázkou,jestli to ochrání i před tím chladem..
Já je mám.
Jsou nepromokavé a neprodyšné, teplo udrží i u mě a to je co říct. Vevnitř mají vyjímatelnou fleecovou vložku, která v mrazu dost pomáhá, jde až ke kolenům, protože níž už většinou máte teplé boty. Ve velké zimě pod ně hodím softshellové rajtky a je to. Nejsou ale moc vhodné na ježdění, zvlášť jestli máte "veselého" koně - v sedle kloužou, pro nevyježděného rekre jezdce to nemusí být příjemné. Já je používám na ježdění pouze ve velkých mrazech
alfi pav
napsal(a):
Já je mám.
Jsou nepromokavé a neprodyšné, teplo udrží i u mě a to je co říct. Vevnitř mají vyjímatelnou fleecovou vložku, která v mrazu dost pomáhá, jde až ke kolenům, protože níž už většinou máte teplé boty. Ve velké zimě pod ně hodím softshellové rajtky a je to. Nejsou ale moc vhodné na ježdění, zvlášť jestli máte "veselého" koně - v sedle kloužou, pro nevyježděného rekre jezdce to nemusí být příjemné. Já je používám na ježdění pouze ve velkých mrazech
Tak já hlavně jezdím i dost bez sedla,takže asi ty nepromokavé by nešli..to by byla jedná velká klouzačka..možná bych fakt zkusila ty návleky na ty stehna,jen jestli se můžu zeptat,jak je tam řešeno to uchycení ke kalhotům???
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
canka
napsal(a):
Tak pokud by ti nevadilo mě obíhat na vyjížďce i s kobylou
Takovej "sputnik" termální.😂

canka
napsal(a):
Efe přesně tak to mám i já,dojdu do tepla a jsem celá osypaná...a jednou,když jsem takhle dorazila z dvouhodinový vyjížďky v -10°C,byla jsem tak zmrzlá,že jsem rovnou skočila do horký vany a to byla největší blbost na světě..osypání se normálně změnilo v malé puchýřky..strašně to svědilo a bolelo..takže to hlavně nikdy nedělejte Efe rovnou Vám říkám,že bambucké máslo nepomáhá..taky jsem zkoušela..a taky sádlo,olivový olej,makadamový,kokosový a avokádový olej..nepomohlo nic..hlavně by pomohlo,kdyby ty stehna prostě nepromrzly..což v tý zimě prostě nejde..i když letos,jak ještě moc nemrzlo,tak musím zaklepat,že ještě nic..
Je zajímavé, že já mám největší problémy, když je vlhká zima kolem nuly. Pokud už fakt mrzne, tak obličej není tak hrozný, ty stehna jo. A ty puchýřky se mi dělají právě na tom obličeji a rukách. Je to hnus, po třicítce se toho postupem let vyvrbuje čím dál víc
canka
napsal(a):
A ochrání Sisi i před mrazem?Australák vím,že je super proti větru a dešti,ale co mráz?
Jezdila jsem i v mrazu a jako frajerka a westernový jezdec, v riflích.
Chrání to dobře proti větru a dešti,jak píšeš. Pod to tedy dát něco teploučkého. Já jsem pak přešla na manšestráky. Ovšem stále bez podvlíkaček.
Nevím, jaké jsou příjemné a teplé rajtky, určitě takové jsou(já kupuji podle velikosti, ostatní si vybírat nemůžu).
Ale nemusíš zrovna australák. Třeba na Kraemeru mají krásné, zimní ,jezdecké,teploučké a hlavně dlouhé kabáty. A to přímo na anglické ježdění.
Tak já mám od loňska na stehna úžasnou věc - jezdeckou prošívanou sukni od Manmat a konečně mi je teplo i na dvouhodinových zimních vyjížďkách. Na nějakou jemnou práci na jízdárně to není, ale právě na lesní projížďky úplně skvělé. Múžu jen doporučit
https://www.manmat.cz/produkty-jezdecka-sukne-detail-322
Já na vození zadku na koni, kterého nemusím řídit a vím, že rodeo to fakt nebude, nosím asi 15 let staré zateplené kalhoty od vietnamců. Navrch jsou plátěné a dovnitř je přišitá tlustá fleecová podšívka. A pod ně si dám ještě termospodky s podílem merina. Na vršek tlustá lyžařská bunda. V téhle kombinaci mi zima snad nikdy nebyla.

Rossalie
napsal(a):
Efe jak se prosím projevuje chladová alergie?
U mně se projevuje výsevem velmi svědivých puchýřků a výrazným začervenáním na postižených místech po přechodu ze zimy do tepla. Problém mám na přední straně stehen, hřbetech rukou a obličeji a to zhruba od listopadu, kdy začíná podzimně-zimní počasí. Poprvé se u mě projevila až pár let po třicítce, do té doby bez problémů.

kapička
napsal(a):
Já na vození zadku na koni, kterého nemusím řídit a vím, že rodeo to fakt nebude, nosím asi 15 let staré zateplené kalhoty od vietnamců. Navrch jsou plátěné a dovnitř je přišitá tlustá fleecová podšívka. A pod ně si dám ještě termospodky s podílem merina. Na vršek tlustá lyžařská bunda. V téhle kombinaci mi zima snad nikdy nebyla.
Jenže chladová alergie se nerovná zima. Já když jdu jezdit, tak si beru termospodky a na ně oteplováky, zima mi nikdy není, ale to neznamená, že se po příchodu domů neosypu. Bohužel.
napsal(a):
U mně se projevuje výsevem velmi svědivých puchýřků a výrazným začervenáním na postižených místech po přechodu ze zimy do tepla. Problém mám na přední straně stehen, hřbetech rukou a obličeji a to zhruba od listopadu, kdy začíná podzimně-zimní počasí. Poprvé se u mě projevila až pár let po třicítce, do té doby bez problémů.
Tak to mám asi taky a může to ze svědění přejít až v nepříjemné pálení? minulý týden mi silně zčervenal hřbet jedné ruky a pálilo to. Přemýšlela jsem zda jsem ten den nedělala v práci něco s nějakými chemikáliemi.
canka
napsal(a):
Tak já hlavně jezdím i dost bez sedla,takže asi ty nepromokavé by nešli..to by byla jedná velká klouzačka..možná bych fakt zkusila ty návleky na ty stehna,jen jestli se můžu zeptat,jak je tam řešeno to uchycení ke kalhotům???
Na ježdění bez sedla vám budou klouzat i ty návleky, obepínají stehna zepředu a z obou boků = i na té straně ke koni
Připevňují se páskem v pase a na nohách gumičkama (jedno upevnění těsně pod zadkem a druhé pod koleny. Pozor ale - nejsou zateplené, jen jsou neprodyšné a nepromokavé

Rossalie
napsal(a):
Tak to mám asi taky a může to ze svědění přejít až v nepříjemné pálení? minulý týden mi silně zčervenal hřbet jedné ruky a pálilo to. Přemýšlela jsem zda jsem ten den nedělala v práci něco s nějakými chemikáliemi.
Může, má různé projevy. Někomu se projeví už venku v zimě, mně až po příchodu do tepla.