Vzhledem k tomu,že jsem před necelým měsícem pořídila malého miniponďu jako společníka k mojí kobuši,tak teď řešíme vhodný přístřešek..respektive holky si na sebe zvykají,a i když jsem si marně myslela,že spolu budou vegetit ve velkém přístřešku,tak ta moje černá můra si prostě chrání svůj ,,dům" a malou nechá tak maximálně na kraji,ale dovnitř ji zatím pustit nechce(snad se to zlomí a budou tam spolu).Máme ještě další domeček pro kozy a protože holky stejně vegetí v přístřešku s kobylou,tak jsme se rozhodli ho trochu předělat pro miniponici..domeček byl rozdělený na dvě půlky,každá měla svůj vchod..vchody jsme krapet rozšířili,aby tam ponice prošla a prostřední přepážku probourali,takže vznikl větší průchozí domeček..a tady teď nastal problém..vzhledem k současnému počasí,kdy u nás teď už dva dny fouká,tak jsem zjistila,že prvním vchodem dovnitř lehce profukuje..vchod je hned vedle závětrné strany,takže tam prostě trochu fouká..druhý vchod je na opačné straně,od tamtud nefouká vůbec..nechci ten první vchod rušit,protože v létě tam aspoň bude cirkulovat vzduch a bude se tam větrat..nebude tam takový vedro..jenže jak to vyřešit?Napadlo mě dát do toho vchodu nějakou starou deku nebo jutový pytel,že by tím malá normálně prošla,ale nefoukalo tam..jenže za prvé nevím,jestli by tím prošla,jestli by se toho prostě nebála a za druhé,když by zase takhle foukalo,plápolalo by to směrem dovnitř a ona by se toho určitě bála..napadá vás prosím někoho nějaké řešení?
Uživatel s deaktivovaným účtem

A co do prvního vchodu namontovat dvířka a na jaře je sundat?
napsal(a):
A co do prvního vchodu namontovat dvířka a na jaře je sundat?
No taky mě dvířka napadli..ale má to svoje ALE...kobyla za malou chodí koukat do jejího domečku a stojí jí před vchodem..takže jí svým způsobem blokuje východ..může proto vyjít tím druhým východem..samozřejmě tam nestojí celou dobu,ale malá proti ní nepůjde..
Dneska už jí kobyla pustila do velkýho přístřešku,ale k senu jí nepustila..tak jsem malý zavěsila síťku se senem na kraj přístřešku,aby mohla být vevnitř,ale aby neomezovala kobuši..třeba to nakonec bude lepší,uvidíme..zatím zasenefouká,tak to nechám být..když by začalo,zkusím tam dát nějakou tu starou deku

A co do vchodu zavěsit pruhy ze starého koberce? Jsou dostatečně těžký, aby je neprofoukl vítr, ale ponďa jimi v případě potřeby projde.
napsal(a):
A co do vchodu zavěsit pruhy ze starého koberce? Jsou dostatečně těžký, aby je neprofoukl vítr, ale ponďa jimi v případě potřeby projde.
No to nezní špatně..jen někde sehnat staý kus koberce..přemýšlím,jestli tím prcek bude chtít projít..zkusit to ale můžu..

canka
napsal(a):
No to nezní špatně..jen někde sehnat staý kus koberce..přemýšlím,jestli tím prcek bude chtít projít..zkusit to ale můžu..
Mně se zrovna válejí dva na zahradě... Poptejte se po známých, určitě někdo rekonstruuje... Použít by se stejně dalo třeba i lino apod. Zbytkové kusy lina se i vyprodávají za pár peněz.
napsal(a):
Mně se zrovna válejí dva na zahradě... Poptejte se po známých, určitě někdo rekonstruuje... Použít by se stejně dalo třeba i lino apod. Zbytkové kusy lina se i vyprodávají za pár peněz.
Akorát,že lino v mrazu zmrzne a je křehké a trhá se. Koberce taky ztuhnou,obzvlášť mokré, ale netrhají se v místě upevnění.
Napadlo mě třeba toto:
https://www.richardkv.cz/proti-pruvanove-clony