Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.12.2018 11:04
etnies86

XXX.XXX.245.26

https://www.konskebylinky.cz/Lnene-vylisky-d440_1033594735.htm

co říkáte na lněné výlisky?

zaujali mě, že bych je přidávala koníkům. jsou to už starší kobylky bez zátěže.
koně jsou ve velmi dobré kondici, jsou jen na pastvině a neomezeně seno, trochu ječmene do kbelíku aby se neřeklo.
minulou zimu jsem jim dávala granule pro hobby ale zas jen tak aby něco málo měli v kbelíku, odměna po jízdě

11.12.2018 11:19
Terven

XXX.XXX.110.147

Mám je vyzkoušené, kupovala jsem je přímo v tomto eshopu zároveň s konopnými - používala jsem je hlavně jako pamlsky (máme spotřebu) zbytek i do kyblíku.
Oproti konopným ty lněné byly křehčí, drobivější, což vám může být jedno, pokud to chcete sypat ke krmné dávce...ale v tom případě by pro vás možná byl vhodnější obyčejný extrudovaný len - tady budete zbytečně platit za lisování do tvaru válečků

11.12.2018 11:47
Arbora

XXX.XXX.88.35

Tiež som ich vzala ako pamlsky.
Ale ako vraví Terven, do kýblika by som vzala radšej extrudovaný. 20-25kg vychádza okolo 500-700kč.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.12.2018 12:39

Vejdu se do 500 kč i s dopravou za 25kg lněných výlisků,(15kč/kg ) extrudovaný vyjde dráž (cca okolo 24kč/kg) a jedna třetina jsou otruby....krmím celoročně, léto 150g zima 300g.
To co je z krámů pro koně je dost "předražené".

11.12.2018 13:18
Terven

XXX.XXX.110.147

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vejdu se do 500 kč i s dopravou za 25kg lněných výlisků,(15kč/kg ) extrudovaný vyjde dráž (cca okolo 24kč/kg) a jedna třetina jsou otruby....krmím celoročně, léto 150g zima 300g.

Jo, pravda...už jsem extrudovanej dlouho nebrala, kupovala jsem ho vždycky od Mikropu, ten vyjde dráž. Jak krmím jen jednoho koně, ceny nesleduju až tak pečlivě, hlavně koukám, aby to pro mě bylo dobře dostupný a ideálně co nejvíc věcí pro koně i psa z jednoho eshopu
Tak pro mě tím líp, nemusím se trápit, že kupuju předražené výlisky, co nevypamlskuju, hodím do kyblíku

11.12.2018 13:49

...lněný žere i pes a já si taky zobnu...já ty předražený taky jednou koupila a pak mě málem vodvezli, když koukám, kolik to může taky stát, pokud to není v koňo ešopu. 15 a 40 kč je kuwa rozdíl...mám taky jednoho koně, diskuse na téma, co a za kolik už tu byla, pokud je člověk alespoň trochu počítačově-internetově zběhlý zařídí se.....

11.12.2018 13:56
Terven

XXX.XXX.110.147

...lněný žere i pes a já si taky zobnu...já ty předražený taky jednou koupila a pak mě málem vodvezli, když koukám, kolik to může taky stát, pokud to není v koňo ešopu. 15 a 40 kč je kuwa rozdíl...mám taky jednoho koně, diskuse na téma, co a za kolik už tu byla, pokud je člověk alespoň trochu počítačově-internetově zběhlý zařídí se.....

A těma předraženýma myslíte který?
Koňské bylinky z odkazu mám ráda, mají hodně sortimentu, kterej beru,pohromadě, takže většinou vezmu víc věcí za jedno poštovný, aktuálně mají i prodejnu v dobré dojezdové vzdálenosti.

11.12.2018 14:03
etnies86

XXX.XXX.245.26

kde nakupujete?

děkuji všem za reakce. popis mi přišel malinko rozdílný extrudovaný len vs lněné výlisky.

nakonec jsem objednala odtud za super cenu, snad to bude to samé
https://www.prodejnabylin.cz/lnene-vylisky/

11.12.2018 15:15

etnies86 napsal(a):
kde nakupujete?

děkuji všem za reakce. popis mi přišel malinko rozdílný extrudovaný len vs lněné výlisky.

nakonec jsem objednala odtud za super cenu, snad to bude to samé
https://www.prodejnabylin.cz/lnene-vylisky/

Ano tam....je to uplně stejné a nestojí to litr.......

11.12.2018 18:53
Terven

XXX.XXX.110.147

Ano tam....je to uplně stejné a nestojí to litr.......

K těm cenám všeobecně...je mi jasný, že jsou na světě vykutálenci, kteří si mastí kapsy na důvěřivých zákaznících. Na druhou stranu, ne každý, který prodává cokoli za vyšší cenu než minimální, musí být zloděj...někdo prostě jen nabízí jistou kvalitu, kterou nechce ani nemůže dotovat ze svého, pokud není charita.
Je to jako s jídlem pro lidi- jogurt se dá pořídit i za pětikačku, ale nevím, jestli bych si takovými produkty chtěla plnit ledničku.
Těžko říct o vinaři, že je šejdíř, pokud prodává víno za dvě stovky, zatímco v Penny ho mají za 79,- a je to taky Portugal...
Trochu jsem ten eshop ze zvědavosti projela, kvalitu některých výrobků si vůbec netroufám posuzovat, každopádně sortiment je místy zvláštní. Aromatické oleje jsou třeba moje parketa a 10 ml 100% přírodní silice za 50,- ve mě moc důvěru nebudí.
Vy máte srovnání, tak můžete posoudit- u těch výlisků mě zaujala barva. Měla jsem ty z odkazu od ethnies a vypadaly přesně jako na obrázku, pokud se zvětší - tmavohnědé, mastné.
https://www.konskebylinky.cz/Lnene-vylisky-d440_1033594735.htm
když kouknu na ty vaše, nějaký rozdíl tam určitě je, pokud to není jen ilustrační obrázek něčeho jiného.

11.12.2018 19:27

Ilustrační obrázek, přesvícený obrázek, zkreslený obrázek.......jsou oříškové chuti, voní- není cítit žádná příměs, barevně odpovídají i těm drahým a i těm z vašeho odkazu, etnies86 se nemusí obávat, už krmím 3 pytel.....
Myslím, že rozdíl je jen v prvovýrobci a překupníkovy......

12.12.2018 12:01
jarka

XXX.XXX.224.26

Ilustrační obrázek, přesvícený obrázek, zkreslený obrázek.......jsou oříškové chuti, voní- není cítit žádná příměs, barevně odpovídají i těm drahým a i těm z vašeho odkazu, etnies86 se nemusí obávat, už krmím 3 pytel.....
Myslím, že rozdíl je jen v prvovýrobci a překupníkovy......

Krmím ty stejné už snad půl roku 5ti koním různých věkových kategorií. Všichni spokojení.

Přidejte reakci

Přidat smajlík