Ahoj, je tu někdo kdo má araba? Vybírám si svého prvního koníka a vím že chci araba. Hodně jsem toho přečetla, několik jich znám, ale nevím jak je to třeba s prodejem. Bydlíme na vesnici a rodiče se pořád bojí že by ho někdo mohl v normální stáji ukradnout, i když tady kolem nikdy samozřejmě žádného koně neukradli. Jaké jsou ceny třeba arabů na výstavy a může být dobrý kůň třeba za 40000? A jak poznám že cena odpovídá koni? Poznávají lidi že máte araba? Děkuju a ahoj.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Moc se v tom nevyznám,ale tipnul bych si,že to bude začínat tak na "stopadesáti".Uvidíme co ostatní.Já jen odhaduji.
Alma6
napsal(a):
Ahoj, je tu někdo kdo má araba? Vybírám si svého prvního koníka a vím že chci araba. Hodně jsem toho přečetla, několik jich znám, ale nevím jak je to třeba s prodejem. Bydlíme na vesnici a rodiče se pořád bojí že by ho někdo mohl v normální stáji ukradnout, i když tady kolem nikdy samozřejmě žádného koně neukradli. Jaké jsou ceny třeba arabů na výstavy a může být dobrý kůň třeba za 40000? A jak poznám že cena odpovídá koni? Poznávají lidi že máte araba? Děkuju a ahoj.
kolem 50 tis jde většinou sehnat mladý hřebeček, a jestli cena odpovídá kvalitě koně Vy asi nepoznáte, když se tak ptáte, ale když si vezmete s sebou někoho, kdo se v tom orientuje, tak Vám jistě poradí.
U typového Araba lidi od koní poznají, že je to arab, ale laik si ho spíš splete s hříbětem "velkého" koně
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Tedy já předpokládal že by majitelka chtěla jako vyhrávat a nebo se alespoň slušně umisťovat.😂
Alma6
napsal(a):
Zrovna pred časom som riešila kúpu koňa a chvíľku som uvažovala aj nad arabom. Neďaleko nás je výborná chovateľka tak som sa s ňou bavila a ceny ročkov sa pohybujú v prepočte z Eur okolo 50-70 tis CZK. Obsadnuté kobyly už boli okolo 100.tis a kone po výcviku 5-7 ročné 150+ .
Priemerné odstávča za tých 40 asi zoženiete, poprípade možno staršieho koňa. Vzhľadom na to, že má ísť o vášho prvého by som sa prikláňala k tomu staršiemu a popravde asi nie k arabovi, ale to je už na inú diskusiu.
To že vám ho ukradnú je veľmi malá pravdepodobnosť, ale stať sa samozrejme môže čokoľvek. Kupovať určite choďte s niekým skúseným, ideálne s trénerom ktorý vás pozná a vie poradiť.
tak s těmito cenami vůbec nemůžu souhlasit Arabské koně - show linie chováme už velmi dlouho. Když vezmu pořizovací cenu středně dobré klisny - koupě pouze v zahraničí, jsme na nějakých 16 tis euro min - a to je výborná koupě. Jinak počítat cenu chovné klsiny od 20 tis euro výše. A cena semene top hřebce začíná na 4.5-5 tis eurech, tak abych prodávala ročka za 3 tis euro to fakt ne :-) Ročního hřebečka s vynikajícím původem, zlatého šampiona z výstavy za 140 tis . Odstávče ( hřebeček ) není cena pod 100 tis. Ale to se bavíme o českých cenách. V zahraničí se částky pohybují v řádech statisíců. Pokud ovšem někdo chce arábka na couračky v lese, tak pak ty uvedené ceny souhlasí