"Koblížky" na silnici

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.12.2018 10:54
Mishka.mi

XXX.XXX.224.130

Zdravim vsechny
Chtela bych se zeptat jak resite sbirani "koblizku" na vyjizdkach? Hlavne v obcich, vesnicich a na silnicich?
Lamu si s tim hlavu posledni rok co mam kone na vesnici. Jezdim furt na jednu stranu protoze kdybych mela jet na druhou tak musim pres obec a rekneme, ze tu jsou velmi netolerantni lide..
- jen dodavam, ze nejsem ten typ konaka co by to prave nechal lezet na silnici. Sama jsem na to alergicka ale predstava ze v zime jedu na vyjizdku, kun nekde udela potrebu a ja to za tmy budu hledat uprostred vesnice se mi moc nezamlouva skrz muj strach ze tmy

12.12.2018 11:03
kapička

XXX.XXX.64.44

V tolerantním prostředí odkopnutím do přikopu. U nás jezdí traktory s hnojem s kravína po silnici a co z nich odpadá, tak rozhodně po sobě neuklízí...
Ve větší vesnici/městečku pokud to je blízko stáje, se asi dá domluvit, že se to uklidí po vyjížďce (pokud to není uprostřed chodníku, to zas odklidit ke kraji hned a uklidit později)
No a kde to nejde, tak vozit igelitku a sbírat.

Přiznám se, že když se mi kůň vytento v jízdním pruhu, kde to jezdí, je to v zatáčce, takže není pořádně vidět a auta tam jezdí rychle, tak to nechám být. Radši koblihy na silnici než dopravní nehoda.

12.12.2018 11:05
akscha

XXX.XXX.26.89

Taky jsem zvedava na tipy, protoze zrovna tohle se resi blbe.

Lepsi je jezdit spis po silnici, protoze na silnici se koblih snese lepe nez na chodniku nebo na pruhu travy pred domem (tam muze vadit i roszlapani travy). Jenze z bezpecnostnich duvodu je zase ten chodnik proste lepsi... U staje jsme koblizky normalne uklizeli, dal od staje dle situace - nekdy pomuze slezt a odkopnout je mimo cestu.

Neregistrovaný uživatel

12.12.2018 11:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Po vyjížďce jsem vždy vzala auto a jela případně posbírat. KdYz to nebylo hned, tak holt druhý den. Taky jsem v netolerantní vesnici.

Neregistrovaný uživatel

12.12.2018 11:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Naštěstí s koněm na silnici lézt nemusím.Upřímně bych se bál v dnešním provozu o jeho zdravý a život.Vím že někdo jinak bohužel nemůže a po silnici musí ať chce nebo ne.Vzhledem k tomu že nejezdím to i s koblížky máme jednoduché.V lese to "nahrnu" ke straně a v obci do "pangejtu".Majitelka stáje to i po jezdcích požaduje a případně v obci se to pak zajde uklidit.Bylo to tak v minulém ustájení a není to jinak ani tady.V obci koně bych řekl nikomu nevadí.

12.12.2018 14:18
bassrock

XXX.XXX.251.2

Nechápu problém, v kapse mám igeliťák, pokud utrousíme cestou přes vesnici, slezu a seberu, pěšky s pytlem v ruce dojdu za vesnici /k nejbližšímu koši na psí hovínka, tam se nákladu zbavím buď s igelitem nebo bez (ten smotám a strčím do kapsy) a jedu dál.
Ale je pravda, že někdo má problém slézt z koně, ať už ze zdravotních důvodů nebo z čiré sobeckosti. Pak jedině nejezdit přes vesnici.

12.12.2018 14:46
polárka.15

XXX.XXX.162.54

U nás dřív řvali neuvěřitelně, snad jen už pro to, že ti koně dýchali stejný vzduch. Časem se to zlepšilo, všechny zdravím s úsměvem, byť jsem je v životě neviděla a zbytek stáje se chová stejně a ti lidi se opravdu začnu chovat i jinak. Striktně jsme všechny po sobě řvali, že se bude uklízet, a to všude. Neexistuje, že někde zůstane kobylák, jak v areálu, jízdárna, venku, v kruhovce.... prostě nikde. Když je to na dobrém místě, skopnu to do trávy, do příkopu, do křoví, pokud je to na špatném místě a tráva okolo hezká apod. prostě vezmu auto a nebo kolečka - podle toho, kde to je a jdu to uklidit. Zásadně uklízím až jdu domů. Přece jenom zastavit na silnici, kde jezdí auta, slézt z koně a začít odkopávat kobylák je opravdu hodně riskantní pro mně jakožto jezdce a majitele koně, ale i k okolí. Buď to zkopu poté sama, nebo lopatu, smeták a pořádně to uklidím. Když lidé zjistí, že to po sobě vždy uklidíte a nezůstane bordel, i oni se uklidí. Ale já se jim ani nedivím. Mít u baráku či po silnici, kde jezdím pravidelně naděláno od koní a majitelům zvířat to je jedno, budu řvát taky.

12.12.2018 14:47
polárka.15

XXX.XXX.162.54

bassrock napsal(a):
Nechápu problém, v kapse mám igeliťák, pokud utrousíme cestou přes vesnici, slezu a seberu, pěšky s pytlem v ruce dojdu za vesnici /k nejbližšímu koši na psí hovínka, tam se nákladu zbavím buď s igelitem nebo bez (ten smotám a strčím do kapsy) a jedu dál.
Ale je pravda, že někdo má problém slézt z koně, ať už ze zdravotních důvodů nebo z čiré sobeckosti. Pak jedině nejezdit přes vesnici.

No jo, ale ne každá obec má ty koše na psí exkrementy.

Neregistrovaný uživatel

12.12.2018 14:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Jsem to tehdy tady přece říkal že většinou chování lidí ke mě je odrazem mého chování k nim.Zdravím všechny,usmívám se na ně a dělá to s lidmi divy.Vůbec na tohle nejsou zvyklí.Ba je to dokonce kolikrát překvapuje.Představte si,že jsme měli s koby u jednoho vjezdu k domu pampelišky.Bohužel stálo tam auto majitele domu.Slušně jsem pozdravil a pousmíval jsem se nad tím jak koby by ráda vlezla pod to auto k té pampelišce.😂 Samozřejmě jsem jí k autu nepustil,ale chlap sám nabídl že klidně couvne.Když jsou ty pampelišky tak neodolatelné.😂 Úsměv a slušné chování dělá hrozné divy.

12.12.2018 18:03
Žofi

XXX.XXX.80.55

Vždy sesednu a nohou odkopnu na kraj silnice, nebo cesty. Mě ta chvilka nezabije a představa, že tam pak někdo pojede např. na motorce/kole apod. a kvůli mé nezohlednosti hodí mrchu, mě prostě děsí. Dělám to takto určitě přes dvacet let a “neubylo” mě 😉👍

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.12.2018 23:17
Uživatel s deaktivovaným účtem

Na ostravsku je staj, kde vam i majitelka stake rekne ze je pro ni nebezpecne sesedat z kone, proroze uz na nej znovu nenasedne - prptoze je mlady, ma sebou lot jezdcu apod. A nechavaji kobylince uprostred turisticke stezky. Ja osobne bych se stydela nechat to tam, po psovi taky uklizim a nemusim svym konem obtezovat ostatni.
Nicmene kdyz nad tim tak premyslim, v nssem okoli jezdci taky moc nehledi, koblizky potkavam na ceste porad.

13.12.2018 06:56
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Normálně dojedu vyjížďku a pak se vypravím uklidit s kolečkem.

13.12.2018 09:52
Dep

XXX.XXX.233.177

Normálně to kopnu do trávy nebo potoka u nás na vsi. Nebo po vyjíždce doběhnu pro lopatu a uklidím to, přpadně pohnojím obecní stromky :). Lidi tu neřvou, ani když se to neuklidí, ale je to pitomý, když jdete a je tu vyvalený ho*no jak od slona na půl silnice. A třeba sestřenka to má u nich ve vsi perfektní - než se stačí vrátit z vyjíždky, zahrádkáři už mají sesbíráno :D.

13.12.2018 19:14
jazzinka

XXX.XXX.107.28

Pokud mě čeká cesta skrz pěší zónu, vozím odpadkový pytel. V ostatních částech obce obvykle odklízím do křoví. Před pár dny mi to kůň hodil na chodník na mostě asi 200 m od stáje, to jsem tam nechala s tím, že to uklidím po odsedlání, ale i těch 5 minut jsem měla nervy, aby z toho v obci nebylo drama.

Neregistrovaný uživatel

13.12.2018 19:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

https://goo.gl/images/YLnLF8
A nebo takhle.Jen nevím jestli to funguje.

17.12.2018 15:40
sovicka

XXX.XXX.0.61

Kde to jde odkopnu do trávy či příkopu, kde to nejde, tak hezky lopatu a smeták a jdu nebo jedu sbírat (když jeto dál sedám do auta:-)) Nebudu přece zbytečně lidi dráždit tím, že po sobě budu nechávat bordel...

18.12.2018 08:26
polárka.15

XXX.XXX.162.54

jazzinka napsal(a):
Pokud mě čeká cesta skrz pěší zónu, vozím odpadkový pytel. V ostatních částech obce obvykle odklízím do křoví. Před pár dny mi to kůň hodil na chodník na mostě asi 200 m od stáje, to jsem tam nechala s tím, že to uklidím po odsedlání, ale i těch 5 minut jsem měla nervy, aby z toho v obci nebylo drama.

To bych taky měla nerva, když s koněm nemám na chodníku co dělat.

18.12.2018 12:47
sovicka

XXX.XXX.0.61

polárka.15 napsal(a):
To bych taky měla nerva, když s koněm nemám na chodníku co dělat.

Taky jsem chodila v jednom místě s koněm pravidelně po chodníku, bylo to místo kde řidiči jezdili jako prasata a bylo to prakticky mimo obec, než se nechat srazit, raději bezpečně po chodníku, když je po silnici jít příliš roskatní...

Přidejte reakci

Přidat smajlík