Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.12.2018 17:43
Theress

XXX.XXX.150.78

Lidičky, nemáte nějaký tip, diy, co místo sedla? Samozřejmě jezdit bez něj taky možnost, i bezkostrové sedlo, ale i tak by mě zajímalo, jestli si někdo z Vás vyrobil svoje “jakoby sedlo”.
Dík za tipy.

15.12.2018 00:20
Carny11

XXX.XXX.196.100

15.12.2018 09:29
Terven

XXX.XXX.110.147

Vyrobit "jakoby sedlo" samodomo, do toho já bych nešla
Ale taky můžu vřele doporučit pad Baloun jako carny nade mnou. Původně jsme ho kupovali jako provizorium na překlenutí období shánění sedla, nakonec poctivě sloužil tři roky a je fakt super. Nikde netlačil, neodíral, záda koně i zadek jezdce jako v bavlnce. Je lehoučký asi jako anglická podsedlovka, údržba jednoduchá.
Tenkrát jsme ho kupovali za zaváděcí cenu, i tak to bylo na pad dost, ale zpětně můžu říct, že to byla fakt dobrá investice. Je to mimochodem dobrá věc i na prostřídání se sedlem.
Teď koukám, že podražil, za tu cenu se dá sehnat i celkem slušné kožené sedlo z druhé ruky...záleží jak a kolik jezdíte a co máte za plány.
Jsou i jiné pady, slyšela jsem chválu i na ORX.

15.12.2018 10:16
Theress

XXX.XXX.150.78

Cena mě docela překvapila, to by pak asi bylo lepší pořídit to bezkostrové sedlo.

Neregistrovaný uživatel

15.12.2018 11:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Podsedlovka a obrisnik, také používám. Buď western beran s normálním lonzovacim, když nepotřebuju třmeny, nebo klasická.anglicka,l a.mam obrisak s možností připevnění trmenu.

15.12.2018 12:02
Terven

XXX.XXX.110.147

Theress napsal(a):
Cena mě docela překvapila, to by pak asi bylo lepší pořídit to bezkostrové sedlo.

Na druhou stranu, když koukám na ceny jiných padů, o tolik víc zase nestojí, je to podobné.
Já osobně bych už teda radši šla do kostrového než do bezkostry, kvalitní bezkostrové sedlo je zase dost drahé pro mě, na to, že je bezkostrové a taky může nepadnout.

15.12.2018 12:35
lenacia

XXX.XXX.173.31

Pamatuju si blog, kde paní měla článek o tom, jak si vyrobila sedlo. Nicméně hledat ho nebudu

15.12.2018 13:40
lenacia

XXX.XXX.173.31

a nebo jo... ale nikoho k tomu nenavádím! Raději bych šla do padnoucí kostry
http://nakobylce12.org/index/ukaz.cfm?pg=Handy/siti_bezkostroveho_sedla

15.12.2018 19:57
koně

XXX.XXX.174.63

Theress napsal(a):
Lidičky, nemáte nějaký tip, diy, co místo sedla? Samozřejmě jezdit bez něj taky možnost, i bezkostrové sedlo, ale i tak by mě zajímalo, jestli si někdo z Vás vyrobil svoje “jakoby sedlo”.
Dík za tipy.

Viděla jsem kdysi dokument.Myslím,z Jižní Ameriky.Místní honáci ,když potřebovali dát něco koni na záda,prostě buchli nějakou snad kozu,nebo nevím co to bylo.A jak byla ještě teplá,stáhli z ní kůži a připlácli na záda dotyčnému koni .Čerstvá kůže se dle hřbetu,natvarovala ,přišlo mi,že nebyla jedna,podle výsledné výšky a oni pak to celé přikurtovali jakýmsi obřišníkem a jeli
Asi předchůdce ortho padů

Neregistrovaný uživatel

15.12.2018 21:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.145

koně napsal(a):
Viděla jsem kdysi dokument.Myslím,z Jižní Ameriky.Místní honáci ,když potřebovali dát něco koni na záda,prostě buchli nějakou snad kozu,nebo nevím co to bylo.A jak byla ještě teplá,stáhli z ní kůži a připlácli na záda dotyčnému koni .Čerstvá kůže se dle hřbetu,natvarovala ,přišlo mi,že nebyla jedna,podle výsledné výšky a oni pak to celé přikurtovali jakýmsi obřišníkem a jeli
Asi předchůdce ortho padů

Nebylo jednodušší jezdit rovnou na tý koze? 😂😂😂

15.12.2018 21:18
koně

XXX.XXX.174.63

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nebylo jednodušší jezdit rovnou na tý koze? 😂😂😂

Jejich koníci přece jen byli trochu větší,tak asi aby nešoupali nohama

Neregistrovaný uživatel

15.12.2018 21:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.145

koně napsal(a):
Jejich koníci přece jen byli trochu větší,tak asi aby nešoupali nohama

Zase koza má řidítka.😂😂

15.12.2018 22:45
koně

XXX.XXX.174.63

Každá taky ne

16.12.2018 15:36
keira

XXX.XXX.26.11

Když jsem čekala, až mi paní z ORX vyrobí pad, jezdila jsem chvíli na tlustých dečkách + obřišníku, ale jednak ten komfort nebyl ani zdaleka takový jako potom na profi ušitém padu, ale hlavně to nebylo dost stabilní,

Jednou se kobyla lekla, uskočila, a já se jí i s milým padem otočila pod břicho.

Takže z důvodu pohodlí a bezpečnosti - pokud člověk nemá bohaté zkušenosti s pady a s šitím koňského vybavení (ono i třeba takové rozložení tlaku na zádech koně je docela věda) , je lepší si koupit pad od někoho, kdo toto má ;-)

17.12.2018 11:10
bassrock

XXX.XXX.251.2

Přidám reakci na ORX - v nadšení jsem ho nakoupila, 2x vyzkoušela a šel z domu.

První, co mě hodně vadilo, bylo, že jsem ho vybalila a smrděl od cigaretového kouře. Ale jakože fakt hodně, ble. To bych ale kousla, ale kobyla vyjádřila jasný nesouhlas, přes veškeré "profi" vycpávky jí můj kostnatý zadek prostě vadil. A mě vadily ty dva obří válce okolo mě. Takže jsem ho prodala dál za nákupní cenu a peníze investovala do sedla na míru mě i koni a už přes rok jsme obě spokojené.

A vím, že nejsem jediná, kdo byl z padového či bezkostrového nadšení rychle venku - tak jen pro informaci, že to někdy opravdu nesedne.

17.12.2018 15:34
sovicka

XXX.XXX.0.61

Tak než si šít nějaký samodomo drek, kterým je dost možné budu akorát koni ničit záda, tak si raději pořídit kvalitní osvědčený pad, kde výrobce nějak ručí za kvalitu zpracování, a jak rozkládá váhu jezdce na zádech koně. Já osobně bych ani výše zmiňovaný orx pad nechtěla, nikdy mě nenadchl ani od podhledu, raděj bych si připlatila a zároveň pořídila variantu, kde lze mít i třmeny. Podávejte se na stránky zdrava zvířata, tam majjí padů hodně,, beránkových sedel a spol. hodně... Mě osobně se třeba líbí, iberica, grandeur alcantra a pod.

17.12.2018 19:23
keira

XXX.XXX.26.11

bassrock napsal(a):
Přidám reakci na ORX - v nadšení jsem ho nakoupila, 2x vyzkoušela a šel z domu.

První, co mě hodně vadilo, bylo, že jsem ho vybalila a smrděl od cigaretového kouře. Ale jakože fakt hodně, ble. To bych ale kousla, ale kobyla vyjádřila jasný nesouhlas, přes veškeré "profi" vycpávky jí můj kostnatý zadek prostě vadil. A mě vadily ty dva obří válce okolo mě. Takže jsem ho prodala dál za nákupní cenu a peníze investovala do sedla na míru mě i koni a už přes rok jsme obě spokojené.

A vím, že nejsem jediná, kdo byl z padového či bezkostrového nadšení rychle venku - tak jen pro informaci, že to někdy opravdu nesedne.

Můj nesmrděl, kobyla s tím byla v pohodě (ona by se ozvala kdyby ne) a válce mi dodávaly pocit bezpečí i když zrovna koby neměla svůj den a hrála si na houpacího koníčka.
A jelikož měla pohodlné chody, ani jsem neměla potřebu si na ní brát sedlo, prostě křesílko. Milovala jsem ten blízký kontakt a uplně jiný level komunikace než když mezi námi bylo sedlo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík