Začátek endurance

Paint Horse
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.12.2018 18:57
Áďa.k.

XXX.XXX.162.50

Dobrý den. Mám otázku. Jezdíte někdo s paintem enduranci? Kobylka je (75%paint 25%čt, ale vypadá jak čistý paint prostě). V dubnu ji budou 4 roky. Budeme se stěhovat do nové stáje a tam se to jezdí, tak by mě to zajímalo, kdyby jsme začali trochu trénovat. Jde mi jedině o její zdraví, jestli by na to byla vhodná. Jsem lehká (55kg) a chtěla bych to zkusit. Jízdárna nas zatím tolik nebaví a venku to miluje. Nepotřebujeme vyhrávat, ale prostě to zkoušet 😊 budu ráda za každou poznámku a odpověď 🤝😊

25.12.2018 19:42
lenacia

XXX.XXX.173.31

Áďa.k. napsal(a):
Dobrý den. Mám otázku. Jezdíte někdo s paintem enduranci? Kobylka je (75%paint 25%čt, ale vypadá jak čistý paint prostě). V dubnu ji budou 4 roky. Budeme se stěhovat do nové stáje a tam se to jezdí, tak by mě to zajímalo, kdyby jsme začali trochu trénovat. Jde mi jedině o její zdraví, jestli by na to byla vhodná. Jsem lehká (55kg) a chtěla bych to zkusit. Jízdárna nas zatím tolik nebaví a venku to miluje. Nepotřebujeme vyhrávat, ale prostě to zkoušet 😊 budu ráda za každou poznámku a odpověď 🤝😊

nebylo by tedy vhodné se poptat příjmo v nové stáji, zúčastnit se třeba nějakého začátečnického tréninku a zjistit, zda vás to bude s koněm bavit?

25.12.2018 21:41
Arbora

XXX.XXX.88.35

Perky Peppy je snáď jediný QH, o ktorom viem, že má výkonnosť CEI **, teda úpsešne dokončila 120km. Takže áno, dá sa robiť vytrvalosť aj s westernovými plemenami. Jediné negatívum je veľa svalov, čo znamená dlhšie chladenie- čo môže rozhodnúť o výsledku, či o cene kondície. Každopádne robiť vytrvalosť pre radosť a nie pre výsledky sa dá robiť s hocijakým plemenom- ostatne český vicemajster pre rok 2018 je fjord Veroniky Myslivečkovej, ktorá sa tu občas na diskusii objaví.
V ČR sa dajú jazdiť aj súťaže na 20km pre jazdcov bez licencie, to zvládne každý zdravý kôň. V ustajnení vám istotne poradia viac. Odporúčam párkrát zájsť na preteky s nimi pomáhať, budete mať aspoň predstavu do čoho idete.

Přidejte reakci

Přidat smajlík