Od podzimu do jara, je ve výběhu tolik bláta, a pokud v zimě nemrzne, každý i drobný deštík přispěje k vytvoření bahna. Stačí pak málo a gumáky se boří hlouběji, a člověk je pak ztrácí.
Jak to děláte vy? vytahujete je, nebo je tam necháváte? A je lepší velikost menší nebo větší?
Dík za radu
Uživatel s deaktivovaným účtem

Gumaky uvaznou protoze jsou volnejsi kolem lytka a je snadne z nich nohu vytahnout🤔
Pouzivam do bahna neoprenove termoboty ktere mam natesno (a je celkem sranda je sundat) a boty vzdy vytahnu s nohou, i kdyz je to nekdy usili jako v posilovne 😃
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Chodím bosky... Pak nic nepadá 😁
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
koně
napsal(a):
Do bahna na fotce už bych volila takové ty rybářské gumáky,co jsou navlečené až na stehna a upevněné někde u pasu
Ano, aby to ale neskončilo jako v U mne dobrý 😉
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
koně
napsal(a):
Tak hluboké bahno snad ještě nemají
Co víš, blbě šlapnes.... 😎
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Ve filmu mu to splouchne loď 😁
https://m.youtube.com/watch?v=n7YFcKHburw&t=10s
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ve filmu mu to splouchne loď 😁
https://m.youtube.com/watch?v=n7YFcKHburw&t=10s
https://www.youtube.com/watch?v=SPzkS-NLDvg
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
koně
napsal(a):
Lodě taky ve výbězích běžně nebývají.Ale co víš
Dobře zaparkovana Noeho archa po ustoupení potopy světa 😂 sorry, už nebudu 😉
filiplm
napsal(a):
Od podzimu do jara, je ve výběhu tolik bláta, a pokud v zimě nemrzne, každý i drobný deštík přispěje k vytvoření bahna. Stačí pak málo a gumáky se boří hlouběji, a člověk je pak ztrácí.
Jak to děláte vy? vytahujete je, nebo je tam necháváte? A je lepší velikost menší nebo větší?
Dík za radu
Víte o tom, že celou republiku ohrožuje vražedné sucho? A vy sem dáte takovou fotku....
Ne, vážně, těm koním to tedy nezávidím - podlomy nic?
Asi bych do takového bahna šla pouze naboso
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
saola
napsal(a):
Víte o tom, že celou republiku ohrožuje vražedné sucho? A vy sem dáte takovou fotku....
Ne, vážně, těm koním to tedy nezávidím - podlomy nic?
Asi bych do takového bahna šla pouze naboso
Mně už v potocích teče voda!!! Za chvíli půjdu taky do.rybarskejch, abych přebrodila řeku ke koním 🙂
Ještě mne napadly jezdecký gumoňe, ty na noze drzej. A když se dobře propoti, nejdou sundat ani násilím 😉 v létě vyzkoušeno.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
akscha
napsal(a):
Tak to je presne duvod, proc ucit kone prijit na zavolani. Asi bych si to dala jako program na leto ;)
Nápad, jak do toho na zavolání nakoulet seno do krmelce? 😁
filiplm
napsal(a):
Dík za radu
Tak my teda tady u nás tak hrozný bahno nemáme,dost nam teď pomáhá vítr,který je tu teď často silnější,takže to trochu vysušuje..ale přiznávám,že když teď byli dost často ty srážky,tak odejít z malýho výběhu byl nadlidský úkol..ve velkým to je paráda,tam to rozčvachtaný není,ale v tom malým..a k tomu se váže taková historka Chtěla jsem se bahnu vyhnout,tak jsem si řekla,že na kobču vyskočím ve výběhu a branku si otevřu z koňa jako správný kovboj .A tak jsem se odrazila,na kobuši hezky vyskočila,ale boty zůstali v bahně
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
sisi58
napsal(a):
Hele a co sněžnice?
Možná jo, na tužším určitě, bála bych se řidšího... 😁
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Já věřím, že za 16 dní přijede kamion, přijede.... 😊
Ne s pomocí ochotného koníka to kde vytáhnout. Ale už jsem se o to pokoušela s mým nejoblíbenějším a ten mě kousnul a botu mi musela pomoct vytáhnout kamoska. Ale nejjednodušší je do vybehu nechodit. Koně vyvedes ven tak že jim přes ohradu dáš chleba nandas ohlávku a vyvedes ho. No a seno se musí dávat nakraj zvenčí.
Já si pamatuju jak jsem asi v 6 si hrála na poli za chatou. Chodila sem tam běžně, rodiče jen chtěli ať sem na dohled od chaty... Tenkrát strašně pršelo, ale já, malý smráďě sem milovala bahno a vodu a všechno... Takže gumáky pláštěnka a všechno a hybaj na pole...
Doma byla jenom máma...
Tak sem si tam tak hrála, lezla a najednou čvacht čvacht.... A boty hluboko v bahně. Okolní louky a pole jsou od středověku vysušené bažiny.
No tahala sem tahala, ale boty nevytáhla. Volala jsem na mámu, ale ta si řekla, že když má odemě pokoj, tak si dá dvacet. A já volala a volala a nic. Tak jsem se vyvlíkla z bot a čvacht čvacht, uvízla sem v tom zatraceném bahně i bez bot... tak já zoufalá, furt sem křičela na mámu... Ven sem se dostala až za několik hodin, když jsem vyhrabala sebe i boty. Vypadala jsem jak bahenní příšera
filiplm
napsal(a):
Tak to máme podobné, jako malej jsem na chatě prolézal malý potůček v lese, místy mokřady a bažiny a gumáky nestačily a přesto jsem to zkoušel přejít, ...
Tak to já jen na potůčku pod naší chatou postavila hráz z kamenů. Jak se tam nahromadila voda vypadalo to moc pěkně, i děda s tátou a sousedi to chválili...
A pak přišel ten zatracenej Kevin Grossman!!!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Tak až tak brutálně se mi nikdy nic nestalo. Jednou se mi nepodařilo vytáhnout nohu, tak jsem padla na hubu, ale aby mi takhle zůstaly celý holihy pod úrovní...
No jestli ma někdo v cele ohrade takove bahno jako na tech fotkach, tak to je fakt humus. Semtam se v ohrade udelaji mista, kde se topi gumaky, ale mit takhle celou ohradu.....jestli si ta zvirata nemohou nikde stoupnout aniz by nebyly pomalu po bricho ve srackach, tak to je lepsi jim radeji urezat hlavu, nez je drzet v tomhle......
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dany Lip
napsal(a):
Ne s pomocí ochotného koníka to kde vytáhnout. Ale už jsem se o to pokoušela s mým nejoblíbenějším a ten mě kousnul a botu mi musela pomoct vytáhnout kamoska. Ale nejjednodušší je do vybehu nechodit. Koně vyvedes ven tak že jim přes ohradu dáš chleba nandas ohlávku a vyvedes ho. No a seno se musí dávat nakraj zvenčí.
Ucit kone poslusne stat u ohrady a cekat na namku je brana do pekel. A davat jim do toho marastu seno je jednak nehygienicke a jednak strasne plytvani, oni to z bahna nevyzobou. Nehlede na to ze seno v takovem marastu do nekolika hodin zacne hnit, zapachat a to radsi obetuju gumaky nez to koni udelat...