Proč gumáky uvíznou v podmáčeném bahnitém terénu?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.12.2018 15:29
filiplm

XXX.XXX.242.39

Od podzimu do jara, je ve výběhu tolik bláta, a pokud v zimě nemrzne, každý i drobný deštík přispěje k vytvoření bahna. Stačí pak málo a gumáky se boří hlouběji, a člověk je pak ztrácí.

Jak to děláte vy? vytahujete je, nebo je tam necháváte? A je lepší velikost menší nebo větší?

Dík za radu

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.12.2018 15:38

Gumaky uvaznou protoze jsou volnejsi kolem lytka a je snadne z nich nohu vytahnout🤔
Pouzivam do bahna neoprenove termoboty ktere mam natesno (a je celkem sranda je sundat) a boty vzdy vytahnu s nohou, i kdyz je to nekdy usili jako v posilovne 😃

Neregistrovaný uživatel

30.12.2018 16:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Chodím bosky... Pak nic nepadá 😁

30.12.2018 16:32
koně

XXX.XXX.174.63

Do bahna na fotce už bych volila takové ty rybářské gumáky,co jsou navlečené až na stehna a upevněné někde u pasu

Neregistrovaný uživatel

30.12.2018 16:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

koně napsal(a):
Do bahna na fotce už bych volila takové ty rybářské gumáky,co jsou navlečené až na stehna a upevněné někde u pasu

Ano, aby to ale neskončilo jako v U mne dobrý 😉

30.12.2018 17:26
Malkina

XXX.XXX.50.199

Včera při dělání stružek jsem si musela nohu z bláta vyrejt.Jo jílovačka to je věc

30.12.2018 17:42
lenacia

XXX.XXX.173.31

já už kvůli tomu nevím co dělat... :D prošla sem všechny obchody s gumáky, a nikde na mě neměli, nenarvu přes lýtka... mám jen takové nižší gumáky a ty už pomalu nestačí...

30.12.2018 18:37
koně

XXX.XXX.174.63

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ano, aby to ale neskončilo jako v U mne dobrý 😉

Tak hluboké bahno snad ještě nemají

Neregistrovaný uživatel

30.12.2018 18:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

koně napsal(a):
Tak hluboké bahno snad ještě nemají

Co víš, blbě šlapnes.... 😎

Neregistrovaný uživatel

30.12.2018 19:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Ve filmu mu to splouchne loď 😁

https://m.youtube.com/watch?v=n7YFcKHburw&t=10s

30.12.2018 19:10
koně

XXX.XXX.174.63

Lodě taky ve výbězích běžně nebývají.Ale co víš

30.12.2018 19:37
lenacia

XXX.XXX.173.31

https://www.youtube.com/watch?v=SPzkS-NLDvg

Neregistrovaný uživatel

30.12.2018 19:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

koně napsal(a):
Lodě taky ve výbězích běžně nebývají.Ale co víš

Dobře zaparkovana Noeho archa po ustoupení potopy světa 😂 sorry, už nebudu 😉

30.12.2018 19:46
saola

XXX.XXX.160.49

filiplm napsal(a):
Od podzimu do jara, je ve výběhu tolik bláta, a pokud v zimě nemrzne, každý i drobný deštík přispěje k vytvoření bahna. Stačí pak málo a gumáky se boří hlouběji, a člověk je pak ztrácí.

Jak to děláte vy? vytahujete je, nebo je tam necháváte? A je lepší velikost menší nebo větší?

Dík za radu

Víte o tom, že celou republiku ohrožuje vražedné sucho? A vy sem dáte takovou fotku....

Ne, vážně, těm koním to tedy nezávidím - podlomy nic?
Asi bych do takového bahna šla pouze naboso

Neregistrovaný uživatel

30.12.2018 19:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

saola napsal(a):
Víte o tom, že celou republiku ohrožuje vražedné sucho? A vy sem dáte takovou fotku....

Ne, vážně, těm koním to tedy nezávidím - podlomy nic?
Asi bych do takového bahna šla pouze naboso

Mně už v potocích teče voda!!! Za chvíli půjdu taky do.rybarskejch, abych přebrodila řeku ke koním 🙂

Ještě mne napadly jezdecký gumoňe, ty na noze drzej. A když se dobře propoti, nejdou sundat ani násilím 😉 v létě vyzkoušeno.

30.12.2018 20:02
koně

XXX.XXX.174.63

Dobře zaparkovana Noeho archa po ustoupení potopy světa 😂 sorry, už nebudu 😉

Vidíš,na tu jsem nepomyslela.že by byla zaparkovaná zrovna u zadavatele ,ve výběhu

30.12.2018 20:47
akscha

XXX.XXX.28.99

Tak to je presne duvod, proc ucit kone prijit na zavolani. Asi bych si to dala jako program na leto ;)

Neregistrovaný uživatel

30.12.2018 21:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

akscha napsal(a):
Tak to je presne duvod, proc ucit kone prijit na zavolani. Asi bych si to dala jako program na leto ;)

Nápad, jak do toho na zavolání nakoulet seno do krmelce? 😁

30.12.2018 23:07
canka

XXX.XXX.35.234

filiplm napsal(a):

Dík za radu

Tak my teda tady u nás tak hrozný bahno nemáme,dost nam teď pomáhá vítr,který je tu teď často silnější,takže to trochu vysušuje..ale přiznávám,že když teď byli dost často ty srážky,tak odejít z malýho výběhu byl nadlidský úkol..ve velkým to je paráda,tam to rozčvachtaný není,ale v tom malým..a k tomu se váže taková historka Chtěla jsem se bahnu vyhnout,tak jsem si řekla,že na kobču vyskočím ve výběhu a branku si otevřu z koňa jako správný kovboj .A tak jsem se odrazila,na kobuši hezky vyskočila,ale boty zůstali v bahně

30.12.2018 23:25
akscha

XXX.XXX.28.99

Tak uplne necekam, ze by nekdo pres tuhle bazinu nebo primo do ni koulel seno. To by bylo dost hardcore 24/7 :) i kdyz, mozne je vsechno...

31.12.2018 08:19
sisi58

XXX.XXX.191.1

Hele a co sněžnice?

Neregistrovaný uživatel

31.12.2018 08:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

sisi58 napsal(a):
Hele a co sněžnice?

Možná jo, na tužším určitě, bála bych se řidšího... 😁

31.12.2018 08:59
sisi58

XXX.XXX.191.1

Možná jo, na tužším určitě, bála bych se řidšího... 😁

Počkat do jara, "spadnou, loupežníčkové, spadnou...".

Neregistrovaný uživatel

31.12.2018 10:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Já věřím, že za 16 dní přijede kamion, přijede.... 😊

31.12.2018 20:27
Dany Lip

XXX.XXX.64.140

No bota v bahně uvízne díky podtlaku. A já to řeším tak že nohu do té boty zas strčím, chytnu se koně a pokusím se ji vytáhnout 😀

31.12.2018 20:28
filiplm

XXX.XXX.178.22

A už ti bota tam zůstala?

31.12.2018 20:32
Dany Lip

XXX.XXX.64.140

Ne s pomocí ochotného koníka to kde vytáhnout. Ale už jsem se o to pokoušela s mým nejoblíbenějším a ten mě kousnul a botu mi musela pomoct vytáhnout kamoska. Ale nejjednodušší je do vybehu nechodit. Koně vyvedes ven tak že jim přes ohradu dáš chleba nandas ohlávku a vyvedes ho. No a seno se musí dávat nakraj zvenčí.

31.12.2018 20:34
filiplm

XXX.XXX.178.22

no právě do výběhu nechodit

31.12.2018 21:01
lenacia

XXX.XXX.168.82

Já si pamatuju jak jsem asi v 6 si hrála na poli za chatou. Chodila sem tam běžně, rodiče jen chtěli ať sem na dohled od chaty... Tenkrát strašně pršelo, ale já, malý smráďě sem milovala bahno a vodu a všechno... Takže gumáky pláštěnka a všechno a hybaj na pole...
Doma byla jenom máma...
Tak sem si tam tak hrála, lezla a najednou čvacht čvacht.... A boty hluboko v bahně. Okolní louky a pole jsou od středověku vysušené bažiny.
No tahala sem tahala, ale boty nevytáhla. Volala jsem na mámu, ale ta si řekla, že když má odemě pokoj, tak si dá dvacet. A já volala a volala a nic. Tak jsem se vyvlíkla z bot a čvacht čvacht, uvízla sem v tom zatraceném bahně i bez bot... tak já zoufalá, furt sem křičela na mámu... Ven sem se dostala až za několik hodin, když jsem vyhrabala sebe i boty. Vypadala jsem jak bahenní příšera

31.12.2018 21:05
filiplm

XXX.XXX.178.22

Tak to máme podobné, jako malej jsem na chatě prolézal malý potůček v lese, místy mokřady a bažiny a gumáky nestačily a přesto jsem to zkoušel přejít, ...

31.12.2018 21:11
lenacia

XXX.XXX.168.82

filiplm napsal(a):
Tak to máme podobné, jako malej jsem na chatě prolézal malý potůček v lese, místy mokřady a bažiny a gumáky nestačily a přesto jsem to zkoušel přejít, ...

Tak to já jen na potůčku pod naší chatou postavila hráz z kamenů. Jak se tam nahromadila voda vypadalo to moc pěkně, i děda s tátou a sousedi to chválili...
A pak přišel ten zatracenej Kevin Grossman!!!!

31.12.2018 21:16
filiplm

XXX.XXX.178.22

taky jsem stavěl malé přehrádky na potůčku a pak mi gumáky mnohdy přetekly

31.12.2018 21:20
Malkina

XXX.XXX.50.199

Jako malá jsem takhle zůstala u tety za kravínem v kejdě.Ono to mělo takovou oschlou krustu vypadalo to tvrdý a jak jsem na to stoupla vcuclo mi to gumáky.Křičela jsem o pomoc ani nevím kdo mně tenkrát vytáhl.Na rodinných slezinách se to vypráví jako veselá historka pořád.

31.12.2018 21:23
filiplm

XXX.XXX.178.22

To se mi stalo podobně, když mi bylo kolem 13, napadlo mě vylézt v gumákách na hromadu hnoje, bylo to dobrý do chvíle, než se mi gumáky začaly bořit a najednou mi jedna zapadla a nabrala, chtěl jsem rychle ji vytáhnout a zapadla i druhá

Neregistrovaný uživatel

31.12.2018 22:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Tak až tak brutálně se mi nikdy nic nestalo. Jednou se mi nepodařilo vytáhnout nohu, tak jsem padla na hubu, ale aby mi takhle zůstaly celý holihy pod úrovní...

1.1.2019 01:12
anobbona

XXX.XXX.84.98

No jestli ma někdo v cele ohrade takove bahno jako na tech fotkach, tak to je fakt humus. Semtam se v ohrade udelaji mista, kde se topi gumaky, ale mit takhle celou ohradu.....jestli si ta zvirata nemohou nikde stoupnout aniz by nebyly pomalu po bricho ve srackach, tak to je lepsi jim radeji urezat hlavu, nez je drzet v tomhle......

1.1.2019 09:03

Dany Lip napsal(a):
Ne s pomocí ochotného koníka to kde vytáhnout. Ale už jsem se o to pokoušela s mým nejoblíbenějším a ten mě kousnul a botu mi musela pomoct vytáhnout kamoska. Ale nejjednodušší je do vybehu nechodit. Koně vyvedes ven tak že jim přes ohradu dáš chleba nandas ohlávku a vyvedes ho. No a seno se musí dávat nakraj zvenčí.

Ucit kone poslusne stat u ohrady a cekat na namku je brana do pekel. A davat jim do toho marastu seno je jednak nehygienicke a jednak strasne plytvani, oni to z bahna nevyzobou. Nehlede na to ze seno v takovem marastu do nekolika hodin zacne hnit, zapachat a to radsi obetuju gumaky nez to koni udelat...

Přidejte reakci

Přidat smajlík