Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.1.2019 09:36
Dany Lip

XXX.XXX.64.140

Neznáte někdo nějaký dobrý jezdeck ý tábor pro pokročilé ? Ideálně v Čechách jinak i klidně na Moravě. Měl by to být tábor s výukou drezury i prakuru.
Předem děkuji za odpovědi

1.1.2019 09:55
kapička

XXX.XXX.5.211

Teda nevím, jestli s takovými požadavky je tábor to pravé.

Já ráda doporučuji Dvůr Borčice u Turnova. 2 lekce denně, i se skáče, dělá lehčí stranová práce (obraty, ustupování), koně hodní, na to, že jsou to v podstatě provozáci, tak velmi ochotní a dobře ragují na pomůcky.

Ale drezuře a parkuru se nevěnují, to v počtu 6 dětí s různými jezdeckými schopnostmi v jedné skupině nejde. ( teď nemyslím, že by jezdili začátečníci a pokročilí dohromady, ale v pokročilích jsou děti, který ujezdí všechno, ale moc neskáčou, další zas skáčou, ale tolik jim nejde přiježďování, a další mají třeba i licenci)

Takže nevím, jestli takový tabor, jaký chcete, najdete. Ani od znamých dětí jsem neslyšela, že by se na různých táborech věnovali nějak víc drezuře nebo parkuru.
To spíš nějaké soustředení než tábot.

1.1.2019 10:03
Dany Lip

XXX.XXX.64.140

Děkuji za informaci. O Borcicich uvažuji. Bohužel ale nemají ještě uvedené tábory na webu.

1.1.2019 19:42
Dany Lip

XXX.XXX.64.140

Tedy tím parkur a druzura nemyslím zrovna připravu na ofiko závody. Bylo tím spíš myšleno,aby to nebyl tábor pro začátečníky. Aby se tam delaly základní drezurni cviky a skoky přes překážky cca okolo 60-80cm ( klidně i více ). Aby se na tom táboře nedelal akorát klus a jedna kavaleta na zemi.

1.1.2019 23:47
Slon Indický

XXX.XXX.247.193

Nevím, jak moc to musí být tábor, ale cca před 15 lety jsem absolvovala něco podobného ve stáji Arka, konkrétně intenzivní jezdecký kurz pro pokročilé - viz zde http://www.stajarka.info/pobyty.htm
Jen to není klasický tábor, spíše soustředění, není tam organizovaná činnost kromě ježdění, a i ten táborový režim chybí. Jak je to teď nevím, ale v době mého pobytu byla výuka odpovídající požadavkům, podmínky pro lidi trochu sparťanské (žádný luxus nejde čekat), ale koně i cvičitelé byli fajn a mám na pobyt hezké vzpomínky. :) Navíc cena pořád příznivá, co tak koukám.

Přidejte reakci

Přidat smajlík