Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

6.1.2019 23:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

lenacia napsal(a):
vidíš, teď se z koňského života dělá bůh ví co to není, a za války se normálně zabíjeli a žrali a nikdo neřekl ani popel!
Vždy je to jen o okolnostech a určité společenské situaci.

Ano vždyť já souhlasím.Alespoň si lidi zkusili jaké to je,když tě ženou na smrt.☺️ Možná by raději byli doma a tam taky zemřeli..Smůla, byli pokropeni kulometem a další prosím.🙁Továrna na smrt kde akorát jde o lidi a ne zvířata.Člověk nemá přirozeného nepřítele,on je nepřítelem sám sobě.Chytře zařízené,viď?

Neregistrovaný uživatel

6.1.2019 23:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Viktora napsal(a):
To se tu uz stava zvykem, zalozi se tema o necem a vznikne z toho hadka porad stejnych lidi o h....

Pro Viktora:Jo to jsem tu taky psal.😂 Když ono se tu nějak nemnožíme moc.Nikdo nepřibývá akorát jsem si všiml že spousty účtů kdysi co tu byli je již zrušeno.Škoda,třeba bych tam měl mezi nimi kamaráda "protijatkáře".😂

7.1.2019 00:08
Viktora

XXX.XXX.192.196

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Pro Viktora:Jo to jsem tu taky psal.😂 Když ono se tu nějak nemnožíme moc.Nikdo nepřibývá akorát jsem si všiml že spousty účtů kdysi co tu byli je již zrušeno.Škoda,třeba bych tam měl mezi nimi kamaráda "protijatkáře".😂

No ja se ani nedivim, ze jsou zrusene, tohle uz vazne nema uroven :( Kazde tema je porad to same dokola, je to uz dost predvidatelny. A vy se nenechte, je dobre, ze si i pred temito "sanemi" hajite svuj nazor, ja bych kone na jatky taky nikdy nedala.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.1.2019 00:13

Viktora napsal(a):
No ja se ani nedivim, ze jsou zrusene, tohle uz vazne nema uroven :( Kazde tema je porad to same dokola, je to uz dost predvidatelny. A vy se nenechte, je dobre, ze si i pred temito "sanemi" hajite svuj nazor, ja bych kone na jatky taky nikdy nedala.

Tak si běžte raději číst knížku.....než podurovňovou ifaunu.

Neregistrovaný uživatel

7.1.2019 00:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak si běžte raději číst knížku.....než podurovňovou ifaunu.

Co jí děláš? Tak má jiný názor,né? 🙁 Konečně někdo normální.☺️

7.1.2019 00:21
Viktora

XXX.XXX.192.196

Co jí děláš? Tak má jiný názor,né? 🙁 Konečně někdo normální.☺️

Njn, kdyz nekdo se v te "podurovni" vylozene nasel...

7.1.2019 00:24

Viktora napsal(a):
Njn, kdyz nekdo se v te "podurovni" vylozene nasel...

Přesně tak, spodina -bahno -odpad, tak bacha , dobrou .

Neregistrovaný uživatel

7.1.2019 00:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Přesně tak, spodina -bahno -odpad, tak bacha , dobrou .

Jee verun co to děláš? ☺️ Fakt tenhle názor na ifaunu a EQCH má hrozná spousta lidí.I náš kovář se kdysi pokusil zůčastnit na EQCH.Nadával ještě teď když jsem mu to připoměl.😂 Naše oška rostla když zjistila odkud čerpám "moudra".😂 To nic proti lidem tady,ale málokdo to vydrží nějak déle.Tu účast myslím.To ví přece každý tady.☺️

7.1.2019 00:53
Viktora

XXX.XXX.192.196

Jee verun co to děláš? ☺️ Fakt tenhle názor na ifaunu a EQCH má hrozná spousta lidí.I náš kovář se kdysi pokusil zůčastnit na EQCH.Nadával ještě teď když jsem mu to připoměl.😂 Naše oška rostla když zjistila odkud čerpám "moudra".😂 To nic proti lidem tady,ale málokdo to vydrží nějak déle.Tu účast myslím.To ví přece každý tady.☺️

Presne tak, tim jsem chtela podat namet k zamysleni - totiz, ze si zde nepisete soukrome, tyto stranky navstevuje spousta lidi a kdyz si cte stale dokola prispevky hasterivych, blaznivych zenstin...to prece jednak nikoho nebavi a navic to nevrha pekne svetlo na konaky obecne. Cim se zde prezentujete? Jako skupina lidi, kteri neumeji drzet pri sobe.

Neregistrovaný uživatel

7.1.2019 02:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Viktora napsal(a):
Presne tak, tim jsem chtela podat namet k zamysleni - totiz, ze si zde nepisete soukrome, tyto stranky navstevuje spousta lidi a kdyz si cte stale dokola prispevky hasterivych, blaznivych zenstin...to prece jednak nikoho nebavi a navic to nevrha pekne svetlo na konaky obecne. Cim se zde prezentujete? Jako skupina lidi, kteri neumeji drzet pri sobe.

Naštěstí jsem chlap a koňák jsem nikdy nebyl,nejsem a nebudu.Já totiž fakt dodnes nevím co to je.😂

7.1.2019 04:25
Sophii

XXX.XXX.168.82

Aha, ifaunovsky masakr Marfise pistoli, asi nechápu... 😲

ale tak Lenacie by to asi uvítala, ta se furt chce někde zabíjet

7.1.2019 05:29
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Ad zabití zvířete. Pokud srazím srnku autem (stalo se mi), ona je zraněná, trpí, kdo ji může tedy usmrtit? Policajti tvrdili, že oni nesmí a ani já nesmím. Vím, že mám volat myslivce z dané oblasti, ale když to zvíře je prostě nárazem zdevastované, v šoku a trpí, jak postupovat?

7.1.2019 05:37
lenacia

XXX.XXX.168.82

Dotaz napsal(a):
Ad zabití zvířete. Pokud srazím srnku autem (stalo se mi), ona je zraněná, trpí, kdo ji může tedy usmrtit? Policajti tvrdili, že oni nesmí a ani já nesmím. Vím, že mám volat myslivce z dané oblasti, ale když to zvíře je prostě nárazem zdevastované, v šoku a trpí, jak postupovat?

No... není to rada jako rada, rozhodně to nedoporučuju a byla sem z toho sama docela znechucená, ale můj ex mi vyprávěl co on udělal když srazili mladého srnce v německu...
Nikam to nehlasili, a on ho prostě podřezal svým nožem, protože u sebe má vždycky minimálně jeden... Pak ho naložili do auta, odvezli a snědli....

7.1.2019 06:11
Malkina

XXX.XXX.50.199

lenacia napsal(a):
No... není to rada jako rada, rozhodně to nedoporučuju a byla sem z toho sama docela znechucená, ale můj ex mi vyprávěl co on udělal když srazili mladého srnce v německu...
Nikam to nehlasili, a on ho prostě podřezal svým nožem, protože u sebe má vždycky minimálně jeden... Pak ho naložili do auta, odvezli a snědli....

Aspoň někdo s mozkem v hlavě,zaplaťpánůh.

7.1.2019 06:16
lenacia

XXX.XXX.168.82

Malkina napsal(a):
Aspoň někdo s mozkem v hlavě,zaplaťpánůh.

kdo z nás? :D

7.1.2019 06:35
Malkina

XXX.XXX.50.199

lenacia napsal(a):
kdo z nás? :D

Ex..Tím nechci říct,že Vy mozek nemáte Ale pokud to nechcete hlásit na pojišťovnu je to nejrozumnější řešení.Policajti musí zavolat myslivce a myslivec to podřízne,naloží,odveze a sní.Anebo se srna zvetí a zaleze někam do mlaziny aby tam v klidu odešla na druhý břeh a my ji buď najdem nebo nenajdem..Volaj policajti=jde se dohledávat..

7.1.2019 06:54
lenacia

XXX.XXX.181.208

Malkina napsal(a):
Ex..Tím nechci říct,že Vy mozek nemáte Ale pokud to nechcete hlásit na pojišťovnu je to nejrozumnější řešení.Policajti musí zavolat myslivce a myslivec to podřízne,naloží,odveze a sní.Anebo se srna zvetí a zaleze někam do mlaziny aby tam v klidu odešla na druhý břeh a my ji buď najdem nebo nenajdem..Volaj policajti=jde se dohledávat..

Tak jako jo jo já to chápu ale když mi ukazoval jakým nožem jí to Pižlal tak nevím to aby sebou člověk běžně nosil alespoň sax

7.1.2019 07:18

Viktora napsal(a):

Tak Viktoro, názor jste řekla, já také, mé prosté doporučení jít si číst něco jiného, pokud na to nemáte žaludek je níměno úplně v klidu, můžem si tu vyměnit spoustu názorů na toto téma, můžem se tu "do krve" přesvědčovat, kdo má lepší pravdu, tím se diskuse opět stočí jinam, koho budou svědět prsty zase napíše něco a diskuse půjde zase jinam, to je život diskuse....každého věc, kde diskutuje, EQ, FC, IF, soukromé zprávy a jak dlouho to vydrží nebo ne?

7.1.2019 07:23

Sophii napsal(a):
ale tak Lenacie by to asi uvítala, ta se furt chce někde zabíjet

Jo Lenacie má v diskusi své mouchy, ale tak nějak sem patří, je to tady průřez populací, rozhlídněte se po svých kamarádech kolegyních z práce, nemáte tam také takového někoho? A stoupla by jste si před dotyčnou a takhle oslovila? asi ne co... tady je to totiž anonymní, co?

7.1.2019 07:26

Pane elektrikáři, myslíte, že tyto mesiášské sklony někoho baví, každý je tu za sebe a jak se prezentuje je jeho věc, koho to tu nebaví, nikdo ho tu nedrží.............

Neregistrovaný uživatel

7.1.2019 07:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

😞

7.1.2019 10:14
sisi58

XXX.XXX.191.1

Kdysi za komančů byla v časopise MS rubrika: "Napište Sally" taková poradna pro čtenáře.
Koukám, že tu to je NAPIŠTE cokoli, MARFIS Vám odpoví.

Neregistrovaný uživatel

7.1.2019 11:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

sisi58 napsal(a):
Kdysi za komančů byla v časopise MS rubrika: "Napište Sally" taková poradna pro čtenáře.
Koukám, že tu to je NAPIŠTE cokoli, MARFIS Vám odpoví.

No, je tady podobných více.

7.1.2019 11:42
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jsem nahlédla od psí sekce. Nestačím zírat. Pak, že jsou pejskaři divní!

Všude je pár exotů. Chce to filtrovat.

Neregistrovaný uživatel

7.1.2019 12:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Jako snad to berete ze srandy,ne?😂 Ale neprodávejte mě na maso.Ještě i jezdit se na mě dá a jsem hodný,klidný a přátelský k lidem.😂 Hlavně ne prosím do chovu,neboť to mě nebaví a dřív zmizím než by k něčemu mohlo dojít.😂😂

Jako přemýšlím nad tím celý dopoledne a docela mne to jako zesmutnilo. Jako ty napíšeš, že jsi takovej machr, že do minuty je po nás všech, a jako snad to bereme ze srandy? Nebo co jako mám brát ze srandy?

7.1.2019 14:38
Horsana

XXX.XXX.40.140

Diskusie umierajú pre trollov, ako je Marfis. A aj pre to, že diskusia je nemoderovaná. Na moderovanej diskusii by cvok, čo píše, ako by do minúty každého postrieľal bol dávno zabanovaný.

Po tejto diskusii som prišla na to, že ifauna je ďalší portál, ktorý prestanem navštevovať.

Z univerza neubudne, ale úplne zbytočne tu márnim čas a zdieľam svoje skúsenosti- do prázdna. Prípadne zapadnú v nekonečnom flame o houne s 200 príspevkami.

A ešte mám tendencie ich tu obhajovať pred psychopatom, je to nezmyselné správanie, ale zrejme akosi reflexné. Lebo Marfis psychopat je, nie internetový, skutočný a to sú vysávači energie top of the tops.

Takíto ľudia sami nič do placu nedajú, (to je veľmi typické správane, takíto ľudia dokážu iba brať), žiadne praktické skúsenosti, rady, alebo tipy, či postrehy. Maximálne "hovoril som s vetom, s majiteľom jatek", prípadne nejakú šialenú fabuláciu, čo by hádam lepšie zvládlo vymyslieť dieťa a demonštratívny odchod a teatrálny návrat.

Ale takých ľudí sú plné internety a to je aj dôvod, prečo som sa odstránila z väčšiny konských diskusií aj na FB a žijeme si spokojne v Bažine, proste nemám energiu na j.ebnutých ľudí, myslím, že je vhodnejšie si ju šetriť, alebo dokonca dobiť v pohodovej diskusii, nie vo večnom flame a opozícii.

Lebo niečo iné je iný názor, alebo odlišný pohľad na vec a niečo iné je magor.
Tak zatím, kto chce, vie kde ma nájde, pa :)

7.1.2019 14:55

hmmm, tak to je škoda :((( Jediný ze dvou vetů, kteří tady přispívají. Díky Meifi

7.1.2019 15:50
Oťásek

XXX.XXX.219.4

Ludmilk napsal(a):
Škoda, že něco takového neexistuje i pro nechtěný, nebezpečný, starý a hloupý lidi... Copa s tebou? Tak tě sežerem nebo dáme sežrat, ne? Aspoň z toho kápne nějaká kačka. Ale oni boží mlýny melou a na každou se vaří voda... A teď mě všichni ukamenujte za můj názor za 3,2,1...

Chichichi... zajímavá úvaha, kamenovat rozhodně netřeba... musím říct, že mě to velmi pobavilo a dle názorů výše uvedených diskutujících /samozřejmě jen některých/ by to mohla být služba žádaná... někdo chce vozit koně na jatka, žrát psy a kočky, hlavně neplýtvat zvířecíma kámošema... SUPER, třeba by se sám rád přihlásil do pořadníku... na co plýtvat lidma...:):):) To je fakt dobrý.... Když koně na jatka, tak psa rasovi, kočku...kam tak strčit kočku... vietnamcovi do hrnece?...:):):) jo, to by taky šlo...

V dnešní době, kdy my všichni "zas.raný konzumenti" plýtváme vším možným / třetina všech potravin na světě je vyhozena, nespotřebována... zlikvidována, v lepším případě s tím topíme...budeme bazírovat na spotřebování 100% koně psa nebo kočky?

Tak to je v globálním měřítku opravdu bomba!

Kafilerie koně zpracuje a využije jiným způsobem, vniveč rozhodně nepřijde, ale o tom jsme tu psali x krát.

Takže, kdo chce koně baštit, tomu nezbývá než popřát dobré chuti a jestli je to sladké, tak to přisolte... a nám ostatním přeju pevné nervy a velikou hromadu sil, odvahy, odhodlání a lásky v srdci k tomu, až budete svému koňskému parťákovi stát po boku a pomůžete mu na jeho cestě za duhový most. Věřte, že to jde bez emočních výlevů, brečet a truchlit můžete až bude po všem....Všechna zvířata, která jsme za život museli uspat, byla klidná, žádné emoční výlevy se nekonaly, pobrečela jsem si pak...

Vůbec to není mířeno proti zadavatelce, ta vznesla dotaz a odpovědi se jí dostalo.
Mám 5 psů /čtyři vořeši/, jeden Anglický mastiff, barf, jedí kuře, prase, rybu, krávu...s koňmi žijí, tak jsme je z jídelníčku vynechali...

7.1.2019 16:01
Oťásek

XXX.XXX.219.4

Ludmilk napsal(a):
Škoda, že něco takového neexistuje i pro nechtěný, nebezpečný, starý a hloupý lidi... Copa s tebou? Tak tě sežerem nebo dáme sežrat, ne? Aspoň z toho kápne nějaká kačka. Ale oni boží mlýny melou a na každou se vaří voda... A teď mě všichni ukamenujte za můj názor za 3,2,1...

Bylo to k tomuto příspěvku...citace se mi nevložila:)

7.1.2019 16:03
Oťásek

XXX.XXX.219.4

Ludmilk napsal(a):

K této... citace mi z nějakého důvodu vložit nejde...

Ludmilk
XXX.XXX.91.205

Neregistrovaný uživatel

7.1.2019 16:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Oťásek napsal(a):
Chichichi... zajímavá úvaha, kamenovat rozhodně netřeba... musím říct, že mě to velmi pobavilo a dle názorů výše uvedených diskutujících /samozřejmě jen některých/ by to mohla být služba žádaná... někdo chce vozit koně na jatka, žrát psy a kočky, hlavně neplýtvat zvířecíma kámošema... SUPER, třeba by se sám rád přihlásil do pořadníku... na co plýtvat lidma...:):):) To je fakt dobrý.... Když koně na jatka, tak psa rasovi, kočku...kam tak strčit kočku... vietnamcovi do hrnece?...:):):) jo, to by taky šlo...

V dnešní době, kdy my všichni "zas.raný konzumenti" plýtváme vším možným / třetina všech potravin na světě je vyhozena, nespotřebována... zlikvidována, v lepším případě s tím topíme...budeme bazírovat na spotřebování 100% koně psa nebo kočky?

Tak to je v globálním měřítku opravdu bomba!

Kafilerie koně zpracuje a využije jiným způsobem, vniveč rozhodně nepřijde, ale o tom jsme tu psali x krát.

Takže, kdo chce koně baštit, tomu nezbývá než popřát dobré chuti a jestli je to sladké, tak to přisolte... a nám ostatním přeju pevné nervy a velikou hromadu sil, odvahy, odhodlání a lásky v srdci k tomu, až budete svému koňskému parťákovi stát po boku a pomůžete mu na jeho cestě za duhový most. Věřte, že to jde bez emočních výlevů, brečet a truchlit můžete až bude po všem....Všechna zvířata, která jsme za život museli uspat, byla klidná, žádné emoční výlevy se nekonaly, pobrečela jsem si pak...

Vůbec to není mířeno proti zadavatelce, ta vznesla dotaz a odpovědi se jí dostalo.
Mám 5 psů /čtyři vořeši/, jeden Anglický mastiff, barf, jedí kuře, prase, rybu, krávu...s koňmi žijí, tak jsme je z jídelníčku vynechali...

Tak se zeptám ještě jednou, třeba budete znát odpověď Vy. CO! mám udělat s koněm, kterého nechci, nechci jej prodat, veterinář mi jej neuspi a já jej usmrtit nesmím, a na jatka jej odvést nemůžu, protože se musím citit provinile, případně to dotahnete do konce a zakáže se to? Nechci toho koně sníst, nechci ho dát psům, nechci, aby jej vlastnil někdo jiný, a jinak tomu koni nic není. Co mám podle vás tedy udělat? Pozor, aby to bylo legální!

7.1.2019 16:14

Je zajímavé, že ti, kterým přijde hrozné dát koně na jatka , jsou ve svém názoru a pohledem na věc víc zaujatí, ve svém projevu až drobet agresivní, používajíc různá přirovnání a silná slova......

7.1.2019 16:24
sisi58

XXX.XXX.191.1

Tak se zeptám ještě jednou, třeba budete znát odpověď Vy. CO! mám udělat s koněm, kterého nechci, nechci jej prodat, veterinář mi jej neuspi a já jej usmrtit nesmím, a na jatka jej odvést nemůžu, protože se musím citit provinile, případně to dotahnete do konce a zakáže se to? Nechci toho koně sníst, nechci ho dát psům, nechci, aby jej vlastnil někdo jiný, a jinak tomu koni nic není. Co mám podle vás tedy udělat? Pozor, aby to bylo legální!

Snad by věděla "chytrá horákyně".

Neregistrovaný uživatel

7.1.2019 16:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

sisi58 napsal(a):
Snad by věděla "chytrá horákyně".

Kdo ví, jestli ta...

7.1.2019 16:40
deauville

XXX.XXX.175.69

Když jsem si brala koňského důchodce (teď už nebožtíka), věděla jsem, že ta chvíle přijde, a nikoliv ve vzdálené budoucnosti. Měla jsem domluveno s kamarádem (co to umí), že až přijde čas, zastřelí ho a maso si vezme pro psy. Neměla jsem s tím problém, naopak jsem to cítila spíš jako poctu pro mrtvé zvíře - "duše" odešla, ale tělo dostane důstojné využítí - poslouží pro výživu masožravců.

Když k tomu došlo, byl kamarád v zahraničí, takže důchodce odešel z rukou veta po aplikaci T61. Do poslední chvíle důchodce nevěděl, o co jde. A byla to pěkná smrt, byla jsem u toho. Jen ho pak odvezla kafilerka, ale s tím problém nemám, tělo je jen tělo.

Jatka bych nevolila, nikoliv kvůli způsobu usmrcení, ale kvůli převozu. Nebožtík nebyl zvyklý cestovat, takže by to byl stres.

Neregistrovaný uživatel

7.1.2019 17:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Já jsem již od útlého konova věku věděla, že ho pochovám "doma". Taky jsem mu slíbila, že když bude zle, nebudem to prodlužovat. Stalo se. Mezitím tři další koně, dva uspání a odvezeni na základě nemoci, a jeden jatka. Takže všechny zážitky. Proto si troufám "bojovat" za zachování této možnosti. Nikoliv jako libůstku s veselým úsměvem, nýbrž pouze jako možnost řešení nepříznivé situace. Na krev kvůli tomu nepůjdu, ale aby to nebylo jako s Babišem, nechceme ho, ale řešení, kdo místo něj, nename.

7.1.2019 17:13
saola

XXX.XXX.250.214

No, právě pro takové situace existuje zákon na ochranu zvířat proti týrání - za vámi vyjmenovaných okolností zvíře jen tak z rozmaru, že už ho nechcete, utratit prostě legálně nelze. A přiznám se, že jsem tomu ráda - protože stačí, že se to určitě děje pokoutně.
Osobně bych slevila alespoň z jedné položky - pokud nechce koně utratit veterinář, protože se jedná o zdravé zvíře, je možné ho odporazit za účelem využití produktů pro vlastní potřebu, pokud tam samozřejmě nekoliduje v předchozím životě koně podaná medikace, některé léky vylučují zvíře z potravního řetězce doživotně. Utracení nemusí udělat veterinář, už to tady psala bodlinka, to dle mne může udělat i jiná oprávněná osoba - veterinární technik, řezník apod.
Co s těmi produkty nakonec uděláte, je vaše věc, nikdo vás nenutí je sníst. Teoreticky by jistě šlo nechat si z koně jen svíčkovou, na jejíž grilování pozvete sousedy, a zbytek poslat do kafilérky a myslím, že by bylo zákonu učiněno zadost.
Nevím, je to jen spekulace.

Neregistrovaný uživatel

7.1.2019 17:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

A to jsem mohl být adminem tady.😂😂 To by bylo "banánů" celá hromada.Jsem nevěděl že diskuze se mohou zúčastňovat jen veti a odborná veřejnost.Musím být ohromujícím způsobem vzdělán,abych mohl zkritizovat posílání "broučků" na jatky? Kdopak "zku*vil" EQCH a tamní diskuzi? Meifi? Psychopat je Horsana a ne Meifi.To nevidíte tu nesnášenlivost? Zakopat,zabít,zesměšnit..Jen kvůli útulkům na které jsem tu nechrlil dým a síru?Pamatujete? Já dodnes jeden navštěvuji a paní která se stará hlavně ze svého je špatná?Pár lidí se tam stará o zvířata společně s ní.Ano ZADARMO.V dnešní době neuvěřitelné,že? Jo jsou to vlastně "psychopati",tak já zapomněl.Mám asi rád koně víc než je přípustné normálu.A co? To je zakázané ?Že je stavím i nad zájmy lidí? To se taky nesmí?Mimochodem teď je zralá na "banána" Horsana.Nazývat někoho "psychopatem" je mimo pravidla diskuze určitě.Dotknul jsem se ega,co? To víš,v životě se ti tohle stane ještě mockrát.☺️Do mě už jenom rejete a využíváte toho,že toho moc o koních z hlediska veteriny nevím.Tak napište prosím ti,co jsem jim poslal fotky jak máme vychované koně.Jak je klidně můžete krmit pohromadě a nic se neděje?

7.1.2019 17:27
etnies86

XXX.XXX.245.26

A to jsem mohl být adminem tady.😂😂 To by bylo "banánů" celá hromada.Jsem nevěděl že diskuze se mohou zúčastňovat jen veti a odborná veřejnost.Musím být ohromujícím způsobem vzdělán,abych mohl zkritizovat posílání "broučků" na jatky? Kdopak "zku*vil" EQCH a tamní diskuzi? Meifi? Psychopat je Horsana a ne Meifi.To nevidíte tu nesnášenlivost? Zakopat,zabít,zesměšnit..Jen kvůli útulkům na které jsem tu nechrlil dým a síru?Pamatujete? Já dodnes jeden navštěvuji a paní která se stará hlavně ze svého je špatná?Pár lidí se tam stará o zvířata společně s ní.Ano ZADARMO.V dnešní době neuvěřitelné,že? Jo jsou to vlastně "psychopati",tak já zapomněl.Mám asi rád koně víc než je přípustné normálu.A co? To je zakázané ?Že je stavím i nad zájmy lidí? To se taky nesmí?Mimochodem teď je zralá na "banána" Horsana.Nazývat někoho "psychopatem" je mimo pravidla diskuze určitě.Dotknul jsem se ega,co? To víš,v životě se ti tohle stane ještě mockrát.☺️Do mě už jenom rejete a využíváte toho,že toho moc o koních z hlediska veteriny nevím.Tak napište prosím ti,co jsem jim poslal fotky jak máme vychované koně.Jak je klidně můžete krmit pohromadě a nic se neděje?

fakt zadarmo? já slyšela něco jiného - že jsou z toho prachy. vedle nás ve vesnici paní provozuje útulek, prachy z toho má určo. samozřejmě proč ne. ale zachránili jsme kotě ve špatném stavu, zablešené, pravděpodobně sražené autem nebo nakopnuté a vezli ho do útulku vedle, paní nám nechtěla ani otevřít, předtím jsme slyšeli sprostá slova (to už by ho tam stejně asi kámoška nenechala) a kotě nepřijala, že nespadá do její oblasti, ať si najdem starostu ve vedlejší vesnici a řešíme to s ním. at si to řeší ve vesniciže s nima nemají smlouvu. no kamarádka ho vezla rovnou na veterinu, dala x tisíc za léčení a nakonec u ní zůstal. to jen jak jsou útulky ochotné a dělají vše zadarmo.
když jsme známé sháněli dalmatina z útulku tak nám z jedné organizace poslali odkaz v jednom z útulku ovšem že ho každému rozmlouvají at se nenecháme odradit, že útulek je znám že kvůli penězům radši psy drží než jim hledá domov.

samozřejmě ot neznamená že jsou všechny útulky špatné to vůbec,

7.1.2019 17:27
etnies86

XXX.XXX.245.26

Já jsem již od útlého konova věku věděla, že ho pochovám "doma". Taky jsem mu slíbila, že když bude zle, nebudem to prodlužovat. Stalo se. Mezitím tři další koně, dva uspání a odvezeni na základě nemoci, a jeden jatka. Takže všechny zážitky. Proto si troufám "bojovat" za zachování této možnosti. Nikoliv jako libůstku s veselým úsměvem, nýbrž pouze jako možnost řešení nepříznivé situace. Na krev kvůli tomu nepůjdu, ale aby to nebylo jako s Babišem, nechceme ho, ale řešení, kdo místo něj, nename.

coudas můžu se zeptat, proč třetí šel na jatka a též nebyl uspán?

Neregistrovaný uživatel

7.1.2019 17:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

saola napsal(a):
No, právě pro takové situace existuje zákon na ochranu zvířat proti týrání - za vámi vyjmenovaných okolností zvíře jen tak z rozmaru, že už ho nechcete, utratit prostě legálně nelze. A přiznám se, že jsem tomu ráda - protože stačí, že se to určitě děje pokoutně.
Osobně bych slevila alespoň z jedné položky - pokud nechce koně utratit veterinář, protože se jedná o zdravé zvíře, je možné ho odporazit za účelem využití produktů pro vlastní potřebu, pokud tam samozřejmě nekoliduje v předchozím životě koně podaná medikace, některé léky vylučují zvíře z potravního řetězce doživotně. Utracení nemusí udělat veterinář, už to tady psala bodlinka, to dle mne může udělat i jiná oprávněná osoba - veterinární technik, řezník apod.
Co s těmi produkty nakonec uděláte, je vaše věc, nikdo vás nenutí je sníst. Teoreticky by jistě šlo nechat si z koně jen svíčkovou, na jejíž grilování pozvete sousedy, a zbytek poslat do kafilérky a myslím, že by bylo zákonu učiněno zadost.
Nevím, je to jen spekulace.

Nevím, jestli je kůň povolen porážet doma. I skot má podmínky dané, a donedávna se doma porážet nesměl. Takže nevím. Jinak s Vámi souhlasím, že je dobře, že jsou dány podmínky, za jakých lze.

Neregistrovaný uživatel

7.1.2019 17:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

etnies86 napsal(a):
coudas můžu se zeptat, proč třetí šel na jatka a též nebyl uspán?

Protože to byla "zdravá" šestiletá kobyla. Tři roky jsem se snažila z ní udělat normálního koně. Ale když mne chtěla zabít v boxe, už jsem to nezvládla.

Neregistrovaný uživatel

7.1.2019 17:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

etnies86 napsal(a):
fakt zadarmo? já slyšela něco jiného - že jsou z toho prachy. vedle nás ve vesnici paní provozuje útulek, prachy z toho má určo. samozřejmě proč ne. ale zachránili jsme kotě ve špatném stavu, zablešené, pravděpodobně sražené autem nebo nakopnuté a vezli ho do útulku vedle, paní nám nechtěla ani otevřít, předtím jsme slyšeli sprostá slova (to už by ho tam stejně asi kámoška nenechala) a kotě nepřijala, že nespadá do její oblasti, ať si najdem starostu ve vedlejší vesnici a řešíme to s ním. at si to řeší ve vesniciže s nima nemají smlouvu. no kamarádka ho vezla rovnou na veterinu, dala x tisíc za léčení a nakonec u ní zůstal. to jen jak jsou útulky ochotné a dělají vše zadarmo.
když jsme známé sháněli dalmatina z útulku tak nám z jedné organizace poslali odkaz v jednom z útulku ovšem že ho každému rozmlouvají at se nenecháme odradit, že útulek je znám že kvůli penězům radši psy drží než jim hledá domov.

samozřejmě ot neznamená že jsou všechny útulky špatné to vůbec,

Dobře jste napsala ten konec.☺️ Všechny útulky nejsou špatné.To kdyby tu tehdy padlo,tak držím pusu dodnes.Jenže tady se začali tahat "hrůzy" ze slovenska většinou a vrhl se tím stín na všechny stejný.To byl ten problém.Přitom poradit tedy který neuměl nikdo.☺️ Nakonec lidi úplně cizí mě v soukromých zprávách navedli na správnou cestu.Strávil jsem tam moc hezké chvíle se skvělými lidmi.Kde to je ale nenapíšu.Vůbec nemám zájem aby je tu někdo propíral.To si rozhodně nezaslouží.

Neregistrovaný uživatel

7.1.2019 18:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Nevím, jestli je kůň povolen porážet doma. I skot má podmínky dané, a donedávna se doma porážet nesměl. Takže nevím. Jinak s Vámi souhlasím, že je dobře, že jsou dány podmínky, za jakých lze.

Novela veterinárního zákona platná od 1.11 2017 změnila pravidla pro domácí porážku skotu
a jelenovitých ve farmovém chovu.
Oznámení krajské veterinární správě
Drobní chovatelé skotu mohou nově na svých farmách porážet pro spotřebu ve své domácnosti kusy
ve věku až do 72 měsíců. Dosud byla tato hranice 24 měsíců. Před porážkou skotu a farmově
chovaných jelenovitých již nemusí žádat o povolení krajské veterinární správy, ale stačí tuto událost
nejméně tři dny předem pouze ohlásit krajské veterinární správě.
Koně tam nezmiňují,čili asi ne.🙂

Neregistrovaný uživatel

7.1.2019 18:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Já bych zase na starý kolena nedala koně do útulku. Takže tak.

Neregistrovaný uživatel

7.1.2019 18:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Jen ještě k usmrcování té spárkaté zvěře kdyby někdo náhodou "potřeboval" opravdu vědět,ano? ☺️
http://www.myslivost.cz/Pro-myslivce/Aktuality/Je-mozne-provadet-zaraz-poranene-sparkate-zvere-za

7.1.2019 18:15
saola

XXX.XXX.229.2

Tak to povoleno není.
https://www.svscr.cz/chci-provadet-domaci-porazku-prasete-zabijacku-nebo-domaci-porazku-skotu/

Hm, tak to je vámi nastíněný případ skutečně slepá ulička. Zkuste napsat bodlince, je praktická veterinářka.

Neregistrovaný uživatel

7.1.2019 18:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Já bych zase na starý kolena nedala koně do útulku. Takže tak.

V tom s tebou naprosto souhlasím.☺️

Neregistrovaný uživatel

7.1.2019 18:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

saola napsal(a):
Tak to povoleno není.
https://www.svscr.cz/chci-provadet-domaci-porazku-prasete-zabijacku-nebo-domaci-porazku-skotu/

Hm, tak to je vámi nastíněný případ skutečně slepá ulička. Zkuste napsat bodlince, je praktická veterinářka.

Zatím nejsou jatka zakázána, takže je to schůdné. Já chtěla jen teoreticky vědět, jak by to ti, co jsou proti jatkum, chtěli řešit.

Neregistrovaný uživatel

7.1.2019 18:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Zatím nejsou jatka zakázána, takže je to schůdné. Já chtěla jen teoreticky vědět, jak by to ti, co jsou proti jatkum, chtěli řešit.

Prodali bysme majitele koně do mexického nevěstince a za utržené peníze uhradili klidný odchod koníka.😂😂 Couďásku ty ses mi zdála že máš smysl pro humor,tak snad se nezlobíš.🤗

Neregistrovaný uživatel

7.1.2019 18:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Prodali bysme majitele koně do mexického nevěstince a za utržené peníze uhradili klidný odchod koníka.😂😂 Couďásku ty ses mi zdála že máš smysl pro humor,tak snad se nezlobíš.🤗

To někdy i mám, ale jsou věci, který mi vtipný nepřipadají. Třeba že jsem se musela rozhodnout, jak jsem se rozhodla, a pak mne kvůli tomu nadávali na internetu přesně tak, jak jsi to zde udělal ty. Mám se tomu tedy smát?

7.1.2019 18:45
Oťásek

XXX.XXX.182.6

Přečetla jsem si to dvakrát a asi nechápu. Proč zabíjet zdravé zvíře? Vy ho nechcete, je zdravý a nedáte mu šanci aby se měl někde jinde dobře? Něco mi uniká a je v tom háček... každopádně v takovém případě , je dobře, že veterináři neutrácí zdravé koně...na přání majitele...
Ale bez důvodu vozí zdravé koně na jatka Ital nebo Polák...handlíř...A TO MI NA VÁS Couďásku vůbec nesedí...

7.1.2019 18:48
Oťásek

XXX.XXX.182.6

Aha, nečetla jsem to všechno, kobyla byla zlá...

7.1.2019 18:55

ad psychopat....'ne neposilejte me na maso,jsem hodny,da se na me jezdit.........kdyz se rozhodnu vsechny vas tu behem par vterin postrilim..........mohl jsem byt adminem
..no dusevne vyrovnany mi zrovna neprijdes

Neregistrovaný uživatel

7.1.2019 19:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Oťásek napsal(a):
Aha, nečetla jsem to všechno, kobyla byla zlá...

Kobyla byla ve finále těžce nemocná, ale to jsem zjistila až po. Prvotní bylo rozhodnutí dát pryč zdravého mladého koně, který ohrozoval, byl nejezditelny, a hlavně nevyzpytatelny. Ale to pořád nic nemění na tom, že jsem dala koně na jatka, tím pádem se ocitla v té zapovězené skupině, a ještě jsem lhář. Takže se omlouvám, že se nesmeju a dost se mne to dotýká.

Neregistrovaný uživatel

7.1.2019 19:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

ad psychopat....'ne neposilejte me na maso,jsem hodny,da se na me jezdit.........kdyz se rozhodnu vsechny vas tu behem par vterin postrilim..........mohl jsem byt adminem
..no dusevne vyrovnany mi zrovna neprijdes

Vytrhávat z kontextu mohu do zítřejšího rána.Ježiš Jaruš tak oni mě posílají na jatka a já mám říct co? Děkuji to jste moc hodní?Nebo věříte že byste "žoldáka" s účasti v několika misích jako dokázala přemoci?Víte jaké lidi jsem tam měl proti sobě? Lidi co uřezali ženám ruce,děti závislé v devíti letech na heroinu a s obavou,že vám kdokoli z nich vybuchne do "ksichtu"!! Ten vás zabije s úsměvem na tváři a s pocitem dobře vykonané prácev jedné vteřině.🙁 Tady ti "bulíci" si z toho zase budou akorát dělat srandu,to já vím.😓

7.1.2019 19:23
saola

XXX.XXX.229.2

Dámy diskutující, jediné smysluplné, co je možné udělat, je nekrmit ho. Nereagovat, držet věcně nit zadání, klapky na oči a co je okolo, se mne netýká.
To on potřebuje jakoukoliv diskuzi, nikoliv ale diskuze jeho.
Zůstane sám a opuštěný, deaktivuje si účet, a po čase, až si všichni odpočineme, tak se zase zkusí vrátit.
A zase celé od znova.
Vyhrát se to nedá, ale přestat hrát ano.

7.1.2019 19:24

saola napsal(a):
Tak to povoleno není.

neplést domácí a nouzovou, nutnou porážku.

když budete mít doma koně s těžkou kolikou nebo zlomenou nohou, tak se jedná o porážku nutnou. Stejně jako u krávy se zlomenou nohou jí taky můžete kuchnout doma, i když nemáte nahlášenou domácí porážku. Protože to není domácí porážka, ale nutná porážka.

Neregistrovaný uživatel

7.1.2019 19:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

když budete mít doma koně s těžkou kolikou nebo zlomenou nohou, tak se jedná o porážku nutnou. Stejně jako u krávy se zlomenou nohou jí taky můžete kuchnout doma, i když nemáte nahlášenou domácí porážku. Protože to není domácí porážka, ale nutná porážka.

Prostě něco jako utrácení, ale bez léků s možností zpracovat maso. Ale vyloženě střelit zdravyho nemůžete. Chápu to doufám správně.

7.1.2019 19:31
lenacia

XXX.XXX.173.31

Vytrhávat z kontextu mohu do zítřejšího rána.Ježiš Jaruš tak oni mě posílají na jatka a já mám říct co? Děkuji to jste moc hodní?Nebo věříte že byste "žoldáka" s účasti v několika misích jako dokázala přemoci?Víte jaké lidi jsem tam měl proti sobě? Lidi co uřezali ženám ruce,děti závislé v devíti letech na heroinu a s obavou,že vám kdokoli z nich vybuchne do "ksichtu"!! Ten vás zabije s úsměvem na tváři a s pocitem dobře vykonané prácev jedné vteřině.🙁 Tady ti "bulíci" si z toho zase budou akorát dělat srandu,to já vím.😓

ale tady jaksi nejseš tam... I tady umí narkoman zabíjet, a to jen kvůli pár stovkám v peněžence oběti.
Jo, válka je zlá, ale jaká je tedy pointa toho nám tady zase vylíčova bůhví co se tam nděje? Že ti z toho přeskočilo? No zřejmě ano.To se stává běžně, proto je na tohle speciálně školená psychologická pomoc. Možná bys ji měl někdy využít, a až potom jít koupit mrkev.

7.1.2019 19:43
Slon Indický

XXX.XXX.49.149

Kobyla byla ve finále těžce nemocná, ale to jsem zjistila až po. Prvotní bylo rozhodnutí dát pryč zdravého mladého koně, který ohrozoval, byl nejezditelny, a hlavně nevyzpytatelny. Ale to pořád nic nemění na tom, že jsem dala koně na jatka, tím pádem se ocitla v té zapovězené skupině, a ještě jsem lhář. Takže se omlouvám, že se nesmeju a dost se mne to dotýká.

Vaše rozhodnutí schvaluji, i když bylo jistě těžké.
Někdy je dobré si uvědomit, že koně žijí pro lidi, ne lidi pro koně. A nesnažit se nebezpečného koně předat dál je zodpovědné. Sice někdo psal, že se někde mohl mít dobře. Ale, za riziko toho, že někomu ublíží to zkoušet nemá cenu. Bezpečnost lidí má přednost. A tady navíc, protože to byla kobyla, si ji klidně mohl vzít někdo na chov. To se děje už teď, natož pokud se zakáží jatky, to bude obohacený genofond.

7.1.2019 19:47
koně

XXX.XXX.174.63

Prostě něco jako utrácení, ale bez léků s možností zpracovat maso. Ale vyloženě střelit zdravyho nemůžete. Chápu to doufám správně.

Nutka je zabití při úrazu,právě aby se zvíře netrápilo.Tu smíš a musíš provést ,i když jsi jen přepravce,nebo ustajovatel .
Domácí porážka pak ,vymezení jaký zvíře,jakého věku a kolik ročně si můžeš nechat doma na dvorku porazit řezníkem.Pro svojí spotřebu.

Neregistrovaný uživatel

7.1.2019 20:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

saola napsal(a):
Dámy diskutující, jediné smysluplné, co je možné udělat, je nekrmit ho. Nereagovat, držet věcně nit zadání, klapky na oči a co je okolo, se mne netýká.
To on potřebuje jakoukoliv diskuzi, nikoliv ale diskuze jeho.
Zůstane sám a opuštěný, deaktivuje si účet, a po čase, až si všichni odpočineme, tak se zase zkusí vrátit.
A zase celé od znova.
Vyhrát se to nedá, ale přestat hrát ano.

Noo to nedeaktivuji.☺️ Když si to tolik přejete Saolko,tak mě už to stejně tady nebaví.😂 Vlastně nic nového se tu stejně neděje a stačí prohlédnout vždy starší témata.Tam stejní lidé se stejnými odpověďmi a rekcemi.Všechny témata jsou tu minimálně duplicitní.Jak psala Viktora to sedí přesně.☺️ Pak občas někdo cizí položí dotaz,dostane "jebáka" a je pryč.Jenže my se tu nudíme a rozpitváme každé téma na tak neuvěřitelné kousíčky,že tomu nikdo už stejně nemůže rozumět.To to nevidíte? ☺️ Vždyť už jsem byl několikrát pryč a přišel někdo nový? Dělo se tu něco jinak? Uznejte že jsem tu ale nikdy nikomu nenadával a dokonce kolikrát vyvěšoval prapor smíru a bohužel marně.Dokázal jsem se omluvit kolikrát(což většině jinak činí problém)a co to je platné?Co jsem za "týpka" do toho nikomu nic není.Měl jsem tehdy v plánu se na některé lidi i přijet podívat,ale to už mě dávno přešlo.☺️ Jsem vinen v plném rozsahu obžaloby ve věci "koňopříspěvky" na ifauně.A taky že jsem 28 let nežil v čechách a nevím jak to tu chodí.I psaní mi nejde tak jako Vám což uznávám.Slovenštinu si musím překládat do češtiny automatem.Jinak jí rozumím půlku a to stěží.Číst to tu už nebudu a účet si zruším svépomocí.☺️ Děkuji za trpělivost.

8.1.2019 18:41
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Ale týká se to tedy mého vlastního zvířete, že? Myslím to tak, že lesní zvěř patří někomu jinému, takže usmrcení z milosti (nutná porážka) po nehodě oficiálně nemůžu, i když bych zkrátila utrpení. Chápu to dobře?

8.1.2019 19:28
Malkina

XXX.XXX.50.199

Dotaz napsal(a):
Ale týká se to tedy mého vlastního zvířete, že? Myslím to tak, že lesní zvěř patří někomu jinému, takže usmrcení z milosti (nutná porážka) po nehodě oficiálně nemůžu, i když bych zkrátila utrpení. Chápu to dobře?

lesní zvěř můžou jen myslivci a musí ji potom označit plombou.Ale co oko nevidí...

8.1.2019 19:33
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Malkina napsal(a):
lesní zvěř můžou jen myslivci a musí ji potom označit plombou.Ale co oko nevidí...

Tak pokud nepotřebujete kvůli pojišťovně, tak to chápu, ale když jsou větší škody, tak mi přijde hrozné jen přihlížet a nemoct nijak tomu tvorovi "pomoci". :-(

8.1.2019 19:33

Dotaz napsal(a):

Oficiálně ne, ale kdybych stála nad sraženou srnou, tak se nikoho ptát nebudu.

8.1.2019 19:42
Malkina

XXX.XXX.50.199

Oficiálně ne, ale kdybych stála nad sraženou srnou, tak se nikoho ptát nebudu.

A nikdo by Vám neřekl ani ň.Akorát se to nesmí říct nahlas..

Neregistrovaný uživatel

8.1.2019 19:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Akorát si vás nesmí natočit nějaký ňouma na mobil.Víte kolik je sazba za "pytláctví"? Jinak je to opravdu mnohem složitější dle zákona.Jak bych postupoval já? Zavolal policii a tím to končí.

Neregistrovaný uživatel

8.1.2019 20:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.53.243

Akorát si vás nesmí natočit nějaký ňouma na mobil.Víte kolik je sazba za "pytláctví"? Jinak je to opravdu mnohem složitější dle zákona.Jak bych postupoval já? Zavolal policii a tím to končí.

Byla jsem u toho kdyz se malorazkou dorazel danek sejmutej kamionem. Obe pravy nohy zlamany, nejspis i vnitrni zraneni. Snazil se odbelhat ze silnice a ten narek... fakt ti to nepreju slyset. Stalo nas tam sest. Dikybohu za toho cloveka co tu malorazku mel. V tu chvili je normalne myslicimu cloveku nejaky pytlactvi u zadku.

Neregistrovaný uživatel

8.1.2019 20:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Byla jsem u toho kdyz se malorazkou dorazel danek sejmutej kamionem. Obe pravy nohy zlamany, nejspis i vnitrni zraneni. Snazil se odbelhat ze silnice a ten narek... fakt ti to nepreju slyset. Stalo nas tam sest. Dikybohu za toho cloveka co tu malorazku mel. V tu chvili je normalne myslicimu cloveku nejaky pytlactvi u zadku.

Vidíš jak se hodí ozbrojený člověk na blízku.☺️ Jen je to opravdu protizákonné a to i ta malorážka.Nosit dlouhou zbraň smíš jen na schválené střelnici a nebo jako držitel ZP skupiny C(lovecké účely), platného loveckého lístku v honidbě a to také jen v té na kterou máš povolení.Pak pouze 200 m a dál od poslední obydlené budovy.🙁 Nošením zbraně se rozumí mít zbraň u sebe,nabitou nábojem v nábojové komoře a nebo zasunutý zásobník.Jinými slovy vůbec jinde nesmíš vyndat malorážku z futrálu.A to ani pistoli či revolver.Víš proč to říkám? Aby bylo vidět jak strašný mašinerie se dočká majitel zbraně v případě že to fakt někdo práskne.Jinak lidsky s tebou naprosto souhlasím a jsem rád že vás při tom nikdo neviděl a nepráskl to.Sám bych to asi taky nevydržel..

8.1.2019 20:26

A víš, co udělají policajti? Nic. Možná zavolají mysliveckýho hospodáře, ale pokud to ten nevezme, tak dál nebudou dělat nic. A ten chudák sraženej tam dodělá v agonii, nebo se tam bude plácat někde se zlámanýma nohama.

Policajti tam akorát budou překážet v doražení takového zvířete.

8.1.2019 20:28

A takovou vysokou nemusíte střílet, netřeba mít zbroják. Stačí větší nůž. Klidně i kuchyňský, i podříznutí je v té chvíli rychlejší konec.

Neregistrovaný uživatel

8.1.2019 20:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

A víš, co udělají policajti? Nic. Možná zavolají mysliveckýho hospodáře, ale pokud to ten nevezme, tak dál nebudou dělat nic. A ten chudák sraženej tam dodělá v agonii, nebo se tam bude plácat někde se zlámanýma nohama.

Policajti tam akorát budou překážet v doražení takového zvířete.

Já Bodlinko vím,ale já ty zákony nevymyslel.Ani "blbečka" s foťákem a objektivem co ti přečte kolik je hodin na tvých hodinkách kilometr daleko.Soucit nad trpícím zvířetem mám,to netřeba se obávat.Minulý měsíc (Mělnicko) 24 nehod způsobených srážkou se zvěří.Jen těch co byli hlášeny policii.Proto se tomu všemy silami snažím vyhnout.Dávám bacha za volantem a jak vidím daňka,přibrzdím.Už jsem měl tu čest několikrát a vždy zvládnul dobrzdit a umanévrovat.Jednou mi přelezl daňek kapotu a pokračoval vesele dál.😂 No nic se nestalo.Jinak na světlo nereagují v noci.Už bohužel skoro ani na zvuk.Klíďo se pasou v "pangejtu" a nic neřeší.V pohodě u lesa potkávám samostatného daňka a stádo nikde.Všechno je to nějaké divné poslední dobou.

8.1.2019 21:19
Malkina

XXX.XXX.50.199

U nás teda spolupráce s policajty funguje dobře,když se nedovolaj hospodáři,volaj někomu jinýmu a kdo je nejblíž a může tak tam zajede.Ale i tak to prostě trvá dlouho.Nejhorší je,když to někdo neřeší vůbec s tím že ta srnka to třeba dá.Protože většinou nedá a třeba i s přeraženým během může ještě docela dost dlouho přežívat než uhyne na infekci nebo celkový vyčerpání.V létě se ještě přidaj červíci...

8.1.2019 23:56

Osobně jsem zažila srazeneho srnce ležet uprostřed cesty na málo frekventované cestě, v autě jsem ale neměla nic, ani nevím jestli bych to dokázala...
Nicmene, tehdy srnec jen ležel, přestože musel mít bolesti(měl zlomenou mohu), nestenal jen tiše trpěl. Zavolala jsem 112, přijela PČR, vzapeti po nich myslivec a ukončil srneckovo trápení. Celé to trvalo asi 20 minut, od mého průjezdu až po usmrcení což mi přijde pořád lidstejsi než ho tam nechat pomalu umírat nebo čekat na přejetí jiným autem které by si třeba nevšimlo.

Neregistrovaný uživatel

9.1.2019 00:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.173

Vidíš jak se hodí ozbrojený člověk na blízku.☺️ Jen je to opravdu protizákonné a to i ta malorážka.Nosit dlouhou zbraň smíš jen na schválené střelnici a nebo jako držitel ZP skupiny C(lovecké účely), platného loveckého lístku v honidbě a to také jen v té na kterou máš povolení.Pak pouze 200 m a dál od poslední obydlené budovy.🙁 Nošením zbraně se rozumí mít zbraň u sebe,nabitou nábojem v nábojové komoře a nebo zasunutý zásobník.Jinými slovy vůbec jinde nesmíš vyndat malorážku z futrálu.A to ani pistoli či revolver.Víš proč to říkám? Aby bylo vidět jak strašný mašinerie se dočká majitel zbraně v případě že to fakt někdo práskne.Jinak lidsky s tebou naprosto souhlasím a jsem rád že vás při tom nikdo neviděl a nepráskl to.Sám bych to asi taky nevydržel..

Vzhledem k tomu ze dotycny mel povoleni nosit u sebe zbran a dalsi. Si myslim ze by to zadnej pruser nebyl. Pruser nebyl ani kdyz odprask sousedovi psa neb me a brasky malem zabil. Ani kdyz trefil toulavyho co napadal vsechny okolo a starosta ho nechtel nechat odchytit. Takze bych tipla ze pruser by nebyl ani u danka kort kdyz se to hlasilo jen uz zvire na organy cekalo mrtvy.

Neregistrovaný uživatel

9.1.2019 01:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Vzhledem k tomu ze dotycny mel povoleni nosit u sebe zbran a dalsi. Si myslim ze by to zadnej pruser nebyl. Pruser nebyl ani kdyz odprask sousedovi psa neb me a brasky malem zabil. Ani kdyz trefil toulavyho co napadal vsechny okolo a starosta ho nechtel nechat odchytit. Takze bych tipla ze pruser by nebyl ani u danka kort kdyz se to hlasilo jen uz zvire na organy cekalo mrtvy.

"Leithi" dovol mi to vysvětlit.Zákon o zbraních rozlišuje dva pojmy.Nošení zbraně a držení zbraně.Držení zbraně je v podstatě její vlastnění,ano? Naproti tomu nošení zbraně je mít zbraň u sebe třeba jen se zasunutým zásobníkem.I když jí máš ve futrálu,tak už jí tímto nosíš.Jenže to má malý háček.Dlouhou zbraň nejde získat k ochraně života,zdraví a majetku.Takzv. éčko ve zbrojáku.Tam můžeš nosit SKRYTĚ tam kam má veřejnost přístup jen krátkou palnou zbraň.Pistole,revolver.To co tam dělal ten "imbecil" jak popisuješ je porušení zákona o zbraních,veřejné ohrožení palnou zbraní a dokonce ohrozil přímo i tebe na životě.Takovým magorům do ruky zbraň absolutně nepatří.Okamžitě si měla volat policii z důvodu ohrožení života střelnou zbraní a nedovoleného použití zbraně.Přijela by i zásahovka a to by "frajer" koukal.☺️

Neregistrovaný uživatel

9.1.2019 02:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.173

"Leithi" dovol mi to vysvětlit.Zákon o zbraních rozlišuje dva pojmy.Nošení zbraně a držení zbraně.Držení zbraně je v podstatě její vlastnění,ano? Naproti tomu nošení zbraně je mít zbraň u sebe třeba jen se zasunutým zásobníkem.I když jí máš ve futrálu,tak už jí tímto nosíš.Jenže to má malý háček.Dlouhou zbraň nejde získat k ochraně života,zdraví a majetku.Takzv. éčko ve zbrojáku.Tam můžeš nosit SKRYTĚ tam kam má veřejnost přístup jen krátkou palnou zbraň.Pistole,revolver.To co tam dělal ten "imbecil" jak popisuješ je porušení zákona o zbraních,veřejné ohrožení palnou zbraní a dokonce ohrozil přímo i tebe na životě.Takovým magorům do ruky zbraň absolutně nepatří.Okamžitě si měla volat policii z důvodu ohrožení života střelnou zbraní a nedovoleného použití zbraně.Přijela by i zásahovka a to by "frajer" koukal.☺️

Ty bl becku. Ten dotyčnej mi zachranil zivot. Byla jsem decko, sedela jsem ve stanu na nasi zahrade kterej cupoval sousedovo vlcak na cucky a chybelo par vterin aby se dostal az k nam. Jako proc bych do pihele mela v takovy situaci volat policajty a zasahovku ze me ohrozoval? Naopak. Nebejt jeho bylo po nas nebo sme byli seredne potrhani. A ne nebyl to jen utok naoko pes sel natvrdo. Nebyl cas zkouset ho.odehnat nebo pretahnout klackem.
Co se tyce nošení zbrane. Ano dotycnrj mel zbrojak a ano mel i povolenku na noseni zbrane u sebe. Delal u ochranky prevazel penize do bank.

Neregistrovaný uživatel

9.1.2019 02:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.173

A nikde jsem nepsala o dlouhe zbrani nevim co je sem motas. Byl to asi jakysi revolver nevim nezajimam se a nevyznam. Jestli jsi pojem malorazka pochopil jinak tak sorry.
A fakt by me zajimalo proc bychela volat zasahovku a cajty na nekoho kdo mi zachranoval krk.

9.1.2019 05:54
Malkina

XXX.XXX.50.199

Ten zákon je nastavenej tak jak je právě kvůli pytláctví,protože jak pak dokazovat,že dotyčnej chtěl zvěřinu a ne jen zkrátit utrpení.Ale normální policajt/myslivec(a těch je navzdory veřejnýmu mínění většina) z toho nebude dělat kovbojku.Něco jinýho by bylo ,kdyby někoho chytli s neoznačeným srncem v kufru.Že je nechtěj policajti dorážet před svědky bych taky pochopila-oni nesmí-někdo,někde blbě kecne a může je to stát místo..

9.1.2019 06:03
Ludmilk

XXX.XXX.91.205

Zdravím.

prosim vás nebuďte na mě hnusní, chápu že koně jsou pro vás vše a celý váš život, ale nevím kde jinde se zeptat než přímo koňáků, sháním koňská jatka nejlépe v Ol.kraji kde bych mohla koupit ořezy a zbytky pro psy. Děkuji za nasměrování, pochopení a zdržení se agresivních komentářů.

Když už jsme u toho ne chováte náhodou rtw?

9.1.2019 06:29
Malkina

XXX.XXX.50.199

Ludmilk napsal(a):
Když už jsme u toho ne chováte náhodou rtw?

Jestli to bylo na mne tak ne

9.1.2019 06:44
Ludmilk

XXX.XXX.91.205

Měla to být reakce na úplně první příspěvek🙄Poslední dobou mi ifauna hrozně blbne...

9.1.2019 10:34

Zdravím.

prosim vás nebuďte na mě hnusní, chápu že koně jsou pro vás vše a celý váš život, ale nevím kde jinde se zeptat než přímo koňáků, sháním koňská jatka nejlépe v Ol.kraji kde bych mohla koupit ořezy a zbytky pro psy. Děkuji za nasměrování, pochopení a zdržení se agresivních komentářů.

Kupovala jsem koninu pro těžce nemocnou mopsli, která potřebovala nutně hodně výživné, ale netučné maso a odmítala kvůli nemoci téměř cokoliv žrát. Na konině jsem ji rozežrala a postupně se dala do kupy. Jinak vzhledem k ceně a špatné dostupnosti jí na jídelníček psů zařadím tak 2x ročně pro zpestření, ne že by to potřebovali.

Těsně po revoluci (a nedávno jsem ho stále viděla) byly mrazáky nově vznikajících supermarketů plné koniny, kterou jsme i v naší rodině občas na jídelníček zařazovali v podobě guláše. Mně to nikdy nechutnalo, to maso je opravdu nasládlé, koření to nijak nepřebilo.

Pokud má zvíře hezký život a důstojný odchod bez bolesti a stresu, nevidím nic špatného na tom, maso zpracovat. Ať už se jedná o jakékoliv zvíře.

Neregistrovaný uživatel

9.1.2019 11:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Leithian: Tak sorry,ale pocopil jsem to jinak.
"Pruser nebyl ani kdyz odprask sousedovi psa neb me a brasky malem zabil." A "malorážka" se říká dlohé zbrani ráže .22LR.

9.1.2019 12:58
lenacia

XXX.XXX.173.31

Leithian: Tak sorry,ale pocopil jsem to jinak.
"Pruser nebyl ani kdyz odprask sousedovi psa neb me a brasky malem zabil." A "malorážka" se říká dlohé zbrani ráže .22LR.

Promiň ale tu větu o zabití si každej vyloží tak že je málem zabil ten pes.

Neregistrovaný uživatel

9.1.2019 13:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.71

lenacia napsal(a):
Promiň ale tu větu o zabití si každej vyloží tak že je málem zabil ten pes.

Lenko omluvil jsem se a to mám skočit z mostu aby byla spokojenost?

9.1.2019 13:32
lenacia

XXX.XXX.173.31

Lenko omluvil jsem se a to mám skočit z mostu aby byla spokojenost?

Raději ne. Už takhle tu máme plno mostů uzavřených. Nechci abys nějakej vyhodil do povětří protože by tě chtěl zabít pádem...

Neregistrovaný uživatel

9.1.2019 14:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

lenacia napsal(a):
Raději ne. Už takhle tu máme plno mostů uzavřených. Nechci abys nějakej vyhodil do povětří protože by tě chtěl zabít pádem...

No to škoda trhaviny.To spadne samo.😂😂

N

26.6.2019 17:22
N

XXX.XXX.21.70

Koně v Česku nejsou jateční zvíře, tady je to užitkové zvíře. K čemu slouží prase? K čemu slouží slepice? K ničemu, proto se zabíjí. K čemu slouží kůň? Tahá, orá pole (ano, i dnes někdo orá pomocí koňských sil), jezdí se na něm, je to domácí mazlíček (s obrovskou silou). To je jako byste zabil(a) psa, snědl(a) ho a pak tvrdil(a) že se nic neděje, že je to jen zvíře.

Proto se to v Česku tolik neděje, tady aspoň lidi mají rozum.
Jateční zvířata tak ještě dobře, nemají jiný účel, ale když se zabíjí i užitková zvířata, je to jako by si lidi házeli klacky pod nohy. Koně jsme si vyšlechtili abysme je mohli zabít?

26.6.2019 18:58
sisi58

XXX.XXX.191.1

N napsal(a):
Koně v Česku nejsou jateční zvíře, tady je to užitkové zvíře. K čemu slouží prase? K čemu slouží slepice? K ničemu, proto se zabíjí. K čemu slouží kůň? Tahá, orá pole (ano, i dnes někdo orá pomocí koňských sil), jezdí se na něm, je to domácí mazlíček (s obrovskou silou). To je jako byste zabil(a) psa, snědl(a) ho a pak tvrdil(a) že se nic neděje, že je to jen zvíře.

Proto se to v Česku tolik neděje, tady aspoň lidi mají rozum.
Jateční zvířata tak ještě dobře, nemají jiný účel, ale když se zabíjí i užitková zvířata, je to jako by si lidi házeli klacky pod nohy. Koně jsme si vyšlechtili abysme je mohli zabít?

Máte to nějaké celé popletené.
Užitkové/ hospodářské zvíře.
Pak jsou domácí mazlíčci.
Může být,že se obojí překrývá.
Můžete mít koně jako hospodářské zvíře, ale jezdeckého koně jako domácího mazlíčka neobhájíte (možná falabelu).
Ale takový králík, je zároveň drobné hospodářské zvíře, ale i domácí mazlíček. Totéž může být koza,ovečka,či slepice.
Lidé, kteří chovají koně na maso to nikde neinzerují. Proč taky? Nikomu po tom nic není.
Takže vykřikovat, že sníst koně, to nikdy!, můžete. Pokud vím, koňské klobásy či salámy jsou v masnách normálně k prodeji.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Hospod ářské_zvíře

Neregistrovaný uživatel

26.6.2019 19:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Za sebe si myslím, že toto téma je vycerpano, nevím, proč stále dokola omilat totéž. Kdo koninu jíst nechce, koně na jatka odvézt nechce, ať tak nečiní, nikdo ho k tomu nenutí. Pokud proti dávání koní na jatka chcete iniciovat, pište petice, obracejte se na příslušné orgány, organizujete si svou stejně zaměřenou skupinu, a ostatní nechte žít. Na svůj názor má právo každej, je jeho věc, jakej.

26.6.2019 19:29
lenacia

XXX.XXX.168.82

Spíš je tohle téma jako rozbuška protože Meifi přijde a bude prdět své perlí-názory za 3...2...1...

neverend

26.6.2019 23:34
neverend

XXX.XXX.213.247

Ani už ne..😂 Já si za svým názorem stojím a podepsal jsem petici.Čili jsem spokojený a co si tady kdo blafe je mi už jedno.Taky je vedro a našel jsem si jinou zábavu než obhajovat virtuální koně na kecacím fóru před "ehm" lidmi.

27.6.2019 07:47
sisi58

XXX.XXX.191.1

Blbost je nejhorší lidská vlastnost. Vážně.
I s inteligentním masovým vrahem bude zřejmě lepší pořízení, než s hlupákem, který si nevidí na špičku nosu.
A nemyslím tím hlupáka dementního, to je nemoc. Myslím tím člověka, který si jede ve svých kolejích, vše jiné je špatné, vše,co nejde sežrat, je zbytečné, vše,čemu nerozumí, je na nic a obtěžující a ostatní, co si dovolí myslet jinak, jsou banda hlupáků.
Blbost je živnou půdou pro všechny špatnosti, co kdy lidstvo udělalo.Je mi smutno.
Ale raději budu žít plná pochyb a neustále se učit, v rámci svých možností, než umřít jako nabubřelý, sebestředný hlupák. I když ten je, na rozdíl ode mě, mnohem a mnohem spokojenější. No budiž mu přáno. Já bych neměnila.

Neregistrovaný uživatel

27.6.2019 08:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

sisi58 napsal(a):
Blbost je nejhorší lidská vlastnost. Vážně.
I s inteligentním masovým vrahem bude zřejmě lepší pořízení, než s hlupákem, který si nevidí na špičku nosu.
A nemyslím tím hlupáka dementního, to je nemoc. Myslím tím člověka, který si jede ve svých kolejích, vše jiné je špatné, vše,co nejde sežrat, je zbytečné, vše,čemu nerozumí, je na nic a obtěžující a ostatní, co si dovolí myslet jinak, jsou banda hlupáků.
Blbost je živnou půdou pro všechny špatnosti, co kdy lidstvo udělalo.Je mi smutno.
Ale raději budu žít plná pochyb a neustále se učit, v rámci svých možností, než umřít jako nabubřelý, sebestředný hlupák. I když ten je, na rozdíl ode mě, mnohem a mnohem spokojenější. No budiž mu přáno. Já bych neměnila.

V dnešním světě je těžké žít....

neverend

27.6.2019 13:48
neverend

XXX.XXX.213.247

Právě že v hrobě si ty vědomosti pro mne nepodstatné teprve užiju.😂😂 Jako když dnes chodí lidi studovat kdejakou kravinu a využíjí to nějak ve svůj prospěch a prospěch společnosti? Co s ing-em který se "zakempuje" někde na pozici lepšího "inkousta" a vykonává vlastně pozici na kterou stačí lépe cvičená opička? Vždyť ani anglicky pořádně neumí,matematika se v jeho rukách doslova otřásá v základech a společnosti tím pádem nevrátí investované prostředky.Ano v dnešním světě je těžké žít,ale také záleží co je pro Vás priorita.Svět nejezdí na vědomosti,ale na schopnost je využít.Biologie mě nic neříká a proto si zaplatím člověka kterému ano.Na mě je ho zaplatit a vydělat na to.

Coki

26.9.2019 21:16
Coki

XXX.XXX.141.38

Dobrý den
Chtěla bych se zeptat jestli existují i hříbata, která půjdou na jatka?
Děkuju

26.9.2019 22:54
lenacia

XXX.XXX.211.203

Coki napsal(a):
Dobrý den
Děkuju

Ano, ale většinou jde o zvířata se zlomeninou, s postižením aparátu, který by je omezoval v budoucnu pohybu a normálním životě například deformace páteře.
Jinak by byli sami proti sobě a raději je nechají někde na louce na nejnižších nákladech vykrmit.

27.9.2019 01:29

Coki napsal(a):
Dobrý den
Děkuju

Ano kůň je hospodářské zvíře s dobrým přírůstkem u hříbat, jsou země, kde se výkrm koní dělá.....

27.9.2019 06:53
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Coki napsal(a):
Dobrý den
Děkuju

Co myslíte, že bude s těmi poníky před zimou...

https://www.sbazar.cz/ptacikamen/detail/87120617-pony-kobyl-hreb-i-jednotlive-sleva-viz-text

NikaAlzbeta

15.1.2020 09:14
NikaAlzbeta

XXX.XXX.245.153

Pipilota napsal(a):
Protože konina je taky maso!
Já jsem hodně zastáncem jatek. Příjde mi neúcta k tělu koně, když je "otrávené" a odvezené do kafilérky. Ideální by bylo vykrvit koně doma na dvoře (prostě tam kde koník žil a zná to) a převážet až mrtvé tělo např. do ZOO. Klidně vše pod placeným dozorem veta. Jenže takhle to ZOO nebere, nechce (jasně, že jatka nesmí).
(další velké téma je, že spousta lidí zbaběle "daruje" koně na konci cesty...)
No a normální člověk s 1 psem celého koně jen tak nezkrmí... Tedy se musí někde poptat a koupit po kouscích.

Víte, když si kone piplate od hribatka, dáte mu vše co můžete a bohužel si za par let urve nohu tak, ze mu visí jen na kousku kůže, tak ho nebudete chtít nikde vezt a budete se snažit mu to trápení co nejrychleji zkrátit. A když vám umírá v náruči, těžko ho pak budete chtít vyvrhovat na dvorku...

Toto asi nepochopí nikdo kdo má kone jen pro svou zábavu a nebo bohužel ještě častěji pro své zviditelnění či na výdělek ...

Pokud ho berete jako parťáka a kamaráda, necháte si ho důstojne dožít a když přijde konec ( buď přirozený nebo s dopomoci, aby se netrapil ) budete s nim chtít byt až do konce a v kafilerce ať už si dělají co chtějí... kdyby jste viděli jak reagují ostatní kone když vidí smrt jejich kamaráda, těžko by jste ho doma chtěli odkrvovat a vyvrhovat ...

15.1.2020 16:49
Horsana

XXX.XXX.40.140

NikaAlzbeta napsal(a):
Víte, když si kone piplate od hribatka, dáte mu vše co můžete a bohužel si za par let urve nohu tak, ze mu visí jen na kousku kůže, tak ho nebudete chtít nikde vezt a budete se snažit mu to trápení co nejrychleji zkrátit. A když vám umírá v náruči, těžko ho pak budete chtít vyvrhovat na dvorku...

Toto asi nepochopí nikdo kdo má kone jen pro svou zábavu a nebo bohužel ještě častěji pro své zviditelnění či na výdělek ...

Pokud ho berete jako parťáka a kamaráda, necháte si ho důstojne dožít a když přijde konec ( buď přirozený nebo s dopomoci, aby se netrapil ) budete s nim chtít byt až do konce a v kafilerce ať už si dělají co chtějí... kdyby jste viděli jak reagují ostatní kone když vidí smrt jejich kamaráda, těžko by jste ho doma chtěli odkrvovat a vyvrhovat ...

Ja súhlasím so všetkým, ale koňa som na pastvine pitvala mnohokrát, aj utrácala, rôznymi spôsobmi a akurát pri nejednej pitve sa do otvoreného brucha furt pchal nejaký zvedavec a dokonca nám kradol nám nože.

Jedno z najhorších utrácaní v živote bolo, keď si veterinárka myslela, že si utratí vlastného koňa, žiaľ podala sedatívum do artérie a začala taká mela, že to nemáte predstavu, naviac do vykopanej jamy spadol úplne iný kôň...

Nemyslite si, že jediná cesta je správna a že všetko bude tak, ako ste si naplánovali.

A áno, v Poľsku sa berú žriebätá na bitúnky vo veľkom, vôbec nie je pravda, že musia byť nutne choré, alebo chromé, idú tam najčastejšie aj s matkami, alebo všetky tie, ktoré kšeftár nepredá a samozrejme že sa pre tieto účely aj vykrmujú.
Vlastná dlhoročná skúsenosť, na bitúnok sme roky chodili po materiál, videla som neraz, čo tam privážajú.

neverend

16.1.2020 01:21
neverend

XXX.XXX.213.247

NikaAlzbeta napsal(a):

Tady si s tímhle "neškrtnete". Nějak mě z neznámých důvodů je to tady neoblíbené téma a celkem vždy to dopadne tak,že by skoro bylo lepší koně svrhnout z útesu než provést odbornou eutanazii.I utratit zvíře se musí umět,jako ostatně každá jiná činnost.Také u psů jsou špatné zkušenosti s utrácením u některých "odborníků" a taky je kvůli tomu neomračujeme na jatkách pistolí a poté nepodřezáváme.Já své psí kamarády mám pochované částečně doma ve "státech" u otce a už bohužel i jednoho tady v ČR.🙁 Vždy bez sebemenšího problému stran "zákroku".Z toho logicky plyne jak na tom budou moji koníci až přijde jejich čas.Jiná situace je asi pokud si kůň způsobí katastrofální zranění např. ve výběhu.To ale přeci jatky jsou taky mimo mísu.Čili já mám názor že lidem jde o prachy v případě volby jatek a jen se to potom snaží "omluvit" různým typem výmluv.Možná se mnou bude hodně lidí nesouhlasit,ale to je tak jediný co s tím můžou dělat.😀

16.1.2020 01:33
Sophii

XXX.XXX.173.31

no.... oni se na jatka většinou milovaní koně neposílají... ti se v 'dobré víře' na stará kolena prodají překupníků a ti je tam pošlou.
Samozřejmě že 95% koní co jdou na jatky tam jdou z důvodu zisku, a posílají je tam lidi co na tom ten kšeft maj a vidí zvíře na maso stejně jako je kráva.
Lidi z jezdecké branže co maj koně jako parťáka za kterého celé ty roky vráželi peníze od ustájení přes veterinární a kovářské výlohy až po pytchoviny od Eskáče toho koně na jatka fakt nepošlou....
Ale jelikož já si moc ráda dámsem tam pořádnej hovězí stejk, dělám si domácí burgery, kuřecí jím skoro pořád a řízků z krkovičky se nikdy nenabažím si myslím že je odemě pokrytecké chodit s transparenty aby jatka nepřijímala koně, když krávy, prasata a kuřata mi na jatkách nevadí.
A dokážu u chovtele co má přes 50 koní pochopit, že zvířata se špatnou stavbou, něakými problémy apod pošle na jatka, a trhne z toho peníze, kterýma může následně pokrýt kvalitní život pro ty ostatní, které si pak eventuelně může někdo koupit a mít z nich parťáky, kterým se na konci života nejvíce pravděpodobněji provede 'eutanázie'

Hanulinka

16.1.2020 12:12
Hanulinka

XXX.XXX.167.252

Sophii napsal(a):
no.... oni se na jatka většinou milovaní koně neposílají... ti se v 'dobré víře' na stará kolena prodají překupníků a ti je tam pošlou.
Samozřejmě že 95% koní co jdou na jatky tam jdou z důvodu zisku, a posílají je tam lidi co na tom ten kšeft maj a vidí zvíře na maso stejně jako je kráva.
Lidi z jezdecké branže co maj koně jako parťáka za kterého celé ty roky vráželi peníze od ustájení přes veterinární a kovářské výlohy až po pytchoviny od Eskáče toho koně na jatka fakt nepošlou....
Ale jelikož já si moc ráda dámsem tam pořádnej hovězí stejk, dělám si domácí burgery, kuřecí jím skoro pořád a řízků z krkovičky se nikdy nenabažím si myslím že je odemě pokrytecké chodit s transparenty aby jatka nepřijímala koně, když krávy, prasata a kuřata mi na jatkách nevadí.
A dokážu u chovtele co má přes 50 koní pochopit, že zvířata se špatnou stavbou, něakými problémy apod pošle na jatka, a trhne z toho peníze, kterýma může následně pokrýt kvalitní život pro ty ostatní, které si pak eventuelně může někdo koupit a mít z nich parťáky, kterým se na konci života nejvíce pravděpodobněji provede 'eutanázie'

AMEN......

Dobre receno....

16.1.2020 13:27

Sophii napsal(a):

Taky se pod toto podepisuji.

neverend

16.1.2020 15:26
neverend

XXX.XXX.213.247

My ale stejně vyhrajeme.😀

16.1.2020 15:47
Sophii

XXX.XXX.173.31

neverend napsal(a):
My ale stejně vyhrajeme.😀

there is no trophy

neverend

16.1.2020 16:03
neverend

XXX.XXX.213.247

Sophii napsal(a):
there is no trophy

Hadha sahih, 'iinaha alhaya.🙂

18.1.2020 08:42
Pipilota

XXX.XXX.46.93

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/114586068/prodam-kobylku.php

Když se nad tímhle jenom trochu víc zamyslíte... Prostě musíte dojít k závěru, že zachovat možnost zbavit se koně na jatkách je důležitá právě kvůli omezení utrpení zvířat. Tohle totiž nemá možnost pro 30 let starého poníka dopadnout dobře!

18.1.2020 09:30
Slon Indický

XXX.XXX.255.97

To by musela být nějaká nadace, co proplácí utracení, ale na to nikdo přispívat nebude. A hodných lidí, co budou zcela nezištně platit cizího 30 letého koně (a náklady na koně se špatným chrupem jsou astronomické) moc nebude. Bohužel, na ty jatky se pošle koní minimum už teď, i když by to bylo lepší řešení, pokud se o staříka nechce původní majitel starat.

18.1.2020 10:46
sisi58

XXX.XXX.191.1

Slon Indický napsal(a):
To by musela být nějaká nadace, co proplácí utracení, ale na to nikdo přispívat nebude. A hodných lidí, co budou zcela nezištně platit cizího 30 letého koně (a náklady na koně se špatným chrupem jsou astronomické) moc nebude. Bohužel, na ty jatky se pošle koní minimum už teď, i když by to bylo lepší řešení, pokud se o staříka nechce původní majitel starat.

Mám kobylu starší, zatím vše zvládá a i já finančně. Pokud bych ji ale chtěla poslat na jatka, tu možnost nemám, pokud nezvolím Polsko. V ČR je minimum jatek, které mohou porazit koně.
Schválně o kolika víte? Já stále doufám, že koby umře sama, bez přispění šlověka, byť erudovaného. Mám z toho uspávání strach skoro stejný, jako by měli uspávat mě. Hlavně, že se něco pokazí a kobylka by nakonec neodešla v klidu,ale trápila by se. Proto mi jedna dobře mířená rána přijde humánnější, než injekce. I jsem přemýšlela nad nějakým šikovným myslivcem. Zastřelení uprostřed přírody a následné sežrání zvěří je pro mě taky přijatelnější,než injekce a kafilérka. Ovšem toto zřejmě neklapne.

18.1.2020 12:06
Slon Indický

XXX.XXX.255.97

sisi58 napsal(a):
Mám kobylu starší, zatím vše zvládá a i já finančně. Pokud bych ji ale chtěla poslat na jatka, tu možnost nemám, pokud nezvolím Polsko. V ČR je minimum jatek, které mohou porazit koně.
Schválně o kolika víte? Já stále doufám, že koby umře sama, bez přispění šlověka, byť erudovaného. Mám z toho uspávání strach skoro stejný, jako by měli uspávat mě. Hlavně, že se něco pokazí a kobylka by nakonec neodešla v klidu,ale trápila by se. Proto mi jedna dobře mířená rána přijde humánnější, než injekce. I jsem přemýšlela nad nějakým šikovným myslivcem. Zastřelení uprostřed přírody a následné sežrání zvěří je pro mě taky přijatelnější,než injekce a kafilérka. Ovšem toto zřejmě neklapne.

Já vím v okolí o jatkách jedněch, která berou koně. Mám to cca 20 km, tak by to varianta byla. Osobně jsem už utrácela 2 své koně, jeden pro stáří a chronické zdravotní problémy, jeden po zranění, a volila bych utracení znova - proběhlo to relativně v klidu, v domácím prostředí, vše proběhlo standardně, jen pro starého poníka bylo potřeba ještě dopíchnout víc - prý se to stává, protože organismus už nepracuje, jak má a tak to hůř účinkuje. V obou případech byli nejprve v narkóze a následně dostali tu "smrtící" injekci. Štěstí v neštěstí bylo, že kůň po úrazu se utrácel v leže - zlomená páteř, pokládání stojícího koně se zlomenou nohou prý je zážitek pro silné povahy.
Utracení se už tedy nebojím, přišlo mi to jako relativně málo stresující a důstojný způsob odchodu. Moje noční můra je úraz na vyjížďce a co s tím - veterinář ani auto se nedostanou na místo, a co s koněm se třeba zlomenou nohou - nutit dojít někam, kam se dostane veterinář a kafilerie? Volat myslivce? Co ale pak s tělem - rozřezat a odvést po částech?Každá možnost nic moc. :(

neverend

18.1.2020 12:47
neverend

XXX.XXX.231.71

V nejhorším případě bych trpícího koně zastřelil sám,ale bohužel co potom? Použití zbraně mimo schválenou střelnici vyjma nutné obrany je zakázáno.Stejně tak myslivec by mohl mít sakra problém.Usmrcení trpícího zvířete by možná prošlo,ale to použití zbraně mimo zákon už možná ne.Dnes nikdy nevíte kde to kdo natáčí a večer hurá s tím na YTB či FB.A jsou dnes lidi co jsou schopni s tím obšťastnit i televizi.V tomto případě fatálního zranění kdesi v terénu jsou ale jatky stejně mimo mísu a vlastně jsou jen dvě možnosti jak koníkovi pomoci na věčné pastviny.Buď veterinář a nebo pomocí "vlastních sil".Ale vozit třeba starého nemocného koně na jatky je podle mě odpornost a nikdy bych takovému člověku neuvěřil že má koně a zvířata opravdu rád.Tomu bych nesvěřil ani křečka natož koně.

18.1.2020 13:08
Pipilota

XXX.XXX.46.93

neverend napsal(a):
V nejhorším případě bych trpícího koně zastřelil sám,ale bohužel co potom? Použití zbraně mimo schválenou střelnici vyjma nutné obrany je zakázáno.Stejně tak myslivec by mohl mít sakra problém.Usmrcení trpícího zvířete by možná prošlo,ale to použití zbraně mimo zákon už možná ne.Dnes nikdy nevíte kde to kdo natáčí a večer hurá s tím na YTB či FB.A jsou dnes lidi co jsou schopni s tím obšťastnit i televizi.V tomto případě fatálního zranění kdesi v terénu jsou ale jatky stejně mimo mísu a vlastně jsou jen dvě možnosti jak koníkovi pomoci na věčné pastviny.Buď veterinář a nebo pomocí "vlastních sil".Ale vozit třeba starého nemocného koně na jatky je podle mě odpornost a nikdy bych takovému člověku neuvěřil že má koně a zvířata opravdu rád.Tomu bych nesvěřil ani křečka natož koně.

Vždyť to sám říkáte, že převoz starého či nemocného je hnus. Tak si to představte převoz je takovému koni zátěž vždy - a pojede cca do hodiny na jatky a pak smrt hned po vystoupení z vozíku (dá se domluvit, že žádné čekání, prostě než se rozhlédne kde je tak pic). Nebo jede taky někam ale do nové stáje a tam si přivyknout je pro starce fakt těžký stres (klidně kolika, srdce to nezvládne atd.). Koně poznají kusy které stádu už nestačí a snaží se je držet od sebe (prostě vlk si přijde - tak nebýt u toho) kopance v rohu ohrady, nepouštění k vodě, senu... Nikde starý parťák co se zastal. To je pak jen dlouhé trápení. I ve volné přírodě ten slabý kousek podchází stranou.
Hele takové řeči proti jatkám jsou plky. Když je majitel toho zvířete rozhodnutý že se ho zbaví a že to bude za peníze, nebude to hezký pro toho koně nikdy. Tak když to musí být, tak alespoň co nejrychleji. Je to rozhodnutí každého jedince jestli to zvíře "dochová" nebo to dělat nechce. Ale vypovídá tím o sobě hodně moc...

No a když se stane cokoliv kdy je potřeba rychle pomoci zkrátit utrpení, je ten hadr na oči a to topůrko k omráčení a ostrý nůž k vykrvení nejrychlejší, nejdostupnější a vlastně i nejbezpečnější.

18.1.2020 15:14
santaclara

XXX.XXX.94.101

sisi58 napsal(a):

Já měla dvě staré kobylky, obě od hříběcího věku. Jednu jsem musela nechat uspat. Měla už velké problémy s nohama a navíc dostala koliku. Už jsem její trápení nechtěla prodlužovat. V ten den jí tekly i slzy.. Což jsem za 40 let u koní viděla jen u valacha co si zlomil nohu ve výběhu a asi tušil, že je to konec.
Můj vterinář byl zrovna v okolí a přijel do 15 minut. Bylo to strašně rychlé, byla jsem s ní do konce. Odkulhala s ní pod její oblíbený strom a tam jí píchl do plece přímo injekci T61. Ani jí neuspával. Padla, 2x hrábla nohou a za chvíli byl konec. Ona to asi chtěla a byla připravená, protože jí píchnout injekci byl boj o život. Ten den stála jak přikovaná.
Druhá měla střídavě špatnější a lepší období asi půl roku. Byla stará a na to lék není. Jedno ráno špatně dýchala. Pak se začala strašně třást a ulehla. Během chvilky byla jako led, selhávali jí orgány. Seděla jsem s její hlavou v klíně a obvolávala veterináře, aby to některý přijel urychlit. Ten můj byl na dovolené. Źádný z 10 nemohl nebo nechtěl přijet. Kobyla mi nakonec po hodině umřela. Ta hodina byla nekonečná a nejhorší v mém životě. Kobylka už asi nevnímala, ale toto bych nikomu nepřála zažít. Je to už 3 roky a pořád jsem se s tím nesmířila. Takže za mě nejlépe uspat, a když je na tom kůň špatně, tak neprodlužovat a nenechat trpět. Pokud zvíře chce a je připraveno odejít, poznáte to. Jo a nesnáším lidi, kteří se zbaví odpovědnosti tím, že starého bolavého koně prodají, místo toho, aby obětovali pár tisíc za důstojný odchod.

18.1.2020 15:39
sisi58

XXX.XXX.191.1

santaclara napsal(a):
Já měla dvě staré kobylky, obě od hříběcího věku. Jednu jsem musela nechat uspat. Měla už velké problémy s nohama a navíc dostala koliku. Už jsem její trápení nechtěla prodlužovat. V ten den jí tekly i slzy.. Což jsem za 40 let u koní viděla jen u valacha co si zlomil nohu ve výběhu a asi tušil, že je to konec.
Můj vterinář byl zrovna v okolí a přijel do 15 minut. Bylo to strašně rychlé, byla jsem s ní do konce. Odkulhala s ní pod její oblíbený strom a tam jí píchl do plece přímo injekci T61. Ani jí neuspával. Padla, 2x hrábla nohou a za chvíli byl konec. Ona to asi chtěla a byla připravená, protože jí píchnout injekci byl boj o život. Ten den stála jak přikovaná.
Druhá měla střídavě špatnější a lepší období asi půl roku. Byla stará a na to lék není. Jedno ráno špatně dýchala. Pak se začala strašně třást a ulehla. Během chvilky byla jako led, selhávali jí orgány. Seděla jsem s její hlavou v klíně a obvolávala veterináře, aby to některý přijel urychlit. Ten můj byl na dovolené. Źádný z 10 nemohl nebo nechtěl přijet. Kobyla mi nakonec po hodině umřela. Ta hodina byla nekonečná a nejhorší v mém životě. Kobylka už asi nevnímala, ale toto bych nikomu nepřála zažít. Je to už 3 roky a pořád jsem se s tím nesmířila. Takže za mě nejlépe uspat, a když je na tom kůň špatně, tak neprodlužovat a nenechat trpět. Pokud zvíře chce a je připraveno odejít, poznáte to. Jo a nesnáším lidi, kteří se zbaví odpovědnosti tím, že starého bolavého koně prodají, místo toho, aby obětovali pár tisíc za důstojný odchod.

Asi jako tito lidé? https://zvirata.bazos.cz/inzerat/114586068/prodam-kobylku.php

neverend

18.1.2020 16:00
neverend

XXX.XXX.213.247

santaclara napsal(a):

Tomu tady asi téměř nikdo neuvěří,páč se o tom nikde v knihách nepíše.🙂 Koně přeci nemyslí a vše je jen otázka výcviku.Viděl jsem na vlastní oči koně jak krmí ze svého sena druhého přes mříže boxu a ještě mu to přidržoval v hubě.Tobě už došlo? Tak tady si vem mě kousek ještě zbylo.😀Jsou tedy koně schopni "soucitu" s druhým? Podělit se? Teď jsem nedávno četl jak vědci zase přišli na objev století u papouška šedého, který je prý právě schopen té "soucitnosti".To se člověk jenom usměje a počká si až na to přijdou třeba u těch koní.Já vědce rovnou předběhnu a můžu jim říct že i pes ví kdy přichází jeho konec a dokonce se dokáže s majitelem i rozloučit.Otázka je,že ne každý majitel má ten dar toto vnímat.

neverend

18.1.2020 16:40
neverend

XXX.XXX.213.247

Jinak tady náhled na to "polsko".Tohle přeci svému koni nemůže udělat nikdo kdo ho má alespoň trochu rád.🙁
https://youtu.be/3XerrfHXHJs

18.1.2020 17:12
Sophii

XXX.XXX.173.31

neverend napsal(a):
Jinak tady náhled na to "polsko".Tohle přeci svému koni nemůže udělat nikdo kdo ho má alespoň trochu rád.🙁
https://youtu.be/3XerrfHXHJs

děkujeme za 4 roky staré video s ještě staršími záběry.... a ještě k tomu z Polska, a navíc k tomu od vesnickejch handláků. Zkuste si tohle v ČR a uvidíte ten ceres. Tady lidi tropí scény i při převozu kuřat.
To už sem můžeme dát 'jatka' v africe, nebo v jiných částech světa.
Proč vás tak trigrují koně? Proč vás netrigrují krávy, prasata, ovce, kozy, kuřata, husy, králíci, ryby....?? Je jistě plno videí s těmito zvířaty. Tyjo mléčnej průmysl maj vegani taky na youtube natočenej jak je to fujky. A přesto, jediný masný průmysl který trigruje běžné lidi je ten s koňmi.
Protože na nich jezdíme?
Smiřte se s tím že jsou lidé co koně vidí stejně jako krávy, jak už jsem výše zmínila... Já bych na jatka nedokázala poslat ani krávu ani bych nedokázala zakroutit krkem slepici nebo králíkovi... Protože je mám coby živá zvířata ráda...
No a jsou tací co to dokážou, a kterí by nejraději to zvíře stejně jako vy odstřelili přímo na dvorku a se*e je, že nemůžou a musí na jatka.

neverend

18.1.2020 17:22
neverend

XXX.XXX.213.247

Sophii napsal(a):
děkujeme za 4 roky staré video s ještě staršími záběry.... a ještě k tomu z Polska, a navíc k tomu od vesnickejch handláků. Zkuste si tohle v ČR a uvidíte ten ceres. Tady lidi tropí scény i při převozu kuřat.
To už sem můžeme dát 'jatka' v africe, nebo v jiných částech světa.
Proč vás tak trigrují koně? Proč vás netrigrují krávy, prasata, ovce, kozy, kuřata, husy, králíci, ryby....?? Je jistě plno videí s těmito zvířaty. Tyjo mléčnej průmysl maj vegani taky na youtube natočenej jak je to fujky. A přesto, jediný masný průmysl který trigruje běžné lidi je ten s koňmi.
Protože na nich jezdíme?
Smiřte se s tím že jsou lidé co koně vidí stejně jako krávy, jak už jsem výše zmínila... Já bych na jatka nedokázala poslat ani krávu ani bych nedokázala zakroutit krkem slepici nebo králíkovi... Protože je mám coby živá zvířata ráda...
No a jsou tací co to dokážou, a kterí by nejraději to zvíře stejně jako vy odstřelili přímo na dvorku a se*e je, že nemůžou a musí na jatka.

A nesmířím.🙂 Nejsem kůň abych si zvykl.Staré video a přesto poučné jak členský stát EU může obcházet kontroly.Jinak moc bych nekřičel co je a není možné v čechách.
https://youtu.be/G9Swk6yTO8I

18.1.2020 17:36
Sophii

XXX.XXX.173.31

neverend napsal(a):
A nesmířím.🙂 Nejsem kůň abych si zvykl.Staré video a přesto poučné jak členský stát EU může obcházet kontroly.Jinak moc bych nekřičel co je a není možné v čechách.
https://youtu.be/G9Swk6yTO8I

Dejte to kvs tyhle záběry a uvidíte jak rychle pánové poletí že zaměstnání.

18.1.2020 18:22
santaclara

XXX.XXX.94.101

neverend napsal(a):
Tomu tady asi téměř nikdo neuvěří,páč se o tom nikde v knihách nepíše.🙂 Koně přeci nemyslí a vše je jen otázka výcviku.Viděl jsem na vlastní oči koně jak krmí ze svého sena druhého přes mříže boxu a ještě mu to přidržoval v hubě.Tobě už došlo? Tak tady si vem mě kousek ještě zbylo.😀Jsou tedy koně schopni "soucitu" s druhým? Podělit se? Teď jsem nedávno četl jak vědci zase přišli na objev století u papouška šedého, který je prý právě schopen té "soucitnosti".To se člověk jenom usměje a počká si až na to přijdou třeba u těch koní.Já vědce rovnou předběhnu a můžu jim říct že i pes ví kdy přichází jeho konec a dokonce se dokáže s majitelem i rozloučit.Otázka je,že ne každý majitel má ten dar toto vnímat.

Já měla několik psů, koní a ještě mám. Jelikož mám koně doma delší dobu, tak jsem s nimi velmi často. A můžu říct, že kůň je velmi inteligentní a vnímavý, snad i více jako pes. Mám i cvičeného psa se zkouškami. Dříve za totality jako oddílové dítě jsem to tak nevnímala, i když jsem ve stáji byla cca 3 hodiny denně. Nejvíce jsem koně pochopila, až jako majitelka. Koně myslí a to hodně. Zalehla se mi v noci ve stáji kobylka.Ta druhá pořád nervozně řechtala, až jsem se šla podívat co se děje. Nebo valach trhal listí na stromě. Ponička na něj nedosáhla a chtěla taky. On jí tu větev stáhl a držel v zubech, až si mohla také dát. Nebo si dělají naschváli. Chce to ty koníky i pozorovat. Ono těch historek je hodně, ale samozřejmě, že je hodně koní, kterým to tak nepálí, asi stejně jako u lidí. Ten, kdo má koně jako parťáka a né nástroj, tak ví o čem píšu.

18.1.2020 18:35
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Ach jo - je sklenice poloplná, nebo poloprázdná?

Zrovna tento ošklivý případ z jatek byl zveřejněn a vyšetřen. Je to smutné, ale hňup se najde v každém oboru. Od toho jsou tam kamery, ten kdo zvíře přiváží má možnost tento úsek dozorovat (každý máme v kapse telefon s kamerou - zootechnik či dopravce ho mívají také). A je v zájmu všech aby toto bylo kontrolováno - kvůli tomu zvířeti i kvůli tomu masu.

Sakra trochu rozumu do toho aktivizmu. Obrázky z Polska, Rumunska, ale i Itálie jsou prostě hnus fialový. Jenže situace v Česku je jiná. Je tady snaha o malá zařízení, kde má majitel nějakou profesní hrdost - nechce mít v podniku hňupa co necítí s těmi zvířaty. Snažit se omezovat praxi malých jatek v ČR opravdu není dobrý nápad. Je důležité vyslovit se jasně proti převozu živých zvířat přes půl Evropy. Ale dokud lidi jedí maso a chovají domácí mazlíčky kteří jsou masožravý, tak ty jatky potřebujeme. A jde o to neřvat proti nim, ale snažit se zasazovat o lepší podmínky pro zvířata před jejich porážkou (omezit čekání, nestresovat je výhledem na smrt atd.)

Prohlašováním že koně na jatky nikdy se toho opravdu mnoho nezmění. Spíš nic.

18.1.2020 18:54
santaclara

XXX.XXX.94.101

Pipilota napsal(a):
Vždyť to sám říkáte, že převoz starého či nemocného je hnus. Tak si to představte převoz je takovému koni zátěž vždy - a pojede cca do hodiny na jatky a pak smrt hned po vystoupení z vozíku (dá se domluvit, že žádné čekání, prostě než se rozhlédne kde je tak pic). Nebo jede taky někam ale do nové stáje a tam si přivyknout je pro starce fakt těžký stres (klidně kolika, srdce to nezvládne atd.). Koně poznají kusy které stádu už nestačí a snaží se je držet od sebe (prostě vlk si přijde - tak nebýt u toho) kopance v rohu ohrady, nepouštění k vodě, senu... Nikde starý parťák co se zastal. To je pak jen dlouhé trápení. I ve volné přírodě ten slabý kousek podchází stranou.
Hele takové řeči proti jatkám jsou plky. Když je majitel toho zvířete rozhodnutý že se ho zbaví a že to bude za peníze, nebude to hezký pro toho koně nikdy. Tak když to musí být, tak alespoň co nejrychleji. Je to rozhodnutí každého jedince jestli to zvíře "dochová" nebo to dělat nechce. Ale vypovídá tím o sobě hodně moc...

No a když se stane cokoliv kdy je potřeba rychle pomoci zkrátit utrpení, je ten hadr na oči a to topůrko k omráčení a ostrý nůž k vykrvení nejrychlejší, nejdostupnější a vlastně i nejbezpečnější.

Ono se stačí podívat na eagri na evidenci koní a uvidíte kolik koní skončilo v Polsku na jatkách. Je jich opravdu hodně. V ČR je spoustu překupníků, kteří Vám naslibují, jak se bude mít koník na stáří dobře a pak stějně skončí v Polsku. Vy to ani nepoznáte, jak se umí přetvařovat a lhát. No a prodat starého koně někam do stáda např. na dotace, kde ho pak koně šikanují, nepustí do přístřešku, k vodě apod. a on tam trpí je také hnus. Nebo někam, kde ho ještě jezdecky využívají, protože takový kůň je hodný na ježdění pro turisty a děti, protož má co dělat sám se sebou. Znám takových farem a jízdáren nespočet.
Jenže dnes sehnat jatka v ČR, kde poráží koně je velký problém. Vím od dostiháků, že většina jatek nebere. Myslivec nesmí koně zastřelit a žádný by si to na triko ani nevzal. Podříznout doma dle zákona také nesmíte i když vidítě, že se kůň trápí a má bolesti. Sama bych toho nebyla si schopná, nezabiju lopatou ani myš. Dnes jsem, ale poučená, že kdyby nebyl veterinář v dohledu a kůň trpěl, mám v záloze starého řezníka profíka i když se to nesmí. No a potom třeba nechat odvézt do ZOO ke zkrmení, tam Vám potvrzení dají.

18.1.2020 19:44
Pipilota

XXX.XXX.46.93

santaclara napsal(a):
Ono se stačí podívat na eagri na evidenci koní a uvidíte kolik koní skončilo v Polsku na jatkách. Je jich opravdu hodně. V ČR je spoustu překupníků, kteří Vám naslibují, jak se bude mít koník na stáří dobře a pak stějně skončí v Polsku. Vy to ani nepoznáte, jak se umí přetvařovat a lhát. No a prodat starého koně někam do stáda např. na dotace, kde ho pak koně šikanují, nepustí do přístřešku, k vodě apod. a on tam trpí je také hnus. Nebo někam, kde ho ještě jezdecky využívají, protože takový kůň je hodný na ježdění pro turisty a děti, protož má co dělat sám se sebou. Znám takových farem a jízdáren nespočet.
Jenže dnes sehnat jatka v ČR, kde poráží koně je velký problém. Vím od dostiháků, že většina jatek nebere. Myslivec nesmí koně zastřelit a žádný by si to na triko ani nevzal. Podříznout doma dle zákona také nesmíte i když vidítě, že se kůň trápí a má bolesti. Sama bych toho nebyla si schopná, nezabiju lopatou ani myš. Dnes jsem, ale poučená, že kdyby nebyl veterinář v dohledu a kůň trpěl, mám v záloze starého řezníka profíka i když se to nesmí. No a potom třeba nechat odvézt do ZOO ke zkrmení, tam Vám potvrzení dají.

Jo přesně takhle to vnímám taky. Hodně takykoňáků co vykřikuje že by koně nikdy ho z vlastní blbosti pošle na tu nejhorší cestu přes Polsko až do Itálie. (případně se někde tiše vymlouvají, že fakt museli prodat protože cokoli - netušili jak to skončí - to jim tak žeru)
Spousta opravdu dospělých chlapů od dostiháků to prostě umí rychle vyřešit (tiše si to předávají mezi sebou, když je nejhůř abys věděl jak na to). Nemluví se o tom. Dostiháka nikdo z jatek nechce - je na něm prd svalů a ještě bývají proléční... V tomhle to má tažák či mohutný teplas lehčí.
Brávají jenom menší jatky a to ještě po domluvě předem - oni sami to maso musí nějak udat, pozeptají se lidí co odebírají na barf (lepší části do hospody). Takové ty koňské klobásy, salám už jsou fakt raritka u místních řezníků.
Případně fakt dojde řezník na dvůr. A ZOO odebírají i v živém. (jednu dobu byl Berousek tímto vyhlášený - když nebylo na kafinu)

neverend

18.1.2020 20:16
neverend

XXX.XXX.226.145

santaclara napsal(a):
Já měla několik psů, koní a ještě mám. Jelikož mám koně doma delší dobu, tak jsem s nimi velmi často. A můžu říct, že kůň je velmi inteligentní a vnímavý, snad i více jako pes. Mám i cvičeného psa se zkouškami. Dříve za totality jako oddílové dítě jsem to tak nevnímala, i když jsem ve stáji byla cca 3 hodiny denně. Nejvíce jsem koně pochopila, až jako majitelka. Koně myslí a to hodně. Zalehla se mi v noci ve stáji kobylka.Ta druhá pořád nervozně řechtala, až jsem se šla podívat co se děje. Nebo valach trhal listí na stromě. Ponička na něj nedosáhla a chtěla taky. On jí tu větev stáhl a držel v zubech, až si mohla také dát. Nebo si dělají naschváli. Chce to ty koníky i pozorovat. Ono těch historek je hodně, ale samozřejmě, že je hodně koní, kterým to tak nepálí, asi stejně jako u lidí. Ten, kdo má koně jako parťáka a né nástroj, tak ví o čem píšu.

Já koně doma mít nemůžu,ale vše se dá vyřešit a tak jsem se nastěhoval já ke koním.😀 Majitelka stáje má naštěstí koně také moc ráda a celkem je měla rozmazlené už před mým příchodem.🙂 Tak nebyla z mé dodávky mrkve a pamlsků nijak "na větvi".😀 Mě by ani nestačilo být u koní jednou za týden.Takhle si je obstarám sám co zvládnu a hlavně vím že dostali co měli.Já lidem bohužel nedůvěřuji a vadilo by mi kdyby mého koně měl obstarávat někdo jiný.Vím že jsou lidi co to neodfláknou,ale víte jak..Z toho asi plyne proč na koně nedám dopustit a to vč. řekl bych jejich práva na důstojný odchod z tohoto světa.Byl bych dokonce pro,aby nový majitel koně musel složit kauci použitelnou poté na ten "klidný odchod" na věčné pastviny.Vyřazení koně ze seznamu jatečných zvířat pak považuji za samozřejmost.

neverend

18.1.2020 20:46
neverend

XXX.XXX.226.145

Pipilota napsal(a):
Ach jo - je sklenice poloplná, nebo poloprázdná?

Zrovna tento ošklivý případ z jatek byl zveřejněn a vyšetřen. Je to smutné, ale hňup se najde v každém oboru. Od toho jsou tam kamery, ten kdo zvíře přiváží má možnost tento úsek dozorovat (každý máme v kapse telefon s kamerou - zootechnik či dopravce ho mívají také). A je v zájmu všech aby toto bylo kontrolováno - kvůli tomu zvířeti i kvůli tomu masu.

Sakra trochu rozumu do toho aktivizmu. Obrázky z Polska, Rumunska, ale i Itálie jsou prostě hnus fialový. Jenže situace v Česku je jiná. Je tady snaha o malá zařízení, kde má majitel nějakou profesní hrdost - nechce mít v podniku hňupa co necítí s těmi zvířaty. Snažit se omezovat praxi malých jatek v ČR opravdu není dobrý nápad. Je důležité vyslovit se jasně proti převozu živých zvířat přes půl Evropy. Ale dokud lidi jedí maso a chovají domácí mazlíčky kteří jsou masožravý, tak ty jatky potřebujeme. A jde o to neřvat proti nim, ale snažit se zasazovat o lepší podmínky pro zvířata před jejich porážkou (omezit čekání, nestresovat je výhledem na smrt atd.)

Prohlašováním že koně na jatky nikdy se toho opravdu mnoho nezmění. Spíš nic.

Ale je nutné je prověřovat i s jejich chováním ke zvířatům.Vždyť vidíte kdo vlastně odhaluje tyto případy.Lidi kterým není lhostejný osud těch zvířat.Proto je nutné to lidem připomínat a nespoléhat slepě na státní kontroly a že to a to není možné.Vím ze svého oboru jak probíhají revize a kontroly u těch "co si věří" po létech spolupráce.🙂

18.1.2020 22:22
Slon Indický

XXX.XXX.255.97

Když ona je ta lidská láska ke zvířatům ve skutečnosti dost sobecká - dokud kůň přináší potěšení, obdiv, dá se na něm jezdit, je to paráda a moc ho člověk miluje. Jakmile to padne, tak šup s koněm pryč. Jatka jsou hnus, to je obecný postoj, tak šup s koněm do dobrých rukou. No, a že dobré ruce koně pošlou na jatky do Polska? Jak to měli vědět, že jsou ti noví majitelé tak zlí?
Motivem totiž není dobro zvířete, ale dobro vlastní - já nic, já bych nikdy koně na jatky nedal. To udělal někdo druhý, ten zlý.

neverend

19.1.2020 00:06
neverend

XXX.XXX.213.247

Slon Indický napsal(a):
Když ona je ta lidská láska ke zvířatům ve skutečnosti dost sobecká - dokud kůň přináší potěšení, obdiv, dá se na něm jezdit, je to paráda a moc ho člověk miluje. Jakmile to padne, tak šup s koněm pryč. Jatka jsou hnus, to je obecný postoj, tak šup s koněm do dobrých rukou. No, a že dobré ruce koně pošlou na jatky do Polska? Jak to měli vědět, že jsou ti noví majitelé tak zlí?
Motivem totiž není dobro zvířete, ale dobro vlastní - já nic, já bych nikdy koně na jatky nedal. To udělal někdo druhý, ten zlý.

Právě že ty jatky jsou jednoduchým způsobem zbavení se zodpovědnosti.Je jedno kdo je prostředník který tam koně odveze.Teď když si vzpomene kdokoli si koupit koně,tak co vlastně riskuje? Až ho přestane bavit,tak šup s ním do dobrých rukou a dobré ruce ho odvezou do polska na smrt a ještě v jakých podmínkách.Jak auto na vrakovišti či starší mobil? Nebylo by lepší řešit jak takového majitele demotivovat dřív než koně vůbec koupí? Protože to je ta příčina celého problému.Tam vznikl a tam je třeba řešit.Je pravda,že ani koní by se tolik "nevyrábělo",ale co se nenarodí nemůže taky trpět.Všechno jde řešit a hlavně se člověk musí umět oprostit od momentálního stavu a zažitých kolejí.Jsou státy kde koně na jatky nepatří a nějak se dotčené státy hroutí? Nebo snad umírají hlady bez koní? Prostě když žeru prasata a krávy,tak musím už žrát všechno? To ale potom sežeru klidně i souseda aby to bylo just spravedlivé? Tohle prostě není argument ospravedlňující určité jednání.😀 Můžem takhle pokračovat třeba do nekonečna.Kůň prostě v moderní společnosti stoupá na pomyslném žebříčku na úroveň psa například a tomu se přizpůsobí i pohled na něho.Mimochodem lidí je taky moc a jen doufejme že mocní tohoto světa nepřipravují řešení vzniklé situace "tradičním způsobem".Když už jsme u těch zažitých věcí.Války byly dřív celkem normální součásti generací a nevím jak Vy,ale celkem jsem rád že už jsme se snad těchto "tradic" zbavily.I to je pokrok v přeneseném slova smyslu.Kdybyste něčemu nerozuměli,tak dejte vědět,ale nepište mi nic co jsem neřekl jak je zde občas dobrým zvykem.🙂

19.1.2020 04:45
Sophii

XXX.XXX.168.82

ne, jenom ty ho povyšuješ na úroveň psa... i když v takové číně by ti taky někteří oponovali i ohledně těch psů....
Války pořád jsou, že nejsou v naší kultuře na tom nic nemění... to, že se koně tahaj do Polska je naopak velice pozitivní protože to dokazuje že v česku je konzumace koňského masa absolutně minimální, stejně jako že tu je tak málo jatek co koně přijímá... a do polska se dostane opravdu absolutní zlomek zdejších koní a obvykle takových co dosloužili. Což je hnusné, ale jelikož v polsku se tam vozí koně od vpodstatě hříběcího věku tak opět pozitivum pro čechy...
Všechno záleží na daném státu, že se někde koně nej nezmanená že je tomu tak i jinde. v Indii nejí krávy a v arabských zemích zase prasata.
Pro pána, v některých státech žerou pštrosy a krokodýly. V Austrálii i klokany.
Ano nechci žít ve světě kde se týrají zvířata, ale nechci žít ani ve světě, kde se mi bude určovat co smím a co nesmím jíst nějakou bandou fanatiků, pro který je žába na úrovni dítěte.

neverend

19.1.2020 06:31
neverend

XXX.XXX.213.247

Sophii napsal(a):
ne, jenom ty ho povyšuješ na úroveň psa... i když v takové číně by ti taky někteří oponovali i ohledně těch psů....
Války pořád jsou, že nejsou v naší kultuře na tom nic nemění... to, že se koně tahaj do Polska je naopak velice pozitivní protože to dokazuje že v česku je konzumace koňského masa absolutně minimální, stejně jako že tu je tak málo jatek co koně přijímá... a do polska se dostane opravdu absolutní zlomek zdejších koní a obvykle takových co dosloužili. Což je hnusné, ale jelikož v polsku se tam vozí koně od vpodstatě hříběcího věku tak opět pozitivum pro čechy...
Všechno záleží na daném státu, že se někde koně nej nezmanená že je tomu tak i jinde. v Indii nejí krávy a v arabských zemích zase prasata.
Pro pána, v některých státech žerou pštrosy a krokodýly. V Austrálii i klokany.
Ano nechci žít ve světě kde se týrají zvířata, ale nechci žít ani ve světě, kde se mi bude určovat co smím a co nesmím jíst nějakou bandou fanatiků, pro který je žába na úrovni dítěte.

Nebojte se Sophii hlady kvůli koním určitě neumřete a při dnešních třiceti procentech zcela bez užitku vyhozených potravin už vůbec ne.Bandy fanatiků už dávno posloucháte a v blízké budoucnosti uvidíte co vše ještě bude nařízeno nám všem.

19.1.2020 06:39
Sophii

XXX.XXX.168.82

neverend napsal(a):
Nebojte se Sophii hlady kvůli koním určitě neumřete a při dnešních třiceti procentech zcela bez užitku vyhozených potravin už vůbec ne.Bandy fanatiků už dávno posloucháte a v blízké budoucnosti uvidíte co vše ještě bude nařízeno nám všem.

Víte já magory jako vy neposlouchám. Ste duševně lehce poškození a jde to vidět. Ale místo odborné lékařské péče se s vámi musí vypořádat normální lidé, kterým svými úzkostnými stavy jen zpusobujete bolehlavy. Takoví lidé jako vy jsou nebezpeční. Máte úzkostný pocit ovládání někým nad vámi, i když ve skutečnosti ste všem těžký šumák. Proto si to kompenzujete na internetu.... Čím dřív si uvědomíte že trpíte bludy, ste nemocnej a vaše názory vychází z poblouznění a potřeby si myslet blbosti tím líp pro vás. A když k tomu i někoho navštívíte kdo má specializaci na psych. nemocné jedince uleví se všem diskutujícím.
Protože jen plkáte do prázdna nesmysly, které jsou jednoduše zvrátitelné.
30% vyhozenych potravin? Furt lepší než před 100 lety 60% zkažené úrody ještě na poli.

neverend

19.1.2020 07:17
neverend

XXX.XXX.213.247

Sophii napsal(a):
Víte já magory jako vy neposlouchám. Ste duševně lehce poškození a jde to vidět. Ale místo odborné lékařské péče se s vámi musí vypořádat normální lidé, kterým svými úzkostnými stavy jen zpusobujete bolehlavy. Takoví lidé jako vy jsou nebezpeční. Máte úzkostný pocit ovládání někým nad vámi, i když ve skutečnosti ste všem těžký šumák. Proto si to kompenzujete na internetu.... Čím dřív si uvědomíte že trpíte bludy, ste nemocnej a vaše názory vychází z poblouznění a potřeby si myslet blbosti tím líp pro vás. A když k tomu i někoho navštívíte kdo má specializaci na psych. nemocné jedince uleví se všem diskutujícím.
Protože jen plkáte do prázdna nesmysly, které jsou jednoduše zvrátitelné.
30% vyhozenych potravin? Furt lepší než před 100 lety 60% zkažené úrody ještě na poli.

Tak dík za vyšetření paní doktorko.😀

19.1.2020 08:14
Sophii

XXX.XXX.173.31

neverend napsal(a):
Tak dík za vyšetření paní doktorko.😀

Nejste první podobně pošahanej 'voják' co sem potkala. Všichni ste stejně šible nemocní. Ale nechcete to přiznat

neverend

19.1.2020 08:21
neverend

XXX.XXX.213.247

Sophii napsal(a):
Nejste první podobně pošahanej 'voják' co sem potkala. Všichni ste stejně šible nemocní. Ale nechcete to přiznat

Máme tedy asi půlku národa pošahaných vojáků,co?

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/pruzkum-cerveny-kriz-milenialove-treti-svetova-valka.A200117_194257_zahranicni_aug

19.1.2020 08:52
Sophii

XXX.XXX.173.31

neverend napsal(a):
Máme tedy asi půlku národa pošahaných vojáků,co?

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/pruzkum-cerveny-kriz-milenialove-treti-svetova-valka.A200117_194257_zahranicni_aug

To je jako říct že všichni koně sou jenom hnědí....
A 16 tisíc lidí považovat za půlku národa jen dokazuje co tvrdím

19.1.2020 08:57
Slon Indický

XXX.XXX.255.97

Já chápu, že v Česku je ta mentalita obecně jiná - hodně lidí i těch, co koně nem, by jatky pro koně zakázala, jako tady meifi.
Mně osobně je to jedno - porazí se tady tak 300 koní ročně v celé republice, takže pokud se to zakáže, nic moc se nezmění oproti současnému stavu.
To, co je problém je to, že silné ročníky koní po roce 2000 začínají dosluhovat a neví se často, co s nimi. V devadesátkách těch koní tolik ještě nebylo, tak je těch opravdu starých ještě snesitelný počet. Jenže každý další ročník byl početnější a početnější, a až přijde čas pro dobré ruce pro tisíce nebo i deseti tisíce koní, co tedy s nimi? Lidí, kteří se o stařečky postarají asi přibývat nebude, ti, kteří si chtěli vzít naivně staříka na zahradu už to udělali a znovu do toho nepůjdou, takže skutečně lidí, co by pomohlo, tolik není a už vůbec ne dost.
Děsím se toho, co se všemi těmi koňmi bude, někdy od ročníku 2000 až do 2008 byl ohromný boom množitelství koní a je to enormní množství koní na prahu stáří. Jatky pro většinu majitelů nepřipadají v úvahu, tak se holt k byznysu vrátí ti praví handláci a koně pojedou až do Itálie.
Bohužel, to je důsledek snahy skupin osob, co z jatečného využití koní udělala amorální zhovadilost. Můžete si gratulovat, v ČR se to opravdu neděje.

neverend

19.1.2020 08:59
neverend

XXX.XXX.213.247

Sophii napsal(a):
To je jako říct že všichni koně sou jenom hnědí....
A 16 tisíc lidí považovat za půlku národa jen dokazuje co tvrdím

To je ale v každém průzkumu jen určitý vzorek obyvatelstva.Porom by byl nedůvěryhodný každý průzkum.

19.1.2020 09:06
Sophii

XXX.XXX.173.31

neverend napsal(a):
To je ale v každém průzkumu jen určitý vzorek obyvatelstva.Porom by byl nedůvěryhodný každý průzkum.

A taky že většina průzkumů nic nevypovídá. Co je to za skupinu? Jakých lidi, z jakých škol a zaměstnání z jaké rodiny, s jakou rodinnou historii, s jakými názory rodičů, z jaké sociální vrstvy... A kolik a z jaké a odkud, z jakého města, vesnice, co za vzdělání mají dosaženo, a jak kvalitní bylo, na jaké filmy se často dívají, co čtou za knihy, co čtou za noviny, koho volí... Prostě otázky které jsou k adekvátní odpovědi potřeba...
Když budete zkoumat průměrnou výšku kam vyskočí kůň jenom na chaldnokrevnych koních a huculech taky nedostanete dobrou odpověď, a stejně je to naopak jen podle zkoumání parkurovych linií teplokrevníků...

19.1.2020 09:25
kapička

XXX.XXX.64.44

Dámy, je to marný, je to marný. Jak do dubu. Asi došla medikace nebo něco takového, nechte to být.
IT lhář, který je řemeslník, co byl v armádě, je z Ameriky, neustále odjíždí z ČR zpět domů, koně má a pak nemá, všechno je pravda a všechno si vymyslel, Vám nestojí za tak dlouhé a rozumné příspěvky. To je jako házet perly sviním.

neverend

19.1.2020 09:36
neverend

XXX.XXX.213.247

Slon Indický napsal(a):
Já chápu, že v Česku je ta mentalita obecně jiná - hodně lidí i těch, co koně nem, by jatky pro koně zakázala, jako tady meifi.
Mně osobně je to jedno - porazí se tady tak 300 koní ročně v celé republice, takže pokud se to zakáže, nic moc se nezmění oproti současnému stavu.
To, co je problém je to, že silné ročníky koní po roce 2000 začínají dosluhovat a neví se často, co s nimi. V devadesátkách těch koní tolik ještě nebylo, tak je těch opravdu starých ještě snesitelný počet. Jenže každý další ročník byl početnější a početnější, a až přijde čas pro dobré ruce pro tisíce nebo i deseti tisíce koní, co tedy s nimi? Lidí, kteří se o stařečky postarají asi přibývat nebude, ti, kteří si chtěli vzít naivně staříka na zahradu už to udělali a znovu do toho nepůjdou, takže skutečně lidí, co by pomohlo, tolik není a už vůbec ne dost.
Děsím se toho, co se všemi těmi koňmi bude, někdy od ročníku 2000 až do 2008 byl ohromný boom množitelství koní a je to enormní množství koní na prahu stáří. Jatky pro většinu majitelů nepřipadají v úvahu, tak se holt k byznysu vrátí ti praví handláci a koně pojedou až do Itálie.
Bohužel, to je důsledek snahy skupin osob, co z jatečného využití koní udělala amorální zhovadilost. Můžete si gratulovat, v ČR se to opravdu neděje.

Máte určitě pravdu že zaplať bůh je tady v čechách celkově kůň považován za zvíře nepatřící na jatky.V reálu jsem nikoho z lidí kolem koní nepotkal co by plánoval s koněm takto naložit.U nás tu taky máme několik důchodců kteří rozhodně dožijí zde a až přijde jejich čas přijede veterinář samozřejmě.To mimochodem budu mít státní smutek samozřejmě.🙁 Souhlasím také že starých koní bude víc a proto si myslím že je potřeba lidem kolem koní říct a ukázat jak jejich miláček může dopadnout v těch "dobrých rukách".🙁 Spousta lidí to totiž neví a pak z hrůzou zjišťují různě kde skončil jejich kůň.Alespoň někteří potom nenaletí handlákům a koníka buď nechají uspat,či mu opravdu najdou nový domov.Vždyť i já mám jednoho důchodce už skoro a to vlastně vůbec stále není můj.Jemu to nevadí a mě vlastně také ne.A prosím mě neobviňujte z nějakého aktivismu a že já něco pokazil ve vašich kombinátech či co.Na to jsem tu ještě krátkou dobu.🙂

19.1.2020 09:47
canka

XXX.XXX.35.234

Jatky jsou nekonečné téma,kde se stejně nikdy všichni neshodneme Každý má na to svůj názor a svůj postoj k tomu...

Já bych taky koně na jatka nikdy nedala..a pro mě je můj kůň třeba víc než pes..je to životní parťák o kterého se postarám do konce jeho života bez ohledu na to,zda bude jezdecky využitelný nebo ne..Chci aby u mě prožil v rámci možností krásný život a byl prostě spokojený,až jednou bude odcházet na věčné pastviny...každý to má prostě nastavený jinak. Já mám třeba vytetovanou kobylu na těle,protože vím,že je to na celý život a nikdy na ní nezapomenu...to třeba taky někdo nechápe a mě je to jedno,protože já mám na to prostě svůj názor...

A myslím si,že by jsme neměli nikoho odsuzovat za jeho názor zrovna na tohle téma...

neverend

19.1.2020 10:07
neverend

XXX.XXX.213.247

canka napsal(a):
Jatky jsou nekonečné téma,kde se stejně nikdy všichni neshodneme Každý má na to svůj názor a svůj postoj k tomu...

Já bych taky koně na jatka nikdy nedala..a pro mě je můj kůň třeba víc než pes..je to životní parťák o kterého se postarám do konce jeho života bez ohledu na to,zda bude jezdecky využitelný nebo ne..Chci aby u mě prožil v rámci možností krásný život a byl prostě spokojený,až jednou bude odcházet na věčné pastviny...každý to má prostě nastavený jinak. Já mám třeba vytetovanou kobylu na těle,protože vím,že je to na celý život a nikdy na ní nezapomenu...to třeba taky někdo nechápe a mě je to jedno,protože já mám na to prostě svůj názor...

A myslím si,že by jsme neměli nikoho odsuzovat za jeho názor zrovna na tohle téma...

Jenže to tady některým zřejmě mírně "natvrdlým" jedincům nedochází.🙂 Každý má právo sem psát svůj názor a bohužel mnoho z nich tu mluví snad za všechny lidi od koní.Prý jen já jsem koně postavil na stejnou úroveň jako psa.😀 A hle? Čanka taky? Určitě vím že i Oťásek a mnoho dalších co tu jen čtou mají koně třeba také stejně rádi a rozhodně ho také budou mít až do jeho konce u kterého bude veterinář a ne řezník.Dokonce tu máme samozvané odborníky z oboru psycho-ani nevím čeho,také odborníka na mediální průzkum zde můžeme již přivítat..😀 Tak ještě řiditel zeměkoule tu chybí a už ani jinam na net nemusíme chodit.Kdy tito lidé pochopí co je to demokracie a že tu není klub řeznické asociace tvoří reklamu na báječný odchod z tohoto světa jejich prostředky? 😁

19.1.2020 10:22
Sophii

XXX.XXX.173.31

Sophii napsal(a):

Já nevím jak jinak to říct než citovat komplet sama sebe... Protože jistý natvrdlý jedinec to nedokáže pochopit.

neverend

19.1.2020 10:40
neverend

XXX.XXX.213.247

Sophii napsal(a):
Já nevím jak jinak to říct než citovat komplet sama sebe... Protože jistý natvrdlý jedinec to nedokáže pochopit.

Já zase bohužel už nevím jak Vám vysvětlit,že přeneseně kůň vnímá mnohem víc věcí než si mi lidi myslíme a možná v budoucnu i zjistíme.Vaše argumentace že když krávy,tak proč ne koně je celkem zavádějící.Proč pomáhat dětem kdekoliv,když jinde trpí jiní? Chápete to už? Proč Sir Nicholas Winton zachránil "jen" 669 židů? Proč jen tak málo a nechápu proč to dělal když nemohl pomoci těm ostatním?Nebylo to přeci férové vůči těm ostatním,ne? Opravdu se nechci hádat,ale chápete jak to myslím? 🙂

19.1.2020 12:02
Sophii

XXX.XXX.173.31

neverend napsal(a):
Já zase bohužel už nevím jak Vám vysvětlit,že přeneseně kůň vnímá mnohem víc věcí než si mi lidi myslíme a možná v budoucnu i zjistíme.Vaše argumentace že když krávy,tak proč ne koně je celkem zavádějící.Proč pomáhat dětem kdekoliv,když jinde trpí jiní? Chápete to už? Proč Sir Nicholas Winton zachránil "jen" 669 židů? Proč jen tak málo a nechápu proč to dělal když nemohl pomoci těm ostatním?Nebylo to přeci férové vůči těm ostatním,ne? Opravdu se nechci hádat,ale chápete jak to myslím? 🙂

Opět, plácáte nesmysly. Bohužel jako filozof selháváte ve všech směrech.
Že zvířata vnímají víme už hodně dlouho, je jen na nás jak to budeme brát. Víte jak loví takový lev? Jak smečka lvic zaútočí na buvola, spřetrhá mu šlachy a zakousne se mu do nosu a drží jo u země a pomalu ho dusí? Jak krokodýl popadne mládě zebry a potopi se s ním pod vodu kde se utopí? Když had škrtič obtočí svou kořist, rozláme jí všechny kosti v těle a často ji pojídá i když ještě dýchá? Jak jistý druh vosy uloví pavouka a naklade mu vajíčka do těla i když taktéž ještě žije? Jak kočka loví klidně jenom tak pro zábavu a sleduje jak se její kořist už nemůže bránit a nechá ji tam jen tak a nesní ji?

Pokud chcete zvířata zbavit utrpení musel byste vybít všechny lvy.

O kolik je kůň teda lepší než ta kráva? Proč tady bojujete za ty koně, když krávy celosvětově umírají víc?
A prasata, a slepice, a i ovce sou na talíři častěji než koně, a kachny, Krůty, husy a jejich foie gras.
Winton zachránil židy, protože na ně byla genocida, nezachraňoval Poláky, cikány ani další, ale Židy, protože právě ti končili nejčastěji ve vyhlazovacích táborech.... A pomáhá se nejvíce dětem protože děti jsou nejzranitelnější a většinou ty nejvíce trpí....
Ale vaše filosofie je, nechat hořet les a hasit jeden jediný strom.

neverend

19.1.2020 12:13
neverend

XXX.XXX.231.71

Sophii napsal(a):
Opět, plácáte nesmysly. Bohužel jako filozof selháváte ve všech směrech.
Že zvířata vnímají víme už hodně dlouho, je jen na nás jak to budeme brát. Víte jak loví takový lev? Jak smečka lvic zaútočí na buvola, spřetrhá mu šlachy a zakousne se mu do nosu a drží jo u země a pomalu ho dusí? Jak krokodýl popadne mládě zebry a potopi se s ním pod vodu kde se utopí? Když had škrtič obtočí svou kořist, rozláme jí všechny kosti v těle a často ji pojídá i když ještě dýchá? Jak jistý druh vosy uloví pavouka a naklade mu vajíčka do těla i když taktéž ještě žije? Jak kočka loví klidně jenom tak pro zábavu a sleduje jak se její kořist už nemůže bránit a nechá ji tam jen tak a nesní ji?

Pokud chcete zvířata zbavit utrpení musel byste vybít všechny lvy.

O kolik je kůň teda lepší než ta kráva? Proč tady bojujete za ty koně, když krávy celosvětově umírají víc?
A prasata, a slepice, a i ovce sou na talíři častěji než koně, a kachny, Krůty, husy a jejich foie gras.
Winton zachránil židy, protože na ně byla genocida, nezachraňoval Poláky, cikány ani další, ale Židy, protože právě ti končili nejčastěji ve vyhlazovacích táborech.... A pomáhá se nejvíce dětem protože děti jsou nejzranitelnější a většinou ty nejvíce trpí....
Ale vaše filosofie je, nechat hořet les a hasit jeden jediný strom.

Tak bohužel..Nic jste nepochopila.

19.1.2020 12:19
Sophii

XXX.XXX.173.31

neverend napsal(a):
Tak bohužel..Nic jste nepochopila.

A sem na to hrdá, vaší pokřivenou nemocnou pravdu bych pochopit ani nechtěla....
Víte že je kráva je v mnoha ohledech inteligentnější než kůň? To ji tedy staví mezi koně a psa....

neverend

19.1.2020 12:29
neverend

XXX.XXX.231.71

Sophii napsal(a):
A sem na to hrdá, vaší pokřivenou nemocnou pravdu bych pochopit ani nechtěla....
Víte že je kráva je v mnoha ohledech inteligentnější než kůň? To ji tedy staví mezi koně a psa....

A někde snad píšu že nedovedu pochopit člověka co jí klidně bude mít jako domácího mazlíka? Nebo že je kráva blbá? Celkem bych lehce pochopil že jí nesežere a ani tomu nebude fandit u jiných.A víte že mentálně postižené dítě v těžších případech nedosahuje inteligence prasete?

19.1.2020 12:35
Slon Indický

XXX.XXX.255.97

Meifi, já třeba taky živím relativně mladou a nepojízdnou kobylu, a na jatky ji aktuálně dát nechci. Jen prostě nemůžu říct nikdy zcela jistě, že se to nikdy nestane. Protože v tuhle chvíli si to s nějakým odepřením jiných zážitků a potěšení pro sebe můžu dovolit, ale v životě člověk nikdy neví. Za 5 let se klidně může stát, že budu dlouhodobě nemocná, moje příjmy klesnou a co pak? Budu mít 13 leté zvíře, které sice netrpí, ale náklady na jeho udržování jsou vysoké, a nemůžu čekat, že si ji někdo vezme,aby do ní vrážel x tisíc měsíčně bez užitku. Zároveň ale stav není takový, aby ji veterinář uspal. Co pak se dá udělat s takovým zvířetem? Jatky jsou sice řešení ošklivé, ale pro zvíře je lepší dejme tomu 2 hod stresu s přepravou a pak rychlý konec, než x let přehazování z ruky do ruky, snahy na bolavých koních jezdit a podobně, což prostě takové koně čeká.
A přesně stejný případ jsou koně agresivní, kteří jsou okolí nebezpeční, ale zdraví a veterinář je neuspí. Nebo třeba relativně zdravý, ale opotřebovaný 20 letý kůň, má nějakou artrózu, trochu dušný. To je modelový příklad koně k darování do dobrých rukou, jakože ještě někomu poslouží třeba k vožení dětí. Ale dobré ruce k postarání se o takové koně prostě nejsou, každý soudný člověk chce koně přiměřeně mladého. A když si ho majitel nechat nechce a chce přitom být zodpovědný, co má udělat? Pokud ho dá do dobrých rukou, čeká ho x let utrpení, kdy každý nový majitel bude chtít vystříkat aspoň něco a poslat dál, a nakonec cesta na jatky do Itálie. Za mě je lepší řešení ty jatky rovnou, pro zkrácení utrpení.
Jiné řešení totiž nevidím, kůň je prostě hospodářské zvíře. Jeho užitek je ale v tom, že se na něm jezdí, a po dosloužení ho třeba pár procent živit bude dál, ale většina ne. To je jako krávy na mléko, někdo si třeba vyřazenou stračenu, co už nedojí tolik nechá na dožití, zbytek se pošle na jatky. Na rozdíl od koní ale kvůli nim nikdo nepláče. A taky bych řekla, že vnímají víc, než si myslíme. A minimálně je to taky živý tvor, a třeba své majitele x let živila.

19.1.2020 13:30
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Meifi jenom se Ti tady snažíme vysvětlit, že vyřadit koně z jatečných zvířat není dobrý nápad - reál prostě není ideál. (z Ameriky taky jdou super historky o jen tak vypuštěných koních co ničí okolní pozemky, jsou nemocní, strádají parazity a k dobré výživové kondici mají daleko,k okolí se chovají nebezpečně - co by takový dali za rychlou smrt koní na jatkách v místě - ne cesty směr Mexiko)

Je fajne říkat nahlas u různých příležitostí, že se postaráš a že si jsi vědom kolik peněz to bude stát. Ale neber ostatním možnost jiného koně poslat na nejbližší jatky.

A na závěr příklad ze života: starší kočí z lesa si nechal svoji starou páru na dožití, má k tomu i mladé. Práce je málo, ale je to tvrďák, nějak výjde... Jenže do toho jeho žena přijde o svou špatně placenou práci a před 60. prostě nic než obecní práci mít už nebude - a dá se čekat, že ten důchod bude taky jen základní. A jak čert dělá na větší hromadu, tak se do baráku vrátí dcera se 2 děckama na krku (její manžel z basy korunu nepošle)... No a ze staré páry jeden valach už fakt hapruje (jo vet je kapacita a účtenky píše fakt nejmenší možný). Přes to že se v rodině nechlastá, nekouří natož fet - je poslání valacha s nedobrými výhledy na kvalitní a bezbolestný život na jatky velice rozumný rozhodnutí. A kdo má rozum v hlavě a srdce na místě, tak prostě ví. Reál není ideál - nejde vždycky udělat všechno tak jak by si člověk přál.

19.1.2020 13:42

Pipilota: jasně utracení a kafina jsou i dost nákladné, a tak teď mi řekněte,co teda dostane pán za toho valacha na jatkách(určitě nemyslím, že si nějak polepší)- maso je nepoživatelné,když je léčen veterinářem,nevím, jestli to veme někdo na zkrmení zvířatůmnebo rovnou do kafiny,jako konfiskát a to už je teda v režii jatek? ...já když kupovala kobylu, tak měla rovnou v průkaze napsáno,že nepřipadá dát k lidské spotřebě nebo tak něco....

19.1.2020 13:48
Horsana

XXX.XXX.51.17

verun- v Poľsku berú všetko a nikto sa na nič nepýta.
Sú ale rôzne kategórie kvality. Za tonového ťažného koňa je čistý zisk cca 1300-1500 euro ak je to mäso v tej najvyššej kategórii. Tá kategóra dokonca závisí aj od toho, kedy kôň príde, pokiaľ je to po neviem už ktorej hodine, tak ide o kategóriu dole a cena je nižšia.

Inak liečba a konzum závisí od OL, pokiaľ boli napríklad nesteroidy, nesmie ísť na ľudský konzum a marí sa mi, že v takom prípade je mäso buď ponúknuté majiteľovi za poplatok, alebo za zneškodnenie musí platiť zase niečo naviac.

19.1.2020 13:53
Sophii

XXX.XXX.173.31

No... I kdyby tedy byl jen pro zvířecí konzum, pořád by ho to podle mě vyšlo levněji byť by z něj dostal pár kaček, protože nemusí platit veterináře a kafilerku. Takhle snad zaplatí za převoz a hlavně měsíčně ušetří na krmení a vet. péči a času stráveným starostí o onoho koně.

19.1.2020 13:59

Horsana: Takže tak jako tak, starého léčeného koně utratit doma a nechat odvézt kafinou ( zakopat) nebo ho dát na jatka vyjde finančně skoro na stejno- ale ten první případ se mi osobně víc líbí.(co si budem povídat i to je podstatná stránka věci,lidi na odvoz do kafiny většinou nemají ) Polsko...pokud má prodejce nebo měl svého koně alespoň trochu rád, nikdy mu to neudělá....

neverend

19.1.2020 15:05
neverend

XXX.XXX.213.247

Horsana: Takže tak jako tak, starého léčeného koně utratit doma a nechat odvézt kafinou ( zakopat) nebo ho dát na jatka vyjde finančně skoro na stejno- ale ten první případ se mi osobně víc líbí.(co si budem povídat i to je podstatná stránka věci,lidi na odvoz do kafiny většinou nemají ) Polsko...pokud má prodejce nebo měl svého koně alespoň trochu rád, nikdy mu to neudělá....

Jako pokud lidi vlastnící koně nemají pár tisíc na kafinu,tak jde zvolit to zakopání a samozřejmě protizákoně.Což sice tady budou všichni srdnatě hájit a hrát si na svaté,ale ve skutečnosti už možná nějaký ten kůň kdesi přeci jen leží.Pak jatky už tedy fakt přinesou deset až dvanáct korun za kilo mínus doprava když není vlastní a mínus vet. vyšetření.Jo tak na tom se už dá zbohatnout.😀 Ty vado to je to tady takhle zoufalé finančně? No to teda potěš koště.

19.1.2020 16:16
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Jo jsou tu oblasti kde je to fakt finančně zoufalé. (pokud se dobře pamatuji byl zisk za starého tažáka celých 3.500,-Kč) To bude znít zajištěným lidem jako opravdová ubohost. Ale poslat ho do kafilérky by vyšlo okolo 5000,- (se to ošetřuje flaškou hned u vrat a do zápisu se dává že byl kůň podvyživený; prostě ty kg odhaduje řidič)
Tak ale bude chlap nezaměstnaný, nebo bude s koněma a pilou v lese? Nebo odjede na druhý konec republiky za prací a domů jen na víkend a to ne pokaždé (jsem zažila a nedoporučuji, nesvědčí to žádnému členovi rodiny)
A ano vím i o úhynech rozřezaných a utopených ve velkých žumpách u opuštěných budov bývalého JZD. Prostě nebylo na kafinu, obec nepůjčila (neb se v rodině chlastalo a nic by se už nevymohlo)

Si jako otevřete nějaké odhady z charity atd. kolik je u nás chudých lidí a kolik je tu lidí ohrožených chudobou. A světe div se je to na vesničkách kde projedou 4 autobusy za den, (vlak má zastávku cca 3 km daleko) horší než ve městě. Na lecjaké přídavky od státu prostě nedosáhnete, proto že žijete ve 100 let staré chalupě s dalšími příbuznými. Jen taková drobnost jako jízdné - na MHD si můžete koupit nějak slevněné předplatné (dokonce pro děcko roční a chtít na sociálce dát si to do mimořádných výdajů na začátku školního roku). No a z dědinek jen jezdí autobus společnosti která tyto slevy prostě nedává a basta. Takže poslat děcko do školy a zpět je klidně 56 Kč na den. A s nezaměstnanou ženskou v chalupě.

A tak různě. Ona ta bída na vesnici vypadá jinak než v městském bytě. A taky si člověk myslí že už to má nějak zmáklé a prostě se přihodí nečekané...

19.1.2020 16:20
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Před zakopáváním si dát sakra pozor na vodu. Ne všude jsou správně zakreslené meliorace a to se pak taky s jarním táním mohou dít věci. A přemnožení divočáci toho taky hodně roztahají. (pokud máte na vykopání řádné díry bagrem, máte už i na tu kafilérku)
To je opravdu lepší na rovinu požádat na obecním úřadě o mimořádnou půjčku a splácet tam. + tedy ta domluva o tom kolik ta mršina váží s řidičem kafiny.

19.1.2020 16:31
Horsana

XXX.XXX.51.17

Njn.
Ono je to niekedy skutočne prekvapivé, ale do koní a čo s nimi často kecá obrovské množstvo ľudí. Rodina, susedia, okolie, dedina...A každý je múdry..len doba je už iná, proste na tuzemskom bitúnku sa toho veľa netrhne, určite menej, než by ľudia čakali, za starého, liečeného. Ak vôbec niečo.

U nás bitúnky kone neberú, vozia sa preto do Poľska a to funguje tak, že buď si odveziete koňa po telefonickej dohode sami, alebo k vám príde týpek, čo robí zvoz týchto zvierat. Poliaci sa tým rozhodne netaja, auto je väčšinou riadne a jasne olepené reklamou a opatrené telefónnym číslom (jedna firma sa volá príznačne Parkur, je okolo toho veľa čierno-čiernych vtipov....), takto chodia skupovať aj dobytok a chodia aj do susedného Maďarska a myslím, že aj ďalej.
Samozrejme že cena je potom nižšia.

Zabíja sa 2 x do týždňa, väčšinou, iba kone, vtedy ide linka len na kone, iné zvieratá nejdú.
Funguje u nich aj nutka, všetko sa dá vytelefonovať, u nás nefunguje nič, žiaľ, možno pre dobytok, ale to si nie som istá.

Ad poplatok za kafilériu - úplne bežná prax v chovoch mliečneho dobytka je neperspektívne zviera (najčastejšie vyťahajná dojnica) niekam odtiahnuť a tam ho nechať zdochýňať dni/týždne bez vody a potravy, aby kadáver vážil čo najmenej a poplatok za kafilérku bol čo najnižší. Deje sa to dnes a denne. Zlaté jatky.

neverend

19.1.2020 17:27
neverend

XXX.XXX.213.247

Horsana napsal(a):
Njn.
Ono je to niekedy skutočne prekvapivé, ale do koní a čo s nimi často kecá obrovské množstvo ľudí. Rodina, susedia, okolie, dedina...A každý je múdry..len doba je už iná, proste na tuzemskom bitúnku sa toho veľa netrhne, určite menej, než by ľudia čakali, za starého, liečeného. Ak vôbec niečo.

U nás bitúnky kone neberú, vozia sa preto do Poľska a to funguje tak, že buď si odveziete koňa po telefonickej dohode sami, alebo k vám príde týpek, čo robí zvoz týchto zvierat. Poliaci sa tým rozhodne netaja, auto je väčšinou riadne a jasne olepené reklamou a opatrené telefónnym číslom (jedna firma sa volá príznačne Parkur, je okolo toho veľa čierno-čiernych vtipov....), takto chodia skupovať aj dobytok a chodia aj do susedného Maďarska a myslím, že aj ďalej.
Samozrejme že cena je potom nižšia.

Zabíja sa 2 x do týždňa, väčšinou, iba kone, vtedy ide linka len na kone, iné zvieratá nejdú.
Funguje u nich aj nutka, všetko sa dá vytelefonovať, u nás nefunguje nič, žiaľ, možno pre dobytok, ale to si nie som istá.

Ad poplatok za kafilériu - úplne bežná prax v chovoch mliečneho dobytka je neperspektívne zviera (najčastejšie vyťahajná dojnica) niekam odtiahnuť a tam ho nechať zdochýňať dni/týždne bez vody a potravy, aby kadáver vážil čo najmenej a poplatok za kafilérku bol čo najnižší. Deje sa to dnes a denne. Zlaté jatky.

A u Vás Horsanko úřady jako nic na tohle? To je síla na člena EU a bordel jak v tanku.

neverend

19.1.2020 17:48
neverend

XXX.XXX.213.247

Pipilota napsal(a):
Jo jsou tu oblasti kde je to fakt finančně zoufalé. (pokud se dobře pamatuji byl zisk za starého tažáka celých 3.500,-Kč) To bude znít zajištěným lidem jako opravdová ubohost. Ale poslat ho do kafilérky by vyšlo okolo 5000,- (se to ošetřuje flaškou hned u vrat a do zápisu se dává že byl kůň podvyživený; prostě ty kg odhaduje řidič)
Tak ale bude chlap nezaměstnaný, nebo bude s koněma a pilou v lese? Nebo odjede na druhý konec republiky za prací a domů jen na víkend a to ne pokaždé (jsem zažila a nedoporučuji, nesvědčí to žádnému členovi rodiny)
A ano vím i o úhynech rozřezaných a utopených ve velkých žumpách u opuštěných budov bývalého JZD. Prostě nebylo na kafinu, obec nepůjčila (neb se v rodině chlastalo a nic by se už nevymohlo)

Si jako otevřete nějaké odhady z charity atd. kolik je u nás chudých lidí a kolik je tu lidí ohrožených chudobou. A světe div se je to na vesničkách kde projedou 4 autobusy za den, (vlak má zastávku cca 3 km daleko) horší než ve městě. Na lecjaké přídavky od státu prostě nedosáhnete, proto že žijete ve 100 let staré chalupě s dalšími příbuznými. Jen taková drobnost jako jízdné - na MHD si můžete koupit nějak slevněné předplatné (dokonce pro děcko roční a chtít na sociálce dát si to do mimořádných výdajů na začátku školního roku). No a z dědinek jen jezdí autobus společnosti která tyto slevy prostě nedává a basta. Takže poslat děcko do školy a zpět je klidně 56 Kč na den. A s nezaměstnanou ženskou v chalupě.

A tak různě. Ona ta bída na vesnici vypadá jinak než v městském bytě. A taky si člověk myslí že už to má nějak zmáklé a prostě se přihodí nečekané...

Ježiš teď jste mě dostala na kolena.🙁 To jsem přísahám opravdu netušil jak to někde může fungovat a omlouvám se moc.Je to jen prostě z důvodu anonymní diskuze a to že nikoho neznám osobně.Pokud jsem se Vás někde dotkl v rámci svých rozohněných reakcí moc se za to omlouvám.

19.1.2020 18:05
kapička

XXX.XXX.64.44

Horsana: Ad poplatok za kafilériu - úplne bežná prax v chovoch mliečneho dobytka je neperspektívne zviera (najčastejšie vyťahajná dojnica) niekam odtiahnuť a tam ho nechať zdochýňať dni/týždne bez vody a potravy, aby kadáver vážil čo najmenej a poplatok za kafilérku bol čo najnižší. Deje sa to dnes a denne. Zlaté jatky.

To se děje i tady v ČR. Viděno na vlastní oči. Zemědělské družstvo. Kvs sází pokuty ( neúčinné ), soused vyhrožuje osobně předsedovi ( účinné, teda asi, nebo je nechávají aspoň pod střechou schovaný, místo 40 stupňů na přímem slunci). Zaměstnanci jsou jednodušší lidi, alkohol, automaty, exekuce, prostě divné existence, které budou tak nějak za minimálku makat, protože jinde by je stejně nevzali.
Tohle je realita mimo bohaté střední Čechy...

19.1.2020 18:11
Pipilota

XXX.XXX.46.93

neverend napsal(a):
Ježiš teď jste mě dostala na kolena.🙁 To jsem přísahám opravdu netušil jak to někde může fungovat a omlouvám se moc.Je to jen prostě z důvodu anonymní diskuze a to že nikoho neznám osobně.Pokud jsem se Vás někde dotkl v rámci svých rozohněných reakcí moc se za to omlouvám.

Hele mě se v rámci možností daří. Jo jak jdu do let je to s prací horší a to navzdory vzdělání. Ale sedím si na vsi u krajského města ve vlastním. Žádná sláva a to není a budou se zavírat montovny pro autoprůmysl... bude se to tedy horšit.
A moc dobře vím co se děje o pár dědin dál směr Sudety - ještě že jsou mírné zimy. (u nás se staré věci po dětech nedávají do kontejneru na hadry, ale posílají se dál tímto směrem a když do těch pytlů dáte i hezkou stavebnici atd. už se takový rodiče cítí být zavázáni - musíte zdůraznit, že to posíláte dětem nedáváte to dospělým)

Jenom tak ze zvědavosti kolik lidí napadli pracovní tažáci, fakt z lesa? Si už opravdu všichni představí koně jen jezdeckého pro zábavu, jako mazla?

19.1.2020 18:17
Pipilota

XXX.XXX.46.93

kapička napsal(a):
Horsana: Ad poplatok za kafilériu - úplne bežná prax v chovoch mliečneho dobytka je neperspektívne zviera (najčastejšie vyťahajná dojnica) niekam odtiahnuť a tam ho nechať zdochýňať dni/týždne bez vody a potravy, aby kadáver vážil čo najmenej a poplatok za kafilérku bol čo najnižší. Deje sa to dnes a denne. Zlaté jatky.

To se děje i tady v ČR. Viděno na vlastní oči. Zemědělské družstvo. Kvs sází pokuty ( neúčinné ), soused vyhrožuje osobně předsedovi ( účinné, teda asi, nebo je nechávají aspoň pod střechou schovaný, místo 40 stupňů na přímem slunci). Zaměstnanci jsou jednodušší lidi, alkohol, automaty, exekuce, prostě divné existence, které budou tak nějak za minimálku makat, protože jinde by je stejně nevzali.

Jo smutné ale je to tak. V oblastech s velkou nezaměstnaností dělají zadlužení zpiťaři na černo za bydlení, jídlo a pár peněz.
Tak hrozný to ve vedlejší vsi nemáme.U nás je velký úspěch, že má družstvo i výkrm hovězího - nechtěné dojnice se zvládají přidat jako přívažek k dávce hezkých vykrmených. (prý se to jaksi pokryje šulnul kůže/zbytek jako odpad) Asi šikovný předseda, že to dokázal takhle vyjednat.

19.1.2020 18:28
Horsana

XXX.XXX.51.17

kapička napsal(a):

To je realita všade

neverend

19.1.2020 18:30
neverend

XXX.XXX.213.247

Pipilota napsal(a):
Hele mě se v rámci možností daří. Jo jak jdu do let je to s prací horší a to navzdory vzdělání. Ale sedím si na vsi u krajského města ve vlastním. Žádná sláva a to není a budou se zavírat montovny pro autoprůmysl... bude se to tedy horšit.
A moc dobře vím co se děje o pár dědin dál směr Sudety - ještě že jsou mírné zimy. (u nás se staré věci po dětech nedávají do kontejneru na hadry, ale posílají se dál tímto směrem a když do těch pytlů dáte i hezkou stavebnici atd. už se takový rodiče cítí být zavázáni - musíte zdůraznit, že to posíláte dětem nedáváte to dospělým)

Jenom tak ze zvědavosti kolik lidí napadli pracovní tažáci, fakt z lesa? Si už opravdu všichni představí koně jen jezdeckého pro zábavu, jako mazla?

Moment,sudety ty bývalé německé mám tak deset kilometrů od mého domova? Začátek mám v Liběchově jestli Vám to něco řekne? 🙂

19.1.2020 18:35
akscha

XXX.XXX.26.89

neverend napsal(a):
A u Vás Horsanko úřady jako nic na tohle? To je síla na člena EU a bordel jak v tanku.

Ano, tohle jsem snad ani nechtela cist. To je masakr, kam se na to hrabou cela jatka :/ tajne doufam, ze je to jen specifikum prostredi, ve kterem Horsana pohybuje (co jsem pochopila, ta jeji oblast je takova svojska)

19.1.2020 18:36
kapička

XXX.XXX.64.44

Pipilota napsal(a):
Jo smutné ale je to tak. V oblastech s velkou nezaměstnaností dělají zadlužení zpiťaři na černo za bydlení, jídlo a pár peněz.
Tak hrozný to ve vedlejší vsi nemáme.U nás je velký úspěch, že má družstvo i výkrm hovězího - nechtěné dojnice se zvládají přidat jako přívažek k dávce hezkých vykrmených. (prý se to jaksi pokryje šulnul kůže/zbytek jako odpad) Asi šikovný předseda, že to dokázal takhle vyjednat.

Tam u nás ( za 2. sv začínali za vesnicí Sudety) je tohle dalo by se říct výjimka, jinak tu jsou pěkná zemědělská družstva i s nějakými oceněníma. I pracující lidi se mají relativně slušně, i když teda, kdo je učitel, to je někdo, nedělá noční a má krásné peníze. Prostě když přijde řeč na peníze, tak já se svým podprůměrným pražským platem jsem v jejich očích skoro milionář. Ale žijou, žijou stromě, slušně, spokojeně a klidně.

19.1.2020 19:15

neverend napsal(a):
Moment,sudety ty bývalé německé mám tak deset kilometrů od mého domova? Začátek mám v Liběchově jestli Vám to něco řekne? 🙂

to, co se tu popisuje s kravami, jsem v bleděmodrém viděla ve vesnici na okraji Kokořínska, takže kousek od vás. On si člověk z města ani neumí představit, jak tam taky v těch vesnicích lidé žijí. Když mají řidičák, je to fajn o pár kilometrů je práce dost. Ale co lidé, kteří auto nemají, dřív dělali v družstvu, kde se o ně postarali a dnes jsou ve vzduchoprázdnu? Jsou to lidé starší, se základním vzděláním, ženské s dětmi atd. Dřív byli ubytovaní v domech, co patřili družstvu, papírování jim vyřídilo družstvo, prostě se o ně postarali a oni si svou jednoduchou i když fyzicky těžkou práci odvedli, dneska nikoho vpodstatě nezajímají. Já přímo znala majitele statku, kde se nemocná kráva zkrátka schovala, aby ji kontrola neviděla a pak ji odvezl Berouskovi. Měl tam zaměstnané vpodstatě za stravu několik místních existencí, spali v kravíně a byli mu vděční. To jsou lidé, kteří jsou funkčně negramotní, nedokáží si vyřídit nové doklady, natož nějaké dávky. Když budu aktivní, nafotím ta zvířata a budu ho udávat na úřadech, co se stane - nejspíš zkrachuje a oni skončí jako bezdomovci. O ta zvířata se třeba nestarají tak, jak by bylo ideální, ale ani je netýrají. A že je vpřípadě nemoci zabijí načerno, no co na to říct.
Znám tam taky lidi s koňmi na práci v lese, jsou na tom o něco líp, ale silně pochybuju, že by někdo z nich měl volných několik tisíc na utracení koně veterinářem a odvoz do kafilerie. Když mají volné peníze, investují je do dětí.

19.1.2020 19:19
Horsana

XXX.XXX.51.17

akscha napsal(a):
Ano, tohle jsem snad ani nechtela cist. To je masakr, kam se na to hrabou cela jatka :/ tajne doufam, ze je to jen specifikum prostredi, ve kterem Horsana pohybuje (co jsem pochopila, ta jeji oblast je takova svojska)

To je realita mliečnych fariem všade.

Žijem v druhom najväčšom meste na Slovensku.
Oblasť je svojská, ale dúfam, že iba krásnou prírodou a temperamentnými ľuďmi.

19.1.2020 19:21
Sophii

XXX.XXX.168.82

Kdyby jen Sudety. Celé Karlovarsko a Ústecko sou kraje kde nájmy maj pomalu jak v Praze ale platy sotva nad minimální mzdou. Děti zůstávají s rodiči i v dospělosti, a nebo musí fakt mít životního partnera, protože jeden člověk tam bydlení neutáhne. Ženský tam zůstávaj s násilníky protože nemaj na to pronajmout byť garsonku samy.
Větší města tam jsou ty lázně a Vary.
Babička jezdí pravidelně do Mariánských Lázní do lázní na welness a léčení a já ji jezdivam navštěvovat... Fascinovala mě tam v centru tabule s nabídkou prací.
Němčina slovem i písmem, ruština slovem i písmem, angličtina výhodou a plat pro člověka s aktivní znalostí dvou nebo i tří jazyků? 20 tisíc hrubého!... Jděte s takovou jazykovou obdařeností do Prahy a porvou se o vás s platy začínajícími kolem 30.

19.1.2020 19:24
Horsana

XXX.XXX.51.17

Pipilota napsal(a):

Áno, teraz to dojnice, ktoré neuľahnú a majú ešte aspoň dva funkčné paznechty možno aj vyhrali, lebo idú do beztrhovej produkcie mlieka.

neverend

19.1.2020 19:33
neverend

XXX.XXX.213.247

Koukám že teprve teď se lidi rozepsali o tom jak to kde vypadá ve skutečnosti.Do teď byli všechny pochybnosti o konání úřadů rozptýleny a to přeci není možné,vždyť by kontrola...Už to je vše najednou ve zcela jiném světle.Čili jatky jsou vysvobození pro zvířata kvůli neschopnosti úřadů a špatné vymahatelnosti práva v ČR a kdyby jen tam.

19.1.2020 19:37
Sophii

XXX.XXX.168.82

neverend napsal(a):
Koukám že teprve teď se lidi rozepsali o tom jak to kde vypadá ve skutečnosti.Do teď byli všechny pochybnosti o konání úřadů rozptýleny a to přeci není možné,vždyť by kontrola...Už to je vše najednou ve zcela jiném světle.Čili jatky jsou vysvobození pro zvířata kvůli neschopnosti úřadů a špatné vymahatelnosti práva v ČR a kdyby jen tam.

Jooo velkochovy sou zlo. Tedy ne všechny ale některé. Protože majitelé vidí ta zvířata jen za účelem zisku...
Ovšem velice horko těžko budete v luxusních jízdárnách a v kvalitních stájích a hledat koně co se posílají na jatka. Protože tam taková zvířata nejsou

19.1.2020 20:58
akscha

XXX.XXX.26.89

Ale o tom to totiz je. Ze je pokrytecke a vcelku zbytecne resit par koni, kteri se v CR poslou na jatka, kdyz se v chovu ostatnich hospodarskych zvirat deji mnohem horsi veci a ve velkem. A neni to jen o spatne vymahatelnosti prava (z terenu treba ja zadne informace nemam), ale obecne i o nastaveni celeho systemu pece o potravinova zvirata (klecove chovy slepic, prasat atd.). A to v EU je slaby odvar toho, co v USA. Takze si nemohu pomoct, ale je mi spis lito tech anonymnich hospodarskych zvirat, ktera nemaji zastani prakticky nikde a jejichz jedinou zivotni ulohou je vyprodukovat co nejvic potravin za co nejmensi naklady.
I kdyz musim rict, ze treba u nas v okoli me tesi, ze vidam porad vic masneho i mlecneho skotu pres sezonu venku na pastvinach...

neverend

19.1.2020 21:22
neverend

XXX.XXX.213.247

akscha napsal(a):
Ale o tom to totiz je. Ze je pokrytecke a vcelku zbytecne resit par koni, kteri se v CR poslou na jatka, kdyz se v chovu ostatnich hospodarskych zvirat deji mnohem horsi veci a ve velkem. A neni to jen o spatne vymahatelnosti prava (z terenu treba ja zadne informace nemam), ale obecne i o nastaveni celeho systemu pece o potravinova zvirata (klecove chovy slepic, prasat atd.). A to v EU je slaby odvar toho, co v USA. Takze si nemohu pomoct, ale je mi spis lito tech anonymnich hospodarskych zvirat, ktera nemaji zastani prakticky nikde a jejichz jedinou zivotni ulohou je vyprodukovat co nejvic potravin za co nejmensi naklady.
I kdyz musim rict, ze treba u nas v okoli me tesi, ze vidam porad vic masneho i mlecneho skotu pres sezonu venku na pastvinach...

Já věřím ve vývoj umělého masa.Celkem už se i daří a je to pro lidstvo jediná naděje jak přežít.Jako vše co je nové chce i tohle ještě čas.Já maso nejím už dlouho,ale nějak jsem dostal chuť na handláka z polska po dnešní diskuzi.😀 Ještě bych ho před smrtí povozil na kolečku jako že transport do itálie i se zastávkami kde by dostal do držky.

19.1.2020 21:23

Sophii napsal(a):
Jooo velkochovy sou zlo. Tedy ne všechny ale některé. Protože majitelé vidí ta zvířata jen za účelem zisku...
Ovšem velice horko těžko budete v luxusních jízdárnách a v kvalitních stájích a hledat koně co se posílají na jatka. Protože tam taková zvířata nejsou

....vytrhnu z kontextu....Protože majitelé vidí ta zvířata jen za účelem zisku...

to aby měli zisk , to se o ta zvířata musí starat....dál nebudu zabředávat.
Ono je to jako s těma koňma, zemědelčit bez peněz a polí také nejde, já hlasovala proti vstupu do EU,zjednodušeně:nebyly by kvóty na mlíko, nezrušily by se kravíny a JZD i na těch nejmenších vesnicích .
To jak žijí někteří lidé na vsích , si já myslím, že je i z části jejich přičiněním, samozřejmě se na tom podílí mnoho okolností.

19.1.2020 23:02
Pipilota

XXX.XXX.46.93

neverend napsal(a):

Sudety jsou takový "kruh" kolem republiky. Podmínky tam vždy byly podhorského či horského charakteru. Ale staří místní hospodáři tam uměli (co na tom, že se drželi tradice že jsou Němci - taky máme Čechy v Banátu atd.) Velké potíže celé téhle oblasti vznikli po násilném odsunu Němců a dosídlení novým obyvatelstvem které nemělo moc tušení do čeho jdou... (no ono se tyhle oblasti zanedbávali už za první republiky, ale tak jaksi byli jiné starosti a pak krize...) Prostě pod horama toho nenaroste jak na Hané či v Polabí. K tomu později nástup kolektivizace, družstevnictví. Celá ČR trpí alkoholizmem, ale v Sudetech je to ještě o stupeň víc. A politici s tím nic nedělají - ani to blbé jízdné tam z moci státní nedokážou zařídit... Týrané jsou tam často ženy,děti, starci - prostě konec světa kde se chlastá. (filmečky jako Díra u Hanušovic jsou přibarvené k lepšímu) Ono to asi je i politicky žádoucí, takový lidé dost na hraně či už přepadlí za ni mají jiné starosti, než sledovat kdo rozkradl peníze na dálnici, dotace do zemědělství atd. Jako pan lesník si hodně dobře uvědomuje, že velkou část průšvihu s kůrovcem má u nás na svědomí Agrofert - proto že si toho nabrali moc a nestíhají (vyfoukli to malým místním). Jenže ti s motorovou pilou už to až tam nedomyslí. Dřou a pořád to jaksi nevychází, tak se napijí a už se ta spirála točí... A jako téma politici předloží velkou polemiku zda je možné zvednout minimální plat o 500,- (si jaksi nevšimli těch nedobrovolných podnikatelů - lidí co bez živnosťáku na sebe vůbec nemají šanci o práci zavadit), případně co a jak se stravenkami...
V takovéhle situaci vážně nikdo moc zvířata neřeší. (jo a proto by ta KVS měla makat byť by to bylo jen k osvětě - je to státní úředník a plat bere tak jak tak)

Liběchov myslíte asi ten od Prahy směr za Mělníkem? (tam znám zámeček a výzkumný ústav) Tam je to o moc lepší než na severní Moravě, Broumovsku, Orlických horách... Tam prostě je ta šance u hranic s Německem (a z Liběchova i dojezd do Prahy), spodní část republiky s Rakouskem. Však kdo je mladý a zdravý ten v těchto oblastech pracuje v zahraničí (domů jenom mrknout na rodiče, případně jako že na chatu)
To lidé ze středních Čech fakt nepochopí. To se ani nedá když tam jedete na výlet a příroda je prostě krásná...

19.1.2020 23:13
Pipilota

XXX.XXX.46.93

....vytrhnu z kontextu....Protože majitelé vidí ta zvířata jen za účelem zisku...

to aby měli zisk , to se o ta zvířata musí starat....dál nebudu zabředávat.
Ono je to jako s těma koňma, zemědelčit bez peněz a polí také nejde, já hlasovala proti vstupu do EU,zjednodušeně:nebyly by kvóty na mlíko, nezrušily by se kravíny a JZD i na těch nejmenších vesnicích .
To jak žijí někteří lidé na vsích , si já myslím, že je i z části jejich přičiněním, samozřejmě se na tom podílí mnoho okolností.

Ne vždy je to tak na přímo. Třeba nosnice se vyřazují jen proto, že se ekonomicky nevyplatí krmit je v jejich první pauze. A co je šílené, není o ně zájem na jatkách proto že prostě nemají výtěžnost. Přitom nakrmené jsou dobře. (nosnice je u nás jednoznačně nejvíce týrané zvíře)

A ano před vstupem ČR do EU bylo dohodnuto že naše tehdy výborně výkonné zemědělství bude hodně významně utlumeno. (vyváželi jsme hodně potravin - nejvíce do Sovětského Svazu). To mě taky hodně sejří. Ale zase jsem věřila v ochranu západu - ten východ nás vždy jen zneužil.

A to jak žijí mnozí lidé na vsi je z velké části jejich přičiněním. Jenže pokud nejste nadprůměrně inteligentní a k tomu ještě i pilní - nemáte šanci se z toho vyhrabat jinak než odchodem do města (a co si budem, děláte podprůměr tam - bydlení je drahé).

20.1.2020 00:27

Ad nosnice, první pauzu myslíte zimní přepeřování? nosnice jde z haly,kdy klesá výkonnost ve snášce,vrchol má ve druhém roce a ano nikdo nebude krmit slepičku,když by její jedno vajíčko pak stálo 10 korun(rentabilita chovu, na co začínající zemědělci dost dojíždějí),nikdo by je nekoupil....u nás v kaufu mají chlazené i mražené slepice... (dojnice se vyplatí cca na třetí do šesté laktace a to musí pravidelně zabřezávat-pokud musí po druhém teleti na jatka je něco v chovu špatně, ono i zdraví paznechtů souvisí s produkcí u dojnic,u prasnice je limitující počet životaschopných selat na jeden porod, výkrm závisí na schopnosti konverzi krmiva -umět si to spočítat)
Nechci vás chytat za slovo, ale i já jistě nejsem nadprůměrně inteligentní, průměrů nás tu bude většina.... ono stačí,když si budu uvědomovat svou situaci,nespiju se jako mužik v pracovní den a výplatu neprobendím,těm opravdu nefandím,je to jejích volba.

neverend

20.1.2020 00:59
neverend

XXX.XXX.213.247

Pipilota napsal(a):
Sudety jsou takový "kruh" kolem republiky. Podmínky tam vždy byly podhorského či horského charakteru. Ale staří místní hospodáři tam uměli (co na tom, že se drželi tradice že jsou Němci - taky máme Čechy v Banátu atd.) Velké potíže celé téhle oblasti vznikli po násilném odsunu Němců a dosídlení novým obyvatelstvem které nemělo moc tušení do čeho jdou... (no ono se tyhle oblasti zanedbávali už za první republiky, ale tak jaksi byli jiné starosti a pak krize...) Prostě pod horama toho nenaroste jak na Hané či v Polabí. K tomu později nástup kolektivizace, družstevnictví. Celá ČR trpí alkoholizmem, ale v Sudetech je to ještě o stupeň víc. A politici s tím nic nedělají - ani to blbé jízdné tam z moci státní nedokážou zařídit... Týrané jsou tam často ženy,děti, starci - prostě konec světa kde se chlastá. (filmečky jako Díra u Hanušovic jsou přibarvené k lepšímu) Ono to asi je i politicky žádoucí, takový lidé dost na hraně či už přepadlí za ni mají jiné starosti, než sledovat kdo rozkradl peníze na dálnici, dotace do zemědělství atd. Jako pan lesník si hodně dobře uvědomuje, že velkou část průšvihu s kůrovcem má u nás na svědomí Agrofert - proto že si toho nabrali moc a nestíhají (vyfoukli to malým místním). Jenže ti s motorovou pilou už to až tam nedomyslí. Dřou a pořád to jaksi nevychází, tak se napijí a už se ta spirála točí... A jako téma politici předloží velkou polemiku zda je možné zvednout minimální plat o 500,- (si jaksi nevšimli těch nedobrovolných podnikatelů - lidí co bez živnosťáku na sebe vůbec nemají šanci o práci zavadit), případně co a jak se stravenkami...
V takovéhle situaci vážně nikdo moc zvířata neřeší. (jo a proto by ta KVS měla makat byť by to bylo jen k osvětě - je to státní úředník a plat bere tak jak tak)

Liběchov myslíte asi ten od Prahy směr za Mělníkem? (tam znám zámeček a výzkumný ústav) Tam je to o moc lepší než na severní Moravě, Broumovsku, Orlických horách... Tam prostě je ta šance u hranic s Německem (a z Liběchova i dojezd do Prahy), spodní část republiky s Rakouskem. Však kdo je mladý a zdravý ten v těchto oblastech pracuje v zahraničí (domů jenom mrknout na rodiče, případně jako že na chatu)
To lidé ze středních Čech fakt nepochopí. To se ani nedá když tam jedete na výlet a příroda je prostě krásná...

Moc děkuji za osvětlení situace Pipiloto .Jste moc hodná.Jo to je ten Liběchov a já "okupuji" Kokořínsko.🙂 Mám tam mámu a bratra s firmou.Ovšem nějakou dobu už bydlím vlastně taky celkem nuzně u koní i s majitelkou stáje a dětmi.🙂 I ta mi říkala že její bývalý chlastal a i na děti byl zlý.To už je mimochodem třetí moje "kamarádka" co takhle dopadla.Tak aspoň má strejdu pro děti teď, který nechlastá a občas něco udělá.🙂 Je mi moc líto že stát bohužel na matky samoživitelky skoro kašle a nechává většinu plateb na nich.Já jsem strejda u dvou takových co to manžel zabalil a to jakž takž jsou díky poloze tady u Prahy schopny něco vydělat.To musí být peklo tedy v těch "chudších" krajích takhle zůstat sama.🙁 I tady je to tak tak a občas se prostě stane že na něco přidám já.To je to nejmenší,ale stát by se přeci měl postarat a ne kamarád.Tohle mi tedy taky vadí že zbývá takové rodině akorát na jídlo a ošacení po poplacení všeho ostatního.

20.1.2020 03:36
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Ad nosnice, první pauzu myslíte zimní přepeřování? nosnice jde z haly,kdy klesá výkonnost ve snášce,vrchol má ve druhém roce a ano nikdo nebude krmit slepičku,když by její jedno vajíčko pak stálo 10 korun(rentabilita chovu, na co začínající zemědělci dost dojíždějí),nikdo by je nekoupil....u nás v kaufu mají chlazené i mražené slepice... (dojnice se vyplatí cca na třetí do šesté laktace a to musí pravidelně zabřezávat-pokud musí po druhém teleti na jatka je něco v chovu špatně, ono i zdraví paznechtů souvisí s produkcí u dojnic,u prasnice je limitující počet životaschopných selat na jeden porod, výkrm závisí na schopnosti konverzi krmiva -umět si to spočítat)
Nechci vás chytat za slovo, ale i já jistě nejsem nadprůměrně inteligentní, průměrů nás tu bude většina.... ono stačí,když si budu uvědomovat svou situaci,nespiju se jako mužik v pracovní den a výplatu neprobendím,těm opravdu nefandím,je to jejích volba.

Mám kousek drůbežárnu Drahanovice. Tam je to jak píšu - opravdu speciál nosný hybrid. A vyřazuje se s přepeřováním po prvním cyklu, okolo 16 měsíce, mají ho šlechtěním prodloužený. A na jatka se to prý nevyplatí - odprodávají po okolí a čím více odeberete tím lepší cenu udělají (stejně tak třeba Prace). Jo že Agrofert pod tlakem veřejnosti (ze stydlivosti?) takhle už neprodává je jiná - ti mají vlastní jatky a tam si dělají svoje. Pak je i slepice na krámě.

Mléčné krávy jsou s tím počítáním na kolikátém teleti začne vydělávat o dost složitější - prostě podle ceny mléka a komu se daří dodávat. Paznehty si každý zootechnik sakra hledí nechat udržovat. Zaprahnutí se provádí razantnější úpravou paznehtů. A selekce už se u nich dělá jen zdravotní (rakovina se dost projevuje). Zemědělství je hodně o počítání. Ale pořád zůstává hodně vlivů které prostě nejde ovlivnit, předvídat atd.

Já se spiťary taky nijak nesympatizuji. Jen vím co to je se do takové rodiny narodit - z toho lze jedině utéct tak od 15 na internát a pak už se jen držet. (děda alkoholik a matku poslali na střední na optiku do Brna, jen díky jejím školním výsledkům + zdravotnímu omezení - to bylo v době kdy si stát určoval kdo se čím vyučí, z její školní třídy šly na střední jen 2 holky, měla štěstí)
A i rodiny kde se nepije si v takových koncích světa k lepšímu pomůžou jen velmi těžko. Proto vzpomínám tu nadprůměrnou inteligenci a i píli. Např. v 80. a ještě začátek 90. tam každá rodina chovala ovce - pak politici podepsali jakousi čupr dohodu o nákupech vlny z Australských chovů a celé to padlo, se nevyplácelo ani tu ovci dát ostříhat - si to najednou musel každý samodomo a vlnu hodit do kompostu. Jak měli tohle ovlivnit, předvídat? Teď se ovce pomalu vrací, proto že už jsou dostupná masná a kombi plemena.
Že si přilepší ze zahrady? - no bez pařniku a skleníku tam moc zeleniny nedotáhnete (takže jste množstevně omezeni) + košťáloviny jsou průběhem počasí taky poškozeny - tedy snažit se musíte více než cca 15 let na zpět a úrody je méně. K tomu výrazně méně pracovních příležitostí (jo montovny na 3 směny za minimální mzdu ty berou pořád a ještě nabídnou soboty a neděle - s dojížděním to výjde přesně na to z ruky do huby)
Mám velký obdiv k lidem kteří tam dokážou hospodařit a uživí se např. masným skotem. Ale kde vzali ten kapitálek do začátku? Většina jich ho vydělala jinde (v zahraničí) - to jsme zas u té inteligence a píle (fakt nemá každý na to zvednout zadek a odjet do neznáma). A i tihle hospodařící jsou pořád v ohrožení - sucho, povodeň, choroby...
Si to tam můžete jít vyzkoušet (já jsem utekla a vím proč).

20.1.2020 07:39
sisi58

XXX.XXX.191.1

Sophii napsal(a):
A taky že většina průzkumů nic nevypovídá. Co je to za skupinu? Jakých lidi, z jakých škol a zaměstnání z jaké rodiny, s jakou rodinnou historii, s jakými názory rodičů, z jaké sociální vrstvy... A kolik a z jaké a odkud, z jakého města, vesnice, co za vzdělání mají dosaženo, a jak kvalitní bylo, na jaké filmy se často dívají, co čtou za knihy, co čtou za noviny, koho volí... Prostě otázky které jsou k adekvátní odpovědi potřeba...
Když budete zkoumat průměrnou výšku kam vyskočí kůň jenom na chaldnokrevnych koních a huculech taky nedostanete dobrou odpověď, a stejně je to naopak jen podle zkoumání parkurovych linií teplokrevníků...

Jj, přesně tak. Titulek v médiích jak kráva "dle výzkumu je 80% lidí......" a nakonec zjistím,že ten výzkum byl dělán v Praze na ulici a vzorek činil převratných 1285 dotazovaných.

20.1.2020 07:50
sisi58

XXX.XXX.191.1

Sophii napsal(a):

Koně opravdu nejsou moc chytrá zvířata, čest vyjimkám. Proč by jinak nosili na zádech lidi?! Ale vážně. Zrovna včera mi to jedna z našich kobyl dokázala. Manžel nechal otevřeno do ohrady, jedna kobyla prošla a ta druhá běhala jak prdlá kolem hrazení,na druhé straně, ač tou bránou každý den prochází ke kyblíku s krmením. Když jsem k té bráně došla, tak s jásotem proběhla, div mi hlavu neurazila. Ale zažila jsem chytré koně, dokonce jsem byla hrdou majitelkou jednoho z nich. Takže nelze házet všechny koně do jednoho pytle,jako tupounky, ale smířit se s tím, že,stejně jako u lidí, existují jedinci chytří a sice milí,ale úplně hloupí. Tedy ti koně! Protože lidský hlupák je horší, než odjištěný granát.

20.1.2020 07:54
sisi58

XXX.XXX.191.1

Slon Indický napsal(a):
Meifi, já třeba taky živím relativně mladou a nepojízdnou kobylu, a na jatky ji aktuálně dát nechci. Jen prostě nemůžu říct nikdy zcela jistě, že se to nikdy nestane. Protože v tuhle chvíli si to s nějakým odepřením jiných zážitků a potěšení pro sebe můžu dovolit, ale v životě člověk nikdy neví. Za 5 let se klidně může stát, že budu dlouhodobě nemocná, moje příjmy klesnou a co pak? Budu mít 13 leté zvíře, které sice netrpí, ale náklady na jeho udržování jsou vysoké, a nemůžu čekat, že si ji někdo vezme,aby do ní vrážel x tisíc měsíčně bez užitku. Zároveň ale stav není takový, aby ji veterinář uspal. Co pak se dá udělat s takovým zvířetem? Jatky jsou sice řešení ošklivé, ale pro zvíře je lepší dejme tomu 2 hod stresu s přepravou a pak rychlý konec, než x let přehazování z ruky do ruky, snahy na bolavých koních jezdit a podobně, což prostě takové koně čeká.
A přesně stejný případ jsou koně agresivní, kteří jsou okolí nebezpeční, ale zdraví a veterinář je neuspí. Nebo třeba relativně zdravý, ale opotřebovaný 20 letý kůň, má nějakou artrózu, trochu dušný. To je modelový příklad koně k darování do dobrých rukou, jakože ještě někomu poslouží třeba k vožení dětí. Ale dobré ruce k postarání se o takové koně prostě nejsou, každý soudný člověk chce koně přiměřeně mladého. A když si ho majitel nechat nechce a chce přitom být zodpovědný, co má udělat? Pokud ho dá do dobrých rukou, čeká ho x let utrpení, kdy každý nový majitel bude chtít vystříkat aspoň něco a poslat dál, a nakonec cesta na jatky do Itálie. Za mě je lepší řešení ty jatky rovnou, pro zkrácení utrpení.
Jiné řešení totiž nevidím, kůň je prostě hospodářské zvíře. Jeho užitek je ale v tom, že se na něm jezdí, a po dosloužení ho třeba pár procent živit bude dál, ale většina ne. To je jako krávy na mléko, někdo si třeba vyřazenou stračenu, co už nedojí tolik nechá na dožití, zbytek se pošle na jatky. Na rozdíl od koní ale kvůli nim nikdo nepláče. A taky bych řekla, že vnímají víc, než si myslíme. A minimálně je to taky živý tvor, a třeba své majitele x let živila.

Stále jezdí transporty koní do Itálie? Od nás je to tedy zakázané. Já myslela, že to nejhorší, co může starého koně potkat, jsou jatka v Polsku.

20.1.2020 08:02
sisi58

XXX.XXX.191.1

neverend napsal(a):

No vzhledem k tomu, že jsou kauzy,kdy se nikdo nestará, co bude s dětmi, či staroušky, nedivím se, že nikoho nezajímá vydojená kráva.

20.1.2020 09:36

Pipilota napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/114586068/prodam-kobylku.php

Když se nad tímhle jenom trochu víc zamyslíte... Prostě musíte dojít k závěru, že zachovat možnost zbavit se koně na jatkách je důležitá právě kvůli omezení utrpení zvířat. Tohle totiž nemá možnost pro 30 let starého poníka dopadnout dobře!

Uáá! To nemůžou nechat takovou babičku v klidu dožít? Vždyť taková pálka to snad není.

neverend

20.1.2020 14:34
neverend

XXX.XXX.213.247

sisi58 napsal(a):
No vzhledem k tomu, že jsou kauzy,kdy se nikdo nestará, co bude s dětmi, či staroušky, nedivím se, že nikoho nezajímá vydojená kráva.

Když to je Zuzko taky nespravedlivé.Zvířata nemůžou odskákat všechno za lidskou ignoranci,hloupost a dokonce někdy i snad potěšení z působení bolesti živému tvorovi.Je třeba změnit i stav z hlediska práva zvířat.Není to sakra přeci kus hadru a my nejsme neandrtálci.Pokud lidstvo překoná"ve zdraví" blížící nedostatky energií,surovin a mnohých dalších hrozeb,mohlo by třeba i v těchto ohledech dospět.Záleží jak lidi vychováte.Stejně jako u koní.Fakt je to jen o výchově a cestě kterou je vedete.

td

18.1.2021 17:59
td

XXX.XXX.149.45

Mrzí mě, že chcete zabít tak důvěřivé zvíře! Koně nejsou na maso, svýmu psovi dej třeba prase.

18.1.2021 18:25
sisi58

XXX.XXX.191.1

td napsal(a):
Mrzí mě, že chcete zabít tak důvěřivé zvíře! Koně nejsou na maso, svýmu psovi dej třeba prase.

Prase je mnohem chytřejší, než kůň. A taky čistotnější. Prase by si pod sebe, kdyby si mohlo vybrat, nikdy nekálelo.
A že by byl kůň důvěřivý? Tak to ani náhodou. Možná hříbě. Dospělý kůň ne.
A jatka jsou rozhodně lepší volba, než poslat starého či nemocného koně dál do světa, nejlépe do oněch "dobrých rukou".

18.1.2021 20:50

td napsal(a):

V čem je kůň lepší než prase?

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík