Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

5.1.2019 13:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Prosím,kdo jste delali zpevnění plochy, vím, že tu někdo pokládal zatravnovaky, a ti, co máte tosiplast. Jak máte uděláno zakončení, tedy přechod mezi zeminou/travou a zpevněním? Aby to bylo i trochu dostupný.Přemýšlím o panelech, ty by mezi rozbahněným terénem a zpevněním mohl držet nejlépe. Díky za postřehy.

5.1.2019 14:40
Arbora

XXX.XXX.121.99

Nemáme v ustajnení ani jedno, ale priemyselné záťažové rozohže(v podstate podobný systém, ako má tosiplast). Okolo prístrechu je stravená drenáž a na koncoch, medzi rohožou a zeminou je tenký betónový obrubník. Na miestach, kde to je ukončené “nijako”, tak to má tendenciu časom rozchádzať sa, občas vo veľkom blate kone nadvihnú rohož, a tým sa vlastne rozsype do sračiek ten štrk a zostanú prázdne. Navyše potom majú tendendcie o ne kone viac zakopávať, viac vyťahovať, atď. Takže treba striehnuť a dosypávať štrk.

Neregistrovaný uživatel

5.1.2019 14:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Mám objednaný plastové rohože se zámkem, tedy asi něco co Vy. Kousek mám kolem napáječky, a okraje jsou právě olamane, a přechod z "bahna po kolena" na rohož se vlní. Tenký obrubník máte zabetonovaný? Mám obavu, že to před tím rozslapou a stejně se to hne.

5.1.2019 17:24
deauville

XXX.XXX.79.32

V jedné stáje nám oddělují rohože a "bahno" bývalé železniční pražce, nebo jak se tomu nadehtovanému dřevu říká, v druhé stáji betonové obrubníky. Ty pražce drží lépe - beton (asi méně kvalitní) se drolí.

5.1.2019 17:31
kapička

XXX.XXX.5.211

U nás jde sice o přechod zámkovka bahno-štěrk, ale taky to jsou tenké betonvé obrubníky zabetonované do země. Z jedné strany do roviny s dlažbou a z druhé strany schůdek dolů. Drží to dobře už několik let, občas se přes to přejede čtyřkolkou, kromě normálních neokovaných koní přes to chodili okovaní chlaďasové.

Neregistrovaný uživatel

5.1.2019 17:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Pražce jsou skvělé, jenže dnes už nejdou sehnat, v takovém množství, pokud nemáte dobré známé.

5.1.2019 17:53
deauville

XXX.XXX.79.32

Aha... my jsme je nesháněli, u nás ve stáji tak nějak byly z minula. Pak asi nezbývá nic jiného, než varianta beton. Ale doporučuju klást důraz na kvalitu - jak v materiálu, tak v provedení.

Neregistrovaný uživatel

5.1.2019 18:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Je to už kvůli tomu napuštění bráno jako nebezpečný materiál. My tu máme betonový panely, tak zatím bez práce zkusím tohle, a pak asi ten betonový obrubník.

5.1.2019 18:18
deauville

XXX.XXX.79.32

Já vím. Taky tady byly od posledních majitelů nařezané zbytky těch pražců, a protože jsme chtěli být zodpovědní, odvezli jsme je do sběrného dvora - nechtěli nám je vzít ani tam... vlastně jsme je nedokázali udat a máme je tady zatím na hromadě a ještě jsme nerozhodli, co s tím...

Betonové panely jsou také dobré. My jsme s nimi zpevnili prostor pod kontejner na hnůj. Jestli je máte, určitě vyzkoušet. Jen ta naše zkušenost - pokud budete někdy betonovat, tak klást důraz na kvalitu. Ty koňské "odpady" jsou fakt agresivní.

Neregistrovaný uživatel

5.1.2019 18:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Čarodějnice to jistí ne? 😉 Když jsi majetný a přes kapsu se praštíš, upeces i krávu na železničních pražcích 😃 jen ten smrad....
Díky, chci to pokládat hned jak to přivezou, takže beton až z jara.

5.1.2019 18:46
deauville

XXX.XXX.79.32

No, pokusy spálit tu byly (ne z mého rozhodnutí), ale když ono to hoří hrozně pomalu:-))), sakra, kdo by to byl řekl - já nejsem žádný chemik, ale tohle mě teda překvapilo. Budeme to muset ještě rozvážit:-)

Neregistrovaný uživatel

5.1.2019 19:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

deauville napsal(a):
No, pokusy spálit tu byly (ne z mého rozhodnutí), ale když ono to hoří hrozně pomalu:-))), sakra, kdo by to byl řekl - já nejsem žádný chemik, ale tohle mě teda překvapilo. Budeme to muset ještě rozvážit:-)

Naštípat na menší?

5.1.2019 19:14
deauville

XXX.XXX.79.226

Ty nejmenší krychličky mají 10 x 10 cm a stejně to za tři hodiny neshoří... normální dřevo bez dehtu shoří raz dva (nejsem odborník:-), ale tohle je fakt peklo... máme hromadu těchhle krychliček plus odřezky od telegrafních sloupů (z tel. tyčí máme ohradu, kůly ale nejsou přímo v půdě, ale zalité do betonu...) a prostě je to práce na roky:-) Jako materiál super, ale když zbyde jako odpad, fakt netuším, co s tím.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.1.2019 19:15

deauville napsal(a):
Já vím. Taky tady byly od posledních majitelů nařezané zbytky těch pražců, a protože jsme chtěli být zodpovědní, odvezli jsme je do sběrného dvora - nechtěli nám je vzít ani tam... vlastně jsme je nedokázali udat a máme je tady zatím na hromadě a ještě jsme nerozhodli, co s tím...

Betonové panely jsou také dobré. My jsme s nimi zpevnili prostor pod kontejner na hnůj. Jestli je máte, určitě vyzkoušet. Jen ta naše zkušenost - pokud budete někdy betonovat, tak klást důraz na kvalitu. Ty koňské "odpady" jsou fakt agresivní.

Chystáme se na stavbu pár překážek alá extreme trail a working equitation. Pražce použijeme pro zpevnění svahů ( u výskoků, seskoků), asi i pro nějakou tu lávku...

Neregistrovaný uživatel

5.1.2019 19:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Ano, pražce jsou bezvadný stavební materiál, já měla v několika přístřešcích podlahu. To šly ještě sehnat....

Kde budete trail tvořit? Myslím lokalitu, jestli to není tajné?

5.1.2019 19:44
saola

XXX.XXX.228.3

To je opravdu velká škoda, nemoci použít použité pražce.
Ach jo.
http://www.szu.cz/uploads/documents/chzp/puda/prazce_rizika.pdf

Neregistrovaný uživatel

5.1.2019 19:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Jistě, eternit, azbest, asfalt.... A mužem pokračovat. A kdo ví, co jíme, že....

5.1.2019 21:44

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ano, pražce jsou bezvadný stavební materiál, já měla v několika přístřešcích podlahu. To šly ještě sehnat....

Kde budete trail tvořit? Myslím lokalitu, jestli to není tajné?

Chrudimsko. Jen pár překážek pro užívání lidmi z naší stáje. Nic velkého. Ale i tak to bude prima :-) Pronajali jsme malou plochu navazující na venkovní jízdárnu. Pár stromů. S balvany a svahy.

Tedy...my... majitelka stáje (a kamarádka v jedné osobě), já mám koně jen ustájeného.

Neregistrovaný uživatel

5.1.2019 21:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Chrudimsko. Jen pár překážek pro užívání lidmi z naší stáje. Nic velkého. Ale i tak to bude prima :-) Pronajali jsme malou plochu navazující na venkovní jízdárnu. Pár stromů. S balvany a svahy.

Tedy...my... majitelka stáje (a kamarádka v jedné osobě), já mám koně jen ustájeného.

Taky jsem měla takový plánek. Ale jsem na to sama 😊

5.1.2019 21:55

Taky jsem měla takový plánek. Ale jsem na to sama 😊

Na tohle je třeba víc lidí a hlavně i stroje a chlapské ruce. Naštěstí u nás ve stáji jsou pohodoví lidi. Relativně. Ne všichni se se všemi "musí", ale obejde se to bez pomluv, naschválů a dalších nepříjemností. Jsem za to ráda.

Neregistrovaný uživatel

5.1.2019 22:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Tak to máte štěstí 🙂

6.1.2019 14:27
Arbora

XXX.XXX.121.77

Mám objednaný plastové rohože se zámkem, tedy asi něco co Vy. Kousek mám kolem napáječky, a okraje jsou právě olamane, a přechod z "bahna po kolena" na rohož se vlní. Tenký obrubník máte zabetonovaný? Mám obavu, že to před tím rozslapou a stejně se to hne.

Áno, betónovali sa. Ale ten prístrešok je fakt spravený presne alo treba, teda vrstvy piesok, štrk, atď, vrch sa urovnával žabou. A za dve zimy sa to posunulo max. trochu do zeme, ale fakt opticky iba na pár miestach, možno cm-pol.

Neregistrovaný uživatel

6.1.2019 14:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Já mám v přístřešku daný zatravnovaky a obroubené 10 cm dřevěným tramkem. I to bahno předtím zatím na to nemá vliv, protože neslapou až ke kraji. Jen mám obavu, že to drevo dlouho nevydrží, i když jsem to naimpregnovala.

6.1.2019 18:08
sisi58

XXX.XXX.191.1

deauville napsal(a):
Ty nejmenší krychličky mají 10 x 10 cm a stejně to za tři hodiny neshoří... normální dřevo bez dehtu shoří raz dva (nejsem odborník:-), ale tohle je fakt peklo... máme hromadu těchhle krychliček plus odřezky od telegrafních sloupů (z tel. tyčí máme ohradu, kůly ale nejsou přímo v půdě, ale zalité do betonu...) a prostě je to práce na roky:-) Jako materiál super, ale když zbyde jako odpad, fakt netuším, co s tím.

Není nic horšího, z hlediska jedovatosti, jako použité pražce. Vypadá to hezky, vydrží to všechno, ale to, co je v nich nasáklé, je strašlivě škodlivé. Opravdu. Věřte mi. Já bych se jich nedotkla ani jedovatým klackem, ne tak je dát ke koním.
https://www.idnes.cz/hobby/zahrada/zeleznicni-prazce-zdravotni-zavadnost.A140623_111136_hobby-zahrada_bma

Neregistrovaný uživatel

6.1.2019 18:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Jenže dnes je škodlivé úplně vše....

6.1.2019 18:13
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jenže dnes je škodlivé úplně vše....

To ano.
Ale pražce jsou koncentrované zlo. Viz odkaz. Železničáři to zajisté musí vědět nejlépe.

Neregistrovaný uživatel

6.1.2019 18:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

sisi58 napsal(a):
To ano.
Ale pražce jsou koncentrované zlo. Viz odkaz. Železničáři to zajisté musí vědět nejlépe.

Já měla koně celý jeho život na pražcích, a dost dlouhou dobu jsem vedle pražců zila. Na jaké problémy bych si měla dát pozor? Tedy já, kůň už nežije.

6.1.2019 19:52
lenacia

XXX.XXX.168.82

také se přidávám, pražce máme na zahradě jako estetický pseudochodníček. Jako malá si pamatuju že na jedné z kaskád zahrady u jezírka se roztavil dehet na pražcích a já si v tom vymáchala schválně nohy, protože malej fakan hadr.

7.1.2019 10:02
sisi58

XXX.XXX.191.1

Já jsem pro prevenci. Pokud udělám vše možné i nemožné a i tak se něco pos re, pak si řeknu, byl to osud.
Jinak můžu nadávat jen sobě + mít výčitky v případě nemoci či jiných následků.
Život je i bez toho složitý, proč si ho komplikovat ještě víc?

Neregistrovaný uživatel

7.1.2019 11:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Já to nemyslela zle. Jen že přímo nás ohrožují horší věci, se kterými do styku přicházím každý den, a jestli tohle není spíše z dlouhodobého hlediska. Jistěže si na tom nebudu pict tu krávu, ani bych to nepalila, je to děsnej smrad. Ale to pomalý uvolňování nekde na zemi položený, nevím, jestli to stihne za tak krátkou dobu zapůsobit. Na roundup taky nadavaji, ale přímé působení zatím nikdo nedokázal. A víte, ty výzkumy a průzkumy.... U špenátu se sekli o desetinnou čárku, a jak to dopadlo 😁

7.1.2019 12:36
deauville

XXX.XXX.30.49

Já to nemyslela zle. Jen že přímo nás ohrožují horší věci, se kterými do styku přicházím každý den, a jestli tohle není spíše z dlouhodobého hlediska. Jistěže si na tom nebudu pict tu krávu, ani bych to nepalila, je to děsnej smrad. Ale to pomalý uvolňování nekde na zemi položený, nevím, jestli to stihne za tak krátkou dobu zapůsobit. Na roundup taky nadavaji, ale přímé působení zatím nikdo nedokázal. A víte, ty výzkumy a průzkumy.... U špenátu se sekli o desetinnou čárku, a jak to dopadlo 😁

No, moje zkušenost je taková, že při tom hoření nesmrdí, čistě proto, že to nehoří:-)

Neregistrovaný uživatel

7.1.2019 13:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Teď jsem v úplně jiné souvislosti koukala na video z USA výcvik psů, a tam tréningové zařízení - pražce 😁 ale to jen tak opravdu mimo 🙂

7.1.2019 18:31
saola

XXX.XXX.229.2

Nic ve zlém, ale takové uvažování je cesta do pekla - ono nejde při té zátěži polutanty až tak o tu konkrétnáí dávku ohledně mazlení se s pražci, ale součet v průběhu vašeho žití. Tu něco málo, tam něco ještě míň, před deseti lety něco málo, a pak je vám 58 nebo dokonce 28 jako synovi mé dřívější šéfové, který si jen tak z plného zdraví pořídil rakovinu prsu,a z onkologie třeba už nevylezete. Spousta organiky (chemických organických látek) není třeba v běžném denní životě toxická primárně, ale buď třeba něco v organismu mění (viz endokrinní disruptory) nebo se třeba kumuluje. A časem to prostě nedopadne.
A můžete jíst k snídani biovločky s biojogurtem a zapíjet vodou z islandských křišťálových studánek, a stejně nemusíte vyhrát.
Tak proč přidávat vědomě něco dalšího?
Můj táta hulil (to se jinak nedá napsat, pardon) celý život od té doby, co udržel cigaretu v ruce. 60, 40, pak 20 denně. Začal trochu kašlat, pak víc, když jsme chtěli, aby šel k doktorovi, zle nám vynadal, že je svéprávnej a že nám do toho nic není. Šest měsíců před koncem začal kašlat krev, pak to pomalu přehodnotil, vyšetřit se dal a cca dva měsíce škemral a chtěl to vrátit. Za další dva měsíce metastázy v mozku milosrdně postoupily a bylo mu to už asi fuk. Pak konečně umřel, posledních 14 dní přivázaný k posteli v nemocnici, protože mozek byl už pryč, a když před tím vstal, upadl a zlomil si krček stehenní kosti. 74 let a konec během šesti měsíců. Jasně, asi za to můžou opravdu ty cigarety, ale co my víme. Dámy v našem rodě jsou enormně dlouhověké, ale taky se nikdy neválely po pražcích ani nekouřily.
To fakt není k vašemu účelu vhodné nic než toxické pražce?
I kdyby vám to nevadilo, v půdě to zůstane.
Nic ve zlém.

7.1.2019 19:48

Dávali jsme betonové obrubníčky, viz. foto.

Neregistrovaný uživatel

7.1.2019 19:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Saolo ano, souhlasím s Vámi a chápu, co chcete říci. I Sisi chápu, co chce říci. Ale stále si myslím, že jsou další věci, které mne na životě ohrožují daleko primeji a daleko více, než prazce.

Neregistrovaný uživatel

7.1.2019 19:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Děkuji za reakci. Já mám právě obavu, že pak v tom přechodu hlína - zpevnění se to rozbahni a vykyve. Máte to krásný.

7.1.2019 21:48
sisi58

XXX.XXX.191.1

Máte to moc hezké. Copak je to za pejska?

8.1.2019 06:20

Děkuji vám

Obrubníky jsou cca. 1,5m délka a 0,3m šířka a postupně se dosypávaly, jak slehávala hlína, zarostly, dnes už nejsou téměř vidět.Můžu poslat aktuální fotku. Máme je pět let, nijak se nehýbou, ale je pravda, že kolem stáje není moc provoz, takže to koně nerozšlapou do hloubky. Nemáme pod tosiplasty betonový podklad, jen uchycení, obrubníky jsou v hlíně a štěrku. V namáhaných místech, kde občas přejel traktor, nebo škrtla radlice se obrubníky na povrchu drolily, nebo odlamovaly. Nešlo to do hloubky, funkčnosti to nevadí, ale esteticky nic moc. Plné tosiplasty jsou položené i bez obruby přímo na hlíně, v nejexponovanějším místě, kudy koně chodí do stáje. Vlní se, ale neposunují. Ale je tu echt jíl, takže všechno tak nějak přicucne a nepustí . .

Sissi byl to kříženec, z útulku, tipovali borderkolii s hovawartem. Neskutečný pes, dokonalý hlídač, pastevec, kamarád pro celou rodinu, od té doby, co jsme o něho přišli jsem dalšího nepořídila, nějak ho zatím nedokážeme nahradit.

Neregistrovaný uživatel

8.1.2019 10:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Já to právě budu mít "velmi namáhané", bude to přístup do přístřešku. Jsme na novém místě první sezónu a úřad funguje jak funguje, takže je vše momentálně děs. Jeden přechod zatravnovaky/hlína je teď ze dřeva, ale to počítám, že brzy odejde. Druhý přechod plastový rošt/hlína je zatím jen položený rošt bazénu bet ničeho, drží to, ale jak jsem psala, olamuji se konce. Tento plastový rošt bude ono zpevnění.

8.1.2019 14:55

Napadá mě, že by se mohly použít silniční obrubníky. Dát je naležato. Těch třicet centimetrů šířky a váha 100kg by zaručovala, že se to nehne, bez dalších úprav. Ale to asi vzhledem k tomu, že bude potřeba technika taky nepůjde realizovat hned . https://www.stavebninystastny.cz/betonove-vyrobky/obrubniky-palisady-a-pridlazba/obrubniky/silnicni/obrubnik-silnicni-100x30x15-sedy-broz.html

Neregistrovaný uživatel

8.1.2019 15:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Tak couďásku docela jsme tě tady měli rádi,ale teď když jsi se rozhodla pro ty pražce..😂😂 Zřejmě nám zemřeš strašnou smrtí.😂 Ne teď už vážně.Nám tu vede místní železnice a hádej z čeho jsou ty pražce? Sloupy kolem trati jak by smet.Tak půlka vesnice z toho má různé schody na zahrady,obrubníky a sloupy k plotu na zahradách.Jinak hoří to báječně,ale řeže se to hrozně blbě.☺️ Nehorázně zaneřádíš kotouč u "cirkulárky" a nebo řetěz na motorovce.Dá se potom umýt benzínem.Jo abych nezapomněl.Vzhledem k těm strašným zástupům nových dychtivých tazatelů, kterým jsem strašně překážel a bránil v pokládání dotazů,jsem usoudil že až tak horké to nebude.☺️ A na "vysávání" energie jsem si pořídil tohle.😂 Poslední vtípek ode mne.Slibuji všem.☺️

Neregistrovaný uživatel

8.1.2019 16:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Měli rádi? Tak dovol, abych se teď už konečně zprndlandla zasmála 😂

Tak k věci. Dess take mne to napadlo, a ještě pražce betonové, které by se sehnat daly. Ale jak píšete, je to potřeba trochu zakopat.

Díky všem za tipy.

Neregistrovaný uživatel

8.1.2019 16:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Měli rádi? Tak dovol, abych se teď už konečně zprndlandla zasmála 😂

Tak k věci. Dess take mne to napadlo, a ještě pražce betonové, které by se sehnat daly. Ale jak píšete, je to potřeba trochu zakopat.

Díky všem za tipy.

Řekl jsem poslední vtip.😂

Neregistrovaný uživatel

8.1.2019 17:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

No to já se zas ráda zasmeju. A to jsem se opravdu upřímně pobavila. Dost pochybuju o mé oblíbenosti zde a POZOR! Nelichotit, nerozpitvavat, nechat být jako poslední vtip!

Přidejte reakci

Přidat smajlík