Ahoj, nevíte někdo prosím jak je to u arabského plnokrevníka s přepisem? Posílá se na ÚEK nebo na ACHPAK? A kolik stojí, mám pocit že to bylo v tisících? A ještě bych se chtěla zeptat, mám 3letého hřebečka a budeme koníka kastrovat, hlásit to jako první, a pak až přepis nebo obráceně? A kam poslat to hlášení o kastraci? Díky moc.
Prakticky neporadím, ale mělo by to být uvedeno přímo v průkaze - kdo jej vydal, tam se i hlásí změna. Pak si třeba zavolat a domluvit s organizací, jestli se něco za přepis majitele platí, obvyklá je jenom úhrada poštovného, pochybuji, že by se za to u arabu platilo X tisíc.
Rozhodně se bude nejprve hlásit změna majitele, kastraci uděláte a až se průkaz vrátí, tak ji zapíšete.
mulan
napsal(a):
Průkaz pošlete na ACHPAK, když jsem přepisovala shagya araba stálo to 500kč, myslm že cena bude podobná
Mě právě strašila jedna kamarádka co má araba že to stálo 3000, před pár lety. Právě jen ten převod. Tak doufám že ne a nebo myslela něco jiného a jen jsme se neshodly. Snad to jen protože je to arab není dražší.