Uživatel s deaktivovaným účtem

Náhodou, každoroční Banana-story (od Sixtů? ... myslím) sleduju div ne s popcornem :-) Tohle je taky dobrý seriál!
Pozooor!!!! Už nám to teče!!!! Kolostrum pro pořádně vypečeného kolose

Má recht s tím spaním ať si dáchne , protože od půlnoci rodí...

Já zase na minulý pátek, že by teda tento?
...no, do pátku to bude.

lenacia
napsal(a):
Tak mi upekla plavatou kobylku
..pánbůh požehnej ať roste do zdraví, síly, krásy a slunné povahy....

Blahopřeji, ať se daří

Jo tak krása střída nadheru...plavku zavidim.bude na prodej?
No tak jsme ji odhadly spravne.schrupla si a šla na to.
napsal(a):
Jo tak krása střída nadheru...plavku zavidim.bude na prodej?
No tak jsme ji odhadly spravne.schrupla si a šla na to.
Pokud okolnosti nedonutí jinak tak jí určitě prodat zatím nechci. To je pokládek. Sáry třetí kobyla a zase žlutá, i když plavka.
Ale zase nás musela potrolit, zprvu to vypadalo, že to bude hnědák na kamerách... A ona taková zlatá myška
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.47.130
lenacia
napsal(a):
děkuji... Sára normálně objevila smysl svého života
Jinak, jako, Tinka je fakt obrovská vůbec nechápeme, jak se tam vešla
Je krásná gratuluji. A doufám že ti zůstane doma nafurt 😊 takže už má "ofiko" jméno?
TianMa JinXing
A prosím pěkně, co to znamená? To JinXing. Že to první znamená Nebeský kůň, to si pamatuji. :)
PS: Sára vypadá,že v bříšku ukrývá ještě jednoho drobka
Teď jsou ty mámy ještě spokojené, ale jak se za pár týdnů hříbata otrkají a začnou mámám zdrhat, to se potom maminky naběhají. Jsou nervózní, pořádně nežerou, kojí a lítají za tím malým neposedou - já bych byla ráda, že není kobylka superštíhlá, ještě bude potřebovat hodně energie.
Varaxi
napsal(a):
TianMa JinXing
A prosím pěkně, co to znamená? To JinXing. Že to první znamená Nebeský kůň, to si pamatuji. :)
Teď jsou ty mámy ještě spokojené, ale jak se za pár týdnů hříbata otrkají a začnou mámám zdrhat, to se potom maminky naběhají. Jsou nervózní, pořádně nežerou, kojí a lítají za tím malým neposedou - já bych byla ráda, že není kobylka superštíhlá, ještě bude potřebovat hodně energie.
JinXing by měla být ta Golden Star

lenacia
napsal(a):
JinXing by měla být ta Golden Star
a ještě prosím jak se to vyslovuje

No tě bůh
Takže ženšen, vyřešeno
Dotaz
napsal(a):
Není tára pult v lékárně?
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/T%C3%A1r%C3%A1
Ale TianMa je problém 🤣

Ja si ji stejne pak prejmenuju....az si ji koupim...

Ne .... mě by stačila Tara.
S tím, že to jméno na svodech budou mít problém vůbec vyslovit, jste mi připomněla historku z 03:25.
https://youtu.be/xwueeFMT4-8?t=198

Tak jo, hříbátko Tianma , budu přemýšlet, jak se na ní dá volat
napsal(a):
Tak jo, hříbátko Tianma , budu přemýšlet, jak se na ní dá volat
U nás je to Tinka, nebo Týna... Stejně to bude za chvíli mít přezdívku... Třeba Máslo Junior

Týnu mám dceru...

..Timea....svátek připadá na 18.5.

lenacia
napsal(a):
to spíš přemýšlím nad Tiana
..taky hezký
https://cs.wikipedia.org/wiki/Theia - Její jméno snad souvisí s poetismem θεά thea „bohyně“.
https://cs.wikipedia.org/wiki/T%C3%ADsifon%C3%A9 Ta mě pobavila - jedna ze tří Erínyí, bohyň pomsty a kletby. Bývá nazývána Mstitelka vražd. :D
Pipilota
napsal(a):
Řekové měli pro nás krásně znějící jména...
Já bych to viděla na Piškota - hříbátko je krásné piškotové barvy a vypečené kousky jistě taky předvede... Myška... Piška...Týška (kdo šustí sáčkem dobrot, toho je slyšet ;-)
Jinak přejícně závidím zdravé a krásné hříbě.
Taky vypadá jako Karamel nebo zamíchámé Latté či cappuccino

Mamina přesně ví, kde ho má, nešlápne na něj.
Varaxi
napsal(a):
TianMa JinXing
"za pár týdnů"....
Tinka 5. den na světě. Litá jak bláznivá střela, Sára chudák za ní. 😅 Má lepší trénink jak lonž
Jinak, v jiné diskuzi myslím že Dotaz zmínila známou, která se rozhodla zklidnit kobylu hříbětem....
Tak jen aby bylo jasno, moje milionová kobyla s úžasnou povahou, kde hlavní problém v komunikaci vycházel jen ze zadnice, co jí sedala na záda, se stal onen nervní krokodýl, kterému sem málem ani nenandala ohlávku, protože se na mě xichtila a otáčela zadkem a já sem dospělý kuře, kterému za chvíli táhne na 30 a má se docela rádo 😅

Dotaz
napsal(a):
S tím, že to jméno na svodech budou mít problém vůbec vyslovit, jste mi připomněla historku z 03:25.
https://youtu.be/xwueeFMT4-8?t=198
Máme poníka po https://www.schshp.cz/l/a957-philip-v-d-schaapshoeve-standardni-typ/ To taky na výstavě stálo za to Každý hlasatel to vyslovoval po svém (ani my nevíme, jak se vlastně to jméno vyslovuje )

jj, je to Holanďan :-)
tak sem dohledala minimálně tři Tianky, jednu i s fotkou
https://www.racingandsports.com/thoroughbred/horse/tianma/1046241

lenacia
napsal(a):
to bude nějaký švápšhůfe ne?
myslím, že šapshéve mu říkali

lenacia
napsal(a):
tak sem dohledala minimálně tři Tianky, jednu i s fotkou
https://www.racingandsports.com/thoroughbred/horse/tianma/1046241
Jo, plnokrevníci mají různá divná jména, protože se nesmějí po určitou dobu opakovat (u některých koní - jako třeba Phar Lap - se nesmějí použít už nikdy).
Běžná hříbata: nechají se chytit, mazlit, drbat, jejich vodění je jedna báseň.
Tianka: "Jezdi si tu mrchu vyvádět sama! Zválcovala tady 5 lidí!"
Yup, jde hodně proti tlaku ale už začíná rozumět že je lepší jít naopak. A chytit jí, to je výkon téměř nadlidský. Ale pak se uklidní. Kopýtka mi dala sama všechny 4.
je to tam. Colorit Z....
Takže teď musím vymyslet nějaký čísnký jména na C
Oukej...
Asi sem našla koňáckou hymnu
https://www.youtube.com/watch?time_continue=76&v=uuvyvh59D1Q&feature=emb_title

lenacia
napsal(a):
je to tam. Colorit Z....
Takže teď musím vymyslet nějaký čísnký jména na C
A je tam nějaká návaznost v rodokmenech?

Arbora
napsal(a):
tipujem, že verun skôr narážala na pôvod žrebca
no přesně , jestli to bude mít nějaký konkrétní výsledek, já nevím, co je Sára, ale tipuju, že má nějaké procento KK, držela bych se spíš v této lince...
připustit in hřebcem-možná zbytečně drahé, nezajišťuje extra potomka, když geny nemají návaznost, kobyla výkonnost, hříbě se bude možná špatně prodávat, asi ne do sportu. tak to vidím já.
napsal(a):
no přesně , jestli to bude mít nějaký konkrétní výsledek, já nevím, co je Sára, ale tipuju, že má nějaké procento KK, držela bych se spíš v této lince...
připustit in hřebcem-možná zbytečně drahé, nezajišťuje extra potomka, když geny nemají návaznost, kobyla výkonnost, hříbě se bude možná špatně prodávat, asi ne do sportu. tak to vidím já.
KK? Nikdyyy!!!
sice je pravda, že syn Sářiny pravé sestry dělá plemeníka v JAR, a to je 'jen' po Minerálovi, ale celkově se mi nabídka hřebců v rámci KK příliš nelíbí, ne na Sáru...
Já chtěla Sáru zapsat do MT, s tím že tam má celkem pěkné staré původy... ale matematicky sme se se svazem nesešli na tom, co to zamená "tří" a "čtyř" generační původ. Specificky mě oslovoval MT-1/Pares.
Smůla.
Navíc, raději nevybírat nové hřebce, o které bych v rámci připouštění měla zájem... je to dost nebezpečné :D :D
2018- Líbil se mi Esprit Royal
2019- silný zájem o hřebce Guidam Sohn
2020- vedle Tarzana sem se rozmýšlela i o hřebci Quaid FRH.
- a taky sem si dělala napůl legraci, že bych příští rok šla do Totilase
2021- Někdy kolem února sem kromě Colorita Z dělala i seznam možných ryzáků k přípuštění. Jako jeden z vážně uvažovaných byl i Anchorage.
nicméně abych řekla, ano, rozumím tomu, že je to dost drahý kůň na tak běžného koně jako je Sára.
Ale hodně mě oslovil hlavně na videích ze závodů, i video o něm. Vypadá, že má přijemný pohyb, což i říkají v onom videu...
Ale přijde mi jako dobrá volba, má pěknou stavbu těla, není v úplně tom nejmodernějším typu, a má pěkné kvalitní 'Starší' původy- Corrado/capitol. To si myslím, že není špatné spojení byť na Sáru.
Hřebci KK samozřejmě by byli lepší volba na chov kinských, ačkoliv Sára teda není v KK vůbec zapsaná, asi by mohla být, viz. její pravá sestra tam je v PPK, ale to netuším.
Ale osobně se mi opravdu moc nelíbí ani jeden. Gasper možná, z přivřenýma očima a s přehlídnutím, že jeho děda je A1/1, ale 300km vozit kobylu tam a zase zpátky, to není úplně něco z čeho bych byla žvahá.
Takže by mi zbyli buďto mražené dávky, nebo Pigment Kinský a Mistrál. Mistrála mám sice ráda skrze mého prvního 'Cheval Fatale' Merlina, což byl jeho syn. Ale ten tady, s prominutím, už nemám chovu moc co nabídnout, kromě té žluté barvy, což už Sára má. No a Pigment už mi na Sáru moc nesedí, navíc je dost mladej raději bych nějakého koně co už má starší prověřené potomky.
Hodně lidí se mě i ptalo, jestli nezopakuju spojení s Tarzanem. Protože Tianka se líbí opravdu hodně lidem, dokonce sem dostala i nabídky jestli bych Sáru nepronajala na chov, což mě dost překvapilo. Ale jelikož jí příští rok bude 18, tak to vidím tak, že 'Cassair' bude poslední.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.183
lenacia
napsal(a):
nicméně abych řekla, ano, rozumím tomu, že je to dost drahý kůň na tak běžného koně jako je Sára.
Ale hodně mě oslovil hlavně na videích ze závodů, i video o něm. Vypadá, že má přijemný pohyb, což i říkají v onom videu...
Ale přijde mi jako dobrá volba, má pěknou stavbu těla, není v úplně tom nejmodernějším typu, a má pěkné kvalitní 'Starší' původy- Corrado/capitol. To si myslím, že není špatné spojení byť na Sáru.
Hřebci KK samozřejmě by byli lepší volba na chov kinských, ačkoliv Sára teda není v KK vůbec zapsaná, asi by mohla být, viz. její pravá sestra tam je v PPK, ale to netuším.
Ale osobně se mi opravdu moc nelíbí ani jeden. Gasper možná, z přivřenýma očima a s přehlídnutím, že jeho děda je A1/1, ale 300km vozit kobylu tam a zase zpátky, to není úplně něco z čeho bych byla žvahá.
Takže by mi zbyli buďto mražené dávky, nebo Pigment Kinský a Mistrál. Mistrála mám sice ráda skrze mého prvního 'Cheval Fatale' Merlina, což byl jeho syn. Ale ten tady, s prominutím, už nemám chovu moc co nabídnout, kromě té žluté barvy, což už Sára má. No a Pigment už mi na Sáru moc nesedí, navíc je dost mladej raději bych nějakého koně co už má starší prověřené potomky.
Hodně lidí se mě i ptalo, jestli nezopakuju spojení s Tarzanem. Protože Tianka se líbí opravdu hodně lidem, dokonce sem dostala i nabídky jestli bych Sáru nepronajala na chov, což mě dost překvapilo. Ale jelikož jí příští rok bude 18, tak to vidím tak, že 'Cassair' bude poslední.
Na saru neco soumerneho. Ne moc lehkeho. Ne magora. A ideal aby to hodillo barvu. Ten gas by marnej bejt nemusel. Mamut neni ale soukernej jo, něco umi, a hribata dava vsecka velikanska. Zadny zaprtci. Skoda te dalky. Drzim palce at to vyjde. A Tianka nebo to druhe zustane doma 😊
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Na saru neco soumerneho. Ne moc lehkeho. Ne magora. A ideal aby to hodillo barvu. Ten gas by marnej bejt nemusel. Mamut neni ale soukernej jo, něco umi, a hribata dava vsecka velikanska. Zadny zaprtci. Skoda te dalky. Drzim palce at to vyjde. A Tianka nebo to druhe zustane doma 😊
hele... o Tarzanovi se šíří zvěsti, jak prej dává malý hříbata a Tiana se narodila tak obrovská, že veterinářka, která přijela ten den nevěřila, že se narodila před ani ne 12 hodinami, a musela sem počkat až na druhou říji po porodu, protože Sáruši natrhla .
Ale jinak přesně podle toho jsem se orientovala. Souměrný, 'mohutnější', ale už přecijen, oproti Tarzanovi (a Sáře), jemnější stavba těla, má pořádný nohy a kopyta, žádný párátka, to se mi líbí...
Taky se mi líbí jeho potomci...
Prostě, nemyslím si že je to tak blbá volba, v rámci toho co sem jinak měla za možnosti... navíc zabřezla na jednu jedinou dávku.
A tohle je Sáry synovec z její pravé sestry.
http://www.basiaanstud.co.za/by-desighn.html
Tohle mě dneska opravdu pobavilo,je to přímo skvělé!!!
To si snad na výběh pořídím

Pipilota
napsal(a):
Mě se to taky líbí a vnímám to jako vtipné. Ale jestli by to někdo jiný nehodnotil jako výhrůžku...
A já bych to tam pověsila zrovna jako výhrůžku
Jenže mně by ji nikdo nevěřil, anžto nemám ani tu vzduchovku...

My jsme to už vyřešili holt mechanickými zábranami. Kus výběhů jsme obětovali na dvojitou ohradu, kus nechali zarůst buření, aby tam lidi nemohli strkat hnáty. Cedule máme pouze "zákaz vstupu, nebezpečí úrazu" (kdyby lidi tušili, co si představuji pod tím úrazem, brali by to taky jako výhružku...).
Dobrá rada, až budete chtít normální selfie, nejdřív se ujistěte,že máte normálního koně
Další vtipný příběh je, že mi museli včera volt z UEK aby se zeptali, jak se přesně píše "TianMa Jinxing"
https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/sumomomomomomomomo-jmeno-ktere-desi-komentatory-dostihu-40378856#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=DcxFCe79XKR-202111231904&dop_id=40378856&source=hp&seq_no=6&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Ale mě tu za TianMa Jinxing div neukamenovali

U plnokrevníků je potíž, že se jména celkem těžko hledají :-)
https://www.ifauna.cz/kone/clanky/r/detail/8443/jmena-koni-1/
Tak oni ti komentátoři nejsou žádní neschopáci. Takové jméno přečtou jednou z nutnosti při představování. V dostihu ho nahradí číslem. A při umístění na tabuli zmíní skvělý výkon šestileté hnědky...
Mě spíš zaráží co ty lidi k tomu vede. (jako rozbor od psychologa by mě zajímal - jestli je to jenom marketing, nebo co vlastně)
Arbora
napsal(a):
To si úplne nemyslím, že by to bolo tak komplikované.
Vidím to nezmyselné meno schválené vo Vestníku, ale nevidím ho ešte u matky medzi potomstvom, je možné, že by to JC predsalen neodsúhlasil?
Tak jméno je schválené, jde o letošní hříbě, u matky asi až v příštím roce. Chovatelku znám osobně a o jejich mentálních pochodech vím své. Spíš mě překvapilo že to schválili na JC. No i když nevíme co navrhovala dál.
Pipilota
napsal(a):
Tak oni ti komentátoři nejsou žádní neschopáci. Takové jméno přečtou jednou z nutnosti při představování. V dostihu ho nahradí číslem. A při umístění na tabuli zmíní skvělý výkon šestileté hnědky...
Mě spíš zaráží co ty lidi k tomu vede. (jako rozbor od psychologa by mě zajímal - jestli je to jenom marketing, nebo co vlastně)
Kromě komentu M. Růžičkové jsem nikdy neslyšela v průběhu dostihu použít číslo.
:) :) :)
Člověk si koupí 5m dlouhou světelnou girlandu (protože jinou jehličnatou prostě jinde nemají) a doma to přeloží napůl a narve na to řetězy a ozdoby a abraka-dabra- je z tebe věnec čeče! A pak mi6během noci nejenom že sleze sníh, ale ráno je všude mlha že nejde vidět na krok a mrholí. 🙈
Sára ukázala jak se z hezké čisté princezny umí proměnit na bahenní příšeru s hnědou pr... a i k věnci byla velice skeptická, že jí prý nejde k srsti. Ale ujednaly sme to pamlsky a dobrý.
Takže mlha, prší, já u koní sama. Naštěstí zůstala stát ve vratech a i uši dala dopředu... Zdejší valašské osazenstvo stalo v rohu výběhu a sledovali celou tuhle šaškárnu, když se ale jednoho zeptala, právě dorazivší majitelka, jestli se chce taky takhle nafotit, zájem opadl.
No nicméně, vám tady se Sárou a malým Cyrilem přejeme hezké vánoce
"Proč nejedeš taky někdy ven?" ptali se mě letos opakovaně od doby co sem odstavila Tianu
"Protože Sára sama ven nepůjde, ani v lotu koní nechce jít prví, zarazí se v bráně a nejde." odpovídám
"Ale prosímtě, se jenom bojíš."....
A jelikož se sice bojím, ale současně přece vím, jak se Sára těch 7 let chovala. Ale hej! jim to přece názorně ukážu! Jak mi nikam nepůjde, jak se mi klasicky zarazí v bráně a tak maximálně bude couvat... protože hej, proč mi nikdy nikdo nevěří. Takže den před tím sem si zašla na nového SpiderMana, abych nemusela být celý další měsíc mimo internet, ujistila se, že mám zaplacený úrazko, všem oznámila, že 'jedu ven' takže kdybych se neozývala tak ať zjistí jestli už mě odvezli do nemocnice....
A víte co ta žlutá potvora udělala?
JELA SEMNOU SAMA VEN!
Jako, ne že bych si na ní stěžovala! Od té doby sme jinde než venku už nebyly.... ale víte jaká to byla ostuda! Tam přijet po půlhodinový vyjížďce po polích! Já nevěděla, co dělat dřív, jestli být zaplavena endorfiny, nebo se propadnout hanbou do země
To je zákon schválnosti
To je jako když jsem řešila v létě s vetem,že si malá ponice drbe uši,že i když má masku,tak jí ty zasr.aný hmyzáci ty uši rozkoušou vevnitř...a dostali jsme nějakou mastičku a já mu říkám no,to jsem zvědavá,jak jí to budu mazat,když si nenechá sáhnout na ty uši...protože jsem se jí to snažila vždy mazat ráno repelentem a večer zase omývala řepíkem a malá už na sahání na uši měla alergii
A vet mi říká,tak mi dejte tu mastičku,zkusíme jí to máznout..tak jsem mu řekla,ať se ukáže,že se ráda pobavím..no a co myslíte,stála jako přibitá a ještě při mazání slastně přivýrala oči
canka
napsal(a):
To je zákon schválnosti
To je jako když jsem řešila v létě s vetem,že si malá ponice drbe uši,že i když má masku,tak jí ty zasr.aný hmyzáci ty uši rozkoušou vevnitř...a dostali jsme nějakou mastičku a já mu říkám no,to jsem zvědavá,jak jí to budu mazat,když si nenechá sáhnout na ty uši...protože jsem se jí to snažila vždy mazat ráno repelentem a večer zase omývala řepíkem a malá už na sahání na uši měla alergii
A vet mi říká,tak mi dejte tu mastičku,zkusíme jí to máznout..tak jsem mu řekla,ať se ukáže,že se ráda pobavím..no a co myslíte,stála jako přibitá a ještě při mazání slastně přivýrala oči
Poníci jsou odborníci na bourání ega majitelů.
Ale je to i vetem. Jednomu vetovi jsme tři drželi Lindu, aby mohl naočkovat. A druhá vetka ji naočkovala uprostřed ohrady jen tak z ruky a nikdo ji nedržel.
sisi58
napsal(a):
Poníci jsou odborníci na bourání ega majitelů.
Ale je to i vetem. Jednomu vetovi jsme tři drželi Lindu, aby mohl naočkovat. A druhá vetka ji naočkovala uprostřed ohrady jen tak z ruky a nikdo ji nedržel.
To dělá Tianka. Jednou ji píchnou a drží podruhé ji musí držet tři lidi.
Přijel mi kovář. Já tam měsíce téměř denně trénuju kopýtka. Dávala mi je sama i bez ohlávky ve výběhu. Ohnout, dopředu trochu vytáhnout, vybrat kopyťákem, klepat na kopyto, všechno umí a drží.... U kováře stropila scénu, div mi neurvala vodítko. Že prej musím to zvedání trénovat.... později už na odstavu přijel kovář. A ta nehla brvou a stála jak profesionál. 🙈
lenacia
napsal(a):
"Proč nejedeš taky někdy ven?" ptali se mě letos opakovaně od doby co sem odstavila Tianu
"Protože Sára sama ven nepůjde, ani v lotu koní nechce jít prví, zarazí se v bráně a nejde." odpovídám
"Ale prosímtě, se jenom bojíš."....
A jelikož se sice bojím, ale současně přece vím, jak se Sára těch 7 let chovala. Ale hej! jim to přece názorně ukážu! Jak mi nikam nepůjde, jak se mi klasicky zarazí v bráně a tak maximálně bude couvat... protože hej, proč mi nikdy nikdo nevěří. Takže den před tím sem si zašla na nového SpiderMana, abych nemusela být celý další měsíc mimo internet, ujistila se, že mám zaplacený úrazko, všem oznámila, že 'jedu ven' takže kdybych se neozývala tak ať zjistí jestli už mě odvezli do nemocnice....
A víte co ta žlutá potvora udělala?
JELA SEMNOU SAMA VEN!
Jako, ne že bych si na ní stěžovala! Od té doby sme jinde než venku už nebyly.... ale víte jaká to byla ostuda! Tam přijet po půlhodinový vyjížďce po polích! Já nevěděla, co dělat dřív, jestli být zaplavena endorfiny, nebo se propadnout hanbou do země
Tak to velké gratulky.
Je dobře, že ses na ostatní celé roky vyprdla a vyjela jsi, až když ses pro to vnitřně sama rozhodla (ať už z jakékoli motivace). Ten kůň to totiž cítí (a ne, nejsem ezo).
xanti
napsal(a):
Tak to velké gratulky.
Je dobře, že ses na ostatní celé roky vyprdla a vyjela jsi, až když ses pro to vnitřně sama rozhodla (ať už z jakékoli motivace). Ten kůň to totiž cítí (a ne, nejsem ezo).
Děkuju.
Vnímám to stejně. Prostě plno věcí bylo špatně, spadla sem, zranila se, začala se bát. Ale přesto sem bojovala. Možná někdy sepíšu svůj boj se strachem.
Ale prostě dokud sem letos na podzim se nenaučila se Sárou dojít ke kompromisu založeném na společné důvěře , tak bychom to venku nedaly.
Navíc, někdy 15. Prosince říkám Sáře:
"Možná bych si měla najít přítele, nebo aspoň kamaráda, co by byl ochotný jít s námi ven, že by tě vedl a já se vozila."
Co sem tenkrát přeslechla, když mi frkla do tváře, byla zřejmě věta
"vys*r se na chlapy! Tě vyvezu sama!"
Coudas

XXX.XXX.87.254
etnies86
napsal(a):
tak to gratulace. možná jak to člověk neřešil, bylo mu to jedno, že zastaví, necitila nejistotu....tak prostě šla :) jj dokáží překvapit
Taky si myslím. Ale fakt sem nevěřila že to dáme :D myslela sem, že prostě neodejde od koní. A zastaví se mi v nejzašším místě kam sahá výběh.
Já celé léto přemýšlela, jak to udělat. Tady rady, že nasednout někde od stáje. No jo, jenže já ze země nenalezu.. A takový věci. Už sem se chtěla tady ve stáji ptát jestli bych nemohla s někým....
A ona mě vyveze sama :D.
Ale jo hele, bylo to v mojí hlavě. Byly chvíle kdy bych při každém leknutí vyjekla, a bála se a táhla ji otěžemi. A teď jen začnu dělat ššš, a celkově zůstávám vklidu. Místo rvani se s ní ji při nejhorším stočím do kruhu... Nejvíc mě zatím na vyjížďce vyděsil Adidas run voice asistent :D.

canka
napsal(a):
Nemáš mrkev?
Ta je boží!

lenacia
napsal(a):
To dělá Tianka. Jednou ji píchnou a drží podruhé ji musí držet tři lidi.
Přijel mi kovář. Já tam měsíce téměř denně trénuju kopýtka. Dávala mi je sama i bez ohlávky ve výběhu. Ohnout, dopředu trochu vytáhnout, vybrat kopyťákem, klepat na kopyto, všechno umí a drží.... U kováře stropila scénu, div mi neurvala vodítko. Že prej musím to zvedání trénovat.... později už na odstavu přijel kovář. A ta nehla brvou a stála jak profesionál. 🙈
To mi předvádělo morgáně po příjezdu z Rakous. Že jako v životě neviděla kováře a že ho k sobě nenechá přiblížit na dva metry. Přitom doma se o ní staral od narození i chlap. Pak jsme zjistili, že se bojí kovářský zástěry. Kovář jí sundal a kobyla vypla a nechala se ostrouhat bez problémů. Taky zkušenost.
zahrajeme si hru:
Přiřaďte správně jméno koně k fotce
Sára, Merlin, Triga, Gamblin Bueno Chex....
Když chcete vyfotit probíhající lišku přes výběh a někdo usoudí,že v záběru bude mnohem hezčí
Když koupíte dárek vaší kobyle, a současně pořídíte dárek i pro vaši kočku :D
A následně: "Tyjo, proč je ten beránek na tý ohlávce mokrý?"
Když je u vás větrno a letí kolem šustící pytlík, kde by mohlo být něco k jídlu
před měsícem
sněhuláci... žerou koně :D :D https://streamable.com/bqe0vo
Tohle nutně potřebuju - jak pohonnou jednotku, tak ovládací prvky. 😍
https://fb.watch/bczH3fdZYd/
Pipilota
napsal(a):
Bych tedy chtěla umět takhle hezky lyžovat... (poníci už jsou)
Pán za poňou jezdí i na bruslích. ;) přijde mi to teda lepší než ty dlouhé lyže, ale když je ta zima, dala jsem video s nimi. Líbí se mi i vyřešení opratí, kdy člověk nemotá opratě a zbytek. Možná je to běžné, ale ja to vidím poprvé a přijde mi to docela šikovné.
Dotaz
napsal(a):
Tohle nutně potřebuju - jak pohonnou jednotku, tak ovládací prvky. 😍
https://fb.watch/bczH3fdZYd/
Pontus s tou kobylkou vystupoval niekde v nejakom "Švédsko má talent", alebo tak podobne. Má aj letnú verziu, s korčulami, či skateboardom.
Ináč má celkom fajn videá, niektoré aj v angličtie, dobre sa pozerá na jeho prácu s koňmi, je taký "obyčajný", realistický.
Dotaz
napsal(a):
Pán za poňou jezdí i na bruslích. ;) přijde mi to teda lepší než ty dlouhé lyže, ale když je ta zima, dala jsem video s nimi. Líbí se mi i vyřešení opratí, kdy člověk nemotá opratě a zbytek. Možná je to běžné, ale ja to vidím poprvé a přijde mi to docela šikovné.
Neujela bych to ani na bruslích. Ve vyšší rychlosti stačí větvička na cestě a válím se ...
Pipilota
napsal(a):
Neujela bych to ani na bruslích. Ve vyšší rychlosti stačí větvička na cestě a válím se ...
Pak to chce vynalézt novou disciplínu, co vám bude na tělo. Třeba mít okolo sebe pro případ pádu tu nafukovací bublinu, nebo nafukovací sumo obleček. To by byl ovšem pohled pro bohy - pelášící minipony a za ním nafukovací sumo na kolečkových bruslích.
Při dnešní procházce nemohla kravuše uvěřit,že to malé a zrzavé za ohradou je kůň
13.4. 21:30 "Jdu si do půlnoci lehnout. Pak zkontroluju Sáru."
*SEN* zdá se mi, jak koukám na kameru a Sára rodí... 2x... A že porodila žlutý hříbě s lysinkou...
13.4. 23:20 Probouzím se a koukám na mobil kde mám zapnutou Appku s kamerou.... Sára rodí.
Pozdravuje Cassair Golden Star
lenacia
napsal(a):
13.4. 21:30 "Jdu si do půlnoci lehnout. Pak zkontroluju Sáru."
*SEN* zdá se mi, jak koukám na kameru a Sára rodí... 2x... A že porodila žlutý hříbě s lysinkou...
13.4. 23:20 Probouzím se a koukám na mobil kde mám zapnutou Appku s kamerou.... Sára rodí.
Pozdravuje Cassair Golden Star
Další mrňousek? Kolik plaváčků ještě plánujete? A taky zůstane doma,nebo půjde do světa?

hele nemůže to být spíš ryzáček?

Já bych taky chtěla hříbátko, ale jsem na to srab, kobyla by byla, ale....
Hele barva to nějaká bude, uvidíme v létě...
napsal(a):
Já bych taky chtěla hříbátko, ale jsem na to srab, kobyla by byla, ale....
Hele barva to nějaká bude, uvidíme v létě...
Hele nedivím se...když sem přijela do stáje, tak se myslelo, že Sára krvácí víc než by měla.... No málem to tam semnou seklo, jakou hrůzu sem měla, vyloženě sem ztrácela dech.
No jako, on má úplně růžouvoučkou prdelku i nozdry. Okolo očí taky žádný pigment... Což ale geneticky nedává smysl aby tak bylo.

maminka je jasná a tatínek je barva?

lenacia
napsal(a):
No on je šiml, takže jediný o se dozvím je, že je 'gray'... ale podkladovou barvu nikde nepíší
jaké má potomky s barevnýma klisnama...to lze dohledat, pokud měl ryzáka s ryzkou, gen má.
napsal(a):
jaké má potomky s barevnýma klisnama...to lze dohledat, pokud měl ryzáka s ryzkou, gen má.
ryzáky dává. Proto sem ho volila.. jenže i kdyby byl sám ryzák, tak nemůže dát perlino či cremello, byť je Sára žlutá... on sám by už musel být palomino nbo buckskin

lenacia
napsal(a):
ryzáky dává. Proto sem ho volila.. jenže i kdyby byl sám ryzák, tak nemůže dát perlino či cremello, byť je Sára žlutá... on sám by už musel být palomino nbo buckskin
Já tomu nerozumím. Otec je heterozygot nebo homozygot pro jakou barvu? Perlino je dvakrát zesvětlený hnědák, cremello dvakrát zesvětlený ryzák. Palomino (izabela) jednou zesvětlený ryzák. Ale můžu se mýlit.
napsal(a):
Já tomu nerozumím. Otec je heterozygot nebo homozygot pro jakou barvu? Perlino je dvakrát zesvětlený hnědák, cremello dvakrát zesvětlený ryzák. Palomino (izabela) jednou zesvětlený ryzák. Ale můžu se mýlit.
No to já nevím... žejo, tyhle informace se očividně dávaj jenom pro ameriky, Zangersheide to moc neřeší...
Ale teď sem koukala na jeho potomky znova a zdá se, že on tohle zesvětlení kůže asi předává
https://stallions.zangersheide.com/en/paard/COLORIT-x-

lenacia
napsal(a):
No to já nevím... žejo, tyhle informace se očividně dávaj jenom pro ameriky, Zangersheide to moc neřeší...
Ale teď sem koukala na jeho potomky znova a zdá se, že on tohle zesvětlení kůže asi předává
https://stallions.zangersheide.com/en/paard/COLORIT-x-
kde jsou potomci? na co mám kliknout nichž bych si objednala sperma....
a třeba zbělá, to bude detektivka.

lenacia
napsal(a):
Potomci sou pod "Offsping" kiknutím,
semeno pod tím žlutým "order semen"
ty tři fotky ? představovala jsem si něco jako u nás v plemenná kniha CT on-line.
Varaxi
napsal(a):
Podle mě je žlutej (polomino, isabela). Ne že by na tom záleželo a stejně ještě může přesrstit do jiné barvy.
Hezkej a vousatej. :) Od pohledu šibal.
nejde o barvusrsti ta je jasně žlutá... ale o to, že má růžovou kůži všude. Palomino mají normálně kůži tmavou byť světlou srst
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.246
Tak mám na lenaciu jeden dotazek. Pak napíšu vic. Jakou barvu duhovky ma prcek?dle nazoru chovatelky co se v genetice barev vyzna. Kort u teplokrevnych plemen je malej isabela s grey genem a časem možná vybělí. Jako většina hribat třeba po dubelovi.
Champagne pry jde poznat na duhovcr. Je zelena.
Nicmene by musel mit v puvodu amika nebo poncla nebo nejake jejich křížence. Aby se u nej champagne vyskytnout mohl.
Na roce poznáš jestli zůstane žlutej nebo bude belouš.

Je rozdíl mezi gold champagne a amber champagne?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.246
napsal(a):
Je rozdíl mezi gold champagne a amber champagne?
Champagne to být nemůže. Nemá to kde vzit. Ledaže by se u některého z předků lhalo o původu.a kdyz se vezme v potaz věk kobyly. Je ta šance asi tak 1%
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak mám na lenaciu jeden dotazek. Pak napíšu vic. Jakou barvu duhovky ma prcek?dle nazoru chovatelky co se v genetice barev vyzna. Kort u teplokrevnych plemen je malej isabela s grey genem a časem možná vybělí. Jako většina hribat třeba po dubelovi.
Champagne pry jde poznat na duhovcr. Je zelena.
Nicmene by musel mit v puvodu amika nebo poncla nebo nejake jejich křížence. Aby se u nej champagne vyskytnout mohl.
Na roce poznáš jestli zůstane žlutej nebo bude belouš.
Duhovka mi přišla tmavě modrá, takže za mě jako u Tiany úplně ztmavne.
Dubel je ale vedle šimla k tomu všemu ještě cremello, takže tam je to aspoň trochu jednodušší.
Tady mě fakt na tom sluníčku při prohlížení fascinoval jak se vybarvil. Takže jo, sem hodně zvědavá až přesrstí co z něj bude.
lenacia
napsal(a):
nejde o barvusrsti ta je jasně žlutá... ale o to, že má růžovou kůži všude. Palomino mají normálně kůži tmavou byť světlou srst
No já myslela geneticky žluťák, polomino, isabela. Ale co to je, to s jistotou nevědí kolikrát ani zkušení majitelé - vraník je geneticky černý hnědák a naopak, tmavý ryzák je považován za hnědáka, a jakmile se do toho připletou méně obvyklé barvy, tak ta genetika odpovídat popisu už vůbec nemusí.
Takže buďto Vás to až tak nezajímá, a pak tady můžeme tipovat ještě za rok, nebo jděte na DNA testy. To je jediná jistota.

Varaxi
napsal(a):
No já myslela geneticky žluťák, polomino, isabela. Ale co to je, to s jistotou nevědí kolikrát ani zkušení majitelé - vraník je geneticky černý hnědák a naopak, tmavý ryzák je považován za hnědáka, a jakmile se do toho připletou méně obvyklé barvy, tak ta genetika odpovídat popisu už vůbec nemusí.
Takže buďto Vás to až tak nezajímá, a pak tady můžeme tipovat ještě za rok, nebo jděte na DNA testy. To je jediná jistota.
Jo, je to složitý. To říkám vždycky dětem, když začneme probírat barvy. Spousta genů, které se navzájem kombinují a ovlivňují. Takže někdy i zkušený komisař je uveden do rozpaků.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.246
napsal(a):
Jo, je to složitý. To říkám vždycky dětem, když začneme probírat barvy. Spousta genů, které se navzájem kombinují a ovlivňují. Takže někdy i zkušený komisař je uveden do rozpaků.
To sice jo ale pokud se nekdy nekeca v rodokmenech jsou urcite variace prostě nemožné.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To sice jo ale pokud se nekdy nekeca v rodokmenech jsou urcite variace prostě nemožné.
To jo, ale pořád zbývá prostor pro překvapení. Před léty, krátce po revoluci, když se u nás začala objevovat i americká plemena, si kamarádka nechala připustit puntíkatou kobylu puntíkatým hřebcem. Oba appa. A vypadlo jednobarevné, hnědé hříbě. Pak už jsme nebyly v kontaktu, tak se možná nějaká skvrnitost dostavila časem.

Varaxi
napsal(a):
nějak nechápu tu genetickou podobnost , vraník je v aguti genu recesivní hnědák musí mít alespoň jednu alelu dominantní- geneticky stejné to není jen fenotypově..obdobně u ryzáka , ale tam je to v A jedno, ale musí být recesivní na E - extencion
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.182
napsal(a):
To jo, ale pořád zbývá prostor pro překvapení. Před léty, krátce po revoluci, když se u nás začala objevovat i americká plemena, si kamarádka nechala připustit puntíkatou kobylu puntíkatým hřebcem. Oba appa. A vypadlo jednobarevné, hnědé hříbě. Pak už jsme nebyly v kontaktu, tak se možná nějaká skvrnitost dostavila časem.
To jo ale tady nema znamy predky jen Sára a snad ve třetí generaci tudíž kdyz vezmu kdy se to narodilo tak ne, ponici z teplych krajin nebo amici tam byt nemuzou proste. I když je fakt ze nekdy priroda vytvoří něco co proste logicky být nemůže.
Když si vzpomenu jak sem čuměla na partenogenezi u hadů kdysi😂
(mimino vznikne jen z genů matky takže takove neposkvrnene početí)
Když je váš kůň vrchní drbna,která přes celý výběh slyší,že se připravuje večeře a popohání vás neustálým řehtáním k rychlejšímu krájení mrkve
Coudas

XXX.XXX.87.254
Coudas

XXX.XXX.87.254
Můj kůň si dělal štrúdlík, vždycky t hromadky udělal úhlednou "čáru".
Kdepak, je žlutej :) :) koukala sem kolem očí, žádné bílé chlupy. Ještě uvidím až přesrstí. Ale asi bude jenom žlutej

Čejky mají opravdu nervy ze železa
https://www.birdlife.cz/neuveritelne-hnizdeni-pod-kopyty-koni-a-dalsi-cejci-pribehy-z-ptacich-parku/
Horsana
napsal(a):
Aha, tak tu to už vidno, no, za mňa najkrajšia farba, druhá je ryšavá 🙂👍
Jo, tenhle se Sáře povedl. Ta lysinka co mu sjíždí je k popukání.
Škoda těch koulí

Zajímavé "fyzio"
https://twitter.com/i/status/1532598994186158080

napsal(a):
Zajímavé "fyzio"
https://twitter.com/i/status/1532598994186158080
to je boží, chci to...
lenacia
napsal(a):
"A co ty máš jako za problém s bundami Lenacio?"
Asi velká prsa Nebo nesmíte na koni zvedat ruce
Já mám zase problémy,že ve všech tílkach mám ruce a ramena jak rambo a ne jak holka
Tuhle jsem v těch vedrech přišla do práce s tričkem,co má krátké rukávy,talové ty extra krátké k ramenům jen..a jeden kolega,co dělá IT a často mě nevidí,tak na mě chvíli čučí a pak mi říká: ,, Ty cvičíš viď,tobě ty ramena narostla!"...tak jsem ubezpečila,že jediné mé cvičení je kydání hnoje

canka
napsal(a):
Asi velká prsa Nebo nesmíte na koni zvedat ruce
Já mám zase problémy,že ve všech tílkach mám ruce a ramena jak rambo a ne jak holka
Tuhle jsem v těch vedrech přišla do práce s tričkem,co má krátké rukávy,talové ty extra krátké k ramenům jen..a jeden kolega,co dělá IT a často mě nevidí,tak na mě chvíli čučí a pak mi říká: ,, Ty cvičíš viď,tobě ty ramena narostla!"...tak jsem ubezpečila,že jediné mé cvičení je kydání hnoje
Ale kydání hnoje úplně stačí.
Coudas

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
Ale kydání hnoje úplně stačí.
nestačí 😭😭😭

evcusik
napsal(a):
Kéž by to kydání hnoje mělo dosah i na pupek a jeho lipidový prstenec :D
Pak nezbývá než snížit KD. Jo, vím, že se to snadno řekne (napíše).
napsal(a):
Pak nezbývá než snížit KD. Jo, vím, že se to snadno řekne (napíše).
To se i špatně čte, já ráda vařím i pak to i ráda jím :D snažím se to nadehnat pohybem :D ...ale 4kg+ ...furt se cítím na stupeň kondice 5-6, tučný hřeben ještě nepřítomen :D
Coudas

XXX.XXX.87.254
Když už ten život poslední dobou stojí za vo stojí, tak se chci aspon pořádně nažrat, když můžu...

evcusik
napsal(a):
To se i špatně čte, já ráda vařím i pak to i ráda jím :D snažím se to nadehnat pohybem :D ...ale 4kg+ ...furt se cítím na stupeň kondice 5-6, tučný hřeben ještě nepřítomen :D
Kdybych měla jenom 4 kg+
Coudas
napsal(a):
Když už ten život poslední dobou stojí za vo stojí, tak se chci aspon pořádně nažrat, když můžu...
Tak s tímhle se naprosto ztotožňuji
Když už člověk chodí do práce,maká,všechno zdražuje a zdražuje,tak aspoň to se dobře najíst si nenechám vzít Sice pak nadávám,že jsem tlustá,ale když jsem mastná,tak jsem šťastná

....je to závislost , jako každá jiná, co vyvolává pocit štěstí.... teď jsem dojedla kuřízek a brambůrky s tatarkou....na obranu: ale přijela jsem až v devět kdy jsem hodinu sekala sekačkou latifundie, ....takže si ho zasloužím... a hrdýlko svlažím frisčínkem...
Coudas

XXX.XXX.87.254
Já jsem byla pro koně u Pejřimova, 3,5 hod tam, 2 hodiny nakládání, 4 hodiny zpátky, vypuštění atd. Dvanáctka jak vyšitá, 2 hodiny tělocviku, a nejedla jsem krom 2 kousku babovky a milušky nic. Tak jsem si k filmu ohřála párečky, ty já moc ráda, a paráda. Do ideální váhy dle tabulek mi chybí 10 kilo, ale selky byly historicky vždycky tlustý, já jsem selka, tak co....

Pelhřimov? krematorium? Kojčice, Hujerovi?
...
...chtěla bych vidět na začátku váhy pětku, celá šedesátka by mi taky nevadila....praktikuju rychlochůzi, zítra v sedm večer si oblíknu přiléhavé oblečky, šíleně drahé boty s "džípíeskou" , a svištím 6-7 km, cca hodinka, občas popoběhnu... pak si ohřeju ten páreček- mám na ně trochu závislost, aspoń 2x týdně musí být.

Co jsem začala skákat, jakože jezdit po parkurech, váha jde dolů. Ne, už to nemůžu prohlásit za omyl, jde dolů. Takže se kůň má chudák na co těšit. Jen je to trochu finančně náročnější než nežrat No ale zase se můžu nažrat co můj scvrklý žaludek dovolí Ještě že mám VELKÉHO koně...
Jinak lenacia: skláním se uctivě k zemi před tvou postavou. Jseš frajerka!

Hm, já nepotřebuju hubnout, ale tvarovat. A to mi přijde ještě složitější, obzvlášť v pokročilejším věku
Coudas

XXX.XXX.87.254
V názvu je "pro pobavení", ne "přivodění deprese" 😄

šmarjá, to jsem vážně nechtěla! Ona zase k podzimku, až přestanu šašit, a nebo ve chvíli, kdy si kůň zase zrakví nohu (v jeho věku statistická jistota), ta váha naskočí na původní hodnoty Takže tohle je jen takové pošťouchnutí od toho nahoře, "co by, kdyby" a napřesrok zase kilo plus (jako každý rok - to mám po mámě, díky mami ). Takže nebojte, budu držet basu.

Já si vždycky na závodech(jako zvedač klád) říkám, proč ta korpulentnější slečna, než já, kuwa jezdí , skáče a závodí a já ne? Pak si řeknu, aha, on jí ten zadek a stehniska v sedle drží sami , takové vyvažovací závaží...což nemám (spíš vakovlka-břišní špek) a zase zchladnu, každej má něco...

Varaxi
napsal(a):
Dva roky jsem držela dietu, abych přibrala. Mám z toho dva poznatky - je to úpně stejně těžké jako hubnout a jojo efekt funguje oběma směry.
Měla jsem to spousty let stejně, ne a ne přibrat. Mně nakonec pomohly enzymy, které jsme brala na otoky po ortopedické operaci, po nich jsem přibrala šest kilo a dolů už nešla.

canka
napsal(a):
Tak tak,kdyby jen 4 kg Ale když vám do vámi určené ideální váhy chybí 8 kg,tak je to horší
Mně 10 kg.

napsal(a):
Já si vždycky na závodech(jako zvedač klád) říkám, proč ta korpulentnější slečna, než já, kuwa jezdí , skáče a závodí a já ne? Pak si řeknu, aha, on jí ten zadek a stehniska v sedle drží sami , takové vyvažovací závaží...což nemám (spíš vakovlka-břišní špek) a zase zchladnu, každej má něco...
To není vakovlk, ale vakočlověk: Stejně jako mám vakokocoura.

Varaxi
napsal(a):
Dva roky jsem držela dietu, abych přibrala. Mám z toho dva poznatky - je to úpně stejně těžké jako hubnout a jojo efekt funguje oběma směry.
Sorry, do téhle popisované situace se neumím vžít. Mám taky kamarádku, která nemohla za boha přibrat (nařízeno doktory, aby si vůbec mohla myslet na pořízení dítěte), ale ta to dohnala coca colou a brambůrkama, nakonec jí to šlo taky skoro "samo" Nebylo to samozřejmě "zdravé" přibírání, ale doktorům to vůbec nevadilo, pochválili, schválili, dítě zdravě vyklopené, holka opět žebernatá, všichni spoko
napsal(a):
Co jsem začala skákat, jakože jezdit po parkurech, váha jde dolů. Ne, už to nemůžu prohlásit za omyl, jde dolů. Takže se kůň má chudák na co těšit. Jen je to trochu finančně náročnější než nežrat No ale zase se můžu nažrat co můj scvrklý žaludek dovolí Ještě že mám VELKÉHO koně...
Jinak lenacia: skláním se uctivě k zemi před tvou postavou. Jseš frajerka!
díky...
Ale taky by to chtělo další kila dolů... jen mi to vůbec teď nejde...
navíc to není 5... ale spíš tak 20
On je takovej kočičák. Jinej než Tia, ta by mě takhle k sobě nepustila ta vstávala a utíkala. On ne. Ten se nechá podrbat, je hrozně zvědavej....
Coudas

XXX.XXX.87.254
další z příběhu: Jaký má Lenacia problém s hadry
- všichni mají tématické fotografie na koních alá vikingy, elfy, kelty, královny a princezny... co takhle změna?-
"Tyjo, ty čínský hanfu nevypadají tak zle. To by i šlo."
-V sedle- "joo, už vidím ten problém"

musíš laškovně poodhalit nožku a rozprostřít handru přes koně

no dobře, tak se vyfotit z té strany, ze které handra nožku zakrývá - však handra má "rozparek" na straně, ne? Je to taková zavinovačka pokud jsem z fotky správně vykoukala. Tak se vyfotíš holt z té strany, kde je celistvá tkanina, která bude nějako vzhledně nařasená na koni - to by šlo, ne?

OT:
Lenacia má nějakou "čelenž", že se teď pořád fotí a dává to na ifaunu?

lenacia
napsal(a):
Plánuju bejt influencer víš co 😂😂😂😂😂😂
jasně, trochu se otrkat , víš co, viď...
Ze všech věcí, co mohly při přepravě rupnout...
To muselo být lněný semínko...
A ze všech věcí, které mohli použít jako plnící materiál....
To musely být tyhle mrchy

štěstí v neštěstí, zašejkrujete, a ty mrchy z vrchu posbíráte, semínko sesypete z krabice, záležitost cca 5 minut, ale nevím, jestli bych takový produkt ještě chtěla. ,,,asi tomu nic nebude, ale...

lenacia
napsal(a):
Ze všech věcí, co mohly při přepravě rupnout...
To muselo být lněný semínko...
A ze všech věcí, které mohli použít jako plnící materiál....
To musely být tyhle mrchy
Kamarádce se do dovolenkového kufru vysypala chia semínka....

lenacia
napsal(a):
naštěstí je to celé semínko... šejkrovat tím nešlo, krabice je po stranách dost volná takže celá předsíň od semene
takže to properu v sítu pod vodou a bude to cajk
a abralo to půl hodiny
a celý to přesypat do jiné krabice, která tolik volná není? nebo mísy, hrnce? aby jste neměla tak zaflákanou předsíň

....kdybych já něco zpívala, ta semínka by tam naskákala sama!

napsal(a):
....kdybych já něco zpívala, ta semínka by tam naskákala sama!
Mám to stejně! Zpívám jenom v sebeobraně.

Však tam měla stín na čumáček od toho plevele. Se rozumí samo sebou, že bude spát radši pod palmou než na výpalu :-)

No ale to už je moc velký stín. A tady je mírný kopeček, se dobře vstává. A bříško se hřeje na sluníčku. Já mám nejvyšší pochopení :-)

canka
napsal(a):
Kdyby si místo té ,,palmy" vybrala radši stín přístřešku herečka Pravda ale je,že jsem se fakt lekla,že mi chybí kůň
Mi to připadá, jako že z toho přístřešku "vypadla". Se tam vrtěla až z toho kopce sjela...
napsal(a):
Mi to připadá, jako že z toho přístřešku "vypadla". Se tam vrtěla až z toho kopce sjela...
Takhle jednou na skautském táboře hledali moji neteř. Spali pod širákem na mírném svahu. A ona jak se vrtěla ve spacáku, tak sjela do křoví. Vedoucí se pěkně vyděsil, že mu chybí děcko. Ostatní s klidným spánkem se nikam neposunuli.
Zlatí poníci.
canka
napsal(a):
Tak nikam nesjela,dneska tam chrněla znova A já už asi vím proč...je to teda zvláštní,ale ten malý ďolík je chladnější než okolní zem....nechápu,jak je to možné
do dolíku steče voda - odpařování vody ochlazuje
Zvířata mají celý den čas hledat to nejlepší místečko na ulehnutí. Jen se to mění ročním obdobím a tak.
Nepatří to teda úplně mezi koně,ale protože s nimi žije a žere,jako by kůň byla,tak....
Tak takhle vypadá kozí vzducholoď
PS: A ne,nečeká kůzlátka
Když váš 22 letý kůň vidí líp,než vy
Ulítlý balónek nad kukuřičným polem,ta pidi tečka na fotce