Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.1.2019 16:15
Theress

XXX.XXX.150.78

Dobrý den, v kopytech se nevyznám, proto se raději zeptám.
Jak moc je špatné, když má kůň kopyta, která se lehce štípou, má je ploché a praskají?
Majitelka píše, že se to časem zlepší, že teď musí být pouze kovaný.
Bude to koně nějak omezovat? (kulhání, či jestli dokonce se na něm nebude moc jezdit?)

Neregistrovaný uživatel

14.1.2019 16:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Štípou a praskají? Co to znamená? Tam je buď špatně zvolená úprava kopyt, nebo problém s managementem, případne problém zdravotní. Bez foto a více informací takto nelze poradit.

14.1.2019 16:56
Theress

XXX.XXX.150.78

Já sama bohužel víc nevim, ani jsem ty kopyta neviděla. Pouze to majitelka psala v inzerci koně, kterého prodává.

Neregistrovaný uživatel

14.1.2019 17:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Pak nelze napsat, zda to koně bude omezovat či nikoliv.

14.1.2019 21:36
Dotaz

XXX.XXX.235.225

O jaký jde inzerát?

15.1.2019 09:36
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Předpokládám, že jde o A 1/1?

15.1.2019 10:22
Theress

XXX.XXX.112.166

Práveže ne.. https://zvirata.bazos.cz/inzerat/97865369/Valach-Appaloosa.php
Majitelka mi psala, že matka je plňas a právě po ní zdědil nekvalitní kopyta

15.1.2019 11:01
leithian

XXX.XXX.17.216

Theress napsal(a):

Tak tohle zvire bych nevzala ani zadarmo. Z appy to ma velke prd.

15.1.2019 11:19
sisi58

XXX.XXX.191.1

Theress napsal(a):

Je vidět, že je matka plňaska. Navíc hnědka. A ještě po ní zdědil špatná kopyta. Trochu oko, když budu hodně koukat, může být z appy a záď. Jinak bych si, sedíc na něm, netroufla nikomu tvrdit, že mám appu.
Koník navíc není 100% zdravý. Chce to dobrého kopytáře, který na ta kopyta koukne. V 9 letech už by neměly být nějaké výkyvy,třeba kvůli růstu.
Kopyta dělají koně. Mám koníka schváceného, vím,co říkám.

15.1.2019 11:22
rennie111

XXX.XXX.43.146

leithian napsal(a):
Tak tohle zvire bych nevzala ani zadarmo. Z appy to ma velke prd.

Ja by som nebola až taká kritická, zadávateľ nikde nepíše že chce appalossu. Ak si chce kúpiť koňa na rekreáciu prečo nie, samozrejme ho treba ísť pozrieť, ale ak je to povahovo dobrý kôň a jediný problém bude, že sa musí kuť tak ja by som do toho napríklad kľudne šla. Bez RTG by som ale koňa nekupovala, žiadneho.

Neregistrovaný uživatel

15.1.2019 15:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Pokud ta povaha odpovídá skutečnosti a Tess není zkušený jezdec, mohl by být skvělým parťákem.Prohlídka veterinářem nutnost a co víc? Vypadá jako můj valach ,akorát ten je skutečně A1/1.Náhodou povaha je velmi důležitá,hlavně v začátcích.☺️ Co bude dělat s koněm sice krásným,drahým,ale nezvladatelným pro amatéra? Lepší klidný mazel i když třeba ten původ je diskutabilní,než kůň co k němu nakonec bude Tess například chodit skoro se strachem.

15.1.2019 16:57
efe

XXX.XXX.12.66

Pokud někdo u amerického plemene (a křižovatky) píše 100% zdravý, předpokládám, že má v ruce čistý 5 panel test (příp. 6 panel test)?

16.1.2019 09:05
Rif Du Madon

XXX.XXX.70.103

Koně s plochými kopyty mám. Kupován jako 3letý, teď je mu 19. Křižovatka Shagya x norik. Kopyta plochá měl, má a bude mít. Kovaný byl několik let, právě z důvodu plochonohosti. Teď je x let na boso. Rohovinu má vzhledem k velikosti těla tenkou a kdyby kopyta přerostla, štípala by se jedna radost. Klusem, cvalem jezdím pouze po trávě, nebo měkké hlíně. Po hladkém tvrdém (asfalt atd) krokem v pohodě. Po kamenech nechodíme, nebo slezu a koně vedu. Když jsou holomrazy a dlouhé letní sucho, po koni nic nechci. Pečlivě hlídám otlaky a hned jak něco někde přerůstá, orašpluji nebo uříznu nožem. Kůň je na sebe opatrný, dává pozor, kam šlape a v rámci možností mu do toho nekecám. Když někde klusat nechce, asi ví proč. Takto se na něm aktivně rekreuji 4-5x týdně. Kdybych mu nechala udělat RTG, asi se pak v depresi oběsím.
Na rekreaci bez ambic a musů je plochonohý kůň v pohodě i naboso. Také je možné, že kůň z inzerátu ta kopyta vůbec plochá nemá. To poznáte, až kopyta uvidíte na vlastní oko. A jestli to nepoznáte, vemte s sebou někoho, kdo to pozná.
Jak píše efe, 5 panel by mě zajímal víc, než plochá kopyta.

16.1.2019 09:17
sisi58

XXX.XXX.191.1

Rif Du Madon napsal(a):
Koně s plochými kopyty mám. Kupován jako 3letý, teď je mu 19. Křižovatka Shagya x norik. Kopyta plochá měl, má a bude mít. Kovaný byl několik let, právě z důvodu plochonohosti. Teď je x let na boso. Rohovinu má vzhledem k velikosti těla tenkou a kdyby kopyta přerostla, štípala by se jedna radost. Klusem, cvalem jezdím pouze po trávě, nebo měkké hlíně. Po hladkém tvrdém (asfalt atd) krokem v pohodě. Po kamenech nechodíme, nebo slezu a koně vedu. Když jsou holomrazy a dlouhé letní sucho, po koni nic nechci. Pečlivě hlídám otlaky a hned jak něco někde přerůstá, orašpluji nebo uříznu nožem. Kůň je na sebe opatrný, dává pozor, kam šlape a v rámci možností mu do toho nekecám. Když někde klusat nechce, asi ví proč. Takto se na něm aktivně rekreuji 4-5x týdně. Kdybych mu nechala udělat RTG, asi se pak v depresi oběsím.
Na rekreaci bez ambic a musů je plochonohý kůň v pohodě i naboso. Také je možné, že kůň z inzerátu ta kopyta vůbec plochá nemá. To poznáte, až kopyta uvidíte na vlastní oko. A jestli to nepoznáte, vemte s sebou někoho, kdo to pozná.
Jak píše efe, 5 panel by mě zajímal víc, než plochá kopyta.

Jak píšete.
Ovšem Vy máte svého koníka stále a jezdíte tak, jak jezdíte.
Pokud by budoucí majitelka měla nějaké ambice, proč taky ne, a kůň je plochonohý, bude muset nakovat. Jsou sice botičky, se kterými se dá jet i parkůr, ale pořád tu je to ale.
Podle mě je jediná správná věc, vzít dobrého kováře/kopytáře, aby kopyta prohlédl. Jak píšete, koník nemusí mít kopyta plochá, třeba je jen špatně strouhán. Pak by zůstala péče jen na tom, podpořit tvorbu kvalitnější rohoviny. Žádné zázraky bych nečekala, ale kvalitní krmivo ještě nic nepokazilo, právě naopak.

16.1.2019 10:07
alfi pav

XXX.XXX.30.253

Já bych do koně s plochými kopyty nešla ani zadarmo a je jedno, jestli to bude křižovatka nebo čisté plemeno.
Málokdy resp skoro nikdy ploché kopyto nedostanete do stavu, aby kůň mohl chodit bos a být normálně pracovně zatěžován v každém terénu = kutí na všechny 4, často se dávají i podložky a to každé 2 měsíce, podle toho jak mu to roste. Jedno kutí kolem 2500-3000 Kč.
Mechanika a všeobecně odolnost plochého kopyta je taky horší, než u normálně klenutého kopyta, je to větší riziko zdravotních problémů a téměř jistota vypleněné peněženky

Podle fotek bych to tipla i na začínající medvědí postoj na zadních (ale může to být jen blbá fotka) - taky moc moc špatně

Na koníka zapoměňte a raději hledejte nějakého lepšího, dají se sehnat. S tímhle si za 40tis si koupíte akorát veterinární a podkovářský průser

Přidejte reakci

Přidat smajlík