Hojivá mast na spálený nos?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.1.2019 20:46
janajan

XXX.XXX.231.115

Zdravím,
kobyla se mi teď spálila od slunka na bílém čumáku. Přes léto to hlídám a mažu 50tkou krémem na opalování. Teď jsem byla ale týden pryč a má tam škaredý strup a praská ji to, sice ještě ne do krve, ale asi to pro ni příjemné není :-( Poradíte mi nějakou hojivou mastičku?
Předem děkuji.

21.1.2019 09:53
koně

XXX.XXX.174.63

Klidně bych to zpatlala silným opalovákem ,co běžně používáte v létě ,nic tím nezkazíte .Sluníčko bude zase svítit

Neregistrovaný uživatel

21.1.2019 10:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

21.1.2019 11:49
verun

XXX.XXX.220.12

janajan napsal(a):
Zdravím,
kobyla se mi teď spálila od slunka na bílém čumáku. Přes léto to hlídám a mažu 50tkou krémem na opalování. Teď jsem byla ale týden pryč a má tam škaredý strup a praská ji to, sice ještě ne do krve, ale asi to pro ni příjemné není :-( Poradíte mi nějakou hojivou mastičku?
Předem děkuji.

A nemůže to být spíš omrzlinka? (nebo jako když vám praskají v zimě kloubky na rukou) zkontroujte taky seno na přítomnost třezalky.....
Já teď bojuju s podlomem, už to snad je ve finále, strupy odlučuju a dohojuju nimbovým olejem- no je fakt, že dost "smrdí" na nohu to neva., krásně se odlupují bez trhání a krvácení...
https://manipura.cz/produkt/nimbovy-olej-lisovany-za-studena/

21.1.2019 13:14
Terven

XXX.XXX.110.147

Dala bych cokoliv na bázi vazelíny... třeba to, jak píše kallisto, nebo Infadolan, mast od Dromy, měsíčkovou vazelínu z Kauflandu apod. Případně i Bepanthen, ten by se mohl snáze rozetřít.
Pokud je tam škaredej popraskanej strup, s opalovákem bych počkala.

21.1.2019 13:29
efe

XXX.XXX.12.66

Použila bych něco bez vody, tzn. nejlépe vazelínu apod.. Aby pak ta zmrzlá voda v krému nenadělala víc škody než užitku.

21.1.2019 14:17
etnies86

XXX.XXX.245.26

co měsíčková mast nebo toto https://www.lekarna.cz/rosen-ha-gel-16ml/

21.1.2019 15:22
lenacia

XXX.XXX.173.31

já si strašně ráda vždyck rozmixuju na kaši okurku a pak ji případně smíchám s vazelínou aby byla mazlavější a tou sem si vždy mazala spálená záda. Nevím proč ale fungovalo mi to opravdu skvěle. Nebo místo do vazelíty tak ji dávám do jogurtu... mimo jiné je to pak docela zajímavá sváča :D

Neregistrovaný uživatel

21.1.2019 15:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Prosím vás a co je pravdy na tom,že se to má mazat až v boxu, když venku mrzne?

21.1.2019 16:00
efe

XXX.XXX.12.66

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Prosím vás a co je pravdy na tom,že se to má mazat až v boxu, když venku mrzne?

Jak píšu, v těchto mrazech je potřeba mazat něčím, co nemá v obsahu vodu - což je např. čistá vazelína a krémy ne na bázi vody. je jich málo, ale jsou.

Neregistrovaný uživatel

21.1.2019 16:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

efe napsal(a):
Jak píšu, v těchto mrazech je potřeba mazat něčím, co nemá v obsahu vodu - což je např. čistá vazelína a krémy ne na bázi vody. je jich málo, ale jsou.

Tak nějak jsem to slyšel také.🙂
Děkuju.

Přidejte reakci

Přidat smajlík