Ahoj/dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda by se tu nenašel někdo, kdo pořádá, nebo doporučuje letní tábory u koní hlavně s přirozenou komunikací. Nejde mi zase až tak o to ježdění, ale když už, tak ne klasický výcvik na koních, ale třeba jen procházky do přírody ve volnějším stylu (například bez sedel, bez udidel) :) Ne žádné drtění na jízdárně, ale spíše tábor, který bude o celkovém dorozumění s koněm, komunikace s koněm, v podstatě v takovém indiánském stylu. :D
Jsem třináctiletá milovnice koní (v létě už čtrnáctiletá), a jezdím už déle. :) Ale každopádně nechci se na táboře ježdění učit, chtěla bych si užít spíše takový pohodovější týden. :) Nevím, zda někdo něco takového dělá, hledám už dlouho a jsem bezradná... Tak snad se tu něco najde. :))
Ufff, tak třeba někdo doporučí, ale osobně vidím několik problémů v tomto ladění tábora - lidí jako ty, co by nechtěli jezdit moc nebude, tzn s přirozenou komunikací to nevidím - to spíše nějaký kurz.
A větší problém je bezpečnost - posadit po indiánsku bez sedel/bez uzdeček partu neznámých dětí na koně zavání průserem, a to tak, že kolosálním. Z mého asi nudně dospěláckého pohledu se mi to zdá jako krajně nebezpečný, nezodpovědný kousek, a hazard se zdravím. A pokud někdo má nervy na tohle, asi celková úroveň bezpečnosti tábora bude nulová a měla bych strach, aby sis místo relaxu na táboře nezajistila vstupenku do nemocnice.
Pokud tě tohle neodradilo, tak podobné zážitky bych hledala u mladých, začínajících pořadatelů bez zkušeností, myslím, že po prvním roce tohoto tábora už nikdo další ročník ve stejném duchu pořádat nebude.
Spíše bych se pohlédla po běžném táboře, kde pokročilí jezdí na vyjížďky, i když nudně se sedly a uzdečkami a výcvik na jízdárně není, objevovat novou krajinu na neznámých koních je dobrodružství i tak. :)
Já myslím, že takový tábor existuje, ale zaboha si nemůžu vzpomenout na nic bližšího. Vím, že se řešilo, že děti jezdí na holých koních bez helem atd.
Jen si myslím, že už je pozdě takový tábor hledat. Tyhle menší tábory jsou rychle plné a jezdí na ně pořád ty samé děti.
Známá dělat tábor pro pár dětí, nedávno zveřejnila turnusy a už má plno a i když ještě turnus přidala.
Vím o takovém táboře, ale naneštěstí pouze pro dospělé (děti jen s dospělým doprovodem): https://www.facebook.com/Americaky/. Jinak bohužel neporadím, jedině snad vyrůst .
katyq
napsal(a):
Vím o takovém táboře, ale naneštěstí pouze pro dospělé (děti jen s dospělým doprovodem): https://www.facebook.com/Americaky/. Jinak bohužel neporadím, jedině snad vyrůst .
To je to, co jsem myslela. Hřebčín Thokala... Tak asi nic, nejspíš zpřísnili pravidla. Ani se nedivím.
Zkus se poptat spíš na facebooku v různých skupinách. Např ve skupině Jezdím bez udidla, teďněkdo nabízel tohle Ráda bych tady nabídla intenzivní jezdecký tábor pro děti (5-18 let), jezdíme s citem, VŽDY BEZ UDIDLA, v bezkostrových sedlech Barefoot a často bez sedla :)
Třeba vhodná chvíle pro nějakého mladého jezdce začít s ježděním bez udidla? Karlov horses
Ve skupině Práce ze země se to taky řešilo.
Ludmihorses
napsal(a):
Ahoj/dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda by se tu nenašel někdo, kdo pořádá, nebo doporučuje letní tábory u koní hlavně s přirozenou komunikací. Nejde mi zase až tak o to ježdění, ale když už, tak ne klasický výcvik na koních, ale třeba jen procházky do přírody ve volnějším stylu (například bez sedel, bez udidel) :) Ne žádné drtění na jízdárně, ale spíše tábor, který bude o celkovém dorozumění s koněm, komunikace s koněm, v podstatě v takovém indiánském stylu. :D
Jsem třináctiletá milovnice koní (v létě už čtrnáctiletá), a jezdím už déle. :) Ale každopádně nechci se na táboře ježdění učit, chtěla bych si užít spíše takový pohodovější týden. :) Nevím, zda někdo něco takového dělá, hledám už dlouho a jsem bezradná... Tak snad se tu něco najde. :))
Napadá mě http://www.vikinghorse.eu/
Mrkněte na jejich nabídku ,teď bude obsazovat turnusy táborů .
Paní má islandské koně a vede to spíš jako práci ze země.Udidla určitě nedává,sedla asi jak kdy