nebo k prdu a slečna obhajuje neobhajitelné? Nemohu posoudit, mí koně neměli nikdy nic jiného,než obyč. stíhlo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Hlavně v tom nevidím ten zmírněny pákový efekt, který slečna tak prosazuje. Já vcelku ani nechápu dvakrát lomeného sněhuláka... Ale také nejsem odborník.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Dle mého názoru má v tomto provedení úplně stejnou funkci jako třeba oliva nebo déčko - prostě obyčejné stihlo, kterému se neprotáčí kroužky
Ale kroužky se přece takto protáčí. A za mne vrchní kroužek, který slouží k upevnění lícnice se vždy zadrhne, takze udidlo bude sice stále v jedné pozici, kdy se budou kroužky protáčet v udidle a v lícnicich, ale otěže mají "dlouhý chod".
Sněhulák není páka a ani nemá pákový efekt, to by se musel používat s řetízkem. Sněhulák je udidlo typu gag, tzn. když se zatáhne, nátylník a udítko působí proti sobě, vpodstatě to sevře koni hlavu do kleští. Na rozdíl od pravého gagu je sněhulák omezený protočením kroužku, jenže takhle jak je to zapnuté na fotce, tedy lícnice do uditkoveho kroužku, se ztrácí efekt gagu a o páce už vůbec nemůže být řeč.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale kroužky se přece takto protáčí. A za mne vrchní kroužek, který slouží k upevnění lícnice se vždy zadrhne, takze udidlo bude sice stále v jedné pozici, kdy se budou kroužky protáčet v udidle a v lícnicich, ale otěže mají "dlouhý chod".
pokud má koně na otěži, tak protáčení brání ten horní kroužek, ne?
… a pokud jezdí na zahozených kšandách, tak je zase jedno, jestli se protáčí
V tomhle zapnutí bych měla velkou obavu,že koni odřu nebo skřípnu okolí nozder.
Jak jezdec povolí otěž ,kroužek,ve kterém má být lícnice ,pojede nahoru.Jak jezdec zatáhne,pojede k nozdrám,proč to?
Kdyby měl jezdec v úmyslu zmenšit pákový efekt ,tak by stačilo správně zapnout lícnici.
A poté otěž do největšího kroužku ,ne? To je pak působení,podobné Baucheru .
Nechápu ,k čemu by tohle bylo dobré
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
pokud má koně na otěži, tak protáčení brání ten horní kroužek, ne?
… a pokud jezdí na zahozených kšandách, tak je zase jedno, jestli se protáčí
Pokud má takto zapnuto koně na otěži, tak to má efekt obyčejného stihla, protože se to protočí úplně celé. Slečna chce zabránit velkému pákovému efektů a použít toto zapnutí jako roubík. To je její zdůvodnění.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokud má takto zapnuto koně na otěži, tak to má efekt obyčejného stihla, protože se to protočí úplně celé. Slečna chce zabránit velkému pákovému efektů a použít toto zapnutí jako roubík. To je její zdůvodnění.
Podle mě, když je kůň na otěži, se to takto zapnuté může protáčet jenom v línicich, stejně jako to Dčko😉
... ale jinak zdůvodnění slečny mi přijde ponekud "dětské", i když ve výsledku má vlastně pravdu - pákový efekt to nemá žádný, a tohleto koni hubou jen tak neprotáhne (pokud jezdí na prasáka, a roubík potrebuje kvůli tomu)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Podle mě, když je kůň na otěži, se to takto zapnuté může protáčet jenom v línicich, stejně jako to Dčko😉
... ale jinak zdůvodnění slečny mi přijde ponekud "dětské", i když ve výsledku má vlastně pravdu - pákový efekt to nemá žádný, a tohleto koni hubou jen tak neprotáhne (pokud jezdí na prasáka, a roubík potrebuje kvůli tomu)
Ale déčko se v uditku neprotaci, ne? Slečna či paní je trenérka a garant na zzvj a obsedla mnoho koní. Ví, o čem mluví 🙂
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Divné zapnutí asi by si slečna měla koupit roubíkové udidlo nebo již zmíněné Déčko. Působení podobné. Takto udidlo ztrácí efekt
Já sama osobně toto udidlo co má slečna používám ale mám ho 2x lomenné a měděné. Kobyla je na tomto udidle velice příjemná a nepereme se. Někdy zapnu na stihlo, někdy na spodní očko, někdy použiji podpínku záleží jakou má kobča náladu. Jediné udidlo které jí nevadí. A já sama dávám přednost 2x lomenným
Bála bych se, že když bude působit otěž do strany, třeba i při vedení, tak to bude tlačit toho koně do čumáku tím očkem, co má být původně zapnuté do lícnice. Spíš než by se ohnul, bude ho to nutit uhýbat na druhou stranu.
Plus bych se bála skřípnutí koutku mezi stihlo a ten kroužek.
Dotaz
napsal(a):
Bála bych se, že když bude působit otěž do strany, třeba i při vedení, tak to bude tlačit toho koně do čumáku tím očkem, co má být původně zapnuté do lícnice. Spíš než by se ohnul, bude ho to nutit uhýbat na druhou stranu.
Plus bych se bála skřípnutí koutku mezi stihlo a ten kroužek.
Tohle jí ve skupině na FB taky psali, ale slečna "ví a umí" !!! Ostatní tomu nerozumí.
sisi58
napsal(a):
Tohle jí ve skupině na FB taky psali, ale slečna "ví a umí" !!! Ostatní tomu nerozumí.
Tak hlavně že je majitelka (jezdkyně) spokojená!
Jen se později (pokud bude potřebovat koně prodat) nesmí divit, že ho nikdo nebude chtít slušně zaplatit, protože se takové divnoježdění prostě vymyká. (ideál je stihlo a žádné šněrování nánosníky) Tohle koni na jemnosti nijak nepřidá...
Třeba se jí sněhulák líbí Ale v tom případě, pokud se nepletu? bych ho zala normálně do toho největšího očka, jak lícnici a i otěž, to by měl podle mého? nejvíc imitovat roubík, který se jí třeba nelíbí...
Ještě, že mně se vizuálně na koni nejvíc zdá oliva a déčko, tam to zapínání snad zmastit nejde....
blackmyday
napsal(a):
Doma má normálně roubík, sněhuláka zapíná normálně i jako bauchera. Tohle je prostě blbost co si zrovna vymyslela, jo lidi tady jsou trochu burani, trochu cvoci. Už to neřešte, ona není šněrovací typ a toho koně nikdy neprodá, zase tady nešiřte bludy.
Nikdy neříkejte nikdy. Může být,že bude muset prodat.
Tohle mě vždycky napadne, když vidím nějakého koníka, nestandardně ježděného popř. naučeného na jiné,než klasické,pomůcky.
Majitel si lebedí,že má koníka jen pro sebe. Ovšem chudák kůň, když si má pak, ve vyšším věku,zvykat na klasické pomůcky.
Netvrdím, že slečna bude koně prodávat a je mi vcelku jedno,jak má sněhuláka zapnutého(pokud koni nepůsobí bolest).
Napsala jsem jen svůj názor.
blackmyday
napsal(a):
Doma má normálně roubík, sněhuláka zapíná normálně i jako bauchera. Tohle je prostě blbost co si zrovna vymyslela, jo lidi tady jsou trochu burani, trochu cvoci. Už to neřešte, ona není šněrovací typ a toho koně nikdy neprodá, zase tady nešiřte bludy.
Nikdy?
Život je jako bonboniera....
Kůň si na "normální" ježdění ve vyšším věku zvykat nemusí, nebo vlastně by musel, protože je jezdený nestandardně dobře. Na udidle, bez udidla, na nákrčáku. V tréninku i venku chodí s kobylami i cizími koňmi. Skáče na sed s klidnou rukou, což u nás je standard urvat koni hubu a zároveň ho vypráskat k rychlosti.
Její hřebec se má opravdu nestandardně. A kdyby musela prodat, tak začne kobylami, a kdyby to přece došlo až k tomuhle hřebci, věřte mi že lidi okolo by jí ho podrželi.
Skutečně, usuzovat že je kůň zprasený jen z jedné fotky, kde je naprosto spokojený, fakt lidi je třeba rozlišovat evidentní týrání a "mě se to nelíbí, tak to bude šmejd".
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale déčko se v uditku neprotaci, ne? Slečna či paní je trenérka a garant na zzvj a obsedla mnoho koní. Ví, o čem mluví 🙂
Pokud je paní garant zzvj, případně trenérka čehokoliv, měla by o to více vědět, jak přesně zvolené uzdění funguje a proč si vybrala právě s přihlédnutím k welfare koně z pohledu tradičního anglického ježdění tohle uzdění jako jediné možné, když by její účely - o kterých se ale jen dohadujeme, víte to někdo? - možná splnilo zmiňované jednoduché stihlo či roubík nebo déčko, aniž by musela sahat po takhle "exoticky" provozované variantě.
V takto zapnutém uzdění (udítko je jaké? - jednou lomené stihlo?) nevidím žádnou přidanou hodnotu oproti výše zmíněným variantám, jen negativa - vadilo by mi, jak se horní malý kroužek po zkrácení otěží dotýká pokaždé udítka a ťuká do něj. To mi přijde úplně zbytečné a může to být koni nepříjemné. Navíc riziko skřípnutí kůže tam prostě je. Působení na zátylek není při takovémhle zapnutí žádné.
A když už tedy plivu, tak mi vadí ta špinavá zašlá uzdečka, která vypadá, že ji nikdo nečistil a nemazal dvěstě let, a natěsno dotažený podhrdelník. Kůň má sice hezkou rtěnku, ale sopel z nosu taky nic moc.
Dát fotku na net chce holt odvahu
Pro blackmyday: evidentně paní znáte, tak prosím napište, proč volila právě tohle, ať víme, kde je ta přidaná hodnota. Děkuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Jistě, konspirační teorie proč jak a za jakým účelem podle jedné fotky je hloupost a je to jedno, o ničem to nevypovídá. Mne spíše vadí, když se někdo "vychvali", a pak prosazuje svoji chybu jako správnou, místo aby jednoduše řekl - spletl jsem se. To by v mých očích vypadalo daleko lépe.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Jo gorolsko. Tam vždycky vše funguje jinak 😁
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
saola
napsal(a):
Pokud je paní garant zzvj, případně trenérka čehokoliv, měla by o to více vědět, jak přesně zvolené uzdění funguje a proč si vybrala právě s přihlédnutím k welfare koně z pohledu tradičního anglického ježdění tohle uzdění jako jediné možné, když by její účely - o kterých se ale jen dohadujeme, víte to někdo? - možná splnilo zmiňované jednoduché stihlo či roubík nebo déčko, aniž by musela sahat po takhle "exoticky" provozované variantě.
V takto zapnutém uzdění (udítko je jaké? - jednou lomené stihlo?) nevidím žádnou přidanou hodnotu oproti výše zmíněným variantám, jen negativa - vadilo by mi, jak se horní malý kroužek po zkrácení otěží dotýká pokaždé udítka a ťuká do něj. To mi přijde úplně zbytečné a může to být koni nepříjemné. Navíc riziko skřípnutí kůže tam prostě je. Působení na zátylek není při takovémhle zapnutí žádné.
A když už tedy plivu, tak mi vadí ta špinavá zašlá uzdečka, která vypadá, že ji nikdo nečistil a nemazal dvěstě let, a natěsno dotažený podhrdelník. Kůň má sice hezkou rtěnku, ale sopel z nosu taky nic moc.
Dát fotku na net chce holt odvahu
Pro blackmyday: evidentně paní znáte, tak prosím napište, proč volila právě tohle, ať víme, kde je ta přidaná hodnota. Děkuji.
Bohužel žijeme v době, kdy si každý může se svým koněm dělat co chce, a ostatním do toho nic není. Není potřeba zapnutí zdůvodňovat, chce to tak, má to tak, stojí si za tím, že to tak vyhovuje. Prostě, jak je dnes zvykem, já chci a tak to bude.
Skutečně, usuzovat že je kůň zprasený jen z jedné fotky, kde je naprosto spokojený, fakt lidi je třeba rozlišovat evidentní týrání a "mě se to nelíbí, tak to bude šmejd".
Tady přece nejde o to naplivat na konkrétně tohoto koně a jeho majitelku.
Snažíme se zjistit, proč použít "sněhuláka" zrovna takhle. Všechno na světě má 2 strany, má to klady i zápory - jde o to co převáží. Takže tady je výhodou, že když nemáte "roubík, D, olivu" můžete takto "nouzově zapnout "sněhuláka". Tedy s nevýhodou, že hrozí skřípnutí zvláště pokud vedete ze země za otěže.
Takhle jsem to pochopila já. Není to tedy nejlepší řešení, vidím v tom nouzi (nedbalost, nevzdělání)...
Jde o to , že se to může stát příkladem pro jiné. Proto nahlas říkám, že to není dobrý nápad. (bohužel zrovna okolo koní se pohybuje hodně podivných osobností; od holčiček až po psych. narušené)
blackmyday
napsal(a):
Kůň si na "normální" ježdění ve vyšším věku zvykat nemusí, nebo vlastně by musel, protože je jezdený nestandardně dobře. Na udidle, bez udidla, na nákrčáku. V tréninku i venku chodí s kobylami i cizími koňmi. Skáče na sed s klidnou rukou, což u nás je standard urvat koni hubu a zároveň ho vypráskat k rychlosti.
Její hřebec se má opravdu nestandardně. A kdyby musela prodat, tak začne kobylami, a kdyby to přece došlo až k tomuhle hřebci, věřte mi že lidi okolo by jí ho podrželi.
To jsem ovšem nenapsala. Vkládáte mi slova do pera.
Pokud je slečna taková borka, jak píšete, je zajímavé, že dává koni do huby zbytečně moc železa, když by stačilo obyč stíhlo.
Slečnu neznám, a ani nechci znát. Koník je krásný,toho bych viděla ráda.
Takže tak.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bohužel žijeme v době, kdy si každý může se svým koněm dělat co chce, a ostatním do toho nic není. Není potřeba zapnutí zdůvodňovat, chce to tak, má to tak, stojí si za tím, že to tak vyhovuje. Prostě, jak je dnes zvykem, já chci a tak to bude.
Máte obecně pravdu, ale pokud se zmiňovaná paní na netu prezentuje jako garant či trenérka a je aktivní součástí vzdělávacího systému ČJF, tak by to tak být rozhodně nemělo.
Zde prezentované uzdění je - pokud to dotyčná osoba nebo někdo z její blízkosti nezdůvodní seriózně důkladněji - spíše ukázkou toho, jak to nedělat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
saola
napsal(a):
Máte obecně pravdu, ale pokud se zmiňovaná paní na netu prezentuje jako garant či trenérka a je aktivní součástí vzdělávacího systému ČJF, tak by to tak být rozhodně nemělo.
Zde prezentované uzdění je - pokud to dotyčná osoba nebo někdo z její blízkosti nezdůvodní seriózně důkladněji - spíše ukázkou toho, jak to nedělat.
Zdůvodnění na fb je, že chce zmírnit pákový efekt a zároveň docílit Roubíkového působení udidla. Sněhulák má mnoho způsobů zapnutí, a toto je jeden z nich. Toť celé.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.239.111
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdůvodnění na fb je, že chce zmírnit pákový efekt a zároveň docílit Roubíkového působení udidla. Sněhulák má mnoho způsobů zapnutí, a toto je jeden z nich. Toť celé.
Sněhulák není pákové udilo pokud není podepnute. A mám za to že v knize vše o udidlech je i psáno že se nejedná o pákové udidlo mohu ofotit. Pokud chce působení roubiku vezmu si roubík a nebudu vymýšlet takové ptákoviny.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pákový efekt při výše uvedeném zapnutí není jen zmírněn, ale je prostě nula, což je jasně vidět i z fotky, kdy se u napnuté otěže lícnice naopak zvedá.
Do sněhuláka se lícnice zapíná do malého horního kroužku, variant zapnutí otěží je samozřejmě víc, plus možné podepnutí. Aspoň tak jsem se to učila já, asi tehdy léta Páně holt nikdo nepředpokládal existenci severomoravských inovátorských "kutilek".
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Sněhulák není pákové udilo pokud není podepnute. A mám za to že v knize vše o udidlech je i psáno že se nejedná o pákové udidlo mohu ofotit. Pokud chce působení roubiku vezmu si roubík a nebudu vymýšlet takové ptákoviny.
To by mi taky přišlo logické
V dnešní době,kdy je dostupnost všech možných druhů udidel naprosto běžná ,tak prostě koupím to,které potřebuji.
A nebudu složitě a nesmyslně a pro koně možné i bolestivě,přepínat jiné,mzcela odlišné.
Neznamená když dám nánosník a špatně zapnu sněhuláka,automaticky vznikne roubík
Podle mě osoba,která takhle zapnula,vůbec nemá pojem o udidlech,natož jejich působení.Jinak by takové fotky nemohla zveřejnit
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Těch udělátek do huby, co se vymyslelo, a jen při zadání gag bit do googlu, co toho vyletí, je takové množství, že jsem se nestačila divit, co by mi vylitlo ke všem udidlum, to ani nechci vedet. Já napsala jen zdůvodnění slečny či paní.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Heslo,že "toto je jeden ze způsobů použití sněhuláka"
opravdu dokazuje absolutní neznalost osoby uzdící
A nejhorší je ,jak se uvádí už někde výše nade mnou .Že by se toho mohl někdo chytit
Protože to viděl na netu na fotce u nějaké mimořádně zdatné slečny cvičitelky,jezdkyně ,chovatelky,nevím co ještě .Tudíž je to tak rozhodně dobře.
A bude víc koní mít zbytečně odrané nosy a huby ,kvůli jedné fotce
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
koně
napsal(a):
Heslo,že "toto je jeden ze způsobů použití sněhuláka"
opravdu dokazuje absolutní neznalost osoby uzdící
A nejhorší je ,jak se uvádí už někde výše nade mnou .Že by se toho mohl někdo chytit
Protože to viděl na netu na fotce u nějaké mimořádně zdatné slečny cvičitelky,jezdkyně ,chovatelky,nevím co ještě .Tudíž je to tak rozhodně dobře.
A bude víc koní mít zbytečně odrané nosy a huby ,kvůli jedné fotce
Co fotka na netu, ale ty děti, kterým to takto zduvodni a ukáže ...
Dotaz
napsal(a):
Nechápu, proč koni tedy nedá fulmer. To je přesně uždění, které potřebuje - tedy stihlo a ramena proti protažení. To by možná jako cvičitelka mohla znát.
Mimochodem, v jaké je to skupině? Děkuji.
Když neumí ani zapnout sněhuláka,těžko bude znát "novinku" jako je fulmer
Slečna údajně jezdí na roubíku.
Sněhuláka takto pozapínala,podle vlastního zdůvodnění,nejdříve proto,aby zmírnila pákový efekt
Po dalších nevěřících dotazech ,pak ,aby zároveň zachovala efekt roubíkový
Dál jsem se neptala ,protože už byla rozčilená
Skupina je to uzavřená WELSH PONY A COB A VSE OKOLO NICH
Klidně písněte sz
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Těch udělátek do huby, co se vymyslelo, a jen při zadání gag bit do googlu, co toho vyletí, je takové množství, že jsem se nestačila divit, co by mi vylitlo ke všem udidlum, to ani nechci vedet. Já napsala jen zdůvodnění slečny či paní.
Co jsem tak probíhal z počátku net,tak jsem spíš nabyl dojmu,že každý prezentuje ten svůj názor.Myslím všeobecně kolem koní.Správně zřejmě neexistuje.Nebo existuje,ale za pár let to opět někdo zpochybní a jedeme nanovo.☺️Koně naštěstí,nebo vlastně na neštěstí snesou hodně.😂 Slečna by zřejmě měla tisíc důvodů,proč takhle používá sněhuláka a nekoupí si odpovídající uždění.Jinak na toto téma znám vtip: Jdou dva koňáci a vůbec o ničem se nehádají.😂
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Co jsem tak probíhal z počátku net,tak jsem spíš nabyl dojmu,že každý prezentuje ten svůj názor.Myslím všeobecně kolem koní.Správně zřejmě neexistuje.Nebo existuje,ale za pár let to opět někdo zpochybní a jedeme nanovo.☺️Koně naštěstí,nebo vlastně na neštěstí snesou hodně.😂 Slečna by zřejmě měla tisíc důvodů,proč takhle používá sněhuláka a nekoupí si odpovídající uždění.Jinak na toto téma znám vtip: Jdou dva koňáci a vůbec o ničem se nehádají.😂
A ty jsi někdy viděl v reálu se hádat koňaky?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A ty jsi někdy viděl v reálu se hádat koňaky?
Pernamentně.😂
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pernamentně.😂
Já v reálu ne, protože za a) se s konakama nebavím a oni se mnou a za b) když už to dochází do fáze, že to štve mne, tak odcházím.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já v reálu ne, protože za a) se s konakama nebavím a oni se mnou a za b) když už to dochází do fáze, že to štve mne, tak odcházím.
Já v reálu taky ne,ale z dob oddílových pomluvy a intriky hojně(a často se to koní vůbec netýkalo).Proto za a) mám koně doma za b) každej mi může vlízt na hrb za c) žádný náctky u mejch koní ve stylu vožení za výpomoc.A mám svatej pokoj...
Malkina
napsal(a):
Já v reálu taky ne,ale z dob oddílových pomluvy a intriky hojně(a často se to koní vůbec netýkalo).Proto za a) mám koně doma za b) každej mi může vlízt na hrb za c) žádný náctky u mejch koní ve stylu vožení za výpomoc.A mám svatej pokoj...
To u nás ve stáji se všichni pomlouvají za rohem, ale před sebou hrají kámoše, a do ksichtu si nikdo nic neřekne - takže je vlastně taky klid, a nikdo se nehádá
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Malkina
napsal(a):
Já klub zažila od 11do 12 let, takže mne se tohle vyhlo, respektive jsem to zřejmě nevnimala, a od 16 mám svého koně, samostatná jednotka, takže taky nic ...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dotaz
napsal(a):
Nechápu, proč koni tedy nedá fulmer. To je přesně uždění, které potřebuje - tedy stihlo a ramena proti protažení. To by možná jako cvičitelka mohla znát.
Mimochodem, v jaké je to skupině? Děkuji.
Ano, za mě je fulmer prima udidlo. V ČR je ale těžké sehnat dvakrát lomený fulmer. Našla jsem jeden, velikost neseděla popisu a prostřední části udítka byla ostrá. Nakonec nakoupeno "peckové" ve Švýcarsku. Přitom jednolomených fulmerů je tu dost. No škoda.
napsal(a):
Ano, za mě je fulmer prima udidlo. V ČR je ale těžké sehnat dvakrát lomený fulmer. Našla jsem jeden, velikost neseděla popisu a prostřední části udítka byla ostrá. Nakonec nakoupeno "peckové" ve Švýcarsku. Přitom jednolomených fulmerů je tu dost. No škoda.
Jen otázka - jsou tu běžné dvoulomené sněhuláky? Nikdy jsem nesháněla, tak nevím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Dotaz
napsal(a):
Jen otázka - jsou tu běžné dvoulomené sněhuláky? Nikdy jsem nesháněla, tak nevím.
Jo, jsou. Už jsem viděla několikrát.

Dotaz
napsal(a):
Netuším, ale asi jsou, když to píše coudas. Já sháněla vyloženě fulmer - chtěla jsem protáčivé kroužky jako u stihla a přitom silnější působení na tvář při zatáčení, než je u stihla. A hlavně bez rizika protažení udidla hubou (kdyby se něco semlelo - tenkrát čtyřletá remonta) i bez použití nánosníku nebo podbradního řemínku.
PS: Začínaly jsme bez udidla, ale udidlo je důležité pro náš způsob ježdění. I když stále jezdíme i bezudidlově.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
V kamiru mají jen tento
https://www.kamir.cz/udidlo-snehulak?atr=89354
Ale viděla jsem i s těmi dvěma kroužky na otěže. Měla to tady holka, že to udidlo dostala ke koni, že je na něj zvyklej. Ale já většinou principy udidel nechápu, protože to nezkoumam, tak i na toto jsem koukala jak z jara.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Sněhuláků je tu skutečně dost a všech druhů od nelomených po 2x lomených. Sama mám 2x lomenný s měděným udítkem vis fotka. Cena byla do 700,- za nový. Kupovala jsem loni a je to nejlepší udidlo co znám kobyla na něm šlape dobře. Ovšem lícnice zapínám do kroužku kam se má. Ovšem nazývejme věci správnými názvy toto udidlo prostě páka sama o sobě není a bez podpínky ani pákou být nemůže. Nafotím sem z knihy text
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Dotaz
napsal(a):
Nicméně sněhulák i táhne udidlo směrem vzhůru, že? Na Equichannelu kdysi psali, že některý koním to může vrážet až do zubů, což je třeba důvod, proč bych do toho nešla.
Popravdě eguichanel je potřeba brát taky s rezervou. Záleží kdo to píše občas tam jsou taky bludy a to mi řekli i o mnoho zkušenější než-li jsem já.
Většina z vás mě zná a jistě si vzpomínáte co jsem s kobylou řešila. Loňskou zimu jsem si párkrát použila westernovou páku a pak sněhuláka postupně jsem se dopracovala k tomu že jezdím bez podpínky a s otěží zaplou v udítkovém kroužku jako na stihlo. Dokonce přestali bojůvky i ve cvalu. Nám Sněhulák velice pomohl a nedám na toto udidlo dopustit. Navíc změna nánosníku a poštelovaný martingal
vrátím se trochu k fotce samotné. Na fotu je vidět že udidlo je velké a kroužek kam se zapíná lícnice klidně hubu koně hravě skřípne. Když už si to tak chce zapínat tak at si tam dotyčná dá kroužky alias slintáky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
koně
napsal(a):
To jsem jí taky radila,ale bylo mi odpovězeno,že rozhodně nikdy a v žádném případě neskřípnéé a nééé a nééé
To volné očko koně skřípne a to je bez debat. je to i na fotce krásně vidět
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
koně
napsal(a):
Myslím,že to vidí všichni ,kromě té dotyčné ,bohužel
koníka je mi líto a nevzdělanost majitelky je fakt šílená
škoda že nejsem ve skupině čekám na přijetí
Toliko k Equichannelu, autory a překladatelku považuji za kvalitní:
http://www.equichannel.cz/uzdeni-a-udidla-3gag-fuga-a-jak-vlastne-udidlo-pusobi
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Nevim, pořád je to o ruce jezdce a jeho "pohodlnosti", co je a není ochoten obětovat pro výcvik a příjezdeni. Shánět jakékoliv udelatko, které už hraničí kolikrát s týráním, jen protože si s koněm neporadím mne osobně vypovídá o kvalitě jezdce. Ale to jsem odbočila. Paní to zapla blbě, chybu si přiznat nemá potřebu, chce to tak mít, tak ji to nechme, pro ostatní bych dále zdůrazňovala, že takto se to nezapíná, prinejmensim aby se vyhlo problému se skripnutim huby koně. Jestli je sněhulák dobré nebo špatně udidlo, to už záleží na každém. Já ho nemusím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
koníka je mi líto a nevzdělanost majitelky je fakt šílená
škoda že nejsem ve skupině čekám na přijetí
Pozor, majitelka není nevzdělana.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pozor, majitelka není nevzdělana.
No to teda nevím kdyby byla tak taktu sněhuláka nezapne
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No to teda nevím kdyby byla tak taktu sněhuláka nezapne
Vy jste nikdy neudělala chybu a nechtělo se Vám ji přiznat? Majitelka je v oboru jezdeckém bohužel vzdělaná více než Vy nebo já. Jen se jí nepovedlo zapnout sněhuláka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevim, pořád je to o ruce jezdce a jeho "pohodlnosti", co je a není ochoten obětovat pro výcvik a příjezdeni. Shánět jakékoliv udelatko, které už hraničí kolikrát s týráním, jen protože si s koněm neporadím mne osobně vypovídá o kvalitě jezdce. Ale to jsem odbočila. Paní to zapla blbě, chybu si přiznat nemá potřebu, chce to tak mít, tak ji to nechme, pro ostatní bych dále zdůrazňovala, že takto se to nezapíná, prinejmensim aby se vyhlo problému se skripnutim huby koně. Jestli je sněhulák dobré nebo špatně udidlo, to už záleží na každém. Já ho nemusím.
Souhlasím ale tak on si řekne i ten koník. Mě třeba kobyla nesnáší 1x lomené. Mnohem radši dá přednost 2x lomeným měděným ale taky ne všem. Ale pak taky záleží i na mojí ruce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vy jste nikdy neudělala chybu a nechtělo se Vám ji přiznat? Majitelka je v oboru jezdeckém bohužel vzdělaná více než Vy nebo já. Jen se jí nepovedlo zapnout sněhuláka.
To si děláte srandu ne. Ano udělala jsem chybu a taky jsem si musela popřemýšlet. Jestli je majitelka vzdělaná tak potěš koště. Já bych napsala hned pod fotku že jsem to špatně zapla a nevykecávala se na nějaký pákový efekt který tam bez podepnutí prostě není!!!!

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To si děláte srandu ne. Ano udělala jsem chybu a taky jsem si musela popřemýšlet. Jestli je majitelka vzdělaná tak potěš koště. Já bych napsala hned pod fotku že jsem to špatně zapla a nevykecávala se na nějaký pákový efekt který tam bez podepnutí prostě není!!!!
Pákový efekt na čelist ne, nícmene myslím, že se chce vyhnout tlaku na tyl. Což sněhulák má.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
napsal(a):
Pákový efekt na čelist ne, nícmene myslím, že se chce vyhnout tlaku na tyl. Což sněhulák má.
Ano chápu to ale tak použiji jiné udidlo a ne vystavovat koně nebezpečí že mu to skřípne ošklivě hubu. Nebo má mít na udidle slintáky když už není to záruka asi úplná ale minimalizuje to rizika.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano chápu to ale tak použiji jiné udidlo a ne vystavovat koně nebezpečí že mu to skřípne ošklivě hubu. Nebo má mít na udidle slintáky když už není to záruka asi úplná ale minimalizuje to rizika.
Skripnout hubu může i obyčejná oliva nebo stihlo. Myslím že lidi dávají na kone mnohem horší udelatka, to že paní má takto zapnuté udidlo z ní nedělá jezdeckeho negramota.
A mimochodem, přihlašovat se do skupiny jen za účelem poucovani někoho kdo se o radu neprosil je přinejmenším úsměvné 🤔
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
napsal(a):
Skripnout hubu může i obyčejná oliva nebo stihlo. Myslím že lidi dávají na kone mnohem horší udelatka, to že paní má takto zapnuté udidlo z ní nedělá jezdeckeho negramota.
A mimochodem, přihlašovat se do skupiny jen za účelem poucovani někoho kdo se o radu neprosil je přinejmenším úsměvné 🤔
nehlásím se jen kvůli poučování chtěla jsem vidět hlavní příspěvek tod vše navíc welšani mě zajímají.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Souhlasím ale tak on si řekne i ten koník. Mě třeba kobyla nesnáší 1x lomené. Mnohem radši dá přednost 2x lomeným měděným ale taky ne všem. Ale pak taky záleží i na mojí ruce.
Mne třeba jeden kůň nesnáší udidlo vůbec. To ale neznamená, že na něm neumí odjezdit, jen je potřeba vědět jak. Další kůň bezpečné poznal, jestli má stihlo nebo páku, přitom uditko bylo stejne. Ano, koně si řeknou, ale vždy se to odvíjí od toho, jak s tím zachází jezdec.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
nehlásím se jen kvůli poučování chtěla jsem vidět hlavní příspěvek tod vše navíc welšani mě zajímají.
Tady v tomto vlákně je ale napsáno úplně vše, co na fb. Takže si to přečtěte od začátku zde, a do skupiny nemusíte.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tady v tomto vlákně je ale napsáno úplně vše, co na fb. Takže si to přečtěte od začátku zde, a do skupiny nemusíte.
O welšáky se zajímám maj klisnu kamarádky a já do budoucna taky uvažovala.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kéž by to bylo tak, že se jí nepovedlo zapnout správně sněhuláka. Já z té diskuze získala spíš pocit, že je na sebe pyšná, že vymyslela novou variantu, jak to zapnout.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Ani ne tak vymyslela, jako že zvolila jeden z mnoha způsobů, jak to zapnout.

Tak jako tak je to její kůň a pranyrovanim "o mě beze mě" asi nic nezměníme 🤔
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Jo,dějí se fakt mnohem horší věci.Když to člověk vidí na vlastní oči v reálu,dá se s tím něco dělat.Na diskuzích a na FB se budete akorát hádat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
To máte samozřejmě pravdu. Trošku horší je to, když člověk, který učí, neumí uznat chybu a raději ji okeca, že je to vlastně správně. Trend dnešní doby.
Ale je pravda, že téma je již vycerpano.
napsal(a):
Souhlasím napůl - pokud je zapojena do vzdělávacího systému ČJF a hrdě se tím pyšní, pak není jedno, jaké nesmysly ze své specializace veřejně předvádí.
Ale dost už, je to opravdu vyčerpané.
Snad ten, komu to přijde jako zajímavá varianta zapínání udidla, se po přečtení diskuze zamyslí, zda je to opravdu ten nejlepší způsob, jak si nauzdit koně......
Ahoj všem, jsem majitel koně viz výše. Děkuji všem za názory k fotce a děkuji kamarádce za upozornění. Ano takto se sněhulák nezapíná, ano takto by neměl být. Ano ale hubu koní neurvu. Jen nevím zda má smysl něco obhajovat. Asi ne. Jen prosím proč tady tahate jak se kůň má a nemá? Zda prodám nebo neprodam? Co mám za kvalifikaci a co ne? Já se tím nikde nechvalim a věřte mi že ikdyz mám co mám stále se učím, každý kůň mě učí. Tento kůň je slušné vychovaný hřebec, jezdí na mnoho udidlech i nakrcaku, bezudidlovce. Jezdí sedem, jezdí parkury, jezdí s dětma. Ano je trochu spraseny to přiznám, zkazila jsem.si ho podle sebe jezdím na něm z 98% jen já a opravdu někdy třeba nechce nacvalat s cizím správně. Kůň má.letos 14, od jeho tří let jsme spolu a ne neprodam ho a kdyby se něco stalo věřím že mám ve svém.okoli skvělé přátelé co by mě podrželi v těžké situaci, ale vzhledem.k tomu že máme koní více, že máme několik ha pozemků tak doufám že tato situace nenastane. I kdybych nebyla schopna třeba kvuli zdravi tento kůň nikam nepůjde. Je mi celkem líto že mě někdo soudí aniz by mě znal. Ale to se dá vždy lehce napravit, kdo je zvědavý je zvaný na kafíčko. Ráda si popovídám s lidma.o jejich názorech atd. Ale určitě osobně ať se poznáme. Ne že budu soudit někoho koho neznám. Jsem člověk co si vydřel svoje a stále si to vydrit musí, věřím že je tady takových lidí víc proto mě omluvte že nesleduji a nečetla jsem všechny komentáře. Mějte krásný den všichni.
Lucie, mne nezajímá, zda jste Jebetha dle vašich slov "sprasila" či nikoliv, ani kdo se o něj postará, když se vám něco stane.
Jediné, o čem by bylo fajn diskutovat, je váš netradiční způsob zapnutí sněhuláka a důvody, které vás k tomu vedly.
To by bylo poučením i pro ostatní, proč takhle ano či ne. Názory ostatních tady padly, váš stále ne, a schovávat se za argument, že kdo chce něco vědět, ať za vámi přijede na kafe, je trochu mimo - osobně ani nejsem na toho koně nijak zvědavá.
Zajímá mne jen to udidlo. Odpovíte?
Děkuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Já myslím, že nemá cenu se v tom rejpat. Paní napsala, že ví, že to je špatně, škoda, že to nenapsala už na fb na začátku, tak by se v tom nikdo nehňácal, a už vůbec ne za jejimi zády. Že to není vhodně zapnuté jsme se shodli, napsalo to tu spoustu lidí včetně paní, a nechme to. Paní se s námi skamarádil nechce, dále neresme.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Koníka má ráda,neprodala by ho a dokázala by udělat dost aby nepřišla o kamaráda.☺️ O udidle ví a je zřejmě "opatrná" na to aby koni neubližovala.Pro mě uzavřená záležitost a ať se jim daří nejen v jezdectví,ale hlavně ve vztahu.
sisi58
napsal(a):
nebo k prdu a slečna obhajuje neobhajitelné? Nemohu posoudit, mí koně neměli nikdy nic jiného,než obyč. stíhlo.
Já jen koukám, že se nebojíte použít cizí fotku . . . Vy máte povolení majitele? Uf celkem odvaha v dnešní době . . . Lucku znám, koníka taky . . . díky ní jsem po lehčím traumatu dostala opět chuť cválat na koni . . . poslední dobou sleduji, že se všichni starají o všechny, místo toho, aby zvedli zadek a šli za koňma :-( řekla, že to zapla blbě tak co řešit. Rejpat, krást fotky a soudit by šlo, že?
saola
napsal(a):
Lucie, mne nezajímá, zda jste Jebetha dle vašich slov "sprasila" či nikoliv, ani kdo se o něj postará, když se vám něco stane.
Jediné, o čem by bylo fajn diskutovat, je váš netradiční způsob zapnutí sněhuláka a důvody, které vás k tomu vedly.
To by bylo poučením i pro ostatní, proč takhle ano či ne. Názory ostatních tady padly, váš stále ne, a schovávat se za argument, že kdo chce něco vědět, ať za vámi přijede na kafe, je trochu mimo - osobně ani nejsem na toho koně nijak zvědavá.
Zajímá mne jen to udidlo. Odpovíte?
Děkuji.
nezlobte se na mě, ale Váš tón příspěvku . . . nejste na toho koně zvědavá . . . . rypačky do pozvánína na kávu . . . zníte jako velice nepříjená ženská :-))) vždyť výše napsala, že ví že to zapla blbě . . .
No, já si zase myslím, že je úplně fuk, jak je dlouho paní u koní a co má zkušeností. Pokud byla celý život zvyklá používat třebas jenom stihlo a co já vím olivu nebo roubík, jednoduše nepřišla do kontaktu s tímto udidlem a lehce udělala chybu. A opravdu si mohla myslet, že toto zapnutí by nemuselo ublížit. Nezlobte se na mně, ale jsou horší věci, za které by měl být člověk/jezdec sekýrován, než toto. Koni tím nijak moc ublížit nemůže. A ruku na srdce - kolikrát jsme my všichni něco udělali špatně při dobré víře. A mohli jsme tím koni i lehce ublížit a velmi nás to mrzelo. Mne se třeba stalo, že jsem na mojí kobylku - babičku - měla staré stíhlo, s těmi velkými kroužky. A nenapadlo mne, že by jí to mohlo uskřípnout koutek. Vždycky jsme na stíhlu jezdili a slintáky koně v klubu nepotřebovali. Ale zde byla větší díra v udítku, pro průchod kroužku. Všimla jsem toho, až při odstrojování, kdy měla kobylka sedřenou kůžičku u koutku od kroužku. Mrzelo mně to, byla jsem naštvaná. Nu, ale poučení to bylo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
kivus
napsal(a):
Já jen koukám, že se nebojíte použít cizí fotku . . . Vy máte povolení majitele? Uf celkem odvaha v dnešní době . . . Lucku znám, koníka taky . . . díky ní jsem po lehčím traumatu dostala opět chuť cválat na koni . . . poslední dobou sleduji, že se všichni starají o všechny, místo toho, aby zvedli zadek a šli za koňma :-( řekla, že to zapla blbě tak co řešit. Rejpat, krást fotky a soudit by šlo, že?
Odvaha v dnešní době je vůbec dát fotky na internet, ale to některý lidi raději asi nechtějí videt. Cely problém nastal jen tím, že paní obhajovala tvrdošíjně zapnutí, i přes naprosto klidné upozornění, že by to takto být nemělo. Kdyby napsala hned na začátku spletla jsem se, nikdo neřekne ani popel. Ale to je zde několikrát napsáno a nemá cenu to stále omilat dokola. Paní je Vaše kamarádka, tak si kamarádství užívejte a buďte ráda. Já kdybych napsala svůj nazor, tak budu akorát ošklivá. Za pozvání na kávu díky, ale určitě bychom si nerozuměly, já těšínským konarkam nerozuměla nikdy 🙂
kivus
napsal(a):
Kdokoli dá jakoukoli fotku na FB, jakoby ji dal k veřejnému použití.
O tom by mohla psát Lenka romány.
Navic normálně jsem se zeptala ostatních, zda je to uždění k něčemu dobré, protože jezdím na stíhle.
Pokud je vše ok, nevím, proč by se měl někdo čílit a pokud je to špatně, třeba si majitel/ka řekne "tudy tedy ne". Což je dobré pro koně.
Pokud by byli lidé více všímaví a méně lhostejní, nebylo by tolik týraných živých bytostí. Btw.To týrání není na majitele/ku koně na fotce, ale všeobecně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
sisi58
napsal(a):
Kdokoli dá jakoukoli fotku na FB, jakoby ji dal k veřejnému použití.
O tom by mohla psát Lenka romány.
Navic normálně jsem se zeptala ostatních, zda je to uždění k něčemu dobré, protože jezdím na stíhle.
Pokud je vše ok, nevím, proč by se měl někdo čílit a pokud je to špatně, třeba si majitel/ka řekne "tudy tedy ne". Což je dobré pro koně.
Pokud by byli lidé více všímaví a méně lhostejní, nebylo by tolik týraných živých bytostí. Btw.To týrání není na majitele/ku koně na fotce, ale všeobecně.
Od toho veřejné sdílení je.☺️ To by na FB nesměl nikdo nic sdilet.Kdo dává foto veřejně,musí počítat že se bude i veřejně šířit a to bez omezení.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Lucie.89
napsal(a):
Ahoj všem, jsem majitel koně viz výše. Děkuji všem za názory k fotce a děkuji kamarádce za upozornění. Ano takto se sněhulák nezapíná, ano takto by neměl být. Ano ale hubu koní neurvu. Jen nevím zda má smysl něco obhajovat. Asi ne. Jen prosím proč tady tahate jak se kůň má a nemá? Zda prodám nebo neprodam? Co mám za kvalifikaci a co ne? Já se tím nikde nechvalim a věřte mi že ikdyz mám co mám stále se učím, každý kůň mě učí. Tento kůň je slušné vychovaný hřebec, jezdí na mnoho udidlech i nakrcaku, bezudidlovce. Jezdí sedem, jezdí parkury, jezdí s dětma. Ano je trochu spraseny to přiznám, zkazila jsem.si ho podle sebe jezdím na něm z 98% jen já a opravdu někdy třeba nechce nacvalat s cizím správně. Kůň má.letos 14, od jeho tří let jsme spolu a ne neprodam ho a kdyby se něco stalo věřím že mám ve svém.okoli skvělé přátelé co by mě podrželi v těžké situaci, ale vzhledem.k tomu že máme koní více, že máme několik ha pozemků tak doufám že tato situace nenastane. I kdybych nebyla schopna třeba kvuli zdravi tento kůň nikam nepůjde. Je mi celkem líto že mě někdo soudí aniz by mě znal. Ale to se dá vždy lehce napravit, kdo je zvědavý je zvaný na kafíčko. Ráda si popovídám s lidma.o jejich názorech atd. Ale určitě osobně ať se poznáme. Ne že budu soudit někoho koho neznám. Jsem člověk co si vydřel svoje a stále si to vydrit musí, věřím že je tady takových lidí víc proto mě omluvte že nesleduji a nečetla jsem všechny komentáře. Mějte krásný den všichni.
Pouze jsem reagovala na zapnutí a na vaše výroky ohledně páky. Vložila jsem ofocené dokumenty z knihy vše o udidlech. Tak na to mrkněte. Toto konkrétní udidlo používám cca rok.
Tak jen malou radu. Udidlo mi přijde že máte větší. Zkuste o číslo menší a zapněte si to do kroužku lícnicí kam se to zapíná. Jinak můžete koníka dost nepříjemně skřípnout. Pro jiné efekty udidla použijte udidlo na to určené. Pokud to byla zkouška tak to může mít neblahé následky. Pokud chyba no stane se.
Za pozvání na kafčo děkuji ale jste od nás dost z ruky a já mám tak málo času. Jinak koníka máte opravdu krásného :-)
Souhlasím s tím že by se lidi mohli více starat o sebe k fotkám nemyslím teď SISI ale jsou lidi, kteří prostě musí rýpat hledat a prudit. A taky kterým nic zákon o autorství nic neříká a nedokáží pochopit že i na fotky na FB se vážou autorská práva podle našeho zákoníku. Podle právníka to napadnutelné je
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pouze jsem reagovala na zapnutí a na vaše výroky ohledně páky. Vložila jsem ofocené dokumenty z knihy vše o udidlech. Tak na to mrkněte. Toto konkrétní udidlo používám cca rok.
Tak jen malou radu. Udidlo mi přijde že máte větší. Zkuste o číslo menší a zapněte si to do kroužku lícnicí kam se to zapíná. Jinak můžete koníka dost nepříjemně skřípnout. Pro jiné efekty udidla použijte udidlo na to určené. Pokud to byla zkouška tak to může mít neblahé následky. Pokud chyba no stane se.
Za pozvání na kafčo děkuji ale jste od nás dost z ruky a já mám tak málo času. Jinak koníka máte opravdu krásného :-)
Souhlasím s tím že by se lidi mohli více starat o sebe k fotkám nemyslím teď SISI ale jsou lidi, kteří prostě musí rýpat hledat a prudit. A taky kterým nic zákon o autorství nic neříká a nedokáží pochopit že i na fotky na FB se vážou autorská práva podle našeho zákoníku. Podle právníka to napadnutelné je
Zkuste to říct pedofilům, co si nahatá miminka od chlubících se maminek stahují pro své hnusné, úchylné potřeby.
Proti tomu jedna fotka s nějak jinak naužděným koněm jen brnkačka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Pro obsah chráněný právy k duševnímu vlastnictví, jako jsou fotografie a videa (obsah podléhající duševnímu vlastnictví, DV), nám výslovně udělujete následující oprávnění, v souladu s vaším nastavením soukromí a nastavením aplikací: udělujete nám nevýhradní, přenosnou, převoditelnou, celosvětovou bezúplatnou (royalty-free) licenci na použití veškerého obsahu podléhajícího DV, který zveřejníte na Facebooku nebo v návaznosti na něj (Licence k DV). Tato licence k DV končí, jakmile svůj obsah podléhající DV odstraníte ze svého účtu, s výjimkou případů, kdy jste tento obsah sdíleli s ostatními (pokud jej také oni neodstranili).
"Pokud publikujete obsah nebo informace s použitím nastavení Veřejné, znamená to, že povolujete všem (včetně osob mimo službu Facebook) přístup k těmto informacím, jejich použití a jejich spojení s vámi (tj. s vaším jménem a profilovou fotkou)."
Tak asi tolik k používání fotek na FB a jejich "vlastnictví".
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Sisi nebylo to myšleno na vás ale všeobecně.
Marfis. To co si tam FCB napíše je celkem pase. Podléhá taky zákonům dané země. A co třeba kradené fotky přes jiné osoby? Já mám třeba profil jen pro ty co mám v přátelích čili neveřejný a taky mi někdo kradl fotky pomocí někoho z přátel. Vše se dá. A napadnutelné to prostě je a pak je rozdíl zda je to z otevřeného profilu či skupiny nebo není.
Taky mě zaráží že dneska nějaká slušnost opravdu pomalu ani neexistuje. Dnes se s pravdou nikam nedojde. K těm pedofilům třeba seznam mají slídiče a ty se snaží takovéhle dobytky nalézt a řešit.
A dál bych asi autorská práva neřešila. Zákoník hovoří jasně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Copak mě je to jedno,já tam fotky nedávám.☺️
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Atlantido já Vás nechápu. Na jednu stranu brecite, jak Vás všichni utiskují, šikanuji, na druhou stranu si to sama zpusobujete. Vy nechcete pochopit, že lidi nezmenite, že prostě musíte začít u sebe, abyste se ochránila? Jestliže ne, tak se pak nedivte, že Vás hnusní lháři jako já nelitují.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Copak mě je to jedno,já tam fotky nedávám.☺️
Dávat se občas dá, ale je potřeba si velmi dobře rozmyslet jaké. Ale to člověk asi musí umět pochopit, a hlavně se pak nedivit, co nastane.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Atlantido já Vás nechápu. Na jednu stranu brecite, jak Vás všichni utiskují, šikanuji, na druhou stranu si to sama zpusobujete. Vy nechcete pochopit, že lidi nezmenite, že prostě musíte začít u sebe, abyste se ochránila? Jestliže ne, tak se pak nedivte, že Vás hnusní lháři jako já nelitují.
Lhařem jste se nazval sám. Tak tedy malá odbočka pro zamyšlení.
Tak jak si mě společnost udělala taková jsem. Kolektiv mi hluboko do duše zakořenil pouze strach a nedůvěru a to už v útlém dětství. Věřím málo lidem a musí to být lidi které znám dlouho. Nikdo ani zvíře ani člověk se nerodí už zlí a nedůvěřiví. Vše udává společnost. Ale ono je to těžké když společnost odmítá přijmout někoho co se liší. Zažila jsem i jak silnější na spec. škole šikanovali slabší třeba vozíčkáře atd... jenže tady se to potíralo.
Každý jsme nějaký. Všichni nemohou být dokonalí. Tohle jsou pouze otázky charakteru a morálky lidí. Když je pomalu v dnešní době krást na normálním pořádku. Nebudu nikoho moralizovat nejsem ta pravá.
Proč já bych se měla měnit? Jsem sama sebou. A pokud se někdo nebojí krást třeba fotky a používat je k ponížení druhých. No to už je věc jiná. Měnit se opravdu nehodlám když mi lidi dali takovou školu jakou dali. Aspon jsem nezávislá, nespoutaná no a bez lidí se fakt obejdu.
Jsme v době internetu. A lidi jsou hold čim dál horší a horší.
Co říct na holku cca 7 let co dělá scénu kvůli pantoflím řve na babičku jak jí nenávidí a otec stojí opodál a nezasáhne? Nebo 3-4 letý dítě jak řve pomalu se dusí jak se vzteká no a pak mlátí oba rodiče? No ať žije volná výchova.
Tohle je ale můj pohled na věc
Nemyslím si, že za to, jak se chováte, můžeme my. Takto přesně se hájil chlap, co zbil staříka na kruháku, protože ten jel podle něj příliš pomalu. Stařík mohl za to, že ho dotyčný "oprávněně" zbil. Kdyby totiž nezdržoval, nemusel tento přistoupit k té akci, a nebyl by tedy stíhán. Vnímáte absurditu tohoto tvrzení?
Svět se k vám chová tak, jak mu 1. dovolíte a za 2. podle toho, co k němu vysíláte. A ano, dětský kolektiv je k odlišnostem krutý, od toho jsou dospělí, aby děti korigovali a vychovali. Je dobré se ale zamyslet, jak na ostatní působíte a proč na vás reagují jak reagují a na co reagují, pokud stále v osobním životě narážíte.
Vystavovat fotky veřejně a divit se, že je někdo použije, je asi stejně naivní, jako nechat ležet na lavičce plnou peněženku a rozčilovat se, že ji někdo ukradl. Ano, krást se nemá, ale proč tomu ještě navíc pomáhat?
Jinak jsem si všimla, že jste poslední dobou pozměnila styl vyjadřování a jste schopná už většinou normálně debatovat, což je fajn. I odpovědi ostatních se díky tomu změnily, všimla jste si?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Bylo mi řečeno "nereaguj, chlape", tak já reagovat nebudu, jen bych upřesnila to, že jsem nenapsala, aby se někdo měnil, ale že když nechci, aby někdo něco kradl, tak mu to nebudu podsouvat. Tedy přinejmenším jsem to takto myslela. Jinak souhlasím s Dotaz.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
To jste ještě za tu dobu nepochopili kdo je introvert? ☺️A je jich prý už skoro 20% obyvatelstva.Na mě už to taky leze.😂😂
https://cilichili.cz/blog/28-veci-ktere-pochopi-jen-lidi-co-nenavidi-lidi/
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To jste ještě za tu dobu nepochopili kdo je introvert? ☺️A je jich prý už skoro 20% obyvatelstva.Na mě už to taky leze.😂😂
https://cilichili.cz/blog/28-veci-ktere-pochopi-jen-lidi-co-nenavidi-lidi/
Introvert nejsem, příznaky mám stejný. Jenže z atlantidina prispevku mne vyplývá, že ona by se i bavila a byla ráda.mezi lidma, ale lidi jsou všichni hnusní, udělali z ní to co je, a tím pádem je nepotřebuje.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Introvert nejsem, příznaky mám stejný. Jenže z atlantidina prispevku mne vyplývá, že ona by se i bavila a byla ráda.mezi lidma, ale lidi jsou všichni hnusní, udělali z ní to co je, a tím pádem je nepotřebuje.
Ano couďas,ale bavit se na netu je právě pro introverty mnohem jednodušší.A je možná pravda i že tohle z ní opravdu udělali lidi a její okolí.🙁 Jsou to někdy pěkný "svi ně".Viděl jsem to i tehdy v hřebčíně,jak holky dokázali být vážně zlé na v podstatě svou "kamarádku".Co jim udělala? Nikdy nic,jen byla jiná a nechala se.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Dotaz
napsal(a):
Ještě dodatek. Pokud chci, aby se ostatní ke mně chovali určitým způsobem, musím se tak k nim začít chovat první.
Platí to v obou směrech - tedy v nepříjemném nebo v příjemném.
Ne čekat, až na mě někdo bude milý. Případně očekávat na hrubý pytel laskavou záplatu.
Ano všimla jsem si. Tak už rok dělám v odchodě měla jsem čas přemýšlet hold dozrávám déle. Dospělí bohužel tehdy nefungovali a to ani učitelka. A o jsem udělala? Že jsem byla silná? Je to bohužel smutná realita.
Jinak každej by měl umět ovládat své chování. Zažila jsem tvrdou šikanu, násilí ze strany otčína a další pekelné zkušenosti. Taky si nesu to své břímě a bez následků nejsem.
Někdo se vyrovnává na spáchaném násilí že je taky agresorem a jiný je zas jemný a neumí vést. Já jsem druhá skupina. Bohužel z konfliktu radši uteču. Nebo dostanu astma. záchvat. Učím se zvládat různé situace.
Měla jsem problém přebrat i vůdčí pozici nad Zlatkou. Teď nedávno jsem se naučila trošku prosadit. Chvilku trvá přejít to své. Když žijete 18 let a to od útlého dětství bez přátel, důvěry, opory a ve strachu tak změnit určité věci pak trvá. A bohužel to nejsem jen já takových dětí a lidí je hodně. Říká se že lidi se bojí toho co je jiné a připadá mi že to platí i o chovaní jiného člověka.
Nenaříkám si nad minulostí ani osudem. Co se stalo se stalo. Minulost zůstane minulostí . Už se snažím pouze zapomenout. A změnit chování tak aby mě lidi nechali na pokoji. Ale díky tomu co jsem zažila dokážu pochopit velice dobře lidi co si prošli podobným nebo horším.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Máte pravdu tak ráda bych si s někým popovídala nebo se bavila, ale ten strach a nedůvěra k lidem je tak hluboce zakořeněná že opravdu se radši stáhnu do ústraní.
Teď v práci sem se snažila bavit s lidmi ale pak se tam vyskytli tací co proti vám začnou věci otáčet a používat. Už to s lidmi vzdávám. Radši fakt ta zvířata.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano couďas,ale bavit se na netu je právě pro introverty mnohem jednodušší.A je možná pravda i že tohle z ní opravdu udělali lidi a její okolí.🙁 Jsou to někdy pěkný "svi ně".Viděl jsem to i tehdy v hřebčíně,jak holky dokázali být vážně zlé na v podstatě svou "kamarádku".Co jim udělala? Nikdy nic,jen byla jiná a nechala se.
Nesouhlasím ale jasně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Máte pravdu tak ráda bych si s někým popovídala nebo se bavila, ale ten strach a nedůvěra k lidem je tak hluboce zakořeněná že opravdu se radši stáhnu do ústraní.
Teď v práci sem se snažila bavit s lidmi ale pak se tam vyskytli tací co proti vám začnou věci otáčet a používat. Už to s lidmi vzdávám. Radši fakt ta zvířata.
Ale vždyť se bavíte, veřejně, se spoustou lidí. Reagujete na ně, vysvětlujete.... Jenže když s Vámi někdo nejedná tutu, tak okamžitě zautocite. A divíte se, že jsou lidi odtažití, útoční, oškliví. Já nejsem psycholog, lidem nerozumím, a většinou se v nich pletu. Ale když na mne někdo chce podat trestní oznámení, protože řeknu svůj názor, to se mi taky vryje a tím to pro mne končí. Tak to je taky jen tak na zamyšlení, zase z mé strany.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale vždyť se bavíte, veřejně, se spoustou lidí. Reagujete na ně, vysvětlujete.... Jenže když s Vámi někdo nejedná tutu, tak okamžitě zautocite. A divíte se, že jsou lidi odtažití, útoční, oškliví. Já nejsem psycholog, lidem nerozumím, a většinou se v nich pletu. Ale když na mne někdo chce podat trestní oznámení, protože řeknu svůj názor, to se mi taky vryje a tím to pro mne končí. Tak to je taky jen tak na zamyšlení, zase z mé strany.
A k zamyšlení pro vás ode mě.
Co lidi nechat na pokoji a nevytahovat záležitosti staré 2 roky. Pokud vím omluvila jsem se. A vy neumíte evidentně přenést přes srdce určité věci. Ono taky jde o to jakým způsobem to bylo podané. Hromada lidí mě odsoudila na základě fotek popř. videa. Jsem na hrubost zvyklá. A napsal jste to sám že když na mě někdo není nunu tak útočím. Ono je potřeba rozlišit útok a obranu. A brante se najednou cca 15 lidem když máte problémy s psychikou. Když jsem napsala pravdu že moje obezita souvisí s psychikou tak se někteří vysmívali. Jenže to jsou věci co mi řekl sám psycholog. Jsou lidi co ve stresu hubnou a jsou ti co tloustnou. Ví se o mě i v práci že jsem nervák. A já bohužel nabírám váhu. Snažím se to že se nedokážu se stresem popasovat pomocí medikace. S tím že jsem odsouzená k samotě jsem se smířila. Někdy si připadám že kdyby se mi něco stalo a já odešla tak po mě nikdo ani nevzdechne. Že jsem pouze zboží co poškozené vrátili.
Víte budu upřímná. Mám z vás pocit že velice rád provokujete, popichujete a rád předhazujete druhým jejich chyby. Též mě nemáte rád protože jste si mě zaškatulkoval. Tak když mě tak nesnášíte a neumíte tu křivdu přejít nereágujte.
Dál bych se v tom nevrtala pro mě je to uzavřené. Minulost je Minulost. Pěkný večer

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A k zamyšlení pro vás ode mě.
Co lidi nechat na pokoji a nevytahovat záležitosti staré 2 roky. Pokud vím omluvila jsem se. A vy neumíte evidentně přenést přes srdce určité věci. Ono taky jde o to jakým způsobem to bylo podané. Hromada lidí mě odsoudila na základě fotek popř. videa. Jsem na hrubost zvyklá. A napsal jste to sám že když na mě někdo není nunu tak útočím. Ono je potřeba rozlišit útok a obranu. A brante se najednou cca 15 lidem když máte problémy s psychikou. Když jsem napsala pravdu že moje obezita souvisí s psychikou tak se někteří vysmívali. Jenže to jsou věci co mi řekl sám psycholog. Jsou lidi co ve stresu hubnou a jsou ti co tloustnou. Ví se o mě i v práci že jsem nervák. A já bohužel nabírám váhu. Snažím se to že se nedokážu se stresem popasovat pomocí medikace. S tím že jsem odsouzená k samotě jsem se smířila. Někdy si připadám že kdyby se mi něco stalo a já odešla tak po mě nikdo ani nevzdechne. Že jsem pouze zboží co poškozené vrátili.
Víte budu upřímná. Mám z vás pocit že velice rád provokujete, popichujete a rád předhazujete druhým jejich chyby. Též mě nemáte rád protože jste si mě zaškatulkoval. Tak když mě tak nesnášíte a neumíte tu křivdu přejít nereágujte.
Dál bych se v tom nevrtala pro mě je to uzavřené. Minulost je Minulost. Pěkný večer
Stačí se ze stresu nepřejidat. Říká se tomu silná vůle. Nikdo z nás nemá lehký život, taky se dokážu vztekat jako děcko, dělám věci, za které bych se druhý den nejradši plestila (nebo klidně deset minut po té), taky si troufám říct, že mám z mladí pochroumanou psychiku... A co jako. Stejně to tu nikoho nezajímá a je lepší přemýšlet konstruktivne, než se zavírat do sebe dělat Bee Bee já jsem chudák šikanována, všemi opustena, většinou to bývá tak, že to co vyzarujete lidem, oni vám pak vracejí.
Takže pokud sirite ten svůj negativismus, nedivte se, že se k vám od lidí zase vrací.
A mimochodem, coudas je žena, co jsem si stihla všimnout, která si v životě taky nejspíš užila svoje (a daleko víc než ty, Atlantido) a tipuji že jede spíš styl "žít a nechat žít", než že by potřebovala provokovat. Jen píše upřímnou pravdu, která se těžko zkousava.
A jako bonus má úžasného frisana😂
Je to tedy úplně bez vztahu k divně zapnutým sněhulákům, ale nevím, závislost na jídle má oproti jiným (kouření, pití alkoholu, užívání drog apod.) jednu obrovskou nevýhodu - nemůžete prostě doživotně abstinovat a tím eliminovat pokušení, jak je tomu u ostatních drog.
Málokomu by přišlo normální užívat třeba heroin střídmě, s mírou a po malých dávkách, ale pokud jde o jídlo, každému to naopak samozřejmé přijde, že jo - vždyť na tom nic není, chce to jen pevnou vůli.
No, nechce bohužel - pokud by to tak bylo, kdo by byl dobrovolně tlustý?
Nezastávám se atlantidy, ani ji nijak neomlouvám, ale změnit životní styl není bohužel jen otázka pevné vůle.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
napsal(a):
Stačí se ze stresu nepřejidat. Říká se tomu silná vůle. Nikdo z nás nemá lehký život, taky se dokážu vztekat jako děcko, dělám věci, za které bych se druhý den nejradši plestila (nebo klidně deset minut po té), taky si troufám říct, že mám z mladí pochroumanou psychiku... A co jako. Stejně to tu nikoho nezajímá a je lepší přemýšlet konstruktivne, než se zavírat do sebe dělat Bee Bee já jsem chudák šikanována, všemi opustena, většinou to bývá tak, že to co vyzarujete lidem, oni vám pak vracejí.
Takže pokud sirite ten svůj negativismus, nedivte se, že se k vám od lidí zase vrací.
A mimochodem, coudas je žena, co jsem si stihla všimnout, která si v životě taky nejspíš užila svoje (a daleko víc než ty, Atlantido) a tipuji že jede spíš styl "žít a nechat žít", než že by potřebovala provokovat. Jen píše upřímnou pravdu, která se těžko zkousava.
Soudíte o kterých nevíte tohle o přejídání opravdu není. Protože ve stresu ani jíst nemohu je mi zle jen z pohledu.
Mám za to že jsem to psala že nejsem jediná kdo si užil. Ale aby mi furt někdo dokola předhazoval stoleté chyby tak to teda prrr.... A Coudas to dělá furt dokola. Pomalu v každém vlákně kde se to trošku chytne.
Co se kolektivu týče. Poznala jsem super kolektiv a troufám si říct že mi zachránili život a dokázali mě příjmout a snést moje vrtochy. To před 2 roky byl slabý odvar.
Stále se snažím učit ale jsou tam jisté ale. Říká se že důvěra je křehká a u mě to platí dvojnásob. Až na pár lidí je dobrý kolektiv i v práci. Hold hajzlové nikdy nevyhynou.
To je asi vše dále bych to tu nerozebírala.
saola
napsal(a):
Je to tedy úplně bez vztahu k divně zapnutým sněhulákům, ale nevím, závislost na jídle má oproti jiným (kouření, pití alkoholu, užívání drog apod.) jednu obrovskou nevýhodu - nemůžete prostě doživotně abstinovat a tím eliminovat pokušení, jak je tomu u ostatních drog.
Málokomu by přišlo normální užívat třeba heroin střídmě, s mírou a po malých dávkách, ale pokud jde o jídlo, každému to naopak samozřejmé přijde, že jo - vždyť na tom nic není, chce to jen pevnou vůli.
Nezastávám se atlantidy, ani ji nijak neomlouvám, ale změnit životní styl není bohužel jen otázka pevné vůle.
No, je to trochu i o přemýšlení, pak není potřeba pevné vůle k hladovění.
Nejíst málo (tedy pod bazální metabolismus) a tu energii získat z běžných potravin, ne ze sladkého apod. Stačí stáhnout aplikaci do telefonu a zapsat si, co jím. Pak to kriticky zhodnotit a upravit, aby to tak nějak odpovídalo.
Bezva odkazy:
http://chci-zhubnout.eu/kalkulacka-na-vypocet-telesneho-tuku/#kalkulacka
http://www.bazalnimetabolismus.cz/kalkulacka dolů vložit výsledek tuku
A nebo i s propočty:
https://www.michaljoseftoth.cz/kalkulacka
A stačí zapsat sem: www.kaloricketabulky.cz (mají i zdarma mobilní aplikaci).
Zkusila jsem i utratit 79 korun zkusmo za Premium, které ukazuje i nasycené tuky a cukry, což je pro mě přínosné a budu si předplácet na rok (měsíční poplatek je 42,- korun, což je skoro zadarmo).
Přírodní zákony fungují, jen je třeba nejíst málo a nebrzdit tak svůj metabolismus, protože pak přijde jen jojo efekt a deprese.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Já jsem taky chudák..😂 Jak se u koní vyskytují skoro stoprocentně ženy,tak už jsem dneska ladil ohlávku s vodítkem do barvy a mrzelo mě,že deku odpovídající barvy nemám.😂 Cobíkovi češu rousy s jeho majitelkou a ona mi řekne že takovou by si přála mít kamarádku!😂 Jo kamarádku sakra. Ten pomocník co sem v létě chodil "chlastá" a od podzimu se mu nedaří vystřízlivět.Tak snad do jara to stihne.😂 Ještě že v práci jsem mezi chlapama,jinak začnu "čumět" na ty podivný seriály a ráno se budu hodinu šlechtit před zrcadlem.😂
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Dotaz
napsal(a):
No, je to trochu i o přemýšlení, pak není potřeba pevné vůle k hladovění.
Nejíst málo (tedy pod bazální metabolismus) a tu energii získat z běžných potravin, ne ze sladkého apod. Stačí stáhnout aplikaci do telefonu a zapsat si, co jím. Pak to kriticky zhodnotit a upravit, aby to tak nějak odpovídalo.
Bezva odkazy:
http://chci-zhubnout.eu/kalkulacka-na-vypocet-telesneho-tuku/#kalkulacka
http://www.bazalnimetabolismus.cz/kalkulacka dolů vložit výsledek tuku
A nebo i s propočty:
https://www.michaljoseftoth.cz/kalkulacka
A stačí zapsat sem: www.kaloricketabulky.cz (mají i zdarma mobilní aplikaci).
Zkusila jsem i utratit 79 korun zkusmo za Premium, které ukazuje i nasycené tuky a cukry, což je pro mě přínosné a budu si předplácet na rok (měsíční poplatek je 42,- korun, což je skoro zadarmo).
Přírodní zákony fungují, jen je třeba nejíst málo a nebrzdit tak svůj metabolismus, protože pak přijde jen jojo efekt a deprese.
Děkuji ale o rady skrz hubnutí se neprosím vše je řešeno s odborníky.

Dotaz
napsal(a):
Tak vám přeji úspěch, i když to na vás mířeno nebylo. Byly to jen odkazy, které mi pomohly a mohly by i jiným. Třeba to někdo využije. :)
Já za ně děkuji, ten jídelníček z legrace zkusím, když už se placam ve fitku, at to má smysl🙃
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Aneb máme na vše apku 😁 taky jsem se v tom placala, a musím říct, že jsem ráda, že mne to opustilo. Nezhubla jsem, ale už to neřeším, přesto přeju, ať odkazy pomůžou. Kámoška to taky s tím zkoušela a prej dobrý.
No a pro Atlantidu.... Cstmr už mne praskla, že nejsem chlap, škoda, chtěla jsem být utajený Zorro, když už mám toho skoro stejnyho koně 😎 ale to není podstatné. Máte pravdu v tom, že každý člověk si prožil své, ne vždy si za to může sám, a taky ne každýmu je pomoci. Proč pořád vytahuju dva roky staré věci? Vy škatulkování můžete, já nesmím? Vy mne máte za, co jste to psala, popichovatele, a že predhazuju stále chyby. Víte já jsem pak z fauny odešla, protože se mi tady nelíbilo R+ a některé další věci, takže já nevím, že jste se omluvila, a ani jsem se nedozvěděla, jestli mám čekat nějakou obsilku. Dokola jste psala, že už sem nikdy nedáte fotky, že faunu blokuje, že jsme VSICHNI hnusný a umíme jen kopat. Fotky Vám kradou a nadavaji Vám. Já rozkliknu profil, hromada fotek. Chcete opět od buranu poradit, hromada fotek. Když Vám člověk napíše, co si myslí, okamžitě kopanec a vy jste všichni hnusní. Tak proto za sebe - já Vás neodsoudila na základě vzhledu, Vy si to nepamatujeme, ale já vždycky stala na straně těch tlustých. Když už to chcete vědět, tak mi nesedite z důvodu toho, že když člověk stráci čas s radami nejakymu anonymovi na internetu, a ten ho jen uráží, tvrdí, jak nic nejde a všechny rady ( všeobecně) spláchne do pryč, protože jej neznám, nevím, co si prožil a na živo jsem nic neviděla, tak takový člověk pro mne nemá cenu bejt resenej, protože ve mně vzbuzuje dojem, že poradit nechce. Nemám na Vás reagovat, fajn, já se o to pokouším už dlouhou dobu, ale toho jste si taky nemohla všimnout. Mno, ještě chvíli a chodit sem nemusím, když budu muset každýho ignorovat a nereagovat na něj....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
Děkuji, ale netroufal bych si tvrdit, jestli jsem prožila něco horšího, než někdo jiný. Já to beru tak, že každej má v životě jiné priority, a prožívá bolest z něčeho jiného. Někoho drtí rozklad planety a má potřebu to řešit, jinýho zase že má blízkou osobu těžce nemocnou. Co je horší říct nelze, kdo každého je hodnota někde jinde. Atlantida je v izolaci, protože sama chce a lidí ji k tomu donutili, já jsem svým způsobem v izolaci, protože taky chci, už jsem si zvykla, ale mně to ten život tak nějak spíše naservíroval. Jo, můžu se n to Krajc vajc a odstěhovat se do města do bytu, ale nechci. Spíš bych to vzala na opačnou stranu 😀
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já jsem taky chudák..😂 Jak se u koní vyskytují skoro stoprocentně ženy,tak už jsem dneska ladil ohlávku s vodítkem do barvy a mrzelo mě,že deku odpovídající barvy nemám.😂 Cobíkovi češu rousy s jeho majitelkou a ona mi řekne že takovou by si přála mít kamarádku!😂 Jo kamarádku sakra. Ten pomocník co sem v létě chodil "chlastá" a od podzimu se mu nedaří vystřízlivět.Tak snad do jara to stihne.😂 Ještě že v práci jsem mezi chlapama,jinak začnu "čumět" na ty podivný seriály a ráno se budu hodinu šlechtit před zrcadlem.😂
Chudáčku, nechceš si to vyměnit 😂
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Tak já se tu mihnu jen občas. Pustila jsem z hlavy kdo co tehdy psal. Ale vím že jak sem přidala fotky tak všichni se většinou do mě pustili že problém je moje váha a kobyla utíká. Já neškatulkuji, ale z vás mám rozporuplný pocity. Asi je to tím že se neznáme osobně. Přesto jsem si pak popřemýšlela a přišla si na to taky. Ale bohužel já nejsem schopná čelit útoku mnoha lidí najednou. Nehledě na to že některé věci fakt dost zaboleli. Prostě to co se stalo nechte být vždyt o nic nejde. Ale vytahovat to furt dokola? To si myslím nikdo nemá zapotřebí minulost at jest minulostí. Každej má své bubáky ve skříni. Já vám své zdělila záměrně aby jste mohli pochopit mojí osobu. Jsem hold komplikovaná.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji, ale netroufal bych si tvrdit, jestli jsem prožila něco horšího, než někdo jiný. Já to beru tak, že každej má v životě jiné priority, a prožívá bolest z něčeho jiného. Někoho drtí rozklad planety a má potřebu to řešit, jinýho zase že má blízkou osobu těžce nemocnou. Co je horší říct nelze, kdo každého je hodnota někde jinde. Atlantida je v izolaci, protože sama chce a lidí ji k tomu donutili, já jsem svým způsobem v izolaci, protože taky chci, už jsem si zvykla, ale mně to ten život tak nějak spíše naservíroval. Jo, můžu se n to Krajc vajc a odstěhovat se do města do bytu, ale nechci. Spíš bych to vzala na opačnou stranu 😀
Myslela jsem to spíš tak že jste starší a řekneme "životem zkušenější" 🙂
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
Myslela jsem to spíš tak že jste starší a řekneme "životem zkušenější" 🙂
A tak to zas jo 😁
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak já se tu mihnu jen občas. Pustila jsem z hlavy kdo co tehdy psal. Ale vím že jak sem přidala fotky tak všichni se většinou do mě pustili že problém je moje váha a kobyla utíká. Já neškatulkuji, ale z vás mám rozporuplný pocity. Asi je to tím že se neznáme osobně. Přesto jsem si pak popřemýšlela a přišla si na to taky. Ale bohužel já nejsem schopná čelit útoku mnoha lidí najednou. Nehledě na to že některé věci fakt dost zaboleli. Prostě to co se stalo nechte být vždyt o nic nejde. Ale vytahovat to furt dokola? To si myslím nikdo nemá zapotřebí minulost at jest minulostí. Každej má své bubáky ve skříni. Já vám své zdělila záměrně aby jste mohli pochopit mojí osobu. Jsem hold komplikovaná.
Mne je vcelku jedno, jaký ze mne máte pocity. Pro Vás je trestní oznámení asi brnkacka, však dyt se nic nestalo.... no.... Tak jo no.
saola
napsal(a):
Uhodila jste hřebíček na hlavičku.
Nejen, že se nedá doživotně v jídle abstinovat, ale co by to byl za život, nemoci si zobnout něčeho dobrého.
Spíš jde o to, nepřehánět.
Vím,co píšu. Do 45 let jsem s jídlem neměla nejmenší problém. Jedla jsem vše,ale jídlo jsem neřešila. Divila jsem se, proč někdo ano.
Pak jsem najednou začala přibírat. Nekontrolovatelně. Teď mám mnohem a mnohem víc a štve mě to. Taky jsem zkoušela diety a nápoje a tak.
Teď se teď snažím udržet žravost a váhu na snesitelné úrovni. Kompromis. Těch 62 kg, co jsem měla, tak těch už nikdy nedosáhnu.
zlatko nechci rýpat, vím že za váhu kolikrát může nemoc nebo léky, ale ZE VZDUCHU OPRAVDU ČLOVĚK NEPŘIBERE, takže pokud jíte střídmě nevěřím, že má pak člověk metrák
prostě řeknu ok nechci se tak omezovat a pohoda, ale tvrdit, že nejím moc a přibírám...on se ten tuk odněkud musí vzít ne? dokážu si představit, že teda ve stresu nejíte nebo málo, ale pak se přejíte a tělo si to pěkně uloží
nechci se v tom rýpat, nejsem odborník, ale do hlavy mi to nejde, že přibírám jen se stresu - někde se ty kalorie vzít musí
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Aa už zase řešíme váhu ( smajlík mnuti rukou jsem nenašla) 🍔 já jsem dospěla k jednomu - buď člověk chce, nebo nechce. Samozřejmě někdy je pomoc potřeba, ale furt je to o tom chtění. Po hodině a půl v hubnoucí poradne jsem odcházela s tím, že paní mi pomoct nemůže, protože já se tomu braním. Byla jsem rozebrána od hlavy k patě. Jenže nemaj tabulku na házení hnoje, ježdění na koni, stavební práce a podobně. Tak na tom jsem stroskotala já 🙂
Otylí koně ,otylé ženy ,do toho introverti a Meifi před zrcadlem
To se nám to vrbí
Plavková sezóna je zatím daleko,tak ještě můžeme mít samy sebe rády
Patřím mezi prostorově výrazné ženy,ale vyšší střední věk mi ukázal,že jsou na světě k řešení věci podstatně důležitější ,než objem mého pozadí či kýty
Práci v hospodářství ,doma i v zaměstnání zastanu ,když mě koně neunesou,zapřáhnu je.Tak nemám důvod se užírat
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
etnies86
napsal(a):
zlatko nechci rýpat, vím že za váhu kolikrát může nemoc nebo léky, ale ZE VZDUCHU OPRAVDU ČLOVĚK NEPŘIBERE, takže pokud jíte střídmě nevěřím, že má pak člověk metrák
prostě řeknu ok nechci se tak omezovat a pohoda, ale tvrdit, že nejím moc a přibírám...on se ten tuk odněkud musí vzít ne? dokážu si představit, že teda ve stresu nejíte nebo málo, ale pak se přejíte a tělo si to pěkně uloží
nechci se v tom rýpat, nejsem odborník, ale do hlavy mi to nejde, že přibírám jen se stresu - někde se ty kalorie vzít musí
Ten kdo stresař a nervák je přibere veřte tomu nebo ne. Prostě přibere. Podle psychologa to je obranná reakce těla. Taková obraná bariéra před světem neumím to správně vysvětlit.
Nemocná nejsem co váhy se týče krevní testy z pondělí to potvrdili. Nechala se dělat štítná, cukr i minerály a vše v pořádku. A přes to se mi vetší boláky hojí velice špatně. Mám zamodralé jizvy . Bolák po pádu ze srpna 2018 se zhojil a zcela zatáhl až v neděli 27.1 2019. Ta noha tehdy po šlápnutí se mi taky hojila rok. A přes to cukrovku nemám. spíš naopak stává se mi že mi cukr spadne hodně dolů. Budu řešit dál ale řekla bych že to bude navázané taky na psychiku.
Snažím se to řešit ale bez toho abych se uklidnila to evidentně nepůjde. Dále prosím se v tom nebudeme rýpat. Není mi to příjemné.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ten kdo stresař a nervák je přibere veřte tomu nebo ne. Prostě přibere. Podle psychologa to je obranná reakce těla. Taková obraná bariéra před světem neumím to správně vysvětlit.
Nemocná nejsem co váhy se týče krevní testy z pondělí to potvrdili. Nechala se dělat štítná, cukr i minerály a vše v pořádku. A přes to se mi vetší boláky hojí velice špatně. Mám zamodralé jizvy . Bolák po pádu ze srpna 2018 se zhojil a zcela zatáhl až v neděli 27.1 2019. Ta noha tehdy po šlápnutí se mi taky hojila rok. A přes to cukrovku nemám. spíš naopak stává se mi že mi cukr spadne hodně dolů. Budu řešit dál ale řekla bych že to bude navázané taky na psychiku.
Snažím se to řešit ale bez toho abych se uklidnila to evidentně nepůjde. Dále prosím se v tom nebudeme rýpat. Není mi to příjemné.
A byla jste na GOTT? Tedy odebrat krev na cukr nalačno, pak vypít sladké a za dvě hodiny opět odebrat krev na cukr?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37
Dotaz
napsal(a):
A byla jste na GOTT? Tedy odebrat krev na cukr nalačno, pak vypít sladké a za dvě hodiny opět odebrat krev na cukr?
jo
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
V koncentráku nebyl tlustý nikdo.Tedy možná krom dozorců.🙂 Proč asi? Nikdy nemůžeš tloustnout bez dodávky patřičné energie,to je nesmysl.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
A když o tom nebudeme mluvit, není Vám to příjemné, proč nam to tu popisujete?
Měla jsem,před odchodem do důchodu, v práci vedoucí opravdovou čarodějnici. Spolu s hloupým a nic nedělajícím/ neřešícím ředitelem, je to vražedná kombinace.
Polovina lidí pila a ta druhá lupala pilule. Včetně mě. Vážně se mi ulevilo a život byl najednou veselejší. Teď už nic neberu, jako důchodce, neb jsem si sama sobě vedoucí. Jsem v klidu a v pohodě, ale sem tam se mi ty nepříjemné pocity vraceji. Třeba když mám jít do střetu s jiným človíčkem. Ale to není vytrvalý tlak, se kterým se moc žít nedá.
Takže doporučuji pilule na nervy a nestresovat se.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
sisi58
napsal(a):
Měla jsem,před odchodem do důchodu, v práci vedoucí opravdovou čarodějnici. Spolu s hloupým a nic nedělajícím/ neřešícím ředitelem, je to vražedná kombinace.
Polovina lidí pila a ta druhá lupala pilule. Včetně mě. Vážně se mi ulevilo a život byl najednou veselejší. Teď už nic neberu, jako důchodce, neb jsem si sama sobě vedoucí. Jsem v klidu a v pohodě, ale sem tam se mi ty nepříjemné pocity vraceji. Třeba když mám jít do střetu s jiným človíčkem. Ale to není vytrvalý tlak, se kterým se moc žít nedá.
No, taky řešení....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
sisi58
napsal(a):
Stres vůbec škodí celkově organismu a myslím že mnohem víc,než si lidi připouští.🙂 Já si velím vlastně také sám a docela bych řekl,že jsem na sebe hodný.😂 Jenže umí lidi dnes vůbec odločívat? Ne,opravdu spousta věcí se nemusí.Kolik jich chodí ven do přírody? Když už mají volno,tak co dělají? Jedou na hory a tam jim "je be" znovu od začátku.Jestli takhle si odpočinou? Jo když někdo má sedavé zaměstnání,tak je dobré se třeba v sobotu "hnout",ale je nutné taky myslet na psychický odpočinek.To se nikdy nepodaří při stání fronty na vlek u sjezdovky.Ani ve frontách v obchoďáku.Tam se to spíš ještě zhorší.Pak rakovina se spoustou dalších nemocí pomalu ve třiceti a je dokonáno.Zkrátka je to každého věc,ale pak se nemůže divit jak to dopadne.Samozřejmě v tom hraje důležitou roli i povaha člověka a životní cíle.No nemusí mít zase každý všechno tak těžce "na háku" jako já třeba.😂 Ale na druhou stranu svět se nezboří a já jsem spokojený.🙂
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Stres vůbec škodí celkově organismu a myslím že mnohem víc,než si lidi připouští.🙂 Já si velím vlastně také sám a docela bych řekl,že jsem na sebe hodný.😂 Jenže umí lidi dnes vůbec odločívat? Ne,opravdu spousta věcí se nemusí.Kolik jich chodí ven do přírody? Když už mají volno,tak co dělají? Jedou na hory a tam jim "je be" znovu od začátku.Jestli takhle si odpočinou? Jo když někdo má sedavé zaměstnání,tak je dobré se třeba v sobotu "hnout",ale je nutné taky myslet na psychický odpočinek.To se nikdy nepodaří při stání fronty na vlek u sjezdovky.Ani ve frontách v obchoďáku.Tam se to spíš ještě zhorší.Pak rakovina se spoustou dalších nemocí pomalu ve třiceti a je dokonáno.Zkrátka je to každého věc,ale pak se nemůže divit jak to dopadne.Samozřejmě v tom hraje důležitou roli i povaha člověka a životní cíle.No nemusí mít zase každý všechno tak těžce "na háku" jako já třeba.😂 Ale na druhou stranu svět se nezboří a já jsem spokojený.🙂
Pravda, do "hor" jezdíme zásadně tak, abychom potkali co nejméně lidí. Včera v restauraci při obědě si paní zjevně myslela, že tam je sama, a nebo že potřebujeme znát detaily jejího života. To ani ty děti nebyly tak protivný, jako to hlasitý vybavování " já jsem tu a všichni si trhnete". Ale to je mimo. Člověk asi přijde n to, že by měl odpočívat, až když už je většinou pozdě...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
V koncentráku nebyl tlustý nikdo.Tedy možná krom dozorců.🙂 Proč asi? Nikdy nemůžeš tloustnout bez dodávky patřičné energie,to je nesmysl.
Ale může zpomalovat svůj bazální metabolismus tím, že bude jíst málo (tedy pod jeho hodnotu). Tělo pak jakékoliv přicházející jídlo uloží rovnou do tuku, protože si bude dělat zásoby na další dobu nedostatku a bude se hodně bránit tomu, aby cokoliv ztratilo.
Když budu mluvit za sebe. Zjistila jsem, že musím sníst 5400 kJ jako minimum. A 6400 kJ je hranice, kterou když sním, tak nepřiberu, i když nebudu dělat žádný pohyb, je to energie pro běžný den. Můžu sníst i víc, veškerá aktivita spotřebovává nějakou energii, když to udržím tak nějak vyváženě, na 6400 kJ, nepřiberu, když ten výsledek (příjem - výdej) bude nižší, tak zhubnu.
Když budu jíst dlouhodobě míň než organismus na základní fungování potřebuje, zpomalí se mi bazální metabolismus, aby mě chránil od toho, že v dlouhodobějším horizontu nepřežiju, protože bude moc náročný. Začne zpracovávat na energii to první - bílkoviny - tedy svaly. A svaly jsou tím motorem, který pomáhá ve zhubnutí. Bude se mi hromadit tuk a snižovat svalová hmota, bude mi nadále jako v začarovaném kruhu klesat energetická potřeba organismu. A podle toho, jestli mu dodám jídlo, tak naberu tuk, jestli mu ho nedodám vůbec (koncentrák, anorexie), začnu hubnout vlastní tkáně, protože už není kde brát.
Takže "nežer a zhubneš" je v dlouhodobém měřítku nesmysl, ale jen nakročeno k jojo efektu v okamžiku, kdy se rozhodnu netýrat hlady. Hlad je přitom přirozená věc. Stejně tak chuť. Slintám po sladkém - snědla jsem málo sacharidů (třeba rýže), bažím po čokoládě, chybí mi hořčík atd.
Pak je teda taky dobrý se zamyslet, v čem tu energii získám. Jestli si dám dvě Fidorky (1356kJ v 60 gramech) a nebo stejnou energii třeba ve 300 gramech čočky. Co mě asi víc a na delší dobu zasytí?
Jinak díky fyzické aktivitě se dá pak jíst mnohem a mnohem víc. A při snížení procenta tuku, když nepřijdu blbou stravou o svaly, taky můžu zvýšit. Stačí si do těch stránek nahoře dosadit různé procento tuku a člověk orientačně vidí, jak je množství svalové hmoty dobrý spalovač.
Sousta silných lidí jí naopak málo, než potřebují, a někteří ještě s blbým složením stravy.
Hodně lidí právě odradí ta čísla.
Pokud by byl návod asi takový: "sněz ráno krajíc chleba s máslem a šunkou, na sváču jogurt s ovocem,na oběd hovězí se špenátem a brambor, ..." a podobně. Určo by se to správné jídlo lépe shánělo.
Ale bílkoviny, sacharidy, tuky apod.? Hrůza hrůzoucí.
A na těch stránkách se člověk musí zaregistrovat. Nesnáším registrace, už jen kvůli tomu, že všude chtějí HESLA !
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
sisi58
napsal(a):
Pokud by byl návod asi takový: "sněz ráno krajíc chleba s máslem a šunkou, na sváču jogurt s ovocem,na oběd hovězí se špenátem a brambor, ..." a podobně. Určo by se to správné jídlo lépe shánělo.
A na těch stránkách se člověk musí zaregistrovat. Nesnáším registrace, už jen kvůli tomu, že všude chtějí HESLA !
Však oni Vám to zpracují 😁 za dvojku měsíčně 😉 Mne právě taky odradilo to počítání. Dr mi řekl, že můžu sníst max. 2000 kcal, a čeho chci, ale že to musím počítat. A tady máte tabulky, kolik je chleba, kolik je houska, platek masa ... A já to prostě vzdala.
sisi58
napsal(a):
Ono to jinak nejde, každá potravina obsahuje jinak bílkovin, sacharidů, vlákniny, vody. Každá jsme originál, takže propočítat jeden jídelníček pro všechny asi není reálné. To je podle mě jeden z těch problémů - držím nějaký jídelníček z časopisu, co je pro mě málo a nevím to, tak si vlastně škodím, ani o tom nevím, trpím hlady, je z potravin, které mi nesedí, nejsou tam ty, co mi chutnají. Proto od něj do budoucna upustím.
Já se zaregistrovlaa přes Google profil. :)
Dotaz
napsal(a):
Ale může zpomalovat svůj bazální metabolismus tím, že bude jíst málo (tedy pod jeho hodnotu). Tělo pak jakékoliv přicházející jídlo uloží rovnou do tuku, protože si bude dělat zásoby na další dobu nedostatku a bude se hodně bránit tomu, aby cokoliv ztratilo.
Když budu mluvit za sebe. Zjistila jsem, že musím sníst 5400 kJ jako minimum. A 6400 kJ je hranice, kterou když sním, tak nepřiberu, i když nebudu dělat žádný pohyb, je to energie pro běžný den. Můžu sníst i víc, veškerá aktivita spotřebovává nějakou energii, když to udržím tak nějak vyváženě, na 6400 kJ, nepřiberu, když ten výsledek (příjem - výdej) bude nižší, tak zhubnu.
Když budu jíst dlouhodobě míň než organismus na základní fungování potřebuje, zpomalí se mi bazální metabolismus, aby mě chránil od toho, že v dlouhodobějším horizontu nepřežiju, protože bude moc náročný. Začne zpracovávat na energii to první - bílkoviny - tedy svaly. A svaly jsou tím motorem, který pomáhá ve zhubnutí. Bude se mi hromadit tuk a snižovat svalová hmota, bude mi nadále jako v začarovaném kruhu klesat energetická potřeba organismu. A podle toho, jestli mu dodám jídlo, tak naberu tuk, jestli mu ho nedodám vůbec (koncentrák, anorexie), začnu hubnout vlastní tkáně, protože už není kde brát.
Takže "nežer a zhubneš" je v dlouhodobém měřítku nesmysl, ale jen nakročeno k jojo efektu v okamžiku, kdy se rozhodnu netýrat hlady. Hlad je přitom přirozená věc. Stejně tak chuť. Slintám po sladkém - snědla jsem málo sacharidů (třeba rýže), bažím po čokoládě, chybí mi hořčík atd.
Pak je teda taky dobrý se zamyslet, v čem tu energii získám. Jestli si dám dvě Fidorky (1356kJ v 60 gramech) a nebo stejnou energii třeba ve 300 gramech čočky. Co mě asi víc a na delší dobu zasytí?
Jinak díky fyzické aktivitě se dá pak jíst mnohem a mnohem víc. A při snížení procenta tuku, když nepřijdu blbou stravou o svaly, taky můžu zvýšit. Stačí si do těch stránek nahoře dosadit různé procento tuku a člověk orientačně vidí, jak je množství svalové hmoty dobrý spalovač.
Sousta silných lidí jí naopak málo, než potřebují, a někteří ještě s blbým složením stravy.
já si dycky říkala , že netloustnu, protože tělo ví, že dostane co chce, a že jsem se fakt neomezovala. ovšem vydrželo mi to do 30 :)))) teď už je sakra znát jak moc jím, ale musím uznat, že ač jsem si to neuvědomovala, dříve jsem měla o hodně víc pohybu (neměla jsem auto, věčně nestíhala na bus, koně skoro každý den, kolo...), dobrej metabolismus a holt to mládí no
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Kolik kJ/kcal spotřebuje člověk při převrácení a koulení balíku? Krom toho, že si odrovna záda?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Dotaz
napsal(a):
Na to asi budete muset udělat výzkum. :)
Ajta krajta simulant, zase výzkum 😁

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ajta krajta simulant, zase výzkum 😁
výkum + nevypočitatelné položky jako : krupnutí si do spoďárů- přece ten balík teď nepustím, když už je skoro převrácený, umudlaná jako prase, protože je potřeba se s balíkem dost pomazlit, když se kutálí a u toho rovná...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Mě váhu bezpečně udrží mí čtyřnozí přátelé.🙂 Teď tedy chodíme ven jen s pesanou,protože koníci by si mohli ublížit na tom zmrzlém,ale jinak každý den nachodíme tak od pěti do deseti kilometrů.Pivo nepiju a alkohol vůbec,sladké mi nechutnalo nikdy a jsem skoro vegetarián.A z ryb vážně moc nepřiberete.🙂
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
výkum + nevypočitatelné položky jako : krupnutí si do spoďárů- přece ten balík teď nepustím, když už je skoro převrácený, umudlaná jako prase, protože je potřeba se s balíkem dost pomazlit, když se kutálí a u toho rovná...
Teď na tom zmrzlým pohoda, ale v tom bahně ... 😬 Jen ty záda, ty záda....
Taky záleží na napěchovanosti balíku, rozptyl 200 kg u velkého balíku žádný problém
Ale mnohem efektivnější na kalorie je kydání a vyvážení hnoje smíchaného se sněhovou břečkou. Zvlášť když hnůj máte do kopečka po ledovaté cestě a xxl kolečko. To pak i převracení hodně naditého balíku, i když teda ve dvou ženách, je hračka
kapička
napsal(a):
Taky záleží na napěchovanosti balíku, rozptyl 200 kg u velkého balíku žádný problém
Ale mnohem efektivnější na kalorie je kydání a vyvážení hnoje smíchaného se sněhovou břečkou. Zvlášť když hnůj máte do kopečka po ledovaté cestě a xxl kolečko. To pak i převracení hodně naditého balíku, i když teda ve dvou ženách, je hračka
Jj,kupovanej balík překulím v pohodě sama,naše máme problém ve dvou Dneska jsem teda musela použít lešenovku jako páku a zvrátit ho i s přimrzlou paletou.Břečka se u nás nekoná-je to kompaktní hora zmrzlejch sra.. s blátem to nechám na jaře na traktor...