Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.71
Čistíte koníkům občas ouška?
Když je v létě žerou muchničky a jiná havěť ,přijdou sami .A drží,jak jim ty ušiska drbete a mačkáte,uvnitř i zvenku
Vydrží bez náznaku odporu i kuličku nebo houbičku repelentu,uchem ,až skoro do hlavy
Jinak ,občas ,při uzdění,nebo čištění ,jak upravuji hřívu,do ucha letmo sáhnu.Pokud z něj nic neteče,nesmrdí ,nebo kůň se o něj najednou nezačne nějak víc bát ,dovnitř nelezu.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Čistíte koníkům občas ouška?
Ano. Nepravidelně. Kartáčem když tam má bláto - vždy po srsti, tedy směrem ven. Jinak má ráda masáž uší. Někdy když už mám moc špinavé prsty vezmu to hlouběji otočenou suchou froté ponožkou (ty smyčky pěkně berou špínu). Nezajíždím moc hluboko, vždy pozoruji výraz koně, spokojenost. Poté nechám otřepat. V létě mívá pokousané vnitřky boltců od krve. Ty na noc otřu ředěnou Betadinou (ne moc, abych nenacourala do ucha). Ráno jakože repelent dávám alpu s hřebíčkem (těžší chemii dávám jen na srst).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Valáškovi se čistí ouška fantasticky.Levé ouško jemně drbat a on jak natočí hlavu,tak pravé je dostupné pro jemné vyčištění.🙂 I ve výběhu v létě přikluše a jak mi strká hlavu na rameno,víme o co jde.Ovšem ouška svěří jen mě.Cizí by mu je určitě chtěl utrhnout.😂 Koby čistím pravidelně,protože v levém oušku měla několikrát již dříve zánět.Máme i kapičky od veta,kdyby náhodou.Tak té kontroluji ouška pravidelně i jestli jí nebolí.🙂