Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.1.2019 16:36
Rusca

XXX.XXX.208.231

Hezký den,
máte někdo zkušenosti se svrabem Psoroptes v uších? Kobylka je už v léčení pod dohledem veta, ale zajímaly by mě zkušenosti ostatních, protože osobně jsem se potkala se svrabem v uších u koně pouze teď u toho mého... Děkuji :).

24.1.2019 18:36
verun

XXX.XXX.116.186

A koně to svědilo? já vím blbá otázka, ale koně mívají v uších takové bílé fleky- což svrab není, ale vypadá to u některých dost hnusně, pokud to má po celém vnitřku boltce.

24.1.2019 18:40
Rusca

XXX.XXX.208.231

Ano, bolí, svědí, snaží si uši otírat, ale zároveň si na ně nechce nechat sáhnout, nedá se nandat ohlávka přes uši :/. Má v nich takové drolivé šedobílé "nánosy", co se dají sloupnout.

24.1.2019 19:45
Arbora

XXX.XXX.121.232

A máte stery, je to svrab? Lebo popis sedí na pomerne neškodný papiloma virus.

24.1.2019 20:13
Terven

XXX.XXX.110.147

Rusca napsal(a):
Ano, bolí, svědí, snaží si uši otírat, ale zároveň si na ně nechce nechat sáhnout, nedá se nandat ohlávka přes uši :/. Má v nich takové drolivé šedobílé "nánosy", co se dají sloupnout.

Podle popisu to vypadá na aurální plaky...máte fakt potvrzeno, že je to svrab?

25.1.2019 09:09
kometa

XXX.XXX.224.101

Terven napsal(a):
Podle popisu to vypadá na aurální plaky...máte fakt potvrzeno, že je to svrab?

Taky by mě to zajímalo.

25.1.2019 09:12
kometa

XXX.XXX.224.101

Ruka rychlejší než myšlenka - dodatek - ušní svrab u koní je hodně vzácný.

25.1.2019 11:18
verun

XXX.XXX.220.12

Bílé fleky, papilomavirus, aurální plaky, pinální papilom = všichni máme na mysli to samé, jen ne svrab. ten by měl být potvrzen seškrabem. výše jmenované se neléčí, je to trvalé, některý koník to má přes celý vnitřní boltec,jiný jen v malých tečkách- flíčky.
Snadno vygůglíte.....

Neregistrovaný uživatel

25.1.2019 11:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.71

Čistíte koníkům občas ouška?

25.1.2019 12:47
efe

XXX.XXX.12.66

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

Ne, žádnému ze svých zvířat. Co se uší týká, zastávám názor, že do těchto míst lépe nesahat, pokud to není nezbytně nutné.

25.1.2019 13:02
verun

XXX.XXX.220.12

Kobyla to miluje, ale nejde o čištění v pravém slova smyslu, prostě jí jemným katáčem učešu chloupky v uchu a rejžákem podrbu za ušima a uši zvenku. Psovi jsem nikdy uši nečistila, jen ten kornoutek, a to pokud tam je viditelný bordýlek.

25.1.2019 13:15
koně

XXX.XXX.174.63

Když je v létě žerou muchničky a jiná havěť ,přijdou sami .A drží,jak jim ty ušiska drbete a mačkáte,uvnitř i zvenku
Vydrží bez náznaku odporu i kuličku nebo houbičku repelentu,uchem ,až skoro do hlavy
Jinak ,občas ,při uzdění,nebo čištění ,jak upravuji hřívu,do ucha letmo sáhnu.Pokud z něj nic neteče,nesmrdí ,nebo kůň se o něj najednou nezačne nějak víc bát ,dovnitř nelezu.

25.1.2019 13:16
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

Ano. Nepravidelně. Kartáčem když tam má bláto - vždy po srsti, tedy směrem ven. Jinak má ráda masáž uší. Někdy když už mám moc špinavé prsty vezmu to hlouběji otočenou suchou froté ponožkou (ty smyčky pěkně berou špínu). Nezajíždím moc hluboko, vždy pozoruji výraz koně, spokojenost. Poté nechám otřepat. V létě mívá pokousané vnitřky boltců od krve. Ty na noc otřu ředěnou Betadinou (ne moc, abych nenacourala do ucha). Ráno jakože repelent dávám alpu s hřebíčkem (těžší chemii dávám jen na srst).

Neregistrovaný uživatel

25.1.2019 14:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Valáškovi se čistí ouška fantasticky.Levé ouško jemně drbat a on jak natočí hlavu,tak pravé je dostupné pro jemné vyčištění.🙂 I ve výběhu v létě přikluše a jak mi strká hlavu na rameno,víme o co jde.Ovšem ouška svěří jen mě.Cizí by mu je určitě chtěl utrhnout.😂 Koby čistím pravidelně,protože v levém oušku měla několikrát již dříve zánět.Máme i kapičky od veta,kdyby náhodou.Tak té kontroluji ouška pravidelně i jestli jí nebolí.🙂

25.1.2019 14:25
Pipilota

XXX.XXX.46.93

A jěště jsem chtěla dodat, že šahám do zdravých uší.
Tady zmíněné bílé fleky, papilomavirus, aurální plaky, pinální papilom - je nejlépe nechat na pokoji. Max otřít suchým hadrem, pokud je to nepříjemná vrstva.

Přidejte reakci

Přidat smajlík