Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.1.2019 13:29
Qessia

XXX.XXX.168.5

Dobrý den,
mám několik dotazů, s kterými si nevím rady.
Vlastníme pole (1ha) - je veden jako orná půda. Můj dotaz zní: lze na orné půdě chovat koně? Lze jí vůbec oplotit (klasika - tyčky + ohradník)? A lze na této půdě postavit 2 mobilní přístřešky (první 9m2, druhý 18m2)?

Za rady předem děkuji,
začínám být bezradná.
Děkuji T.

Neregistrovaný uživatel

25.1.2019 21:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Qessia napsal(a):
Dobrý den,
mám několik dotazů, s kterými si nevím rady.
Vlastníme pole (1ha) - je veden jako orná půda. Můj dotaz zní: lze na orné půdě chovat koně? Lze jí vůbec oplotit (klasika - tyčky + ohradník)? A lze na této půdě postavit 2 mobilní přístřešky (první 9m2, druhý 18m2)?

Za rady předem děkuji,
začínám být bezradná.
Děkuji T.

Orná půda ve smyslu katastru, nebo ve smyslu dotací? Proč byste nemohla na svém pozemku mít ohradník s koňmi, nějaká vesnicka, městská vyhláška? Co lze a nelze na pozemku postavit Vám sdělí na příslušném úřadě územního plánování. Obecně vzato mobilní přístřešek ano. Místně vzato, záleží, co chce stavební úřad a již zmiňovaný uzemni plán.

26.1.2019 12:18
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

na odhradu jinou než dočasnou dle zákona 30 dní potřebuješ projekt a povoleni na umístění stavby to same na prístřešky plus pod přístřešky vyjmout z orné

Neregistrovaný uživatel

26.1.2019 16:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.162.153

Taky jsme na pozemku,kde bylo pole udelali pastvinu a zadny problem,mame tam drevene kulky a pristresek je tam mobilni a vse v pohode,preckal vsechny vetry

26.1.2019 17:04
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Taky jsme na pozemku,kde bylo pole udelali pastvinu a zadny problem,mame tam drevene kulky a pristresek je tam mobilni a vse v pohode,preckal vsechny vetry

dokud nikdo nepříde nevidim problem staci nasr...... soused nebo aktivní uředník a bude veselo

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.1.2019 18:23
Uživatel s deaktivovaným účtem

....a vyřešit odkliz hnoje....

26.1.2019 21:31
erzikac

XXX.XXX.90.52

Takhle to měl známý, pásl na orné půdě, a každých pět let musel ten drn rozorat, jinak by mu ornou půdu převedli na TTP, a to on z hlediska hodnoty nechtěl.

27.1.2019 08:01
dsj

XXX.XXX.207.141

Na orné půdě můžete zasít trávu, můžete ohradit pastevním oplůtkem. Nesmíte ale nic betonovat a podezdívat, ohrazení musí být toho typu, které se prostě vytahá ze země půda se bude moci znovu zorat. Mobilní přístřešky si tam také můžete dát, jen bych držela zásadu max. 5x5m a 2m od hrany pozemku - právě kvůli sousedům, i když plachtové přístřešky vídám i větší a nedokážu si představit jak by stavební úřad mohl napadnout umístění většího plachtového přístřešku třeba z panelů, ale nejsem stavební odborník, třeba tam nějaká klička v zákoně je.

Přidejte reakci

Přidat smajlík