Dobrý den,
mám několik dotazů, s kterými si nevím rady.
Vlastníme pole (1ha) - je veden jako orná půda. Můj dotaz zní: lze na orné půdě chovat koně? Lze jí vůbec oplotit (klasika - tyčky + ohradník)? A lze na této půdě postavit 2 mobilní přístřešky (první 9m2, druhý 18m2)?
Za rady předem děkuji,
začínám být bezradná.
Děkuji T.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Qessia
napsal(a):
Dobrý den,
mám několik dotazů, s kterými si nevím rady.
Vlastníme pole (1ha) - je veden jako orná půda. Můj dotaz zní: lze na orné půdě chovat koně? Lze jí vůbec oplotit (klasika - tyčky + ohradník)? A lze na této půdě postavit 2 mobilní přístřešky (první 9m2, druhý 18m2)?
Za rady předem děkuji,
začínám být bezradná.
Děkuji T.
Orná půda ve smyslu katastru, nebo ve smyslu dotací? Proč byste nemohla na svém pozemku mít ohradník s koňmi, nějaká vesnicka, městská vyhláška? Co lze a nelze na pozemku postavit Vám sdělí na příslušném úřadě územního plánování. Obecně vzato mobilní přístřešek ano. Místně vzato, záleží, co chce stavební úřad a již zmiňovaný uzemni plán.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.162.153
Taky jsme na pozemku,kde bylo pole udelali pastvinu a zadny problem,mame tam drevene kulky a pristresek je tam mobilni a vse v pohode,preckal vsechny vetry
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Taky jsme na pozemku,kde bylo pole udelali pastvinu a zadny problem,mame tam drevene kulky a pristresek je tam mobilni a vse v pohode,preckal vsechny vetry
dokud nikdo nepříde nevidim problem staci nasr...... soused nebo aktivní uředník a bude veselo
Uživatel s deaktivovaným účtem

....a vyřešit odkliz hnoje....
Na orné půdě můžete zasít trávu, můžete ohradit pastevním oplůtkem. Nesmíte ale nic betonovat a podezdívat, ohrazení musí být toho typu, které se prostě vytahá ze země půda se bude moci znovu zorat. Mobilní přístřešky si tam také můžete dát, jen bych držela zásadu max. 5x5m a 2m od hrany pozemku - právě kvůli sousedům, i když plachtové přístřešky vídám i větší a nedokážu si představit jak by stavební úřad mohl napadnout umístění většího plachtového přístřešku třeba z panelů, ale nejsem stavební odborník, třeba tam nějaká klička v zákoně je.