Ahojky lidi,
Potřebovala bych poradit. Chci si zřídit ranč a potřebovala bych vědět, co všechno musím zařídit, abych mo mohla vlastnit, řídit a to všechno okolo...
Mám vlastni pozemek asi půl km od hl. silnice ( myslím na vesnici) vlastním i kus lesa u kterého by ten ranč pravděpodobně stál, musela by se tam zařídit elektřina a udělat nějaký vrt na vodu...
Děkuji za jakoukoli informaci
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nejdříve si zjistěte, jestli můžete na vlastním pozemku mít takovou stavbu.....

územní plán?
projekt?
stavební povolení?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Mohla byste, nebo můžete? Zjistit územní plán, pokud takovouto stavbu umožňuje, projekt, stavební povolení, žádost na ČEZ o připojení elektriky, a vrt-hydrogeologicky průzkum, a firma na vrtání studní. Vlastnit můžete cokoliv, řídit ranč můžete taky, a jestli chcete rady jak... No.... Tak aby Vam prosperoval 🙂

Hlavně pozor, řídit cokoliv, abyste hned nezkrachovala není jen tak. Pokud je problém použít strýčka googleho či telefonní sluchátko na patřičné úřady, možná je to znamení, že ranč řídit nemáte.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Je správné jít za svým snem,ale probuzení do reality je někdy tragické.Bývalá majitelka mojí koby se v pětadvaceti nechala zblbnout podobným snem a její manžel byl asi ještě větší snílek.Zkráceně je jí čtyřicet a stále platí za svůj sen,co nedopadl jak si přála.☺️ Ještě snad 700 000 jí zbývá doplatit a bude mít nulu.Jo a manžel utekl na ukrajinu a nikdo neví kde je.Konec krásného snu.😉
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Ranc-Adel
napsal(a):
Strýčka googleho jsem použila, ale ten mi moc neporadil, tak jsem si myslela ze by bylo lepší zeptat se lidi a na jejich zkušenosti...
Jenže ty se liší od místa, kde ti lidi přebývají. Já bych třeba v mem miste nový ranč nebudovala, ve smyslu "pro lidi". Kousek od nás to funguje. Chyba ve mně. A než bych dostala stavební povolení, veškerá energie by mne přešla.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jenže ty se liší od místa, kde ti lidi přebývají. Já bych třeba v mem miste nový ranč nebudovala, ve smyslu "pro lidi". Kousek od nás to funguje. Chyba ve mně. A než bych dostala stavební povolení, veškerá energie by mne přešla.
Chápu, ale bydlim asi 1-2 km od pozemku...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Ranc-Adel
napsal(a):
Chápu, ale bydlim asi 1-2 km od pozemku...
Já bydlím od pozemku 200 metrů a také to nejde.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Jo já měl představu jako že ranč.☺️

Ranc-Adel
napsal(a):
Tak to je smutný příběh, ale já nechci mít nijak velký ranc jen stodolu s max. 6 boxama a chtěla bych to postavit za své peníze, co si usetrim tak na to dát, jestli mi rozumíte😅😂
já si myslím, že skončíte už na tom, že je to orná půda a že územní plán nepočítá se stavbou na tom místě, nashledanou a už nechoďte.

Ranc-Adel
napsal(a):
Jak myslíte... Je to nozmalni pozemek se.stavební parcelou, na které pujde vybudovat stáj...
půjde? co máte v územním plánu?
že je něco stavební pozemek sice věc trochu zjednodušuje, ale není to tak, že stavební pozemek znamená můžu postavit cokoliv co chci...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Ranc-Adel
napsal(a):
Jak myslíte... Je to nozmalni pozemek se.stavební parcelou, na které pujde vybudovat stáj...
Staj na stavební parcele? Pokud s tím územní plán není v rosporu, proč ne. A ano, je to poměrně náročné. Ale takto kuse informace dávat po stripkach dohromady přes internet je také nesmyslné. Najděte si ve své blízkosti projektanta, ktery Vám poradí. Kdyz chcete, jde vše. Zalezi, co je člověk ochoten obětovat.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Staj na stavební parcele? Pokud s tím územní plán není v rosporu, proč ne. A ano, je to poměrně náročné. Ale takto kuse informace dávat po stripkach dohromady přes internet je také nesmyslné. Najděte si ve své blízkosti projektanta, ktery Vám poradí. Kdyz chcete, jde vše. Zalezi, co je člověk ochoten obětovat.
Děkuji, to rozhodně udělám...

Hele, my třeba chceme pod naším rybníkem na našem pozemku ještě jeden malý rybníček, už se s tím peklujem 2 roky, máme územní rozhodnutí, ano jde to, máme projekt, musíme něco odkoupit od povodí Vltavy- aniž by jsme o to stáli- nepotřebujem to a momentálně nám to stojí na sousedech- respektive jednom, který pořád něco námitkuje, i když mu to sice zamítnou, trvá to snad měsíc než se vyjádří patřičný úřad, který musí obeslat i ostatní sousedy ....nicméně rybník stejně bude.
To je pořád zadržujte vodu v krajině, tvořte malé vodní nádrže, ale to "úředničení" tomu vůbec nepřispívá, investujete do toho čas, ne malé peníze, běháte od čerta k ďáblu, a to je jen rybník......
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
hokrví
napsal(a):
Připojení elektřiny, od vyřízení pozapnutí u mě trvalo od září do července s tím že uhradím částku potřebnou pro zřízení přípojjky, šlo to mimo trasu a jednalo se o 150 m - 2 sloupy + kabel s lanem.
To se mam na co těšit.... 😭
Ranc-Adel
napsal(a):
Ahojky lidi,
Potřebovala bych poradit. Chci si zřídit ranč a potřebovala bych vědět, co všechno musím zařídit, abych mo mohla vlastnit, řídit a to všechno okolo...
Mám vlastni pozemek asi půl km od hl. silnice ( myslím na vesnici) vlastním i kus lesa u kterého by ten ranč pravděpodobně stál, musela by se tam zařídit elektřina a udělat nějaký vrt na vodu...
Hlavně teda to není tak jednoduché, musíte si sama zjistit co ve vašem místě můžete a nemůžete postavit, nechat natáhnout sítě, udělat studnu, udělat aspoň trochu zpevněnou cestu i tak to není na osobák, ale minimálně na suvko.
Pořídit nějakou techniku (traktor) i dkyž nevím jak velké pozemky, prostě statisíce jen lítají....
sovicka
napsal(a):
Hlavně teda to není tak jednoduché, musíte si sama zjistit co ve vašem místě můžete a nemůžete postavit, nechat natáhnout sítě, udělat studnu, udělat aspoň trochu zpevněnou cestu i tak to není na osobák, ale minimálně na suvko.
Pořídit nějakou techniku (traktor) i dkyž nevím jak velké pozemky, prostě statisíce jen lítají....
Já bych řekla, že miliony jen to fikne.
Tedy pokud to nemá vypadat navěky zakleté do bláta (prachu), postloukané z kdečeho cosi (mnoho palet a plachet)...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Taky sním o ranči, ale ten nikdy mít nebudu. Snila jsem i o ty "partě" kolem, ale z toho už jsem vyléčená. Neumím si tedy představit, jak chcete vyřešit bahno v současném počasí, zpevňovat půl hektaru? Zavozit a čekat, až zase zaroste? Jo, zpevňovala jsem paddock přepadem z piskovny. Nějakých asi třináct tater. Koňovi se po tom úplně nejlip nechodilo, ale šlo to, tráva začla trochu obrazet asi za dva nebo tři roky. Ale bylo to asi 260 metrů čtverečních. Navíc ono to oficiálně taky není úplně jednoduchý.
Ranc-Adel
napsal(a):
Ahojky lidi,
Rady tu padly,co jak a kde .
Za mě,jediné. Pokud chcete něčeho dosáhnout,něco mít,k něčemu se dopracovat
Zapomeňte na řeči typu " muselo by se , ono by se mělo,pravděpodobně by to a kdyby až by "
a najeďte na realitu,což znamená "já musím,já udělám,já seženu,já zařídím "
Pipilota
napsal(a):
Já bych řekla, že miliony jen to fikne.
Tedy pokud to nemá vypadat navěky zakleté do bláta (prachu), postloukané z kdečeho cosi (mnoho palet a plachet)...
Tak paní nepíše, že by tam měla mít i barák (ten už má) a když si nechá udělat venkovní boxy (psala max šest), k tomu jednu stejně velkou místnuůstku jako sedlovnu a nějaký seník, zpevněný úsek ze začátku alespoň kolem boxů, tak to rozhodně nemusí být miliony, jaký má pozemek netušíme, tak že těžko říct co stojí ohrada.
sovicka
napsal(a):
Tak paní nepíše, že by tam měla mít i barák (ten už má) a když si nechá udělat venkovní boxy (psala max šest), k tomu jednu stejně velkou místnuůstku jako sedlovnu a nějaký seník, zpevněný úsek ze začátku alespoň kolem boxů, tak to rozhodně nemusí být miliony, jaký má pozemek netušíme, tak že těžko říct co stojí ohrada.
No a 6 koní taky dost rozšlape - tak nějaké to zpevnění. Traktůrek aby všechno nedělala ručně. Odvoz hnoje ... službou, nebo vlastním. Co hnojiště? Nějaké stálé napájení. Se to nasčítá. 6 koní není 1 pára u baráku.