Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.2.2019 12:18

Je tu někdo kdo tak jezdí nebo to zkoušel?

2.2.2019 13:30

Ano, je. Co Vás zajímá?

2.2.2019 15:23

Tak nějak všecko, u koho se školíte vy, jak vypadá výcviková hodina začátečníka, odkud začít.....já mám spíš problém koně naučit se natáhnout, v kroku ano, v klusu mi už jde skoro nad otěž, je křivá, tudíž projetí rohů, kruhů je trága, tak nějak internet mám probádaný, videa shlédnutá, knihu Omyly....PK mám dlouho, pamatuji, že články kdysi vycházely i v jezdectví- musím je jít vyškrabat do garáže, Pročetla jsem články na EQ, koukla na stránky dvou lektorek v ČR A TEď to potřebuji nějak vstřebat a seřadit.

2.2.2019 17:41

Tak já jsem taky v podstatě začátečnice (jezdím už více let, ale nikdy jsem koně nepřiježďovala) s remontou...

Učí nás Barbora Vokatá (od podzimu to kvůli zdravotnímu stavu nejde, letos se tak asi nehneme, sama si netroufám).

Plus se u nás pořádají kurzy s Melanie Bulhman. Doporučuji, je to přínosné i pro diváka (když už víte, o co jde). Úroveň od remont (už prima remontní úrovně, ale my jsme při našem podzimním prvním kurzu řešili neposlušnost - čti "neposlouchala jsem koně, že chce dál od diváků, tak mi to furt vysvětloval"). Až po dovnitř plec ve cvalu apod. Na jaře bude čtvrtý kurz. Viz https://www.facebook.com/events/2205860656407453/

Výcviková hodina - záleží na jezdci i koni, co umí a neumí, jaké mají zlozvyky. Já s remontou pracovala první půlrok jen na ruce s udidlem (ohýbání, přežvykování, natahování na ruce, kontrola nad plecemi atd.). I teď začínáme vždy ze země. Šlo by to rychleji, kdybych se tomu věnovala víc než jednou, dvakrát týdně. Mám ale obavy z napáchání velkého počtu chyb, tak radši pomalu.

Jiní řeší nejdříve zlozvyky - např. rolování, špatnou reakci na holeň. A přeučují se. Hlavně ruce většina jezdců táhne nevědomky dozadu, i když se jedná třeba jen o pootočení zápěstí. Potíže s "protahováním, poťukováváním" a jiným snahám "balit hlavu" otěží u nás nikdo ze zájemců neměl zažité. Naštěstí. Mnozí určitě budou mít potíže přeučit se nepoužívat holeně k zatáčení, zpomalování apod. Uvolnění beder, kyčlí - Barča i Melanie používají i Franklinovy balónky.

A pak už to směruje dál, zhruba jak je v knize. A zase - každý kůň potřebuje primárně něco trochu jiného. Když jsem načnula knihu - bez aspoň občasného dozoru to nejde.

I když zpočátku nějaké korece (např. rolování) nevypadají vzhledně, fakt je to při důsledném dodržování brzy rozdíl. A když se mrknu na kamarádku a jejího valáška - hmm, za těch 1,5 roku jsou úplně někde jinde. A bez vztekání se koně, jaké občas kamarádka řešila s předchozím "nelegere" trenérem.

2.2.2019 18:21

O.K. díky, to budem na tom stejmě, ke koni se dostanu 3-4x, někdy i méně, takže nepravidelné ježdění, teď v zimě tuplem, koně mám 5letou, jezdila jsem minulý rok spíš ven(brzo ráno) nebo oprácko -pár kavalet, křížek, volnost, lonž....cítím, že kobyla není ale pořád nějak spokojená, něco nám chybí nebo mě zbytečně přebejvá....
O úskalých zažitých pomůcek vím, no bude to boj,.
Ano na nějaký seminář bych jela i jako divák, jen nemám FC no děti mi poradí....
Máte výhodu, že máte někoho z trnérů v dosahu......
Jo to ježdění před někým ze stáje , to je taky voheň, vysoká ruka a pořád ohnutý kůň, hlavně ne do obratu.... ale ještě se mě nikdo neptal, co to dělám
Jdu si pustit to video a když tak se ještě na něco optám.....díky.

2.2.2019 18:47

Mému plnotučníkovi bude letos 7. Od začátku jsem si říkala, že to do tohoto věku nebudu nijak hrotit, ale postupně jezdecky po troškách přidávat. I když - jak jsem předpokládala - to přineslo i větší tloušťku, než kdyby kobylka měla zápřah od čtyř let.

Ve 4 jsme začali klusat - po prvních krátkých letních vyjížďkách tak dvakrát týdně cca 20 minut pod sedlem už jen v hale (bez požadavků na ohýbání, jen aby šla rovnoměrně, lehce prováděla přechody krok- zastaven, krok -klus). V 5 jsme přidali i klasické vyjížďky cca hodinovky, postupně i se cvalem. Ježdění venku i v hale tak třikrát týdně. V létě nás čekali začátky na ruce podle Školy lehkosti. A až loni v 6 jsme začali i pod sedlem - reakce na přiloženou otěž atd., postupně ohýbání, na pár metrů cval. Takže jste na tom jezdecky možná o něco dál.

Ten kurz je v Kolesách 25. až 26. května. Je škoda, že nejste na Facebooku, jsou tam i české stránky o tomto ježdění.

2.2.2019 18:51

Asi budu muset přehodnotit můj postoj k fc....nebo se přihlásí děti a já přečtu....ještě jednou díky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík