Jaká ochrana proti rzi

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.2.2019 16:11
etnies86

XXX.XXX.245.26

ahoj poradíte někdo jak se dají chránit kovové části proti rzi? nemáme vytápěnou sedlovnu, je tam vlhko a zima a některé části mi začli reznout :/ pokud by byla náka rada čim by se to dalo třeba ošetřit? děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.2.2019 19:00
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zamezit přístupu vody a vzduchu, takže třeba silná vrstva vazeliny. Nebo zavřít třeba do vakuovych sáčku?
Kovy se dají ošetřit například pozinkovanim, ale nejsem si jistá, jak toto provádět např. U prezek na uzdeckach...

3.2.2019 19:19
etnies86

XXX.XXX.245.26

napadlo mě to třeba popatlat stolním olejem nebo něčím podobným, ale nevím zda to není blbost. možná to dát aspon do těch sáčků no,

Neregistrovaný uživatel

3.2.2019 19:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Stolní olej mne taky napadl, a asi bych to zkusila jemným smyrkovym papírem obrousit. Dělá mi tam taky, tak jsem přešla na nerez prvky, i když ty časem pot taky naruší.

4.2.2019 07:41
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Mám podobnou sedlovnu a plesniví mi zápinky k sedlu - mám dlouhé, kožená část otěží a celý poprsák (ten jsem ani x měsíců nepoužila). Tvoří se mi po kůži šedá vrstva, taky nevím co s tím.

4.2.2019 08:17
etnies86

XXX.XXX.245.26

polárka.15 napsal(a):
Mám podobnou sedlovnu a plesniví mi zápinky k sedlu - mám dlouhé, kožená část otěží a celý poprsák (ten jsem ani x měsíců nepoužila). Tvoří se mi po kůži šedá vrstva, taky nevím co s tím.

taky máme na nepoužívaných uzdečkách apod. co používám zatím dobrý, jestli tím že jsem to promazávala, nebo tím že to není tak kvalitní kůže, další uzdečka z kvalitní kůže ale zas kolegyní málo používana to taky chytá :(

4.2.2019 08:23
polárka.15

XXX.XXX.45.253

etnies86 napsal(a):
taky máme na nepoužívaných uzdečkách apod. co používám zatím dobrý, jestli tím že jsem to promazávala, nebo tím že to není tak kvalitní kůže, další uzdečka z kvalitní kůže ale zas kolegyní málo používana to taky chytá :(

Sedlo používám a mám to tam. Uzdečka Micklem v pohodě, sedlo Kentaur opečovávané a je to tam.

4.2.2019 09:14
etnies86

XXX.XXX.245.26

ještě jsem jednou už nevím čím řádně promazala uzdečku a bylo to pak nejvíc zaplísněné, asi blbej produkt.

bohužel si asi ničím nepomůžeme když máme podmínky sedlovny jaké jsou

Neregistrovaný uživatel

4.2.2019 11:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Mne napadla plastová bedna, co je na krmení, dá se zacvaknout a nejde tam vzduch. Ale sedlo tam asi nedáte, to je pravda. Spíš n ty drobnější cajky. Já jsem přišla na to, že co je ošetřené"namzane", že plesniví více než n co nesáhnu.

4.2.2019 16:46
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Napadlo mě to, co coudas, akorát ne bedna, ale nějaký obal, co nepropustí vlhkost a do toho koupit silicagel. Možná by pomohla i rýže.

Přidejte reakci

Přidat smajlík