Ahoj - dobrý den,
prosím - jaké máte zkušnosti s bezpečnostními třmeny, případně prosím o tipy v poměru cena / výkon.
Na jaře se chystám obsedat 4l kobylku shagya araba, s kterou je od podzima pracováno ze země, chodí na procházky do terénu na ruce sama i s koněm, je navykána na výstroj a je to rodinný mazánek. Přesto její reakce ne vnější podněty jsou poněkud hektické, proto se snažím vymyslet a pořídit všechny dostupné bezpečnostní prvky. Jen bych asi vynechala třmeny s gumičkou, mám v živé paměti houf dětí na poníkách na Hubertu, které sháněly po celém lotuu gumičky, které jim ustřelily.
Znám lidi, co jezdí parkur ZL+, znám lidi, co jezdí všestrannost ZL-L a s gumičkovými třmeny :) Ale taky zase chápu to, že ne každý by je bral - a já mezi nimi samozřejmě nejsem
Plno třmenů má bezpečnostní vlastnosti, ale záleží na situaci, na pádu... Sama mám Avacallo, ale Opery a jsem s nimi spokojená, byť mi měli mít taky bezpečnostní prvek, nedokážu si to pořádně představit. Takže za mně se k těm Arenam přikláním taky.
Špatné nejsou ani Sprengery, jen tam je vyšší cena, nemusí sednout zrovna jezdci, ale nějaký pád z nich mám a vždy v pohodě noha vypadla.