Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.2.2019 15:50
Lenkazr

XXX.XXX.41.122

Dobrý den,chtěla bych se zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti s koňskými trhy v Polsku konkrétněji v Pajecznie. Zajímalo by mě jak staří koně se tam nejčastěji prodávají,jestli jsou obsedlí,zdraví a jaká je přibližně jejich cena (nemyslím tažný koně a poníky,ale spíše koně středního vzrůstu jako je třeba čt)
Děkuji za odpovědi.

11.2.2019 12:20
polárka.15

XXX.XXX.162.54

Dobrá rada - vykašlete se na to a kupte zdravého koně od slušného majitele.

11.2.2019 22:23
Lenkazr

XXX.XXX.59.2

polárka.15 napsal(a):
Dobrá rada - vykašlete se na to a kupte zdravého koně od slušného majitele.

Ovšem,ale stále mě zajímá v čem se koně v Polsku liší od koní v čechách. V minulosti jsem se setkala s lidmi,kteří koně z Polska kupovali,ale nepídila jsem se po tom proč,proto se ptám tady.

11.2.2019 22:44
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Lenkazr napsal(a):
Ovšem,ale stále mě zajímá v čem se koně v Polsku liší od koní v čechách. V minulosti jsem se setkala s lidmi,kteří koně z Polska kupovali,ale nepídila jsem se po tom proč,proto se ptám tady.

Tak třeba se jim líbili šlonzáci, což jsou polští koně. A jako každé plemeno mají svá specifika, proč si je někdo pořizuje. U těchto je to vyšší KVH, dobrá povaha, hezký vzhled atd.

11.2.2019 22:51
Lenkazr

XXX.XXX.59.2

Dotaz napsal(a):
Tak třeba se jim líbili šlonzáci, což jsou polští koně. A jako každé plemeno mají svá specifika, proč si je někdo pořizuje. U těchto je to vyšší KVH, dobrá povaha, hezký vzhled atd.

Myslím,že ty od tamtaď zrovna nedováželi byli to koně spíše menšího vzrůstu,proto mě zajímá v čem je takový rozdíl a proč je nekupovali u nás,snad kvůli ceně,věku
Vím,že pro ně jezdili do Pajecznie,co se týče vzhledu dováželi od tamtud celkem pěkné kousky,ale vrtá mi hlavou v čem je háček a nekoupili si je radši u nás

11.2.2019 22:54
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Lenkazr napsal(a):
Myslím,že ty od tamtaď zrovna nedováželi byli to koně spíše menšího vzrůstu,proto mě zajímá v čem je takový rozdíl a proč je nekupovali u nás,snad kvůli ceně,věku
Vím,že pro ně jezdili do Pajecznie,co se týče vzhledu dováželi od tamtud celkem pěkné kousky,ale vrtá mi hlavou v čem je háček a nekoupili si je radši u nás

A proč lidem nestačí naše ČT a chtějí frísáka, irského coba, araba? :)

Víte jistě, že si nedováželi nějaké u nás nechované plemeno?

11.2.2019 22:57
Lenkazr

XXX.XXX.59.2

Dotaz napsal(a):

Plemena,které si dováželi byly prodejná i u nás

11.2.2019 23:00
Lenkazr

XXX.XXX.59.2

Dotaz napsal(a):

Myslím,že si dováželi tinkery a appaloosy,s lidma jsem se bavila už před nějakými 6 lety.

Neregistrovaný uživatel

11.2.2019 23:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.216

Lenkazr napsal(a):
Plemena,které si dováželi byly prodejná i u nás

Lepsi cena. Tady sezenete huculce v gz za 30tis. Tam i pod dvacet pri trose stesti. Rekla bych ze proste kvuli cenam. Koni tam maj hafo a neberou je tak mazlickove jako my.

11.2.2019 23:19
Lenkazr

XXX.XXX.59.2

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Lepsi cena. Tady sezenete huculce v gz za 30tis. Tam i pod dvacet pri trose stesti. Rekla bych ze proste kvuli cenam. Koni tam maj hafo a neberou je tak mazlickove jako my.

Myslela jsem si,že je to kvůli cenám,ale myslím,že se to nevyplatí málokterý kůň kterého si přivezli byl přítulný,hodný a klidný. Trvalo pár týdnů než si zvykli,řekla bych,že ty koně co si dováželi se lidí i celkem báli,snad jen u dvou to bylo na opak. Nevím jestli to bylo kvůli špatnému výběru,nebo zda je to u těchto koní z polských trhů běžné.

11.2.2019 23:30
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Lenkazr napsal(a):
Myslela jsem si,že je to kvůli cenám,ale myslím,že se to nevyplatí málokterý kůň kterého si přivezli byl přítulný,hodný a klidný. Trvalo pár týdnů než si zvykli,řekla bych,že ty koně co si dováželi se lidí i celkem báli,snad jen u dvou to bylo na opak. Nevím jestli to bylo kvůli špatnému výběru,nebo zda je to u těchto koní z polských trhů běžné.

Asi taky záleží, jaká kvalita koní se na těch trzích prodává.
I tady seženete "coba" z Vrbic, sice to tak vypadá, ale může to být cokoliv, je to bezpapírové, v typu coba a kupodivu byli za cenu čistokrevných, leckdy byli i dražší.

12.2.2019 06:41
akscha

XXX.XXX.26.89

Nákupy na trzích a aukcích jsou dobré pro profíky, kteří rychle dokáží odhadnout potenciál koně a pokud se spletou, nemají problém ho odepsat jako ztrátu a poslat dál. Pro doplnění stavu hobby koní bych určitě nakupovala normálně s plnou prohlídkou koně a stáje, vyzkoušením ze země, pod sedlem atd.

12.2.2019 07:00
Pipilota

XXX.XXX.46.93

A mě ještě napadlo, že se jim třeba líbí fakt, že je koní moc na jednom místě.
Prostě je z čeho vybírat. (šlonzáky obdivuji pro jejich povahu, kéž by každý hobíček v ČR byl takový)

12.2.2019 08:49
rennie111

XXX.XXX.43.146

Po mojich nedávnych skúsenostiach s kúpou hobby koňa si neviem predstaviť ísť si vybrať na trh, bez RTG a poriadnej veterinárnej prehliadky. A to som pri koňoch cez 20 rokov. Možno tak žriebä. Inak to musí byť čistá stávka do lotérie a nebola by som ani prekvapená keby niektoré kone boli nasedované, napichané aby nekulhali, prípadne mali falošné papiere a podobne.
V Polsku ale existujú aj dobré športové stajne, no tam ceny nebudú až také nízke ale porovnateľné s našimi.

12.2.2019 09:32
Krasavice Carevna

XXX.XXX.13.10

Ja po cteni diskuzi na ifaune bych mela strach koupit kone i v CR (krome chovatelskych stanic), natoz v Polsku.

12.2.2019 09:57
polárka.15

XXX.XXX.162.54

Nákup koně tam není rozhodně pro laika. A už vůbec ne do budoucna. Já osobně z tama koně nemám, ale pár mých známých ano, a co bylo, tak sice pěkní, zdravá kopyta i zdraví dobré, ale psychicky narušení jedinci, naprosto neochytaní, vyděšení, nevypočítatelí,.... nedivím se, poláci se s nima neserou, vyrostou si sami, pak je naženou do auta a vezou a prodají a nebo jedou dál jinam...

Přidejte reakci

Přidat smajlík