Cob bez původu, za kolik?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.2.2019 18:41
Smart

XXX.XXX.1.20

Dobrý den,
zajímal by mě váš názor na cenu koně. Jedná se o 6-ti letého welsh coba, nádherný líbivý koník. Problém je, že si nerozumí s každým jezdcem a hodně si vybírá lidi se kterými chce spolupracovat. Dejme tomu že není nějak extra jízdárensky přiježděný, ale hezky skáče. Pokud si s člověkem sedne tak je spolehlivý, ale bohužel to neplatí u každého jezdce. Nemá původ a má nedávno úspěšně operované oko ve kterém byly záchvaty měsíční slepoty. V současné době je v oku "pouze" slabý šedý zákal, ale měsíční slepota je zažehnána. Jakou si myslíte, že má takový kůň cenu? Majitelé chtějí 30 tisíc bez vybavení.

24.2.2019 19:11
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Smart napsal(a):
Dobrý den,
zajímal by mě váš názor na cenu koně. Jedná se o 6-ti letého welsh coba, nádherný líbivý koník. Problém je, že si nerozumí s každým jezdcem a hodně si vybírá lidi se kterými chce spolupracovat. Dejme tomu že není nějak extra jízdárensky přiježděný, ale hezky skáče. Pokud si s člověkem sedne tak je spolehlivý, ale bohužel to neplatí u každého jezdce. Nemá původ a má nedávno úspěšně operované oko ve kterém byly záchvaty měsíční slepoty. V současné době je v oku "pouze" slabý šedý zákal, ale měsíční slepota je zažehnána. Jakou si myslíte, že má takový kůň cenu? Majitelé chtějí 30 tisíc bez vybavení.

Tak to přeju majitelům hodně štěstí!

24.2.2019 19:20
Smart

XXX.XXX.1.20

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Tak to přeju majitelům hodně štěstí!

S radostí jim to vyřídím, ale neptala jsem se na to jen tak. Zajímá mě i váš názor na reálnou cenu koně.

Neregistrovaný uživatel

24.2.2019 19:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.54

Smart napsal(a):
S radostí jim to vyřídím, ale neptala jsem se na to jen tak. Zajímá mě i váš názor na reálnou cenu koně.

Za tu cenu sezenu zvire zdravy. Bezpuvodovy. Mozna neobsedly ale. To oproti koni co si rozumi jen s nekterymi lidmi bude spis vyhoda. Mozna prodaj. Ale. Muzou prodavat dlouho a muze se jim velice rychle vratit zpatky.

24.2.2019 19:51
Smart

XXX.XXX.1.20

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Za tu cenu sezenu zvire zdravy. Bezpuvodovy. Mozna neobsedly ale. To oproti koni co si rozumi jen s nekterymi lidmi bude spis vyhoda. Mozna prodaj. Ale. Muzou prodavat dlouho a muze se jim velice rychle vratit zpatky.

Jasné chápu. Myslíte, že kdyby jim někdo nabídl 20 tisíc, že by to byla adekvátní cena?

24.2.2019 19:55
koně

XXX.XXX.174.63

Welsh a nemá původ
Takže by se dalo hovořit o pěkném ,silném koni.Výška tohoto koníka?
Přiježděný,spíše ne.
Oko po operaci,takže de fakto vidí na jedno,zatím
Hezky skáče? Znamená,že někde ve volnosti ho přeženete přes X klád a on to dá?
Když není přiježděný,může mít akorát chuť do skoku a nějaký hurá styl.
Pokud by měl kolem 150cm v kohoutku,třeba by za něj někdo těch 30 dal.Jestli hezký,záživný,ne zlý ani zkažený,je na silnější holeni,pro těžšího jezdce.Někam na rekre,proč ne
Jestli je to ale velikostně pony něco kolem 130cm ,pak za tuhle cenu nemá šanci
Těžko tipovat cenu koně,kterého nevidím

24.2.2019 20:03
Smart

XXX.XXX.1.20

koně napsal(a):
Welsh a nemá původ
Takže by se dalo hovořit o pěkném ,silném koni.Výška tohoto koníka?
Přiježděný,spíše ne.
Oko po operaci,takže de fakto vidí na jedno,zatím
Hezky skáče? Znamená,že někde ve volnosti ho přeženete přes X klád a on to dá?
Když není přiježděný,může mít akorát chuť do skoku a nějaký hurá styl.
Pokud by měl kolem 150cm v kohoutku,třeba by za něj někdo těch 30 dal.Jestli hezký,záživný,ne zlý ani zkažený,je na silnější holeni,pro těžšího jezdce.Někam na rekre,proč ne
Jestli je to ale velikostně pony něco kolem 130cm ,pak za tuhle cenu nemá šanci
Těžko tipovat cenu koně,kterého nevidím

Koník je lehkého typu vhodný spíše pro dívku nebo lehčího jezdce. Přes nemocné oko vidí jako přes mlíko a druhé oko má 100% v pořádku. Ve volnosti jsem ho skákat neviděla, pouze s jezdcem. Jinak má okolo těch 150 cm. Zlý ani zákeřný není, nevyhazuje. A ano myslím si že je pouze na rekreaci. Foto pošlu později

24.2.2019 20:22
koně

XXX.XXX.174.63

Ony, ty oči ,bývají většinou časem postižené obě.
Tahle fotka je zrovna děsná.Osoba na westernu ,koni v hubě visící.Z koně není vidět nic moc.
Koník na skok dvacet centimetrů odskakuje jak Taxis .Spíš bych tipla,že se toho bojí a snaží se to nějak překonat .
Chtělo by to fotku v postoji .
Ale když píšete,že je drobnější a pro lehkého jezdce.Ale nepřiježděný ,pro dítě .Tak takových je na trhu poměrně dost.A vidících
Za toho myslím třicet nedostanou .
I když ,nikdy neříkej nikdy a každé zboží má svého kupce

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.2.2019 20:25

Smart napsal(a):
Koník je lehkého typu vhodný spíše pro dívku nebo lehčího jezdce. Přes nemocné oko vidí jako přes mlíko a druhé oko má 100% v pořádku. Ve volnosti jsem ho skákat neviděla, pouze s jezdcem. Jinak má okolo těch 150 cm. Zlý ani zákeřný není, nevyhazuje. A ano myslím si že je pouze na rekreaci. Foto pošlu později

Neexistuje na 100% zažehnaná měsíční slepota. Jestli má cyklosprorinový implantát, ten drží roky, ale ne do smrti, navíc uveitida je autoimunitní choroba, takže druhé oko není nijak v bezpečí.

Ten kůň prostě není a nebude zdravý. Že je teď stabilizovaný fakt neznamená, že je něco zažehnaného a že jednou neoslepne.

24.2.2019 20:49
Smart

XXX.XXX.92.82

Takze vzhledem ke zdravotnim okolnostem i 20 tisic je hodne co ?

24.2.2019 21:00
Terven

XXX.XXX.110.147

Smart napsal(a):
Takze vzhledem ke zdravotnim okolnostem i 20 tisic je hodne co ?

Je.
Zaujala mě zmínka, že kůň na operované oko vidí jako přes mlíko. To, prosím, majitelé zjistili jak?
Pokud je na oku zákal, který vypadá jako mléčný, nevypovídá to samo o sobě nic o tom, jak kůň na něj vidí.

24.2.2019 21:33
Smart

XXX.XXX.58.102

Terven napsal(a):
Je.
Zaujala mě zmínka, že kůň na operované oko vidí jako přes mlíko. To, prosím, majitelé zjistili jak?
Pokud je na oku zákal, který vypadá jako mléčný, nevypovídá to samo o sobě nic o tom, jak kůň na něj vidí.

Byli na kontrolním vyšetření na klinice a řekl jim to pan doktor Beránek

24.2.2019 22:20

Smart napsal(a):
Byli na kontrolním vyšetření na klinice a řekl jim to pan doktor Beránek

Toho koně prodávají za cenu operace, je prakticky bezcenný- neprodejný.

24.2.2019 22:27

já bych koupi mladého koně s měsíční slepotou nikomu nedoporučila. řešit dalších dvacet let chronické onemocnění, oslepne, neoslepne, vidí, nevidí, uvidí...

27.2.2019 13:50
Lou

XXX.XXX.45.5

Tento kůň je v podstatě časovaná bomba,jak někdo píše výše,měsíční slepota nejde absolutně vyléčit. Z mého pohledu je kůň v podstatě neprodejný,natož za 30t. Takového koně koupí snad jen někdo,pro koho je to srdcovka,ale max. za 15t. Zdravých koní není mnoho,to vím naprosto s jistotou,moje kamarádka je veterinářka a jezdí velice často na předkupní prohlídky a je to děs a hrůza....ale s něčím může kůň funfgovat lépe a s něčím hůře

Přidejte reakci

Přidat smajlík