Grace206

XXX.XXX.168.181
Ahoj, chtěla jsem se zeptat zkušenějších, letos čeká naše kobylka své první hříbě (i mé první), přenáší tři týdny, zdá se mi že se jí stále zvětšuje břicho, vemínko se jí udělalo, ale mléko v něm nemá.. veterinář říká, že se nemám strachovat.. a také jsem nikdy neviděla ani necítila jediný pohyb hříběte.
Je to normální? Také vám klisny takhle přenáší, není pak hříbě moc velké? Moc děkuju.
Hlavně klid. Každá kobyla to má jinak. Chce to hlavně klid ve stáji. Některé se cítí rušeny tím jak hlídáte... Místo vemínka se mi víc osvědčilo hlídat záď. Jak začne rosolovatět, tak už to bude. Nejspíš nad ránem, ale to taky není pravidlo.
Ještě tak týden není proč panikařit. Pohyby jste neviděli nejspíš jen proto, že nevíte co a kdy vidět.
Tri týždne je už dosť, ale buďte v kľude, bola ešte moc zima možno čaká kým sa teraz už trocha oteplí. Každá kobyla to má inak, niektorej mlieko kvapká už týždeň pred pôrodom a iná nemá žiadne príznaky že sa pôrod blíži. Ako píše Pipilota tak sledovať záď, ono zvykne aj brucho klesnúť a viac vytŕčajú bedrové kĺby tak deň dva pred pôrodom.
Ak do týždňa neporodí tak by som volala veterinára nech ju príde pozrieť.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Naše kobyla pravidelně přenášela měsíc. Hříbě bylo vždycky normální. Buďte v klidu.
Ja bych nepanikařila, nam prvnička přenášela měsíc. Nic na ní nebylo vidět, večer jsem ji zavřela do boxu, odjela popřát synovci k narozkam a když jsem se za dvě hodiny vrátila tak hříbě běhalo po boxe. Dokonce i večeři stačila zblajznout. Pokud se kobyla chová normálně a nemá problémy tak čekat dokud to jde, nejhorší co teď můžete udělat je nějak do ní vrtat. Konzultujte s vetem,ale pokud on nevidí problém tak čekejte. Držím palce, mě čekají dvě prvničky za měsíc.
Grace206

XXX.XXX.168.181
Moc děkuji za reakce, hned jsem klidnější, veterinář mi říkal také, že to zatím vůbec není důvod zkoumat, že je zdravá a silná, že by neměl být problém, tak snad to bude v pohodě..