Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.2.2019 19:12
meandluckyhorse

XXX.XXX.215.118

Zdravím, čím a proč mažete kopyta? Díky :)

26.2.2019 19:58
Terven

XXX.XXX.160.10

Nemažu ničím, není to třeba, naopak je to kontraproduktivní. Někdo kdesi hezky napsal, že kdyby příroda chtěla, aby kůň měl mastná kopyta, měl by tam mazové žlázy
Mazání místo aby kopyta zvlhčovalo, paradoxně je vysušuje, protože přes vrstvu tuku nemohou přijímat vlhkost z prostředí.
Chápu mazání kopyt na výstavy, aby kůň dobře vypadal, jinak je to nesmysl.

Neregistrovaný uživatel

26.2.2019 20:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Já používám akorát vlhčící zvony v sušším období.Valáškovi se kopyta víc vysušují a zkoušeli jsme kde co kolem zlepšení výživy.Jediné co funguje je to vlhčit jak příjdou sucha.🙁 Tak zhruba třicet minut každý den.V létě je oba beru každý den k potoku "nacucat" kopyta.😂 Žádné mazání nepomáhalo bohužel.

Neregistrovaný uživatel

26.2.2019 20:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Effol světlý, pomohl mi několikrát při obnove rohoviny, ušlápnuta patka, a kdysi i na hnilobu střelu. Jinak mi kovář "doporučil" obyč sádlo, a hlavně korunky. Zespoda se nemaze, zavírají se tím "trubičky" a tím kopyto nedokáže přirozeně nabírat vlhko.

26.2.2019 20:22
Terven

XXX.XXX.160.10

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já používám akorát vlhčící zvony v sušším období.Valáškovi se kopyta víc vysušují a zkoušeli jsme kde co kolem zlepšení výživy.Jediné co funguje je to vlhčit jak příjdou sucha.🙁 Tak zhruba třicet minut každý den.V létě je oba beru každý den k potoku "nacucat" kopyta.😂 Žádné mazání nepomáhalo bohužel.

Tak máčet určitě ... a je výhoda, pokud kůň umí postát s nohama v kýbli

26.2.2019 20:25
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Mazání kopyt je pro parádu. Tedy na výstavy, závody, do kočáru do města...
Dříve se ještě dělat takový jakože preventivní skoro vazelínový fujtajblík na kopyta - dodal lesk a byl i trochu proti hnilobě. Dnešní mazadla považuji spíš za tahání peněz (ale to je vlastně skoro celá koňokosmetika)

26.2.2019 20:30
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Effol světlý, pomohl mi několikrát při obnove rohoviny, ušlápnuta patka, a kdysi i na hnilobu střelu. Jinak mi kovář "doporučil" obyč sádlo, a hlavně korunky. Zespoda se nemaze, zavírají se tím "trubičky" a tím kopyto nedokáže přirozeně nabírat vlhko.

To jako ten žlutý? Ten s antibakteriální složkou?

Neregistrovaný uživatel

26.2.2019 20:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Pipilota napsal(a):
To jako ten žlutý? Ten s antibakteriální složkou?

Nevím jestli žlutý, je na něm světlezelený pruh. Měla jsem i tmavý, s černým pruhem, ale ten mi doporučen nebyl.

26.2.2019 20:54
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Nevím jestli žlutý, je na něm světlezelený pruh. Měla jsem i tmavý, s černým pruhem, ale ten mi doporučen nebyl.

Jo dík. ( je dobré vědět, co léčivého kde zabralo)

26.2.2019 21:12
meandluckyhorse

XXX.XXX.215.180

Moc všem děkuji za odpovědi. :) Já také nemažu, jen mě to zajímalo. :-D

Neregistrovaný uživatel

26.2.2019 21:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Terven napsal(a):
Tak máčet určitě ... a je výhoda, pokud kůň umí postát s nohama v kýbli

Koby umí, ale Lexínek je i podle doktora "momentálně zaostalý" a s nohou v kýblu se chová stejně jako v potoce.😂 Pochopitelně nejde hrabat nohou a cákat vodu na sebe a okolí.Všichni to chápou akorát "retarda" ne.😂 V létě tu byl takový bazének "na dojetí" s trochou vody a koby si tam docela opatrně stoupla a "vlhčila si kopyta".Prostě šikulka.🙂 Lexínek si tam stoupne,čumí jakoby nic a pak si v něm lehne.😂 Otík nezklame.😂

Přidejte reakci

Přidat smajlík