Jestli se nebojí a stojí o to se na koni válet, tak co klasické podrbej koníčka na krku, podrbej koníčka na zadku (oboje kam dosáhne), trháme jablíčka... Zkušenější určitě poradí víc, já s takhle malýma dětma moc zkušenost nemám, a když tak se to omezuje na to, že pár kroků povodím a já chcííí dolůůů a když je dole tak já ci na koněééé 😂
Dcerka (1,5roku). Jezdí bez jištění, obcas ji namotivuji jit dopredu (dat pusu do hrivy), lehnout si na zada. Dotknout se špičky boty, drzet balanc bez držení.
Pravda je, ze obcas mam dite na koni az prilepene :D takze vymyslime co dal. Něco zvlada i v kroku.
Sic jsem v blízkosti, ale nechávám ji sama, at si zjistí, že za nejakou hranicí může sklouznout/spadnout (a skluz, pad mirnim). A ovoce to nese, čím jsem dal od ní, tim fakt pecliveji sedi (v nejistote se silne capne madel)
Děcka v tomto věku jezdí rády. Většinou jim stačí, že se vezou. Ale když se jezdí pravidelně, tak chtějí víc. U nás to byl mlýnek a kousek zaklusat. Jinak zvednout střídavě ruku nohu - pomalu si uvědomí pravou a levou. Ještě letadlo - rozpaží ruce a otáčí se za 1 rukou doleva, pak doprava. Nadzvednout koleno. Ohnout se ke špičce nohy -1 rukou, oběma rukama na 1 stranu. Trhat jablka ...
No je toho celkem dost. Ale vždy podle šikovnosti dítěte a taky podle toho co nechá koně v klidu.
(děcka už jezdit nechtějí, takže si to užijte s malým děckem, nevíte co ho bude zajímat později)