Cviky na koně pro 2,5-3 dítě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.2.2019 09:40
etnies86

XXX.XXX.245.26

ahoj nějaké tipy na cviky na koníkovi pro prcka - 2,5-3 roky?
Nebo nechat být a jen povozit. Je pravda, že jsem ráda že se vůbec udrží (pořád ji jistím za nohu). Ale už poslouchá pokyny tak mě láka něco zkusit aspoň na stojícím koníkovi

28.2.2019 09:51
kapička

XXX.XXX.64.44

Jestli se nebojí a stojí o to se na koni válet, tak co klasické podrbej koníčka na krku, podrbej koníčka na zadku (oboje kam dosáhne), trháme jablíčka... Zkušenější určitě poradí víc, já s takhle malýma dětma moc zkušenost nemám, a když tak se to omezuje na to, že pár kroků povodím a já chcííí dolůůů a když je dole tak já ci na koněééé 😂

28.2.2019 11:01
evcusik

XXX.XXX.150.9

Dcerka (1,5roku). Jezdí bez jištění, obcas ji namotivuji jit dopredu (dat pusu do hrivy), lehnout si na zada. Dotknout se špičky boty, drzet balanc bez držení.

Pravda je, ze obcas mam dite na koni az prilepene :D takze vymyslime co dal. Něco zvlada i v kroku.

Sic jsem v blízkosti, ale nechávám ji sama, at si zjistí, že za nejakou hranicí může sklouznout/spadnout (a skluz, pad mirnim). A ovoce to nese, čím jsem dal od ní, tim fakt pecliveji sedi (v nejistote se silne capne madel)

28.2.2019 11:44
etnies86

XXX.XXX.245.26

děkuji.
jen upřesním malá se už udrží ale pro svůj klid ji jistím (a hlavně tatínkův)
ale nemáme bohužel poníka, jen velkého koníka
na poníkovi by to bylo určo lepší

28.2.2019 14:43
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Děcka v tomto věku jezdí rády. Většinou jim stačí, že se vezou. Ale když se jezdí pravidelně, tak chtějí víc. U nás to byl mlýnek a kousek zaklusat. Jinak zvednout střídavě ruku nohu - pomalu si uvědomí pravou a levou. Ještě letadlo - rozpaží ruce a otáčí se za 1 rukou doleva, pak doprava. Nadzvednout koleno. Ohnout se ke špičce nohy -1 rukou, oběma rukama na 1 stranu. Trhat jablka ...
No je toho celkem dost. Ale vždy podle šikovnosti dítěte a taky podle toho co nechá koně v klidu.
(děcka už jezdit nechtějí, takže si to užijte s malým děckem, nevíte co ho bude zajímat později)

Přidejte reakci

Přidat smajlík