RealDiamond1017

XXX.XXX.173.36
Ahoj, mám holku, moje holka má Anglického Plnokrevnika, já se na ni chci projet na 10 - 20 minut jen prostě kolem dokola ale sem trosku větší mám 128kg, ale vzhledově vypadam na 100 :D no ale zdání klame a chci vědět jestli se mužu jednou projet a nebo si mám zebrat většího koně a bude klid, chci jen předejít tomu abych ji neublížil svoji vahou :D hubnout nehodlám vypadam dobre docela. Díky za odpovědi :-)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Kameny k palbě připravit.😂😂 Né,dělám si srandu.Pokud bych měl být vážný,tak je mi sympatické,že se zeptáš a nehrneš se na koně bez ohledu na něj.🙂 To dnes není tak běžné.Popravdě kobylka je dost hubená ( ten zadek) a tak bych si tu jízdu v jejím zájmu odpustil.Spíš jí vem někam na ruce napást a bude ti určitě vděčnější.🙂
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.172.70
Kdyby to byla moje kobca tak by to nebyl zadny problem,je to pohodova klidna plnaska,co je dobre nasvalena a je zvykla na vozeni obcasnych navstev i deti a nic ji nerozhazi.Takze byt vama konzultuju to se s pritelkyni ta nejlepe sveho kone zna a spravne odhadne co kobca zvladne a co ne
Kolem dostiháků koluje historka jak na Vronskem jel asi týden před jeho startem ve VP jeho prý 100 kg majitel na vyjížďku....
Co si budem, na ježdění na A1/1 tahle váha fakt není, to chce když už tak nějakého šlonzáka, jiného podobně mohutného teplokrevníka nebo americká společnost plemena.
Na jedno svezení... Zkuste a uvidíte, je to chytrý a citlivý plnokrevník, když budete s majitelkou dávat pozor, kobyla si řekne sama jestli ok nebo ne. (heknutí při dosednutí, prohnutí hřbetu, neochota k pohyby, nejistá chůze trošku odlišným způsobem než normálně, při další snaze o jízdu pocení i u činností, které s adekvátním jezdcem zvládne " s kopytem v nose")
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.216
Nedelejte zas z koni porcelanovy kvetinky... Pokud koby neni echt citlivka hubenounka nebo nema problemy s nohama ci zády tak treba pulhodinovou krokovku zvladne bez ujmy na zdravi v pohode. Zadavatel nikde nepise nic o rychlych chodech, dlouhe vyjizdce nebo opakovanem jezdeni. Jen se jednou na chvili svezt na koby co zna. Pokud je to normalni zvire chvile ji ublizit fakt nemuze. A vronsky by byl cajk kdyby to byla krokovka a ne plnohodnotna prace v terenu se vsim vsudy.
kapička
napsal(a):
Kolem dostiháků koluje historka jak na Vronskem jel asi týden před jeho startem ve VP jeho prý 100 kg majitel na vyjížďku....
Co si budem, na ježdění na A1/1 tahle váha fakt není, to chce když už tak nějakého šlonzáka, jiného podobně mohutného teplokrevníka nebo americká společnost plemena.
Na jedno svezení... Zkuste a uvidíte, je to chytrý a citlivý plnokrevník, když budete s majitelkou dávat pozor, kobyla si řekne sama jestli ok nebo ne. (heknutí při dosednutí, prohnutí hřbetu, neochota k pohyby, nejistá chůze trošku odlišným způsobem než normálně, při další snaze o jízdu pocení i u činností, které s adekvátním jezdcem zvládne " s kopytem v nose")
No možná by jste se divila, ale ne všichni u dostiháků váží do 60kg. V práci je jezdí i normálně rostli lidi a to i koně rovinové a ti kupodivu normálně fungují i běhají.
Dovolím si své postřehy:
Kobyla poníka dá o přetížení vědět vždy již při nasedání. Děcko tlusťocha prostě shodí. Stejně vážící dospělou ženu snese, i když je vidět jak si musí najít nohy a poskládat se. Prostě dala jasně najevo co už ne. (jinak děcka povozí a jejich chyby toleruje - když je podivných pobídek moc, tak slušně zastaví)
Prostě si představte sebe s 20 kg pohodlným a vypolstrovaným batohem, nebo jen tak 20 kg v pytli. Jak se s tím bude 30 minut chodit?
Já sama jsem těžká váha, celoživotně. A i když jsem měla pocit, že tak nějak vážím stejně, dostala jsem pořádnou lekci od života. Na kardiologii se zjistilo, jak moc jsem tučná. Jo po 40 a se sedavým zaměstnáním, často jen jezdím na kole. Tak mám speciální hubnoucí program s pohybem pod dozorem fyzioterapeuta a ejhle. Vážím za půl roku jen o 5 kg míň, ALE poměr svalů a tuku v těle je hodně změněn. A při jízdě na koni je to znát. Tedy si nelžete, že vypadáte na 100kg... Navštivte včas specializovaného lékaře a udělejte něco pro sebe.
Jestli zmíněná přítelkynina kobylka má záda jak střecha a sedlo a posedlím 17,5 ,což bývá klasika,myslím,že se na ní zadavatel dotazu dlouho nezdrží
Bude si připadat jak na žiletce a samotnému mu nebude pohyb koně příjemný.
A že by jakékoli velké kobyle ublížilo chvilkové povožení, kohokoli ,opravdu pochybuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.71
Bodejď by pak ty koně nezdrhali ve výběhu před majiteli.😂😂 Bůh ví co si na něj zase vymysleli a tak raději bere roha dřív než se to dozví.😂 U nás by se se 120 kg nesvezl určitě.🙂 Někde jo,někde ne.Tak už to chodí.🙂
Uživatel s deaktivovaným účtem

RealDiamond1017
napsal(a):
Ahoj, mám holku, moje holka má Anglického Plnokrevnika, já se na ni chci projet na 10 - 20 minut jen prostě kolem dokola ale sem trosku větší mám 128kg, ale vzhledově vypadam na 100 :D no ale zdání klame a chci vědět jestli se mužu jednou projet a nebo si mám zebrat většího koně a bude klid, chci jen předejít tomu abych ji neublížil svoji vahou :D hubnout nehodlám vypadam dobre docela. Díky za odpovědi :-)
Nebudeme rozebírat vaší váhu (no dělat by jste s tí něco měl, jste mladý a docela pohledný muž...víte co myslím) jak je na tom přítelkyně? o kolik by kobyla nesla víc? představte si, že vaše váha je jedna čtvrtina váhy koně, možná i víc. povozit krokem ano, jezdit až po dietě.... i Pavaroti toho kvůli váze musel nechat- 130kg.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Sednout na 5-10 minut v kroku dokolečka ano, kobyla pak aspoň bude vděčná, až na ní sedne zas někdo lehčí a nožičky se jí snad nerozjedou
Jinak asi tak, já držím celoživotní dietu jenom kvůli koním - nebudu zabíhat do debat kolik kg jaký kůň a jak dlouho, ale člověk by si myslím měl uvědomit, že jezdectví je jediný sport, kdy sedíte dalšímu živému tvorovi na páteři a podle toho se zařídit, případně si vybrat sport jiný.
RealDiamond1017

XXX.XXX.36.169
Díky moc, všem co odepsali, hubnout nějak nemám v plánu. Cítím se velmi dobře. Přítelkyně má opravdu zhruba 56 kilo.. takže ona je pirko oproti mě. No tak se uvidí. Kdyžtak bych sedl na nějakého většího koně. Není problém. Díky moc Všem.
Budu ošklivá, ale "cítím se velmi dobře" je při téhle hmotnosti dost pomíjivý stav. Věřte mi, lidí jako vy máme plnou ordinaci. Začněte, dokud je čas a ještě se můžete hýbat. Ty konce jsou ošklivé. Hřešíte zatím jen na to, že jste mladý. Jestli nezměníte přístup, tak vás čeká (v brzké době) artroza kyčlí, kolen, nemáte břišní svaly, takže záda - klidně i posun obratle a z toho není cesty zpět, jsou to jen doživotní bolesti. Při takové váze by vás stejně nikdo neoperoval. Plus nebudete ani vyšetřitelný, protože se do normální rezonance nevejdete. Prostě ten pohybový aparát odejde velmi brzy a docela to bolí.
To nemluvím o metabolických potížích - jste adeptem na metabolický syndrom jako vyšitý (vysoký tlak, cukrovka, tuky + jejich komplikace - zničené drobné cévy - tedy odcházející ledviny, zrak, nervy, kdy pro neuropatii ani nespíte a nakonec je omezená i hybnost a stabilita (pády), plus samozřejmě problémy s potencí). Navíc jste chlap, takže vás nechrání ženské hormony. Bez léků vysoké riziko mrtvice či infarktu. A když budete mít tu smůlu, že místo infarktu vás klepne pepka, tak taky můžete zůstat ležákem a tahat vás doma bude ta padesát šest kilo vážící osůbka, kterou takhle zhuntujete.
Tento scénář vidím dnes a denně. Pokud nemáte hormonální vadu, kterou byste ale stejně měl léčit, a zatím jste bez bolestí, tak si gratulujte a zatáhněte za záchrannou brzdu dokud je čas. Jednou budete třeba manžel a otec, co nabídnete těm, kteří se na vás stanou závislými? Brzké ovdovění a osiření?
Dotaz - to bylo drsné, ale přesné. Jen se obávám, že bez osobní zkušenosti několik odstavců textu nikoho nezasáhne natolik, aby se sebou něco udělal. Já se zase pohybuji ve vývoji léčiv a třeba v ortopedických studiích máme pacienty s chronickými bolestmi zad, kteří kolem 35 - 50 let vyžadují rozsáhlé operace a prognóza není dobrá. Ale nikdo, nikdo z nich nemá zdravou váhu.
A mimochodem, to "cítím se dobře" je zpravidla celkem iluze. Zkuste si někdy jít zasportovat s některým z Vašich aktivnějších vrstevníků a uvidíte, jestli se se budete taky cítit dobře. Jak někdo říkal níže, nevypadáte špatně, ale za pár let už to bude horší. Jak jak fyzicky, tak vzhledově "zfotrovatíte."
akscha
napsal(a):
Dotaz - to bylo drsné, ale přesné. Jen se obávám, že bez osobní zkušenosti několik odstavců textu nikoho nezasáhne natolik, aby se sebou něco udělal. Já se zase pohybuji ve vývoji léčiv a třeba v ortopedických studiích máme pacienty s chronickými bolestmi zad, kteří kolem 35 - 50 let vyžadují rozsáhlé operace a prognóza není dobrá. Ale nikdo, nikdo z nich nemá zdravou váhu.
A mimochodem, to "cítím se dobře" je zpravidla celkem iluze. Zkuste si někdy jít zasportovat s některým z Vašich aktivnějších vrstevníků a uvidíte, jestli se se budete taky cítit dobře. Jak někdo říkal níže, nevypadáte špatně, ale za pár let už to bude horší. Jak jak fyzicky, tak vzhledově "zfotrovatíte."
Souhlasím, vždyť jede přece jen o mechaniku.Když budu přetěžovat auto dlouhodobě větší váhou, než na jakou je stavěné, rozbije se, odejdou některé díly. K čemu mi bude, že relativně jde motor, navzdory tomu, že do něj leju nekvalitní "potravu", když se auto nerozjede, protože má zlomenou poloosu nebo oddělanou spojku, kvůli čemuž to auto tahle prostě nedokáže pohyb dopředu vyvinout?
To jen lidi si myslí, že jsou perpetuum mobile. Když se vás 135 kilová pacientka (155 cm) zeptá, z čeho že ji bolí ta záda a klouby, vždyť je přece mladá a zdravá, nevíte, jestli ji poslat na inteligenční test a nebo jí koupit zrcadlo.