Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.3.2019 16:17
Sabcula

XXX.XXX.83.44

Dobrý den, zajímaly by mě Vaše zkušenosti s koupí koně z hřebčína. Již se blíží doba, kdy si budu vybírat svého prvního koně. A nechci nic podcenit. Proto se přikláním právě k hřebčínům. Přeci jen soukromníci často řeknou cokoli o svém koni jen, aby prodali. Také mi jde o cenu. Nechci za koně na aktivní rekreaci dát více než 60 000 Kč.
Mám vůbec šanci koupit koně z hřebčína do této částky?
Děkuji za odpovědi.

2.3.2019 16:51
Slon Indický

XXX.XXX.254.108

No, za 60 tisíc budete muset mít štěstí. Z hřebčínů za tyhle peníze seženete odstávče, a nebo vysloužilou chovnou klisnu, to ale bude prostě starší kuň, co navíc třeba pár let pod sedlem nebyl. Mladého koně leda s vadou, buď zdravotní, a nebo povahovou.
Za tyhle peníze nemůžete obecně požadovat sen každého jezdce, tzn mladého, zdravého a hodného koně. Za ty peníze to budou dvě z těchto vlastností - tj. mladý a zdravý nebude hodný, mladý a hodný nebude zdravý, zdravý (v okamžiku koupě) a hodný už nebude mladý. Tam si pak musíte zvolit, co oželíte, nebo připlatit.

3.3.2019 11:58
Arbora

XXX.XXX.88.35

Známa kúpila u nás v národnom žrebčíne kobylu, vtedy asi 9-10r, po výkonnostnych skúškach, ale odloženú v stáde ako chovnú. Občas jazdená. Takmer 70.000. A bola z tých lacnejšich.
Ale prečo nie, skúsiť to môže, možno nejaký neperspektívny valach po výkonnostných skúškach.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.3.2019 13:59

Ano, šanci samozřejmě máte. Mám koně z hřebčína a bohatě jsem se vešla do prvotně předpokládané stovky. Nečekejte ale, že za tu cenu dostanete super naježděného a exteriérově a povahově 100% koně - takového by si tam nechali. Pokud vám nevadí investovat do koně čas s tím, že si ho trochu vychováte a dopřijezdíte podle sebe (což by nemělo, jelikož nenabízíte částku adekvátní jezdecky spolehlivému zdravému koni, kterého jeden den přivezete a druhý s ním můžete zajet ZZVJ nebo vyjet sama ven), tak vám koupi z hřebčína doporučuji.

Neberte ale koně se zdravotní vadou, která by ovlivňovala jeho použitelnost, takových mívají na prodej dost, ono taky co s nimi ...

3.3.2019 16:29
deauville

XXX.XXX.175.69

Souhlas s ostatními. Mám zkušenost se všemi třemi národními hřebčinci (teda dvěma hřebčinci a jedním hřebčínem) a troufám si říct, že Vám žádný z nich nebude zatajovat zdravotní nebo charakterové vady. V tomto směru je to koupě bez rizika.

Ale - za částku, kterou jste ochotna vydat, opravdu dostanete jen koně s nějakým handicapem (věk, stupeň výcviku, zdravotní problém, plemeno, se kterým to nepůjde do sportu...). Zdraví a přiježdění koně se v hřebčincích pohybují v spíš od 100 000 Kč a výš.

A pak důležitá poznámka - neznám Vaše jezdecké umění, ale doporučuji si vyhlédnutého koně velmi dobře vyzkoušet - nejen na jízdárně, ale v i terénu. To, co považují za jezditelné zaměstnanci hřebčince, nemusí být jezditelné pro rekreační jezdce:-) Přece jen se v hřebčincích objevují hlavně koně s nějakými ambicemi do sportu, což nemusí být pro každého...

12.3.2019 19:27
Sabcula

XXX.XXX.83.44

Děkuji za názory. Nevadí mi mladý kůň, charakterové vady apod. Přijezdit si koně též není problém. Pro mě je důležité zdraví. S tím ostatním se dá už něco dělat. Samozřejmě zkusím i známé. Ale inzercím bych se ráda vyhnula. Obzvlášť když vím,jaké koně prodává moje známá a za jakou cenu..

13.3.2019 05:56

Sabcula napsal(a):
Děkuji za názory. Nevadí mi mladý kůň, charakterové vady apod. Přijezdit si koně též není problém. Pro mě je důležité zdraví. S tím ostatním se dá už něco dělat. Samozřejmě zkusím i známé. Ale inzercím bych se ráda vyhnula. Obzvlášť když vím,jaké koně prodává moje známá a za jakou cenu..

A jaké koně a za jakou cenu?

13.3.2019 08:21
koně

XXX.XXX.174.63

Sabcula napsal(a):
Dobrý den, zajímaly by mě Vaše zkušenosti s koupí koně z hřebčína. Již se blíží doba, kdy si budu vybírat svého prvního koně. A nechci nic podcenit. Proto se přikláním právě k hřebčínům. Přeci jen soukromníci často řeknou cokoli o svém koni jen, aby prodali. Také mi jde o cenu. Nechci za koně na aktivní rekreaci dát více než 60 000 Kč.
Mám vůbec šanci koupit koně z hřebčína do této částky?
Děkuji za odpovědi.

Rozhodně obvolejte hřebčíny.Vedoucí chovů nebo jiné osoby,zodpovědné za prodej mají uvedena telefonní čísla
S těmito se pak domluvíte co nabízí a za kolik.Většinou vám na místě předvedou i nechají vás případně vyzkoušet koní více.Tudíž když už se někam vypravíte ,je naděje ,že si na jednom místě možná i vyberete.
A ušetříte své nervy ,čas a pohonné hmoty objížděním hnojných dvorků,kde vám na slíbeného dokonalého šampiona ,mnohdy ani neotevřou

13.3.2019 11:38
Sabcula

XXX.XXX.131.197

Valacha nabízí do nízkého sportu ( drezury, parkury). Ale co už neřeknou je, že to nemá v pořádku v hlavě. Tedy vhodný na rekreaci, ale huberty a závody těžko. Chtějí za něj 90000,-
Kobyla zezačátku měla problémy s ušima. Denně jsme ji je mazaly. Teď je po úrazu nohy. Dle majitele vhodná do chovu, rekreaci a pod děti. Cena podobná..

13.3.2019 11:40
Sabcula

XXX.XXX.131.197

koně napsal(a):
Rozhodně obvolejte hřebčíny.Vedoucí chovů nebo jiné osoby,zodpovědné za prodej mají uvedena telefonní čísla
S těmito se pak domluvíte co nabízí a za kolik.Většinou vám na místě předvedou i nechají vás případně vyzkoušet koní více.Tudíž když už se někam vypravíte ,je naděje ,že si na jednom místě možná i vyberete.
A ušetříte své nervy ,čas a pohonné hmoty objížděním hnojných dvorků,kde vám na slíbeného dokonalého šampiona ,mnohdy ani neotevřou

No právě. U hřebčínů je šance sehnat na jednom místě. Zatímco u soukromníků těžko..

13.3.2019 20:12
koně

XXX.XXX.174.63

Sabcula napsal(a):
No právě. U hřebčínů je šance sehnat na jednom místě. Zatímco u soukromníků těžko..

Hlavně ti lidé jsou zaměstnanci a nemají primární zájem vám za těžké peníze nutně vnutit jednu jedinou hajtru
Navíc mizernou
Nemají důvod něco tajit , s koňmi pracují, dle nějakého systému.
Koně pak mají stejný druh a stupeň výcviku .
Každý jedinec se s tím popasuje jinak,tudíž není každý vhodný pro hřebčínské účely na chov ,reprezentaci či vyšší sport.
Ty pak odprodávají
Jsou li třeba navrch ještě dušní,mušní,chromí,po úrazech atd. sdělí vám to a je tomu přizpůsobená cena

Přidejte reakci

Přidat smajlík