Inzerát 3409616/ustájení vhodné pro březí klisny, hříbata, hřebce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

miiv

2.3.2019 19:20
miiv

XXX.XXX.215.31

V případě tohoto inzerátu zájemcům doporučuji opatřit si reference nedávných klientů, někteří z nás nebyli s realitou vůbec spokojeni.

2.3.2019 20:28
Slon Indický

XXX.XXX.254.108

To je zrovna škoda, podle inzerátu to vypadalo slušně. Mohu poprosit o více informací? Co přesně bylo špatně?

Neregistrovaný uživatel

2.3.2019 20:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.145

Bohužel jsem nic nenašel pod tímto číslem inzerátu.🙁

miiv

3.3.2019 16:02
miiv

XXX.XXX.215.31

3.3.2019 16:24
Slon Indický

XXX.XXX.254.108

Děkuji za sdílení zkušenosti, to je tedy smutné, že spolehlivé místo na odchov koní asi vážně neexistuje. A přitom fotky nádhera, krásní kulatí koně, pevné ohrady, texty o střídání pastvin...

Neregistrovaný uživatel

3.3.2019 17:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

No,není nad osobní návštěvu a já osobně bych "infiltroval" na nějaký čas přímo do stáje.Pak teprve můžu říct ano,či ne.Nikdy nesmíme zapomínat že to mohou i nemusí být pomluvy.Spíš je to pro mě znamením zbystřit a prověřit.🙂 Tedy pokud bych to potřeboval.I naši stáj podle majitelky jisté dvě osoby pomlouvali a už se nepochlubili za jakých okolností museli stáj opustit.🙁

Neregistrovaný uživatel

3.3.2019 17:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Nikdy se člověk nemůže zavděčit všem. Zvláště když "tady to máte", a přesto " nešlo by to třeba ..... "

miiv

3.3.2019 17:57
miiv

XXX.XXX.215.31

Samozřejmě, že jsem obviňován z pomluv atd., ale ani jednorázová návštěva předem bohužel realitu neodhalila. Ano ideální postup je skutečně nejdříve stáj poznat jako host-návštěvník. V předchozích případech jsme to tak naprosto přirozeně udělali, chodili třeba rok jezdit na jejich koních a pak teprve nově pořízeného poníka či koníka ustájili a pokračovali v dlouhodobější spolupráci. Ale s prvním vlastním hříbětem to z nejrůznějších důvodů nebylo možné a šli jsme do ustájení "naslepo".
Mimochodem, právě přátelé z předchozích stájí nás podrželi, když jsme narychlo museli odejít. Na závěr zdůrazňuji, že není mým cílem někoho očernit nebo poškodit (proto ani neuvádím žádné podrobnosti), ale jen vybídnout majitele koní k opatrnosti na základě vlastní, bohužel špatné, zkušenosti.
Inzerát se vyskytuje i na facebooku a PR článek byl svého času vystaven i na:
http://www.equichannel.cz/toulky-po-venkovnich-chovech-skolka-pro-hribata-a-chov-shagya-arabu-pod-kastanem?fbclid=IwAR1ny71WEeGz9mCechOPd5K6JxdBPGyBr4XGJq4ZvwfPasmmeE-KC9CodcM

Neregistrovaný uživatel

3.3.2019 18:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nikdy se člověk nemůže zavděčit všem. Zvláště když "tady to máte", a přesto " nešlo by to třeba ..... "

Asi tak couďásku.Tehdy mi tu jeden člověk doporučil ustájení,když jsem myslel že mě vyhodí z hřebčína.No nakonec jsem to nevyužil,ale poslal jsem tam jiného zájemce.Víš s čím se vrátil? V boxech jsou pavučiny a na dvoře je bordel.😂 Shodou náhod asi za půl roku jsem se jel podívat přesně na toto místo s někým úplně jiným.Tak pavučina tam byla a podle mě nejeden kůň z toho musel již zemřít šokem a bordel na dvoře byla jedna malá hromádka kovového šrotu a starý kolečka dvě asi zhruba.😂 Nic co bych koštětem a lopatou nevyřešil za půl hoďky.Jinak pastviny pěkné,sena víc než dostatek,paní ochotná a vstřícná.Bylo to takové sdružení majitelů koní a zkrátka jedou si na své triko.Nevím jestli to tam "kámošce" dopadlo a jak to tam je dál,ale ten bordel nesnesitelný mě tehdy pobavil.😂😂

Neregistrovaný uživatel

3.3.2019 18:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

miiv napsal(a):
Samozřejmě, že jsem obviňován z pomluv atd., ale ani jednorázová návštěva předem bohužel realitu neodhalila. Ano ideální postup je skutečně nejdříve stáj poznat jako host-návštěvník. V předchozích případech jsme to tak naprosto přirozeně udělali, chodili třeba rok jezdit na jejich koních a pak teprve nově pořízeného poníka či koníka ustájili a pokračovali v dlouhodobější spolupráci. Ale s prvním vlastním hříbětem to z nejrůznějších důvodů nebylo možné a šli jsme do ustájení "naslepo".
Mimochodem, právě přátelé z předchozích stájí nás podrželi, když jsme narychlo museli odejít. Na závěr zdůrazňuji, že není mým cílem někoho očernit nebo poškodit (proto ani neuvádím žádné podrobnosti), ale jen vybídnout majitele koní k opatrnosti na základě vlastní, bohužel špatné, zkušenosti.
Inzerát se vyskytuje i na facebooku a PR článek byl svého času vystaven i na:
http://www.equichannel.cz/toulky-po-venkovnich-chovech-skolka-pro-hribata-a-chov-shagya-arabu-pod-kastanem?fbclid=IwAR1ny71WEeGz9mCechOPd5K6JxdBPGyBr4XGJq4ZvwfPasmmeE-KC9CodcM

Já Vás určitě neobviňuji z pomluv a lží.🙂 To tak nechápejte.Jen jednoduše dnes se moc lidem věřit nedá a stejně tak bych nevěřil pokud by tu např. někdo pěl chvalospěvy na jiné ustájení.Mě se naštěstí nic takového asi nestane,protože jsem na svých koních přilepený jak žvýkačka.😂 Nelze odlepit.😂

3.3.2019 20:08
jazzinka

XXX.XXX.107.28

Tohle se po netu fakt špatně hodnotí, asi to chce osobní návštěvu. V komentářích uváděný špatný stav koní by snad měl být vidět na první pohled, ne?

Z naší stáje byly taky dvě holčiny odejity a následně na netu stáj celkem pomlouvaly, jako důkazy používaly fotky starých a nemocných koní, kteří naopak hlavně díky tamní péči ještě stojí na nohou...

3.3.2019 20:42
koně

XXX.XXX.174.63

Neznám ani hodnocenou stáj,ani nikoho odtud.
Nicméně myslím,že kvalita ustájení se dá odhalit už při první vlastní návštěvě.
Nemusí se tam chodit a jezdit roky.Jen stačí koukat očima
Jestli ,podle popisu,většina hříbat byla olezlá,panděratá,apatická a s bolavýma očima,tak by je případný zájemce určitě někde ve výběhu viděl.
To jsou zrovna příznaky ,snad i pro laika, dost evidentní
A svou hlavou pak může vydedukovat,že to asi nebude úplně tak fajné,jako byly fotky na inzerci či na fejsu
Vidíte běžně pouhým pohledem ,jakožto zájemce ,úroveň boxů,přístřešků.Skladování krmiv .Systém stlaní,napájení .Hospodaření s hnojem. Ohrady,povrch v nich .Na pastvě pak kvalitu případného porostu a ohrazení.
A hlavně,ty koně samotné
Něco jiného je ,když majitel dá hříbě na odchov .Kdy je místo ještě dobré.
Pak se něco stane a přestane to klapat.
Majitel dorazí za hřibátkem na kukačku, za rok nebo dva roky ,a je velmi překvapen

miiv

3.3.2019 20:49
miiv

XXX.XXX.215.31

3.3.2019 22:05
koně

XXX.XXX.174.63

miiv napsal(a):

Já to tedy myslela,tak že i na kontrolu za hříbětem by asi měl člověk zajet častěji,než po roce

mysmys

4.3.2019 20:03
mysmys

XXX.XXX.48.50

Co k tomu říct, pomlouvá se všude... U paní mám už několik měsíců hříbě, převezené z jiné (bohužel celkem renomované) hříbárny v podvyživeném stavu. Se vstřícnějším přístupem a intenzivnější péčí o svěřené koníky jsem se opravdu ještě nikde nesetkala!!! Ustájení velmi doporučuji, a také to, co už tady padlo - dojet se podívat, přesvědčit se na vlastní oči.

miiv

5.3.2019 10:54
miiv

XXX.XXX.215.31

mysmys
".... velmi doporučuji, a také to, co už tady padlo - dojet se podívat, přesvědčit se na vlastní oči."
Do kamene vytesat! Ano, právě toho jsem chtěl svým upozorněním docílit. Není nad neohlášenou návštěvu uprostřed týdne v nejhorším zimním počasí v době, kdy má podle domluvy probíhat podávání předtím dodaného krmení. A nejlépe opakovaně.
Přeji Vám i Vašemu hříběti jen to nejlepší.

5.3.2019 12:32
Žofi

XXX.XXX.42.114

Taky musím souhlasit, že nejlepší je zajet se OPAKOVANĚ do té dané stáje, kde chcete mít koně, podívat a podívat se na všechny koně v té stáji. Kondice těch koní také mluví mnohdy za tisíc slov.

Bohužel výmluvy typu, že "na zimu ty lezoucí žebra jsou normální, že když se dá více sena (laktující kobyle co jí jdou vidět snad všechny kosti v těle), že by to stejně zašlapali a mnoho dalších perel chovatele, co je "dvacetletukoní"" jsou i zde v okolí možné a stále je hodně nových majitelů koní, kteří bohužel nemají znalosti a člověku, který koně "chová" již opravdu dlouho věří a koně si tam ustájí. Někteří prozří časem spolu s nabitými vědomostmi a koně si odvezou do kvalitnějšího ustájení, někteří bohužel ne. A pak jsou i takoví, kteří ví, že je to špatně, ale cena ustájení hraje prim.

Za mě je dobře, že se na inzerované ustájení píšou aspoň recenze (byť riziko pomluvy kor u nás v ČR je velké), protože je třeba mít stále na paměti, že jediný, kdo se nikdy nebude moct bránit, bude Váš kůň.

Neregistrovaný uživatel

5.3.2019 14:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Nejlepší je mít koně doma.☺️ Já vím že to dá práci, je potřeba zázemí a to má málokdo,ale pro koně je to nejlepší.Tedy pokud nejsem "hnojník" a nešidím si vlastní koně sám.🙁 Ale to si myslím že málokdo kdo je má doma.☺️

6.3.2019 09:46
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nejlepší je mít koně doma.☺️ Já vím že to dá práci, je potřeba zázemí a to má málokdo,ale pro koně je to nejlepší.Tedy pokud nejsem "hnojník" a nešidím si vlastní koně sám.🙁 Ale to si myslím že málokdo kdo je má doma.☺️

Mít je doma není dobré řešení pro matky s dětmi.
Mám koně ve stáji ve vsi. Každodenně je vidím, jedu okolo ohrady atd. Jenže když nechci, tak nemusím. Ony totiž děti bývají nemocné, chtějí i na delší výlety atd. Nechci děcka šidit, protože máma má poníky...

Jinak dnes přece není problém požádat o fotky do emailu. Když mám ustájení daleko a třeba se mi zrovna nedaří dojet. Vím o lidech co takhle platí pastevko na horách vysloužilcům a jedou tam třeba jen 1x za rok na víkend. Funguje jim to, protože platí spolehlivě a předem. Fotečky jim chodí vlastně pravidelně...

6.3.2019 10:05
akscha

XXX.XXX.26.89

Ja uz zazila fotky focene v jeden den, ale posilane majiteli postupne pres delsi casove obdobi. Neslo tedy o ustajeni, ale o kontrolu pravidelneho jezdeni. Takze jen obycejne fotce bych uz neverila...

Neregistrovaný uživatel

6.3.2019 14:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

akscha napsal(a):
Ja uz zazila fotky focene v jeden den, ale posilane majiteli postupne pres delsi casove obdobi. Neslo tedy o ustajeni, ale o kontrolu pravidelneho jezdeni. Takze jen obycejne fotce bych uz neverila...

Já pro jistotu nevěřím nikomu.Ani kdyby mi někdo ze stáje řekl,že je vše v pořádku.Jel bych se podívat vždy.I naše ustajovatelka udělala chybu.Svěřila když odjížděla s děvčaty na závody starost o koně dvěma osobám,jinak spolehlivým.Já tehdy v sobotu volám ustajovatelce jak jim to jde a že se jedu mrknout do stáje.Závody mě nebaví.☺️ Spolehlivé osoby zapomněli koním do výběhů dát vodu!! Celý den by tam v tom vedru zůstali bez vody! I tak tam byli bez vody od zhruba šesti hodin! Ze závodů přijeli asi kolem šesté! Čili to by tam byli do té doby bez kapky vody! Tak asi tolik k té "důvěře".Ještě že jsem tam jel a jako obvykle byl u koní ve výběhu.To mě tehdy hrozně zklamala..🙁

6.3.2019 15:58
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Marfis to bys měl začít věřit. Je smutné, když někdo nezvládne péči o svěřené... (celý den bez vody je špatně a život ohrožující kolika)
ALE se brzo zblázníš, když nezačneš některé věci "pouštět". Je potřeba důvěřovat a to i když se zklameš. ( u koní tomu předcházíme tím, že je nás tam víc a stejně když ustajovatelka jede pryč, tak je všechno napsané na papírech pod fólií připnuté na zdi - drž se manuálu a bude to OK)

Neregistrovaný uživatel

6.3.2019 17:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Pipilota napsal(a):
Marfis to bys měl začít věřit. Je smutné, když někdo nezvládne péči o svěřené... (celý den bez vody je špatně a život ohrožující kolika)
ALE se brzo zblázníš, když nezačneš některé věci "pouštět". Je potřeba důvěřovat a to i když se zklameš. ( u koní tomu předcházíme tím, že je nás tam víc a stejně když ustajovatelka jede pryč, tak je všechno napsané na papírech pod fólií připnuté na zdi - drž se manuálu a bude to OK)

Nee,nezblázním.☺️ Mě to baví být u nich každou chvilku co mám.Dokonce bych ani nebyl rád,aby se mi o ně staral někdo jiný.Děláme si věci po svém a svým způsobem.To by normální lidi nikdy takhle nedělali. Už jen že to všechno dlouho trvá.☺️Když jsem koby stříhal hřívu,tak to by jiný za tu dobu oholil komplet dva koně.😂 My jsme se byli v poločase i napást ,aby jí to náhodou nenudilo a nepřipadalo dlouhé.😂 Zívá totiž když jí něco nebaví.

Přidejte reakci

Přidat smajlík