Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.3.2019 18:53
TeaLover

XXX.XXX.230.140

Dobrý den, potřebuju se rychle zbavit hniloby kopyt a už se jenom rozhoduju jakej přípravek koupit. Thrush buster nebo Hoof hygiene liquid. Jsou od stejný firmy, stejně drahý. Jenom u druhýho je napsáno, že je to nástupce prvního, ale první zase doporučuje nejvíc lidí. Poraďte prosim, jakej byste si vybrali vy.
A mam ještě druhou otázku, po aplikaci přípravku nemůžu koně dát nikam do sucha, ale hodně lidí na to dává vatu nebo gázu, aby se to nesmylo. Tak se chci zeptat jestli to stojí za to a jak se to případně přesně dělá.
Děkuju za odpovědi

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.3.2019 20:36

A co zkusit klasiku- kopytní dehet. Já zkoušela i "chytrou houbu".....kobyla měla z pastevka na jedné přední hnilobu, nic dramatického, bez kulhání. Řešila jsem to až v boxovém ustájení. Takže chodila na noc do boxu. Kopyto je potřeba dobře očistit, nejlépe ostříkat z hadice nebo jinak umýt, trochu zaspoda zezadu osušit(patky a střel)- nic extra, protáhnout několikrát gázu tím střelem aby se vyčistil, pak aplikovat dehet, nejlépe ho tam pěkně napatlat do toho střelu pevným dřívkem nebo extra na to vyřazeným kopyťákem (vzít si na to rukavice není na škodu) já měla už připravené ušulánkované vatové nudličky těma jsem to ucpala s kopyťákem do té rýhy přimáčkla a pěkně to opět opatlala dehtem a zase pěkně zatlačila- bacha s citem. Je dobré když část vyčuhuje pod patkou, při další aplikaci je potřeba tu vatovou tamponádu vyndat- většinou se vyndá v bahně sama. Vatu lze nahradit i odličovacími tamponky, nebo tou gázou. Pravidelná korektura. Patlala jsem tak 2-3x do týdne. Za jak dlouho to zmizlo? Už netuším.... ale máme pokoj, už se nevrátila.

4.3.2019 21:47
TeaLover

XXX.XXX.230.140

Dehet nechci, dělala jsem průzkum a ne že bych vám úplně nevěřila, ale najdou se i lidi, co jsou proti dehtu. Prostě jdu do toho nejjistějšího. Ale to s tou vatou mi pomohlo

4.3.2019 22:45
Moyda

XXX.XXX.74.8

TeaLover napsal(a):
Dehet nechci, dělala jsem průzkum a ne že bych vám úplně nevěřila, ale najdou se i lidi, co jsou proti dehtu. Prostě jdu do toho nejjistějšího. Ale to s tou vatou mi pomohlo

Nám se na opravdu hnusnou hnilobou vyplatil chlumského roztok, aplikovali jsme dvakrát asi po týdnu a mezi tím dávali každý den dehet. Kobylu sme koupili s hnilobou na všech čtyřech kdy střelky byly úplně tekuté. Trvalo to asi 5 měsíců, ale bohužel to ze nemůžete dát kobylku do sucha to bude dost komplikovat.

5.3.2019 06:09

Mám dobrou zkušenost s Trush buster. Brzký ústup hniloby tam, kde selhávalo všechno ostatní. Pokud je kůň v bahně, aplikovala bych ze začátku denně, vždy po umytí kopyt, pak bych ho nechala alespoň chvíli na nebahnitém povrchu, aby se to vstřebalo. Rukavice doporučuju, barví to fest.

Neregistrovaný uživatel

5.3.2019 20:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Řešili jsme celkem hlubokou hnilobu v přední a pomohl rychle roztok z modré skalice a přepálená modrá skalice. do týdnu bylo po problému. Poté jsem aplikovala fiel paste. Bohužel hniloba se nám dostala ještě do dalších kopýtek ale stejnou metodou jsme se jí zbavili.

Jmenovaná pasta je na přírodní bázi skvělá a vydrží v kopytě i tři dny. Nepustí tam bordel a hnůj a přitom přírodní látky pracují. Již i ve velkém balení.

http://www.boty-pro-kone.cz/alenkavostatkova-yahoo-com-au/eshop/5-1-Prirodni-produkty/0/5/75-Field-Paste-proti-hnilobe

7.3.2019 11:09
sovicka

XXX.XXX.57.27

Za mně nej výsledky chlumského roztokem, ten nejrychlejší a nejefektivnější z mé zkušenosti. Dělaám to podobně jako Verun, kopytu kopyto důkladně očistím (já ho nesprchuju, nechci být mokrá a hlubké střelky stejně hadicí nic nedostanu o to víc to beru gázičkou, když je to čisté, nacpu jednu či dvěgázičky do střelky (dle dloubky) a zaliju to chlumákem, bachy na polití ruku děsně smrdí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík