Hřebec MG DOC JOE CHEX a PSSM

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

5.3.2019 19:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Dobrý den obracím se na vás s dotazem ohledně plemeníka MG DOC JOE CHEX dnes již na věčný pastvinách. Mluvila jsem s majitelem hřebce a předávání PSSM popřel.

Ale našla jsem zmínky že po něm koně nemocní byli.
Má někdo koně po tomto hřebci co je positivní a nebo nemocný? Mám ho jako dědečka ze strany matky u mladého hřebečka. Na výsledky PSSM testu čekáme.

Matka 11.let APH x ČT bez problémů. Funguje bez potíží nikdy se nezaklepala krmená obyčejně a ježděná v horském terénu.
Otec Hřebečka test 5 panel N/N 6 panel OWLS: N/LWO. Hřebeček bude kastrován a OWLS ho neohrožuje tak neřeším.

Pokud budou positivní jak koně s touto nemocí fungují?

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.3.2019 08:13

Ano, mám po něm nemocnou kobylu a těch nemocných koní po něm jsou mraky.

Co se týká managementu takových koní, je toho již k dohledání spousty - i tady na iFauně.

Neregistrovaný uživatel

6.3.2019 23:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Děkuji moc dneska ná došli výsledky a naštěstí máme výsledek N/N

Neregistrovaný uživatel

7.3.2019 01:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.142

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Děkuji moc dneska ná došli výsledky a naštěstí máme výsledek N/N

Ciste ze zvedavosti. Mate uz tri kone? Nebo sla mlada pryc :-) pekne se to rozrusta. :-)

Neregistrovaný uživatel

8.3.2019 00:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Ciste ze zvedavosti. Mate uz tri kone? Nebo sla mlada pryc :-) pekne se to rozrusta. :-)

Mladá rozhodně pryč nešla je to zlatíčko. Ano mám stejně starého hřebečka tedy hřebeček je dubnoví a klisna květnová a již je v plánu kastrace takže hříbata si mohou hrát spolu. Pro Zlatku se plánuje za 2 roky pomalý odchod do důchodu. Již mám vyjednané ustájení nedaleko nás na velké pastvině. Netroufnu si prodat koně v jejím věku. Bůh ví jak by skončila a už si od lidí zaslouží klid :-)

Neregistrovaný uživatel

8.3.2019 07:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Sorry za ten výraz, ale me je.bne.... Ale jo, at si každej dělá, co chce.... 😞

8.3.2019 14:05
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ano, mám po něm nemocnou kobylu a těch nemocných koní po něm jsou mraky.

Co se týká managementu takových koní, je toho již k dohledání spousty - i tady na iFauně.

Čistě ze zvědavosti - oni lidi připouští i v dnešní době své klisny nevyšetřeným hřebcem?

8.3.2019 14:24
Slon Indický

XXX.XXX.243.126

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Čistě ze zvědavosti - oni lidi připouští i v dnešní době své klisny nevyšetřeným hřebcem?

Sice nejsem efe, ale zrovna tento hřebec tady působil už v době, kde se o 5 (eventuálně 6) panel testu nic nevědělo. A pokud jde o dnešní dobu, nic moc se myslím nezměnilo, pokud je to strakaté a nebo jinak barevné a blízko, pripouštět se bude. O těch testech stejně vědí jen normální chovatelé, producenti různých křižovatek o nich nemají ani páru. Jo, a trochu mimo téma - takový běžný vesnický veterinář stále doporučuje pripouštět čímkoli s koulema, jeden takový, co mi jezdí na očkování doporučoval krásného hřebce, křížence klusáka a painta, na rekreační ježdění to přeci stačí a divil se, že bych raději utrácela zbytečně za plemeníka, co navíc není ani strakatý!

8.3.2019 16:07

Inspektor Pišišvor napsal(a):

1) mojí kobyle je 14 let

2) ano, i v dnešní době jsou spousty chovatelů - a to i mezi chovateli čistých amíků! - kteří absolutně netuší... anebo záměrně mlží, aby lépe prodali - vlastní zkušenost při objíždění chovatelů při shánění koně; o výrobcích křižovatek se raději ani nezmiňuju...

8.3.2019 16:23
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

1) mojí kobyle je 14 let

2) ano, i v dnešní době jsou spousty chovatelů - a to i mezi chovateli čistých amíků! - kteří absolutně netuší... anebo záměrně mlží, aby lépe prodali - vlastní zkušenost při objíždění chovatelů při shánění koně; o výrobcích křižovatek se raději ani nezmiňuju...

To je smutné

Neregistrovaný uživatel

8.3.2019 18:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

1) mojí kobyle je 14 let

Já o testech vím. Tento konkrétní hřebeček má tátu testovaného. Matka je bohužel křížená právě s hřebcem na kterého jsem se tázala. Proto jsem se s chovatelkou dohodla na testu PSSM který jsme platili napůl. 5 a 6 panel jsou poměrnou novinkou a povinný to mají pouze hřebci. Klisny už jsou na daném chovateli.

To že mi mladej nese pravděpodobně OWLS ( Smrtící bílou ) Neřeším plemeník to nebude na životě ohrožen není a určitě bude i valáškem.

PSSM nám vyšla N/N takže to nepodědil naštěstí.

Neregistrovaný uživatel

8.3.2019 18:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Sorry za ten výraz, ale me je.bne.... Ale jo, at si každej dělá, co chce.... 😞

Nikdo vás nenutí mé vlákno číst a už vůbec ne na mě reagovat!
Tak si mě laskavě nevšímejte a nechte moje vlákna na pokoji když je vám z toho evidentně zle! Nechte mě na pokoji.

Děkuji za pochopení konec hlášení

Neregistrovaný uživatel

8.3.2019 19:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Nikdo vás nenutí mé vlákno číst a už vůbec ne na mě reagovat!
Tak si mě laskavě nevšímejte a nechte moje vlákna na pokoji když je vám z toho evidentně zle! Nechte mě na pokoji.

Děkuji za pochopení konec hlášení

Ano, je mi z toho zle. Ale to je můj názor, vyjádřit ho snad můžu....

8.3.2019 19:08
saola

XXX.XXX.160.120

Zlatko, proč si to berete osobně?
Dokážete pochopit, že člověk může mít bez podmínek rád koně, rozumět jim a sdílet s nimi svůj život, aniž by se ztotožňoval s vaším pohledem na koně a přístupem k nim? Pokud veřejně diskutujete, respektujte i ostatní, že projeví svůj názor a zkuste ho unést a případně rozumně obhájit svůj postup.

Mě je taky těch vašich uroztomilouškých hžíbátek líto - nedokážu si představit, jak je budete cokoliv učit, nedej Bože za čas (snad) sama obsedat, protože vás jako profíka s určitými zkušenostmi u koní prostě nevnímám. Jako já bych to taky nedělala.
Je to vaše věc.

Neregistrovaný uživatel

8.3.2019 19:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

saola napsal(a):
Zlatko, proč si to berete osobně?
Dokážete pochopit, že člověk může mít bez podmínek rád koně, rozumět jim a sdílet s nimi svůj život, aniž by se ztotožňoval s vaším pohledem na koně a přístupem k nim? Pokud veřejně diskutujete, respektujte i ostatní, že projeví svůj názor a zkuste ho unést a případně rozumně obhájit svůj postup.

Mě je taky těch vašich uroztomilouškých hžíbátek líto - nedokážu si představit, jak je budete cokoliv učit, nedej Bože za čas (snad) sama obsedat, protože vás jako profíka s určitými zkušenostmi u koní prostě nevnímám. Jako já bych to taky nedělala.
Je to vaše věc.

Je spousta lidí co si pořídí hříbátko protože s ním roste. Nejsem na to sama. Mám kolem sebe partu super lidí co poradí pomohou nehledě na to že chci jít cestou přirozená. Na stáj nám jezdí trenér na ježdění a jezdí i trenér každý měsíc na práci ze země. Takže nevidím důvod proč bych to s vedením nemohla v klidu zvládnout. Někdo má pro zvířata cit a někdo ne a já jdu cestou kdy jsem se po tom co jsem zkolabovala a 3 týdny byla mimo zamyslela. Lidi k životu nepotřebuji. Nepotřebovala jsem je a potřebovat nebudu. Byla jsem sama celé dětství a dospívání. Tak si hold zvyknu znovu protože jsem se až moc naučila na kolektiv. Udržím si pouze kolem sebe těch pár přátel a každej mi muže být u zadele. Pro mě jsou prioritou a tím co mě drží při životě jen ti koně.

90% toho co umí mladá klisna jsem si jí učila sama.

Neregistrovaný uživatel

8.3.2019 19:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Tak hlavně že to je celý.promysleny.

Neregistrovaný uživatel

8.3.2019 19:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Tak hlavně že to je celý.promysleny.

To je přemýšlela jsem 2 měsíce. Na stáji s hřebci zkušenost je tak problém není. Vím jakým směrem chci jít v jakým duchu a kdy obsedat a hlavně vím že nejsem sama. Na koně nespěchám. Na stáji nám plemeník působí mohla bych si pak odchovat svojí po mladý ale nechci dál ač pro sebe množit. Takto si hříbátka vyhrají práci uzpůsobuji většinou to jsou stejně jen hry s bubáky, procházky a tak. Zlatuška pak půjde na pastvinu kde bude spokojená a bude mít stádo. Do té doby se v sedle zase něco přiučím :-)

15.3 mi jede na koně paní Plachá.

Jen mě zajímal ten Chex majitel PSSM popřel ale testy jsou doma a čisté tak jsem v klidu

8.3.2019 19:38
Slon Indický

XXX.XXX.243.126

Já nevím, živit dlouhodobě 3 koně, z nichž 1 bude stará kobyla, co může potřebovat speciální péči, a k tomu s vašimi zkušenostmi 2 hříbata, která asi budete i obsedat... Nedivím se, že se to většině lidem nelíbí. Navíc pořizovat si další hříbě poté, co jsme viděli, jak dopadly nohy té kobylky...
Obsedání s vaší váhou bude pro mladého koně dost šílené, a volba těch koní taky nic moc není, hlavně, že to má barvu. A než budete argumentovat silnou holení amerických plemen a schopností nosit jezdce, tak bohužel to u těch zvířat v ČR to moc neplatí, sám MG Doc Joe Chex měl obvod holeně 18,5 cm - viz míry zde: http://www.aschk.cz/pk/kun/17467
A myslím, že ty američani tady v ČR na tom budou dost podobně, jen běžně nikdo míry neuvádí a nepřeměřují se, osobně jsem žádného američana či jeho křížence s opravdu dobrou, silnou holení nepotkala, jen to jejich majitelé hrozně rádi omílali.
Pro srovnání hřebec plňas, obvod holeně 21,5 cm: http://napajedlastud.cz/kun/3

Neregistrovaný uživatel

8.3.2019 19:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Slon Indický napsal(a):
Já nevím, živit dlouhodobě 3 koně, z nichž 1 bude stará kobyla, co může potřebovat speciální péči, a k tomu s vašimi zkušenostmi 2 hříbata, která asi budete i obsedat... Nedivím se, že se to většině lidem nelíbí. Navíc pořizovat si další hříbě poté, co jsme viděli, jak dopadly nohy té kobylky...
Obsedání s vaší váhou bude pro mladého koně dost šílené, a volba těch koní taky nic moc není, hlavně, že to má barvu. A než budete argumentovat silnou holení amerických plemen a schopností nosit jezdce, tak bohužel to u těch zvířat v ČR to moc neplatí, sám MG Doc Joe Chex měl obvod holeně 18,5 cm - viz míry zde: http://www.aschk.cz/pk/kun/17467
A myslím, že ty američani tady v ČR na tom budou dost podobně, jen běžně nikdo míry neuvádí a nepřeměřují se, osobně jsem žádného američana či jeho křížence s opravdu dobrou, silnou holení nepotkala, jen to jejich majitelé hrozně rádi omílali.
Pro srovnání hřebec plňas, obvod holeně 21,5 cm: http://napajedlastud.cz/kun/3

Jenže nohy klisny jsem nezavinila já. A dle aktuální informace bude v pořádku a krmením to fakt tedy nebylo.

Dle porady Hoveler už nevezmu ale ani na jiném vlákně doporučený spilers pro mladou vhodní není.

Nikdo neříká že budu obsedat ve 2,5 letech. A to co živit ze SVÝCH peněz chci/nechci je pouze moje věc. A mladá opravdu na slabé holeni nebude. Několik nezávislých lidí mi po sobě řeklo že mohutná bude a že si mám obsednout sama ve 3 letech. Nicméně já nemám opravdu kam spěchat! Obsedání přizpůsobím vyzrálosti koně po psychické i fyzické možnosti. A nikde není psáno že musím obsedat já.

Neregistrovaný uživatel

8.3.2019 19:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Hřebci je kolik? Devět měsíců? Víte, že mladý můžou obskocit už na 7 měsících? Ano, můžou a nemusí. Dobrý vet vám řekne, že kastrovat nejlépe kolem 2 roku. Takže budete kastrovat za chvíli, nebo si budou hribatka spolu hrát do dvou let? Každý kůň, kterého jste zde prezentovala měl problémy s nohama, vždy svedeno " na někoho" , není to divný? Tak až budete mít příště problém, nechcete to řešit se svými skvělými lidmi v ustájení, a ne na veřejný diskusi, kde vám do toho můžou kecat hnusný nepřející lidí jako já....

Neregistrovaný uživatel

8.3.2019 20:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Zlatko,čím více budeš psát,tím více se do toho zamotáš.Taky si uvědom,že couďase a další tady rohlíkem neopiješ.🙂 Na to jsou moc dlouho u koní.Víc psát nebudu a lidem co už nějaká ta hříbata odchovala se tu budou rolovat ponožky z tebe.😂 Opravdu to nemyslím zle,ale hříbata jsou ze všech koní ta nejsložitější cesta.Jak výchova, podmínky,tak i třeba ta vet. péče.Ať napíšeš cokoli,oni ti to stejně věřit nebudou.🙂

8.3.2019 20:04
Arbora

XXX.XXX.212.221

Jenže nohy klisny jsem nezavinila já. A dle aktuální informace bude v pořádku a krmením to fakt tedy nebylo.

Dle porady Hoveler už nevezmu ale ani na jiném vlákně doporučený spilers pro mladou vhodní není.

Nikdo neříká že budu obsedat ve 2,5 letech. A to co živit ze SVÝCH peněz chci/nechci je pouze moje věc. A mladá opravdu na slabé holeni nebude. Několik nezávislých lidí mi po sobě řeklo že mohutná bude a že si mám obsednout sama ve 3 letech. Nicméně já nemám opravdu kam spěchat! Obsedání přizpůsobím vyzrálosti koně po psychické i fyzické možnosti. A nikde není psáno že musím obsedat já.

Pokiaľ vám majú radiť tí istí ľudia, ktorým príde fajn s vašou váhou a vašimi skúsenosťami sadať na trojročného koňa, tak držím koníkom palce

Neregistrovaný uživatel

8.3.2019 20:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Hřebci je kolik? Devět měsíců? Víte, že mladý můžou obskocit už na 7 měsících? Ano, můžou a nemusí. Dobrý vet vám řekne, že kastrovat nejlépe kolem 2 roku. Takže budete kastrovat za chvíli, nebo si budou hribatka spolu hrát do dvou let? Každý kůň, kterého jste zde prezentovala měl problémy s nohama, vždy svedeno " na někoho" , není to divný? Tak až budete mít příště problém, nechcete to řešit se svými skvělými lidmi v ustájení, a ne na veřejný diskusi, kde vám do toho můžou kecat hnusný nepřející lidí jako já....

U mladé jsem se ptala na to zda to srovnat ještě půjde. Nic víc. Zlatuna s nohama potíže nemá a ani ten syn kterého jsem měla. U Storma to šlo ruku v ruce opravdu moc proměných. Vsázela jsem na zkušenost ustajovatele ale hold jsem se sekla

A když už jsme u toho neřeším zde NOHY! nýbrž bývalého plemeníka! Stačí opravdu číst nadpis.

Neregistrovaný uživatel

8.3.2019 20:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Zlatko,čím více budeš psát,tím více se do toho zamotáš.Taky si uvědom,že couďase a další tady rohlíkem neopiješ.🙂 Na to jsou moc dlouho u koní.Víc psát nebudu a lidem co už nějaká ta hříbata odchovala se tu budou rolovat ponožky z tebe.😂 Opravdu to nemyslím zle,ale hříbata jsou ze všech koní ta nejsložitější cesta.Jak výchova, podmínky,tak i třeba ta vet. péče.Ať napíšeš cokoli,oni ti to stejně věřit nebudou.🙂

A i kdyby je to moje věc dále bych vlákno uzavřela jelikož zde na otázku odpověděl pouze jeden člověk!

Neregistrovaný uživatel

8.3.2019 20:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

U mladé jsem se ptala na to zda to srovnat ještě půjde. Nic víc. Zlatuna s nohama potíže nemá a ani ten syn kterého jsem měla. U Storma to šlo ruku v ruce opravdu moc proměných. Vsázela jsem na zkušenost ustajovatele ale hold jsem se sekla

A když už jsme u toho neřeším zde NOHY! nýbrž bývalého plemeníka! Stačí opravdu číst nadpis.

A já řeším to, že se svými zkušenostmi mrvite jednoho koně za druhým. Hlavně že se rozcilujete nad Steknikem, sama jděte stejným směrem.... Ale ani, dělejte si co chcete, vaše prachy, vás problém, jen že některým lidem je už teď jasný, co nastane.

Neregistrovaný uživatel

8.3.2019 20:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

A já řeším to, že se svými zkušenostmi mrvite jednoho koně za druhým. Hlavně že se rozcilujete nad Steknikem, sama jděte stejným směrem.... Ale ani, dělejte si co chcete, vaše prachy, vás problém, jen že některým lidem je už teď jasný, co nastane.

nevím co by mělo nastat? Koně přebírám v pořádku kováře mám již kvalitního a co bude dál se uvidí.

A o tom mrvení. Opakuji nejsem kovář ! Mladá klisna bude v pořádku jezditelná

Neregistrovaný uživatel

8.3.2019 20:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

A i kdyby je to moje věc dále bych vlákno uzavřela jelikož zde na otázku odpověděl pouze jeden člověk!

Samozřejmě, nic jinýho totiž neumíte.

Neregistrovaný uživatel

8.3.2019 20:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Samozřejmě, nic jinýho totiž neumíte.

Máte koně positivního po tomto plemeníkovi na kterého se táži? Evidentně ne tak co se tu jako řeší? A laskavě si vyprošuji přirovnávat k těm krávám ve stekníku. Na stáji máme mnohem lepší podmínky o koně se starám a řádně krmím kvalitním. A s nějakou prací no taky se kobyla nepředře

Neregistrovaný uživatel

8.3.2019 20:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Máte koně positivního po tomto plemeníkovi na kterého se táži? Evidentně ne tak co se tu jako řeší? A laskavě si vyprošuji přirovnávat k těm krávám ve stekníku. Na stáji máme mnohem lepší podmínky o koně se starám a řádně krmím kvalitním. A s nějakou prací no taky se kobyla nepředře

Ne, mám pouze kobylu po Pure Dunnit Power, který byl také problémový hřebec a jsou po něm nemocní koně, dokonce jsem jednu kobylu musela utratit, vlastně dvě, v jeho linii. A ve Stekniku si děvčata také nabrala velké sousto, a nedokáží si to přiznat, a vše svádějí na ostatní. Měla byste se zamyslet ještě jednou, ale mne stejně berete jako útočníka, takže to je vlastně fuk.

8.3.2019 20:30
Arbora

XXX.XXX.212.221

Zvláštne je, že aj po vašich skúsenostiach, kde furt veríte niekomu(tréner, ustajňovateľ, kováč..)a toľkokrát zistíte, že ste sa fakt mýlili...nezastavíte na nejaký čas, nevydržíte so starou kobylou, kým budete sama naozaj schopná posúdiť zdravotný stav, prácu kováča, atď... ale kúpite dve žriebätá, lebo teraz už máte okolo seba tých správnychľudí, ktorým môžete veriť. Dokým nezistíte, že ste sa opäť splietli a verili ste tým nesprávným. A zas to bude vina niekoho iného.

Neregistrovaný uživatel

8.3.2019 20:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Ne, mám pouze kobylu po Pure Dunnit Power, který byl také problémový hřebec a jsou po něm nemocní koně, dokonce jsem jednu kobylu musela utratit, vlastně dvě, v jeho linii. A ve Stekniku si děvčata také nabrala velké sousto, a nedokáží si to přiznat, a vše svádějí na ostatní. Měla byste se zamyslet ještě jednou, ale mne stejně berete jako útočníka, takže to je vlastně fuk.

Nikdo přece neřekl že ve 3 letech musím nutně mít obsedlého koně přece.

Storm byl prostě malér. A udělala jsem vše pro záchranu. Kdybych věděla že koně kovář ani neviděl ač jsem to platila tak si to řeším sama. Ustajovatel se nabídl tak jsem to naivně přijala. Pak je z jara pustil na velkou pastvinu a to celou zimu byli na defakto hlíně. Rychlý růst no a bylo to a koník ihned jak začal kulhat byl řešený.

Kdyby se do toho nesrala jedna dáma co koně chtěla a nedostala mohl se mi vrátit a mohlo se to dořešit. Jenže dotyčná drze volala i veterináři a představila se jménem dcery chovatelky.

Bohužel hrozila i krádež koně ustajovatel mi tehdy řekl at ho daruji ale že se na naší lokalitu vrátit nesmí kvůli dotyčné. Zamykat box řetězem se nemusí vyplácet. Proto jsem koníka darovala.

Neregistrovaný uživatel

8.3.2019 20:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Arbora napsal(a):
Zvláštne je, že aj po vašich skúsenostiach, kde furt veríte niekomu(tréner, ustajňovateľ, kováč..)a toľkokrát zistíte, že ste sa fakt mýlili...nezastavíte na nejaký čas, nevydržíte so starou kobylou, kým budete sama naozaj schopná posúdiť zdravotný stav, prácu kováča, atď... ale kúpite dve žriebätá, lebo teraz už máte okolo seba tých správnychľudí, ktorým môžete veriť. Dokým nezistíte, že ste sa opäť splietli a verili ste tým nesprávným. A zas to bude vina niekoho iného.

Jenže u mladé jsem si to už dokázala posoudit a kováře ihned změnila. Kováře mám skvělého dělal i sportovní koně u mojí známé co skákali parkury. Mojí kamarádce dělá taky problémového koníka a koník jí chodí od doby co má tohoto kováře dobře. Klisnička se taky pěkně spravila.

Sama nechápu jak se mohlo stát že jí levou nožku blbě udělal. Tato korektůra mě stála 800,- a do 14 dnů jsem musela opět shánět kováře

Taky jsem hned povolala stávajícího kováře. Věřím že by mi i toho hřebečka tehdy zachránil ale na mojí bývalou stáj nechtěl protože bývalý ustajovatel je kapitola sama o sobě bohužel

Neregistrovaný uživatel

8.3.2019 20:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

U kováře kobyly jste se taky Sekla a svedla nohy na něj, a teď u starý kobyly třeba nohy neřešíte, ale řešila jste dříve. Řešíte stále něco a věřte, že s hříbata nebudete dělat nic jinýho, než řešit řešit a řešit.... Nenechate si poradit, ostatní jsou blbci, lidi nesnasite. Vy jste se chytla jen "choďte někam dva roky a sbirejte zkušenosti, pak budete mít na to si koupit koně", nevím, z čeho tato teorie vychází, ale věřte, že to neplatí pro všechny.

Neregistrovaný uživatel

8.3.2019 20:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

U kováře kobyly jste se taky Sekla a svedla nohy na něj, a teď u starý kobyly třeba nohy neřešíte, ale řešila jste dříve. Řešíte stále něco a věřte, že s hříbata nebudete dělat nic jinýho, než řešit řešit a řešit.... Nenechate si poradit, ostatní jsou blbci, lidi nesnasite. Vy jste se chytla jen "choďte někam dva roky a sbirejte zkušenosti, pak budete mít na to si koupit koně", nevím, z čeho tato teorie vychází, ale věřte, že to neplatí pro všechny.

Nohy u staré jsem fakt neřešila. Nikdy mi nezakulhala pouze jsem řešila chrániče jako šlachovky.

U mladého není co k řešení nohy má v pořádku a mladá už taky. Nehodlám ted řešit problémy které nejsou.

Neregistrovaný uživatel

8.3.2019 20:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Nohy u staré jsem fakt neřešila. Nikdy mi nezakulhala pouze jsem řešila chrániče jako šlachovky.

U mladého není co k řešení nohy má v pořádku a mladá už taky. Nehodlám ted řešit problémy které nejsou.

Však si dělejte, co chcete, pište, co chcete, chovejte jak chcete. S lidmi, jako jste vy, mám bohaté zkušenosti. V reálu je výhoda, že jednou se sbalej a odejdou, a víckrát se nevrátí....

Neregistrovaný uživatel

8.3.2019 20:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Však si dělejte, co chcete, pište, co chcete, chovejte jak chcete. S lidmi, jako jste vy, mám bohaté zkušenosti. V reálu je výhoda, že jednou se sbalej a odejdou, a víckrát se nevrátí....

Nápodobně též mám na vás svůj názor. No a pak kdo plevelí vlákna co?

Neregistrovaný uživatel

8.3.2019 20:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Notabene až bude kobylka opravdu na důchod,tak ale odložit jí někam na pstviny je hodně špatné..Bude potřebovat zvýšenou péči a koně na důchod by majitel právě měl více opečovávat.🙂 Taky jim vůbec nesvědčí jen tak postávat někde na pastvinách a "chřadnout" i po psychické stránce.To vás zlatko kobylka bude potřebovat víc,než teď.🙁 Vidím to tady na důchodcích jak je třeba s nimi něco dělat.Ať třeba jen jít někam pomalu ven a i s tou dobrotou na pastvině v nich vzbuzuji zájem a oni se prostě "hýbou".Proto bych si dalšího koně pořídil,až ten můj dožije.A to nepočítám,že byste místo "živení" dalších dvou hříbat měla kobylce spořit právě na ten důchod.🙁 Ale asi marný,co?

8.3.2019 20:54
Slon Indický

XXX.XXX.243.126

Takže jste zatím nenapravitelně zničila jedno hříbě, u té nové kobylky to není vina vás, ale kováře, vy jste chybu neudělala krmením ani ničím dalším. To, jak ta kopyta vypadala ale rozhodně nebylo jednorázovým zásahem kováře, má prostě překlubní postoj, navíc jste nedávno psala o více epizodách toho, kdy nechodila. O tom, že bude v pořádku bych tedy dost pochybovala.
A pokud se na ifauně sama navážíte do jiných lidí, dalším se snažíte radit a berete se jako zodpovědný majitel koní, nikomu se to líbit nebude. Právě proto se lidem nelíbí množírny koní - hříbata končí u lidí jako vy, kteří vybírají jen pro barvu a "chci hžíbátko", bez jakékoli snahy tomu živému tvoru porozumět, uvědomit si vlastní chyby... Kolik hříbat ještě musíte zkazit, než vám dojde, že si máte pořídit opravdu dobře zaježděného, nasvaleného a mohutného koně, kterému nebudete těmi svými pokusy a omyly ubližovat?

Neregistrovaný uživatel

8.3.2019 21:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Tak to by mne velmi zajímalo, jaký názor na mne vy můžete mít.... Já se hodně, hodně držela, abych se na další hříbě nezeptala, protože to už mne omyvalo. A kdybyste vy hned nemusela všechno vytroubit do světa, já bych neplevelila vlákna.

8.3.2019 21:12
koně

XXX.XXX.174.63

Notabene až bude kobylka opravdu na důchod,tak ale odložit jí někam na pstviny je hodně špatné..Bude potřebovat zvýšenou péči a koně na důchod by majitel právě měl více opečovávat.🙂 Taky jim vůbec nesvědčí jen tak postávat někde na pastvinách a "chřadnout" i po psychické stránce.To vás zlatko kobylka bude potřebovat víc,než teď.🙁 Vidím to tady na důchodcích jak je třeba s nimi něco dělat.Ať třeba jen jít někam pomalu ven a i s tou dobrotou na pastvině v nich vzbuzuji zájem a oni se prostě "hýbou".Proto bych si dalšího koně pořídil,až ten můj dožije.A to nepočítám,že byste místo "živení" dalších dvou hříbat měla kobylce spořit právě na ten důchod.🙁 Ale asi marný,co?

Já to pochopila tedy špatně .Aha
Proto mi nebylo jasné proč Zlatka pořídila další hříbě,jako aby dala na pastviny dvě
A ona potáhne chudák stará

8.3.2019 21:20
saola

XXX.XXX.160.120

Děláte neomluvitelnou chybu, Zlatko, na kterou doplácejí vaši koně - chybí vám pokora.
A to je pro vaše zvířata horší, než absence znalostí.

Neregistrovaný uživatel

8.3.2019 21:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

nevím co by mělo nastat? Koně přebírám v pořádku kováře mám již kvalitního a co bude dál se uvidí.

Víte, já přebrala také koně v pořádku, a za chvíli vyskákalo tolik problémů a věci, že jsem se nestačila divit a to mam opravdu kvalitní lidi, prověřené lety. Třeba kováře mam už 14 let, ale také vím, co jo a co ne. No nic. Váš nazor na mě mi také nesdelite, tak asi nic no....

Neregistrovaný uživatel

8.3.2019 22:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

koně napsal(a):
Já to pochopila tedy špatně .Aha
Proto mi nebylo jasné proč Zlatka pořídila další hříbě,jako aby dala na pastviny dvě
A ona potáhne chudák stará

I kdyby sebevíc chtěla,tak Zlatušce se nebude mít čas věnovat a o penězích ani nemluvim.To po dvou měsících přemýšlení je to chabý výsledek.To by valášek byl opravdu rád za dva roky ho šoupnout někam na pastviny a myslet si,že má skvělý důchod.🙁 Nikdy v životě bych koně nedal z očí a desetkrát tolik ne starého.Jsme si na to přátelství jednou plácli kopyty a to platí až do smrti.🙂 A co když mu něco bude a bude potřeba daleko větší péče a peněz než nyní? Proto bych vůbec dalšího koně nechtěl.Myslím jako vždy na tu horší variantu,že stáří jeho nebude tak veselé jako do teď.

Neregistrovaný uživatel

8.3.2019 22:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

I kdyby sebevíc chtěla,tak Zlatušce se nebude mít čas věnovat a o penězích ani nemluvim.To po dvou měsících přemýšlení je to chabý výsledek.To by valášek byl opravdu rád za dva roky ho šoupnout někam na pastviny a myslet si,že má skvělý důchod.🙁 Nikdy v životě bych koně nedal z očí a desetkrát tolik ne starého.Jsme si na to přátelství jednou plácli kopyty a to platí až do smrti.🙂 A co když mu něco bude a bude potřeba daleko větší péče a peněz než nyní? Proto bych vůbec dalšího koně nechtěl.Myslím jako vždy na tu horší variantu,že stáří jeho nebude tak veselé jako do teď.

Spíš nechápu hříbě z ruky nedám, starou soupnu v klidu.

To v ustájení není stádo, kam by šli všichni? Ale to je jedno. Ať napíšeme a poradíme cokoliv, my jsme blbci a lidí ze stáje jsou nejlepší. Ještě zas To na nás podat, za to že jsme hnusní.

Neregistrovaný uživatel

8.3.2019 22:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Spíš nechápu hříbě z ruky nedám, starou soupnu v klidu.

To v ustájení není stádo, kam by šli všichni? Ale to je jedno. Ať napíšeme a poradíme cokoliv, my jsme blbci a lidí ze stáje jsou nejlepší. Ještě zas To na nás podat, za to že jsme hnusní.

Ani kdyby tam to stádo bylo couďásku a byli tam všichni,tak jen ustájení bude minimálně 15000 měsíčně a to bůh ví jaká bude cena vlastně letos.Notabene ty hříbata jí sežerou hodně času a co si budeme povídat i peněz.🙁

Neregistrovaný uživatel

8.3.2019 22:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Ani kdyby tam to stádo bylo couďásku a byli tam všichni,tak jen ustájení bude minimálně 15000 měsíčně a to bůh ví jaká bude cena vlastně letos.Notabene ty hříbata jí sežerou hodně času a co si budeme povídat i peněz.🙁

Já to nechtěla říkat nahlas, ale ona to má Atlantida promyšlený. Času třikrát tolik, peněz nepočítaje. Ono i hříbě ve vlastním není tak jednoduchý, natož v ustajeni 😐

Neregistrovaný uživatel

8.3.2019 23:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Já to nechtěla říkat nahlas, ale ona to má Atlantida promyšlený. Času třikrát tolik, peněz nepočítaje. Ono i hříbě ve vlastním není tak jednoduchý, natož v ustajeni 😐

Souhlas.Hříbka jsem v hřebčíně taky viděl.😂 No ať činí jak myslí,ale tady se tím chlubit není na místě.Je tu dost lidí kterým jde předně o koně a pochopit proč na mě reagují jak reagují je jednoduché přeci.☺️ Ze mě by taky byli všichni nadšení kdybych si pořídil hříbě a jal se stát chovatelem.😂 Bez obav,takový "trdlo" zase nejsem.😂

Neregistrovaný uživatel

9.3.2019 00:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Tak za prvé kobyla nikam nepotáhne. Pouze až bude jezdecky nevyužívaná půjde na velké pastviny kam za ní budu moci protože jsou kousek od stáje. Takže jsem špatná že pošlu důchodce na pastvinu aby si užila důchodu? Neřeknu kdybych jí prodávala nebo poslala na jatka pak by jste remcat mohli a právem. Jenže to se nestane!!!! Kobyla si užila s lidmi opravdu dost a tu louku si zaslouží stejně tak klidné stáří.

Kdybych se jí zbavit chtěla tak jí prodám! Jenže já se jí zbavit nechci. Do důchodu bude odcházet ve věku cca 21-24 let. Taky jste zapomněli na jedno že kobyla je RAO. Velice často nám kašle.

Chcete mi snad říci že mám nechat pracovat koně co se dusí??? Dále proč držet na hlíně kobylu když může být na pastvině?

Za další. Moje finanční situace a moje časové rozvrhy se vás netýkají. Nezanedbávám ani práci ani zvířata. Taktéž ani nevíte jaké plány do budoucna jsou a ani postup naší práce. Takže opět hon na čarodějnice? Nebo vaše konspirační teorie? Ale tématu se až na jednu vyjímku nedržíte nikdo. a pak kdo kde plevelí co? Být to já první by řvala Coudas.

Takže si své teorie rozvíjejte jak chcete a rozvíjejte jak jsou koně hrozní chudáci ale beze mě protože asi už se zde další kdo po daném hřebci má nemocné koně.

Za tu jednu reakci moc děkuji.

Neregistrovaný uživatel

9.3.2019 00:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Tak za prvé kobyla nikam nepotáhne. Pouze až bude jezdecky nevyužívaná půjde na velké pastviny kam za ní budu moci protože jsou kousek od stáje. Takže jsem špatná že pošlu důchodce na pastvinu aby si užila důchodu? Neřeknu kdybych jí prodávala nebo poslala na jatka pak by jste remcat mohli a právem. Jenže to se nestane!!!! Kobyla si užila s lidmi opravdu dost a tu louku si zaslouží stejně tak klidné stáří.

Kdybych se jí zbavit chtěla tak jí prodám! Jenže já se jí zbavit nechci. Do důchodu bude odcházet ve věku cca 21-24 let. Taky jste zapomněli na jedno že kobyla je RAO. Velice často nám kašle.

Chcete mi snad říci že mám nechat pracovat koně co se dusí??? Dále proč držet na hlíně kobylu když může být na pastvině?

Za další. Moje finanční situace a moje časové rozvrhy se vás netýkají. Nezanedbávám ani práci ani zvířata. Taktéž ani nevíte jaké plány do budoucna jsou a ani postup naší práce. Takže opět hon na čarodějnice? Nebo vaše konspirační teorie? Ale tématu se až na jednu vyjímku nedržíte nikdo. a pak kdo kde plevelí co? Být to já první by řvala Coudas.

Takže si své teorie rozvíjejte jak chcete a rozvíjejte jak jsou koně hrozní chudáci ale beze mě protože asi už se zde další kdo po daném hřebci má nemocné koně.

Nic proti tobě Zlatko a já proti tobě nic nemám,ale jen zkrátka nebereš si toho až moc? Kobylka jak píšeš je RAO a tak dobře víš jaká péče je třeba a jak to může být náročné.Kortikoidy a v sousední stáji koník vesele inhaluje za pomoci inhalátoru.☺️ Jenže zase to chce čas,péči a peníze které mu obětuješ.Fakt nic proti tobě,ale jen jestli toho opravdu nebude na jedno devče(tebe) až moc potom.Netříštil bych takhle síly,víš? 🙁

9.3.2019 06:41
Slon Indický

XXX.XXX.243.126

Já trochu nechápu, proč na tu pastvinu nejdou teď hříbata? Pokud tam bude dobrá péče pro starou, dušnou kobylu, proč tam nemohou hříbata, když už jste si je pořídila?
A jasně, teď je konjunktura, ekonomika pracuje skvěle, jenže za pár let přijde neodvratitelně krize, a ceny ustájení klesat moc nebudou kvůli senu. Opravdu mi nepřijde u někoho s manuální, nepříliš dobře placenou prací jako dobrý nápad pořídit si 3 koně...

Neregistrovaný uživatel

9.3.2019 08:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

🤦 Nevadí vám, že píšete dvě naprosto protichůdné věci a jednu obhajujete druhou. Kobyla půjde na důchod na pastviny - to jí mám nechat pracovat, kdyz se dusi.... Když máte příležitost dát dusného koně, staršího (před dvěma lety ji bylo tuším 17, tak teď ji je 19?) na pastviny z boxoveho ustájení, a tím svému milovanému koní ulehčit, tak ne, ještě dva roky bude makat. Proč jste si místo dvou hříbat, u kterých jsou problémy - jinak byste sem přece nepsala - nekoupila zdravého, staršího (8-10 let) k sobe adekvátního, základně prijezdeneho koně, se kterým byste už mohla klidně pracovat, užívat si, jezdit na něm
... Ne vy se svými zkušenostmi vymyslíme dvě hříbata a dusnou kobylu budete ještě dva roky tejrat, než ji vyřadite.... Víte Atlantido, mne jste jako člověk fuk, to jak se zde prezentujete člověk přejde, protože se proti tomu obrní. Ale co nepochopím je, proč to děláte těm zvířatům. A proto "proti vám něco mám". Co máte vy proti mně netuším, krom pleveleni vašich témat, kdy ani vy se neudrzite a vykolejite sama vyrukujete s milionem fotek a brekem, jak to máte všechno těžký, protože lidi bla bla bla, přitom stále slibujete, jak už tady nikdy nic, protože my jsme hnusný. Chtěla jsem vám vypsat v penězích mých posledních 10 let s koněma, kdYz kupujete tedy koně "v pořádku" ale je to zbytečné. Můžu uvest jen posledního paint horse, je to papírový Valášek od kvalitní chovatelky, stal 50 tisíc, koupila jsem jej v jeho necelých dvou letech, za pár dní mu bude sedm, ještě jsem na něm neseděla, protože on nechce, a mám v plánu, že si asi na něj nesednu, protože se loni v létě diagnostikovala artróza na obou zadnich hleznech. Také byl kupován jako naprosto zdravý kůň. A mám za sebou zkušenosti dost (jistě, mnoho lidí zde jich ma daleko daleko více), které vám tu klidně můžu vypsat, takže klidně na mne útočte, když máte pocit, že se rozčiluju jen tak, protože mne to baví. A hlavně naposled - dělejte si co chcete, mne je jen strašně líto zvířat, co narazí na takovýhle lidi, co si myslí "jen já, protože já chci".

9.3.2019 10:00
jesie

XXX.XXX.35.227

tohle je největší smůla všech zvířat...Nemají právo výběru a na názor se jich většina lidí neptá. Takže se žije jen v doměnkách a v tom,co řekli "ti druzí,zkušení".

Já mám 2 koně ve vlastním ustájení (původně jsem chtěla jen jednoho,ale druhý se ke mně prostě dostal darem z dražby) a mám toho plné kecky. A to jsou oba zdraví,slušně přiježděný a já mám solidní plat i volný čas....

No jo no,nevysvětlíte,nepoučíte,paní Zlatka se prostě chce profilovat jako znalec,popřípadě velmi vstřícná osoba,co ty koníky má fakt ráda. Tak moc křičí,že o lidi nestojí,ale vlastně stojí,protože pořád zakládá nové a nové diskuze. Z osobního kontaktu s lidmi má strach,prošla si svoje a tak to řeší tímto. I negativní reakce na ni je reakce. A o tom to je.
Ne o koních.

Neregistrovaný uživatel

9.3.2019 10:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.158

🤦 Nevadí vám, že píšete dvě naprosto protichůdné věci a jednu obhajujete druhou. Kobyla půjde na důchod na pastviny - to jí mám nechat pracovat, kdyz se dusi.... Když máte příležitost dát dusného koně, staršího (před dvěma lety ji bylo tuším 17, tak teď ji je 19?) na pastviny z boxoveho ustájení, a tím svému milovanému koní ulehčit, tak ne, ještě dva roky bude makat. Proč jste si místo dvou hříbat, u kterých jsou problémy - jinak byste sem přece nepsala - nekoupila zdravého, staršího (8-10 let) k sobe adekvátního, základně prijezdeneho koně, se kterým byste už mohla klidně pracovat, užívat si, jezdit na něm
... Ne vy se svými zkušenostmi vymyslíme dvě hříbata a dusnou kobylu budete ještě dva roky tejrat, než ji vyřadite.... Víte Atlantido, mne jste jako člověk fuk, to jak se zde prezentujete člověk přejde, protože se proti tomu obrní. Ale co nepochopím je, proč to děláte těm zvířatům. A proto "proti vám něco mám". Co máte vy proti mně netuším, krom pleveleni vašich témat, kdy ani vy se neudrzite a vykolejite sama vyrukujete s milionem fotek a brekem, jak to máte všechno těžký, protože lidi bla bla bla, přitom stále slibujete, jak už tady nikdy nic, protože my jsme hnusný. Chtěla jsem vám vypsat v penězích mých posledních 10 let s koněma, kdYz kupujete tedy koně "v pořádku" ale je to zbytečné. Můžu uvest jen posledního paint horse, je to papírový Valášek od kvalitní chovatelky, stal 50 tisíc, koupila jsem jej v jeho necelých dvou letech, za pár dní mu bude sedm, ještě jsem na něm neseděla, protože on nechce, a mám v plánu, že si asi na něj nesednu, protože se loni v létě diagnostikovala artróza na obou zadnich hleznech. Také byl kupován jako naprosto zdravý kůň. A mám za sebou zkušenosti dost (jistě, mnoho lidí zde jich ma daleko daleko více), které vám tu klidně můžu vypsat, takže klidně na mne útočte, když máte pocit, že se rozčiluju jen tak, protože mne to baví. A hlavně naposled - dělejte si co chcete, mne je jen strašně líto zvířat, co narazí na takovýhle lidi, co si myslí "jen já, protože já chci".

Já nevěděla že je dušna když se kupovala vyplavalo to na povrch déle

9.3.2019 11:01

"Kdybych se jí zbavit chtěla tak jí prodám! Jenže já se jí zbavit nechci. Do důchodu bude odcházet ve věku cca 21-24 let. Taky jste zapomněli na jedno že kobyla je RAO. Velice často nám kašle.

Chcete mi snad říci že mám nechat pracovat koně co se dusí??? Dále proč držet na hlíně kobylu když může být na pastvině? "

ano a přesně to se vám snaží Coudas vysvětlit. Proč tedy ta kobyla není na pastvině už dávno, proč se dusí na hliněném plácku, proč pracuje, když vám velice často kašle. U hříběte jste zas nevěděla, že má špatná kopyta. Lidi k sobě nechcete, radši jste sama, ale za ty ve stáji teď dáte ruku do ohně. Tady na diskuzi jsou na vás zlí, ale stejně se chodíte radši ptát sem než těch kamarádů ve stáji. Já se vás párkrát zastala, páč mi přišlo, že jste zmoudřela, ale tímto jste to teda fakt zazdila :(

9.3.2019 11:04
saola

XXX.XXX.160.120

No, teď budou na hlíně i hříbata.

9.3.2019 12:02
koně

XXX.XXX.174.63

Mě připadáte,že se hrozně moc snažíte.
Hltáte veškeré dostupné prameny a teorie o tom,co je pro koně to nejlepší .Co se jak má a musí a přes to vlak nejede.
Jenže každý autor má dojem,že ta jeho pravda je jediná pravda.V jeho konkrétních podmínkách a u jeho konkrétních koní ,metoda či postup, třeba funguje.Ověřil si a pouští dál .
Nebo taky autor žádné koně ani praxi nemá,nic si nikde neověřil ale ,jak pěkně slohově dílko vyfikne ,vy získáte dojem,že jedině tak ,a nikdy jinak.
Pak se vám to nějak míchá
Chtělo by to zapojit i zdravý selský rozum a aplikovat na svých koních to,co svědčí jim, i vám zároveň.
Za mě , by vám ještě pár let bohatě postačila, ta první stará.Kdybyste jí dopřála tedy ustájko,které jí bude svědčit a nebude se jí rozjíždět kašel.
Na historické průvody ,na vaše rekre ježdění .Na ní jste se už hodně věcí naučila a ještě jste se naučit mohla.
Takhle se budete stále mrskat mezi dvěma hříbaty a jednou starou ,a nedá vám to už nic .
Získala byste ,jen při ní ,ten tolik potřebný,nadhled .
Ten je nutný ke třídění faktů .
Naučila byste se vyhodnotit,která rada je pro vás vhodná,Který návod dokážete aplikovat .Ze kterého článku lze čerpat a který je naopak naprostý slint ,složený povětšinou z teorie a hysterie .
Který "kamarád a přítel" vám radí dobře ,a který směřuje spíš na obohacení své peněženky.
A stařka už byla k vašim snahám podstatně tolerantnější ,než budou veselí,odstátí a nažraní, tříleťáci.
A mohla jste mít klid a radost ,protože jezdit se má,pro radost

9.3.2019 15:21
jazzinka

XXX.XXX.107.28

Ach jo, tohle je fakt síla. "Lidi nemám rád, tak jsem si pořídila koně. Teda vlastně hříbě.. teda dvě.. sice sama umím prd, ale protože mám kolem super rádce (jejichž kvalitu akorát neumím včas posoudit), tak dvě hříbata zvládnu levou zadní a s váhou 100+ si je klidně i obsednu."

No co, bude vás asi brzy víc, co nebudou mít rádi lidi. Akorát u těch koní je to škoda...

Neregistrovaný uživatel

9.3.2019 15:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

To ale vůbec nic nemění na tom, že když "to vyplavalo na povrch", tak jste to měla a máte řešit. U me dusné alergické kobyly, které je jedenáct, problémy vyplavaly na povrch po tom, co jsem ji "prodala", a slečna ji narvala do boxu, zadekovala, obarbinovala a jezdila na prašných površích - písek, haly. Kobyla málem chcipla, a vracela mi ji s tím, že se duši, kašle, nemůže jezdit, navíc i přes mé výslovné upozornění, že není vhodná do chovu, intenzivně schanela připouštění. Já ji měla pět let, a kobyla sem tam odkaslala, když bylo prasnejsi seno. Po návratu se upravil management, udělaly potřebné vet věci, a kobyla naprosto pohodově funguje. No jo no, vy to řešíte koupí dvou hříbat, místo zajištění adekvátního managementu nemocné kobyle. Každej to mame jinak.

9.3.2019 16:40
Sophii

XXX.XXX.173.31

vy ste opravdu z vás dvou tlusťošek se žlutou kobylou ta horší, fakt že jo...
Máte mladou kobylu samotnou, tak než abyste zapla mozek a poslala ji do smíšeného stáda s vrstevníky, tak koupíte druhý hříbě, samozřejmě barevné (a co nejlevnější) však nebudete mít pitomýho nudnýho hnědáka žejo...
Všichni vám závidíme... všichni sme zlí... jo, sme zlí, ono to už s váma jinak nejde... Petro.
To je prostě pořád dokola. Neumíte si přijezdit ani tu starou kobylu, furt střídáte sedla, měníte udidla, všechno... hledáte důvody všude kolem sebe, jen ne u sebe...
Já se orpavdu těším na to rozčarování, až zjistíte, že jezdit mladé koně je úplně jiné než jezdit starou 17+ letou kobylu, kterou už před vámi zpracovli do koně, který je oddaný a nedělá naschvály.... Těším se na to ve chvíli až ty svoje mladý budete učit vzpínání jako žlutou...
Ale tak, pořád ste vcelku mladá a naivní, potřebujete si namlátit... Ale ve výsledku je mi fakt líto, jak moc vám museli v mládí ubližovat vaši spolužáci a okolí, to opravdu nebylo fér, a jen to tvoří lidi jako vy, lidi, kteří pak nenávidí lidi a bohužel, přímnou kritiku berou nadále za šikanu .

9.3.2019 17:26
sisi58

XXX.XXX.191.1

Slon Indický napsal(a):
Sice nejsem efe, ale zrovna tento hřebec tady působil už v době, kde se o 5 (eventuálně 6) panel testu nic nevědělo. A pokud jde o dnešní dobu, nic moc se myslím nezměnilo, pokud je to strakaté a nebo jinak barevné a blízko, pripouštět se bude. O těch testech stejně vědí jen normální chovatelé, producenti různých křižovatek o nich nemají ani páru. Jo, a trochu mimo téma - takový běžný vesnický veterinář stále doporučuje pripouštět čímkoli s koulema, jeden takový, co mi jezdí na očkování doporučoval krásného hřebce, křížence klusáka a painta, na rekreační ježdění to přeci stačí a divil se, že bych raději utrácela zbytečně za plemeníka, co navíc není ani strakatý!

Něco jako tito ročci od paní Frankové?

Neregistrovaný uživatel

9.3.2019 17:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Já tedy v hřebčíně pár připouštění viděl a tedy je to takové "znásilnění".🙁 Kobyla se absolutně brání a odmítala hřebce co mohla.Jen tak mě napadlo při tom pohledu, jak by se asi tvářila žena kdyby jí přitáhli chlapa úplně cizího a s kterým vůbec děti mít nechce? Blbě asi..Nebo neví ti koně něco víc než my? Tohle s tímhle nakřížíme a hurá máme koně? Sledujeme jen jednu či dvě vlastnosti na úkor třeba mnoha jiných dalších? Proč teda ta kobyla tolik nechce a u druhého hřebce stojí bez mrknutí oka?

Neregistrovaný uživatel

9.3.2019 19:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Já tedy v hřebčíně pár připouštění viděl a tedy je to takové "znásilnění".🙁 Kobyla se absolutně brání a odmítala hřebce co mohla.Jen tak mě napadlo při tom pohledu, jak by se asi tvářila žena kdyby jí přitáhli chlapa úplně cizího a s kterým vůbec děti mít nechce? Blbě asi..Nebo neví ti koně něco víc než my? Tohle s tímhle nakřížíme a hurá máme koně? Sledujeme jen jednu či dvě vlastnosti na úkor třeba mnoha jiných dalších? Proč teda ta kobyla tolik nechce a u druhého hřebce stojí bez mrknutí oka?

Protože lidi. Lidi se neptaj.

11.3.2019 03:19
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Dělá to na mě dojem, že jak vám tu bylo sděleno, že potíže s nohama má kobyla i z nedostatku pohybu a bylo vám vysvětleno, že procházka jednou denně prostě nestačí, že potřebuje celodenní pohyb s dalšími koňmi, tak jste to vyřešila tak, že jste jí pořídila na hliněný plácek kamaráda na hraní, aby se jako hýbali spolu.

Hříbátka ale potřebují nejen sebe navzájem, ale i další koně k výchově. Nevím, jestli není na jednu starou kobylu moc rovnou duo rarášků.

Ke Zlatce jen poznámka - a neberte to jako útok, jen jsem si toho všimla. Viděla jsem nějaké její fotky na rajčeti (2018), je jich tam hodně ve vzpínání a nějaká další práce na ruce. A překvapil mě tam její výraz. Když se na ni podíváte jako na cizího koně, uvidíte to taky. Takový neradostný kukuč, kdy tedy vyhoví, ale není jí příjemně. Uši dopředu má, když ji něco zaujme (fotograf, něco v dáli), jinak vypadá, že jí není komfortně - uši vzadu, napětí, takový smutný výraz, někdy naštvaný.

Obhajovat se nemusíte, berte to jako pozorování někoho cizího a zkuste se na její projev kouknout "zvenku" a třeba pozměnit ty chvíle, které jí nesedí a je méně šťastná.

K té vaší situaci - jestli kobylu nechcete prodat a má zdravotní potíže, tak já bych jí asi dopřála to pastevko, hříbat se zbavila a pořídila si nějakého přiježděného vhodného koně, jezdecky vás to posune, jak je psáno výše, bude to i levnější. Takhle bych to řešila já. Možná, podle ustájení, si ji nechala jako společníka pro toho nového koně, aby spolu byli ve výběhu, když nechcete, aby byli s ostatními. Tedy pokud tento management její dušnost dovolí.

11.3.2019 07:35

Čistě ze zvědavosti, bez jakéhokoliv útoku nebo zlého úmyslu.
Jak si běžný člověk s průměrným platem a prací na směny může dovolit živit tři kone v ustajeni?
Jakoze mám na místní poměry nadprůměrný plat a přesto si víc než jednoho kone nemůžu dovolit. Tedy, uzivila bych i dva, ale už bych asi futroval jen rohlíky, o čase nemluvím, když si vezmu, že mám ještě psa a papouška, kteří taky potřebuji věnovat. K tomu péče o dům, jeho okolí, práce a suma sumárum mám na spánek tak 4 až 5 h denně. A nedej bože, kdyby kun musel na kliniku nebo já na nemocenskou...

Klidně mi to zlatko napiš do sz, není to myšleno zle, jen mě to fakt zajímá. Co jako dělám špatně 🤔

11.3.2019 08:14
liva

XXX.XXX.226.96

Jak si běžný člověk s průměrným platem a prací na směny může dovolit živit tři kone v ustajeni?
Jakoze mám na místní poměry nadprůměrný plat a přesto si víc než jednoho kone nemůžu dovolit. Tedy, uzivila bych i dva, ale už bych asi futroval jen rohlíky, o čase nemluvím, když si vezmu, že mám ještě psa a papouška, kteří taky potřebuji věnovat. K tomu péče o dům, jeho okolí, práce a suma sumárum mám na spánek tak 4 až 5 h denně. A nedej bože, kdyby kun musel na kliniku nebo já na nemocenskou...

Klidně mi to zlatko napiš do sz, není to myšleno zle, jen mě to fakt zajímá. Co jako dělám špatně 🤔

To bych prosím chtěla taky vědět
Naši dva "kluci" v komerčním ustájení, aby měli vše co potřebují, stojí 15000,- / měsíc...

Neregistrovaný uživatel

11.3.2019 08:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Včera jsem objetovala celé odpoledne pročtení příspěvků Zlatka557 zde na ifaune, abych si pro sebe vše tak trochu ujasnila. Za sebe si myslím, že slečna nemá jasno vůbec v ničem, každou chvíli si protiřečí, a o rady, pokud se někdo nesebere a nepřijede se podívat a poradit osobně, nemá jakýkoliv zájem. Stejně tak o osobní konverzaci v soukromých zprávách, pokud jsou od útočících lidí, nečte, maže. Vše si již zvládne sama, nikoho nepotřebuje, splnila požadované dva roky a teď už může i radit. Zbavit se jí nejde, i když pokaždé stále dokola opakuje, že sem už nikdy nic nenapíše, my nic nevíme a jsme jen slepice. Takže za mne mi zbejva její příspěvky ignorovat, což v mnoha případech moc nejde, nebo sem nechodit. Blokování příspěvků určitých uživatelů, abych je nemohla číst asi ifauna nemá.

Pro Dotaz - na sklebeni se kobyly při některých kouscích jsem upozorňovala Atlantidu již před dlouhou dobou. Odpověď byla klasická, můj kůň, můžu si dělat co chci a jak chci. Takže za mne zbytečná rada a zbytečná starost. Slečna se nikdy nikam neposune, neboť řady zkušených a rozumných lidi jsou jen rejpani a šikana.

Škoda, že jste Atlantido nezůstala u svého záměru, který jste měla před rokem, že si koupíte staršího koníka a budete si užívat, a kobylu, dusnou, nezvladatelnou (pro vás) nenechate v klidu na pokoji nás pastvinach.

Vic nema smysl se ke slečně vyjadřovat. Je to pořád dokola, nikdy se nic nezmění.

Andy789

11.3.2019 11:07
Andy789

XXX.XXX.231.163

Nic mi do toho není, ale přiznávám, že by mě to taky zajímalo.
Celkově by mě zajímalo, jak si člověk s průměrným platem může za 2 roky koupit pět koní. Částečně to vysvětluje téma, ve kterém přiznává, že si na koně brala úvěr, o to víc ale nechápu proč kupuje další a další.... přijde mi to dost nezodpovědný.

Neregistrovaný uživatel

11.3.2019 14:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Andy789 napsal(a):
Nic mi do toho není, ale přiznávám, že by mě to taky zajímalo.
Celkově by mě zajímalo, jak si člověk s průměrným platem může za 2 roky koupit pět koní. Částečně to vysvětluje téma, ve kterém přiznává, že si na koně brala úvěr, o to víc ale nechápu proč kupuje další a další.... přijde mi to dost nezodpovědný.

Jednoduše,manžel se udře.😂😂

Andy789

11.3.2019 15:08
Andy789

XXX.XXX.231.163

On existuje manžel?!?

Neregistrovaný uživatel

11.3.2019 15:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Andy789 napsal(a):
On existuje manžel?!?

Jo existuje,dva jsem minulý měsíc viděl.😂😂

Neregistrovaný uživatel

11.3.2019 15:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Jo existuje,dva jsem minulý měsíc viděl.😂😂

Ty už to taky nehul....

11.3.2019 16:08

Myslím, že kdyby měla manžela, tak by asi tím tuplem na tři hajtry nebyly peníze. Ale to je jen můj skromný názor 🤔

11.3.2019 16:35
koně

XXX.XXX.174.63

Manžel ,bez odporu a intenzivně koněsponzorující ,to je postava z oblasti sci fi ,ne ?
Navíc koně stále další .....

Neregistrovaný uživatel

11.3.2019 17:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Tak manžela jsem ještě neměl.Čili nevím jak to chodí.😂😂

11.3.2019 17:46
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Tak manžela jsem ještě neměl.Čili nevím jak to chodí.😂😂

Vemte si nějakého odloženého - rozšiřte vaši sbírečku. ;)

Neregistrovaný uživatel

11.3.2019 18:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Dotaz napsal(a):
Vemte si nějakého odloženého - rozšiřte vaši sbírečku. ;)

Že bych něco sehnal majitelce stáje? 😂😂 To je Karel,nikdo ho nechtěl a podívej jak smutně kouká chudák.😂😂

11.3.2019 18:15
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Že bych něco sehnal majitelce stáje? 😂😂 To je Karel,nikdo ho nechtěl a podívej jak smutně kouká chudák.😂😂

Ale pozor, Karel je jenom do bytečku (na dvoře po něm nic nechtějte) a má speciální nároky - na de krabku cigár a půllitr rumu... Proto ho zatím nikdo nechtěl. No tak nebuďte osamělá, pořiďte si Karla... :-)

Neregistrovaný uživatel

11.3.2019 20:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Pipilota napsal(a):
Ale pozor, Karel je jenom do bytečku (na dvoře po něm nic nechtějte) a má speciální nároky - na de krabku cigár a půllitr rumu... Proto ho zatím nikdo nechtěl. No tak nebuďte osamělá, pořiďte si Karla... :-)

Tak to je lepší jí koupit dalšího koně.😂

Neregistrovaný uživatel

12.3.2019 15:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Andy789 napsal(a):
On existuje manžel?!?

Dívčina psala, že nikoho nechce, chce být sama, všichni ji zklamali, takže těžko bude existovat někdo bližší, natož manžel. Mno, myslím, že Atlantida vypluje až když se opět objeví nějaký problémek, takže naše řečnické otázky si můžeme strčit víme kam.

Neregistrovaný uživatel

12.3.2019 17:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

To já jsem si včera tady s "Karlem" pěkně zavařil.Jsem netušil že by se to majitelky stáje takhle mohlo dotknout.🙁 Občas se do diskuzí koukne a zrovna dneska ten "Karel".😂 Stejně ty ženský nechápu a myšlení mají taky v jiných dimenzích.Nejdřív tvrdí jak chlapa nechce ani vidět, natož manžela a pak jí vadí "Karel" kdesi anonymně na netu.Vždyť to byla jen sranda bože můj přece.Já se nikomu přeci nechtěl vysmívat.Fakt mě vůbec ani ve snu nenapadlo,že by tohle někoho mohlo takhle "sebrat".

12.3.2019 17:10

To já jsem si včera tady s "Karlem" pěkně zavařil.Jsem netušil že by se to majitelky stáje takhle mohlo dotknout.🙁 Občas se do diskuzí koukne a zrovna dneska ten "Karel".😂 Stejně ty ženský nechápu a myšlení mají taky v jiných dimenzích.Nejdřív tvrdí jak chlapa nechce ani vidět, natož manžela a pak jí vadí "Karel" kdesi anonymně na netu.Vždyť to byla jen sranda bože můj přece.Já se nikomu přeci nechtěl vysmívat.Fakt mě vůbec ani ve snu nenapadlo,že by tohle někoho mohlo takhle "sebrat".

Tak to řekněte ji a nevylivejte si to na diskuzi. Ono psaný text kolikrát vyzní jinak než když si dva povídají.

Neregistrovaný uživatel

12.3.2019 17:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Normální člověk někdy čte ifaunu 😳 ?

Neregistrovaný uživatel

12.3.2019 17:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Normální člověk někdy čte ifaunu 😳 ?

Normální lidi ji jen čtou.😂

Neregistrovaný uživatel

12.3.2019 18:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Normální lidi ji jen čtou.😂

Tak to musí být odolný jedinci....

12.3.2019 18:22
sisi58

XXX.XXX.191.1

Mladá rozhodně pryč nešla je to zlatíčko. Ano mám stejně starého hřebečka tedy hřebeček je dubnoví a klisna květnová a již je v plánu kastrace takže hříbata si mohou hrát spolu. Pro Zlatku se plánuje za 2 roky pomalý odchod do důchodu. Již mám vyjednané ustájení nedaleko nás na velké pastvině. Netroufnu si prodat koně v jejím věku. Bůh ví jak by skončila a už si od lidí zaslouží klid :-)

Na chození na procházky by byli rozhodně vhodnější pejsci, než koně. A procházky budou další 3 roky to jediné, na co se dají hříbata použít.
Něco mi uniká?

Neregistrovaný uživatel

12.3.2019 18:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

sisi58 napsal(a):
Na chození na procházky by byli rozhodně vhodnější pejsci, než koně. A procházky budou další 3 roky to jediné, na co se dají hříbata použít.
Něco mi uniká?

Nepřejte se, nedostanete odpověď.

12.3.2019 18:42
sisi58

XXX.XXX.191.1

Nepřejte se, nedostanete odpověď.

Vím.
Spíš, jestli někdo neví něco víc,než já.

Neregistrovaný uživatel

12.3.2019 18:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

sisi58 napsal(a):
Vím.
Spíš, jestli někdo neví něco víc,než já.

Možná tak Sophii, ta je asi nejznalejsi.

Neregistrovaný uživatel

12.3.2019 19:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Jako sám bych váhal co je lepší na procházky.Jestli pes nebo kůň.Bellu když vezmu ven,tak je to jak když venčíte raketový motor.😂 Zlatý koně.😂

12.3.2019 19:28
Slon Indický

XXX.XXX.57.20

Sisi, vždyť to tu psala, rádci doporučují obsednout ve 2,5 letech, a jelikož jim je 9 a 10 měsíců za 2 roky na nich bude zlatka spokojeně drandit... Pokud teda neodejdou na nohy dříve, což mi u kobyly zrovna přijde pravděpodobné.

12.3.2019 19:28
Slon Indický

XXX.XXX.57.20

Sisi, vždyť to tu psala, rádci doporučují obsednout ve 2,5 letech, a jelikož jim je 9 a 10 měsíců za 2 roky na nich bude zlatka spokojeně drandit... Pokud teda neodejdou na nohy dříve, což mi u kobyly zrovna přijde pravděpodobné.

Neregistrovaný uživatel

12.3.2019 19:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Na procházky je nejlepší lenost. To se v nic nechce, tak nikam nejdete. Zvířata si spokojeně lítají po pastvině či na dvoře, a je jim dobre. Nikdo je neprudi s ohlávku či obojkem, nemusí se "slušně chovat".... No ideál.

12.3.2019 20:21
sisi58

XXX.XXX.191.1

Slon Indický napsal(a):

A to je bude obsedat Petra?

Neregistrovaný uživatel

12.3.2019 20:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

sisi58 napsal(a):
A to je bude obsedat Petra?

Ano, lidí ji to řekli, aby si je obsedla sama, že to v pohodě zvládne.

12.3.2019 20:22
sisi58

XXX.XXX.191.1

Na procházky je nejlepší lenost. To se v nic nechce, tak nikam nejdete. Zvířata si spokojeně lítají po pastvině či na dvoře, a je jim dobre. Nikdo je neprudi s ohlávku či obojkem, nemusí se "slušně chovat".... No ideál.

Jj, lítají po pastvině, nikoli se jeden druhému vyhýbají na hlinitém plácku stěží větším než předzahrádka.

Neregistrovaný uživatel

12.3.2019 20:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Tak to bys u Bellinky nezabodovala.😂 Ta otevírá i dveře od sklepa kde má vodítko s obojkem.Když už je krize a mě to dlouho trvá,tak nosí asi jako úplatky cokoli co najde.PET flašky,boty,lopatku s košťátkem,rohožku a prostě co se najde.😂 Ta fakt doma na dvorku být nechce.😂

Neregistrovaný uživatel

12.3.2019 20:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Jinak děvčata jako popravdě u nás se na pastvě koně nehnou když vysloveně nemusí.Vysloveně nechrápou jako u couďase,ale honit se?☺️ To fakt vídám výjímečně.V hřebčíně to bylo podobné a tím spíš v zimě.☺️

Neregistrovaný uživatel

12.3.2019 21:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Jinak děvčata jako popravdě u nás se na pastvě koně nehnou když vysloveně nemusí.Vysloveně nechrápou jako u couďase,ale honit se?☺️ To fakt vídám výjímečně.V hřebčíně to bylo podobné a tím spíš v zimě.☺️

No tak mám asi divný koně. Behaj furt, postuchujou se furt, a když jdem na procházku, tak jdem všichni.

Neregistrovaný uživatel

12.3.2019 21:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Tak to bys u Bellinky nezabodovala.😂 Ta otevírá i dveře od sklepa kde má vodítko s obojkem.Když už je krize a mě to dlouho trvá,tak nosí asi jako úplatky cokoli co najde.PET flašky,boty,lopatku s košťátkem,rohožku a prostě co se najde.😂 Ta fakt doma na dvorku být nechce.😂

To bude asi tím, že mám psy dva, a na tom dvorku jsem celý dopoledne a nima.

Neregistrovaný uživatel

12.3.2019 21:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

No tak mám asi divný koně. Behaj furt, postuchujou se furt, a když jdem na procházku, tak jdem všichni.

Spíš divý koně.😂

Neregistrovaný uživatel

13.3.2019 12:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Spíš divý koně.😂

Ano, po ovsu...a jedna special pro tebe.... S mrkví 😲!!! A takhle to pak sežerou 🤔

Katka86

13.3.2019 12:33
Katka86

XXX.XXX.141.241

sisi58 napsal(a):
Něco mi uniká?

Pokud zůstanou v její péči, budou vycházky celoživotně to jediné na co se dají použít. Z téhle péče ještě hříbě vítězně nevyšlo.

Jen tak OT na odreagování - děcka mi včera přinesly video o králičím hopu, koukám koukám a ona Zlatka! i ty králíci na ní byli zlí a měli problémy s psychikou docela pobavila. Měla zůstat u králíků.

https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10605886021-nas-zverinec/213543110500002-kralici-rekordy/titulky

Neregistrovaný uživatel

13.3.2019 15:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Ano, po ovsu...a jedna special pro tebe.... S mrkví 😲!!! A takhle to pak sežerou 🤔

Že tě nemám chválit,viď? 😂😂

Neregistrovaný uživatel

13.3.2019 15:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Že tě nemám chválit,viď? 😂😂

Za co chválit? Že krmím koně 😁?

Neregistrovaný uživatel

13.3.2019 15:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Za co chválit? Že krmím koně 😁?

Jak vidíš podle zdejších "kauz",tak to nemusí být vždy a všude samozřejmost.🙁

13.3.2019 16:16
Sophii

XXX.XXX.162.220

Dokud bude mít mama servis, tak budou dál koně, kteří ji skončí v rukách

Neregistrovaný uživatel

13.3.2019 16:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Jak vidíš podle zdejších "kauz",tak to nemusí být vždy a všude samozřejmost.🙁

To ne. Bohužel se dejou i horší věci, a n internetu to nespravime. A nezas..... Atlantidě vlákno, nebo tě bude hubovat.

13.3.2019 17:15
sisi58

XXX.XXX.191.1

Katka86 napsal(a):
Pokud zůstanou v její péči, budou vycházky celoživotně to jediné na co se dají použít. Z téhle péče ještě hříbě vítězně nevyšlo.

Jen tak OT na odreagování - děcka mi včera přinesly video o králičím hopu, koukám koukám a ona Zlatka! i ty králíci na ní byli zlí a měli problémy s psychikou docela pobavila. Měla zůstat u králíků.

https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10605886021-nas-zverinec/213543110500002-kralici-rekordy/titulky

To by bylo fajn pro koně, jen nevím, co na to králíci?!

Neregistrovaný uživatel

13.3.2019 17:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

sisi58 napsal(a):
To by bylo fajn pro koně, jen nevím, co na to králíci?!

A dravci....

13.3.2019 17:22
sisi58

XXX.XXX.191.1

A dravci....

A pastevečtí psi...

Neregistrovaný uživatel

13.3.2019 17:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

sisi58 napsal(a):
A pastevečtí psi...

Když budou procházet úspěšně zkoušky, tak dobrý 🤫

Neregistrovaný uživatel

13.3.2019 17:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Já si taky myslím,že kdyby se "Áťa" soustředila třeba jen na tu svou kobylku,nepořizovala hříbata,králíky,slony,mamuty,lední medvědy,tak by to vlastně vše zvládala mnohem lépe a na vše by v pohodě stačila.Někdy znamená méně vlastně lépe. ☺️

13.3.2019 18:12
sisi58

XXX.XXX.191.1

Když budou procházet úspěšně zkoušky, tak dobrý 🤫

Nepůjdou o dům dál. Jj.

17.3.2019 14:36
keira

XXX.XXX.26.11

Před více než rokem jsem prodala tříletku (američanka, svalnatá, ale žádnej slon) slečně, která je štíhlá, ale sportovní a vysoká, takže takových 75-80kg asi bude mít, a musím říct, že jsem hodně šťasná, že kobyle už jsou 4 a ještě na ní nesedla. Myslím, že každých pár měsíců, o kterých to zatížení vyzrávající kostry odloží, se projeví na celoživotní užitkovosti a zdraví toho koně.

Takže ve vašem případě, pokud si chcete obsedat koně sama, počkejte prosím do 6 let, kdy se uzavře vývoj kostí a do té doby koně jen připravujte prací na ruce/ve volnosti/na lonži. Myslím, že dlouhé procházky či běh na ruce (btw.znám i trenéra a jezdce na S úrovni, který připravoval svého koně na obsednutí tak, že s ním běhal na ruce v terénu) prospějí vše zúčastněným.

Neregistrovaný uživatel

26.3.2019 22:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Katka86 napsal(a):

Doporučuji si to přehrát znovu. Bylo odpovídáno na otázku Zda mám nějakého oblíbeného králíčka.

Odpověd byla že se to takto říci nedá že jich mám 25 a že nemohu dělit že jednoho mám radši a druhého ne. Oni to vycítí a pak vznikají konflikty že se nemáme vzájemně rádi jsou na mě zlý nebo koušou. Takže nepřekrucujte věci podle sebe.

To s tou psychikou se týkalo konkrétně tohoto rezavého králíka v tu dobu byl velice mladý. Skvělí skokan s výbornou povahou ale bohužel byl nervóznější. Uvědom te si že králík je plaché zvíře a na závodech je šrumec a hluk a na to si ušák zvyknout musí. Králík se jmenoval Zeus od Modrého Jezera a v tu doby to byl jeden z nejlepších výškových skokanů stejně jako jeho otec. Dokonce si vyskákal titul Šampióna a jako jediný konkuroval nejlepším hopákům ze Švédska kde sportovní králíky šlechtí x let. Umístili jsme se na 2 místě ve skoku vysokém a s výškou 85cm. Oficiální rekord držel se svým tátou 90cm neoficiální 105cm do výšky. Tento králíček se u mě narodil a i dožil. Otec Kasper GK a Matka Inka GK

Pelhřimov: https://www.youtube.com/watch?v=ZbWEv5NXyac&t=9s
https://www.youtube.com/watch?v=KZTjvJPUccA

100 a 105cm https://www.youtube.com/watch?v=EHhXfxwvm90

A králíky už dávno nemám. Bohužel mi to vymýtil králičí mor nová forma

Katka86

27.3.2019 18:06
Katka86

XXX.XXX.248.78

Doporučuji si to přehrát znovu. Bylo odpovídáno na otázku Zda mám nějakého oblíbeného králíčka.

Odpověd byla že se to takto říci nedá že jich mám 25 a že nemohu dělit že jednoho mám radši a druhého ne. Oni to vycítí a pak vznikají konflikty že se nemáme vzájemně rádi jsou na mě zlý nebo koušou. Takže nepřekrucujte věci podle sebe.

To s tou psychikou se týkalo konkrétně tohoto rezavého králíka v tu dobu byl velice mladý. Skvělí skokan s výbornou povahou ale bohužel byl nervóznější. Uvědom te si že králík je plaché zvíře a na závodech je šrumec a hluk a na to si ušák zvyknout musí. Králík se jmenoval Zeus od Modrého Jezera a v tu doby to byl jeden z nejlepších výškových skokanů stejně jako jeho otec. Dokonce si vyskákal titul Šampióna a jako jediný konkuroval nejlepším hopákům ze Švédska kde sportovní králíky šlechtí x let. Umístili jsme se na 2 místě ve skoku vysokém a s výškou 85cm. Oficiální rekord držel se svým tátou 90cm neoficiální 105cm do výšky. Tento králíček se u mě narodil a i dožil. Otec Kasper GK a Matka Inka GK

Pelhřimov: https://www.youtube.com/watch?v=ZbWEv5NXyac&t=9s
https://www.youtube.com/watch?v=KZTjvJPUccA

100 a 105cm https://www.youtube.com/watch?v=EHhXfxwvm90

A králíky už dávno nemám. Bohužel mi to vymýtil králičí mor nová forma

Co konkrétně jsem překroutila, vždyť píšete totéž co já

Jestli můžu, měla bych dvě otázky:
1) proč na sebe neustále zveřejňujete víc než je nutné, viz. třeba videa, která jsou výše, nebo kupu fotek, pak se nedivte, že jste tu neustále rozebíraná, dáváte toho na sebe k dispozici prostě příliš.
S králíkama Vám to nejspíš šlo a je škoda, že jste u toho nezůstala. Každopádně, pokud si pustím videa výše, nezůstanou mi v paměti skákající králíci, ale myšlenka, že byste neměla běhat bez pevného spodního prádla , pardón za upřímnost, ale na králíky se vůbec nedalo soustředit, bolelo mě to za Vás.

2) proč ten poslední hřebeček a jaké jsou s ním plány?
Myslela jsem, že chcete koně do historických průvodů a k tomu se mi příliš typově a barvově nehodí. Když už historické průvody, tak trochu reálnosti té doby. Ono celkově kdybyste se ve středověku projela na koni v pánském sedle, tak Vás z něj uprostřed města strhnou a upálej jako čarodějnici. Ženy v té době jezdily v dámském, pěkně nožky k sobě, středověk byla drsná doba, žádná romantika kterou v tom hledáte

Že mi do toho nic není je mi jasné, tak kdyby šlo odpovědět jinak.

Neregistrovaný uživatel

27.3.2019 22:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

neměla jsem problém s tím že bych měla agresivní králíky až na dvě vyjímky a samice to předávala na potomky takže do chovu dál a ani hopu již nešla a pak její bratr který měl svůj vztah se skvělou majitelkou a pak šel ke mě a mě nikdy nepřijal.

Co se spodního prádla týče tak jsme dlouho hledali to pravé aby mi to sedlo neškrtilo atd.

Plány s hřebečkem? Prostě partner na toulky přírodou a aby Mladá měla kamaráda. což se i povedlo a krásně si hrají. Bude se obsedat i déle aby dospěl

28.3.2019 10:49
Arbora

XXX.XXX.192.218

Zlatka, vy*er sa už na to. Nezverejňuj furt všetky svoje súkromné informácie, pretože všetko, čo zverejníš môže byť použité proti tebe. Nerozvádzaj absolútne zbytočné detaily zo svojho života, za prvé tu nikto na to nie je zvedávý, ako tu hopsajú králiky, za druhé, zbytočne ponúkaš "publiku" veci, ktoré zostávajú na internete a dajú sa spätne dohľadať. Navyše sa stále zamotávaš viac a viac a prezrádzaš toľko vecí zo svojho súkromia, že viem o Tebe viac, než o niektorých ľuďoch, ktorých poznám roky.

Neregistrovaný uživatel

28.3.2019 10:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Arbora napsal(a):
Zlatka, vy*er sa už na to. Nezverejňuj furt všetky svoje súkromné informácie, pretože všetko, čo zverejníš môže byť použité proti tebe. Nerozvádzaj absolútne zbytočné detaily zo svojho života, za prvé tu nikto na to nie je zvedávý, ako tu hopsajú králiky, za druhé, zbytočne ponúkaš "publiku" veci, ktoré zostávajú na internete a dajú sa spätne dohľadať. Navyše sa stále zamotávaš viac a viac a prezrádzaš toľko vecí zo svojho súkromia, že viem o Tebe viac, než o niektorých ľuďoch, ktorých poznám roky.

To že jsem působila v hopu není tajemství a ani ta videa nejsou tajemstvím tak nevím co zde řešíte. Bylo na hop naraženo a bylo i odpovězeno

Neregistrovaný uživatel

28.3.2019 11:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Arbora napsal(a):

Právě proto jí tu mají tak rádi.😂 Nevyčerpatelný zdroj informací a když už náhodou sama nic nemá,tak ono se vždy něco najde v historii na netu.😊

28.3.2019 12:08
Arbora

XXX.XXX.192.218

To že jsem působila v hopu není tajemství a ani ta videa nejsou tajemstvím tak nevím co zde řešíte. Bylo na hop naraženo a bylo i odpovězeno

komu niet rady...

28.3.2019 12:53

Právě proto jí tu mají tak rádi.😂 Nevyčerpatelný zdroj informací a když už náhodou sama nic nemá,tak ono se vždy něco najde v historii na netu.😊

A to mluvíš o Atlantidě nebo o sobě?

4.7.2019 11:25
Rafaela

XXX.XXX.158.2

Nastane to co už teď nastává - rozprodávání zkažených koní, přesně tohle Petro !

4.7.2019 12:32
CHS Modré Jezero (557)

XXX.XXX.202.158

Rafaela napsal(a):
Nastane to co už teď nastává - rozprodávání zkažených koní, přesně tohle Petro !

Já ho ale takto už dostala! A buďte si jistá že mít ho od mala je to splachovací koník

4.7.2019 13:04
Rafaela

XXX.XXX.158.2

CHS Modré Jezero (557) napsal(a):
Já ho ale takto už dostala! A buďte si jistá že mít ho od mala je to splachovací koník

Jasný, všechny koně jste dostala zlomené a zničené

5.7.2019 11:48
CHS Modré Jezero (557)

XXX.XXX.202.158

Rafaela napsal(a):
Jasný, všechny koně jste dostala zlomené a zničené

Žádné z hříbat jsem krom tohoto nedostala protože jsem si je vychovávala od mala a taky byli ok. Tohohle mi chovatelka přivezla potluceneho. Kůň se všeho a všech bál. A to potvrdí i lidi ze stáje.

Tento koník potřebuje dennodenně pracovat! Proto jsem se rozhodla takto. Z časových důvodů. Koně mam daleko a s mojí práci nestíhám. Koně jsem nikterak nepoškodila ani nezkazila. Kůň nezvládal ani banální odpoc. Deku!!! Tak si rozmyslete co kde píšete!!!!

Mám i foto ze dne kdy ho dovezli jak vypadal!!!!

5.7.2019 12:03
CHS Modré Jezero (557)

XXX.XXX.202.158

A až se přestanete schovát za nick a podepíšete se budeme se bavit dál. Má úcta

ABZ

5.7.2019 12:33
ABZ

XXX.XXX.237.198

Žádné z hříbat jsem krom tohoto nedostala protože jsem si je vychovávala od mala a taky byli ok. Tohohle mi chovatelka přivezla potluceneho. Kůň se všeho a všech bál. A to potvrdí i lidi ze stáje.

Tento koník potřebuje dennodenně pracovat! Proto jsem se rozhodla takto. Z časových důvodů. Koně mam daleko a s mojí práci nestíhám. Koně jsem nikterak nepoškodila ani nezkazila. Kůň nezvládal ani banální odpoc. Deku!!! Tak si rozmyslete co kde píšete!!!!

Mám i foto ze dne kdy ho dovezli jak vypadal!!!!

Uznávám Zlatko, že ty útoky tady na Vás jsou přehnaný.

Ale co se týká hřebečka a Vašich předchozích hříbat - uvědomte s že je rozdíl, mezi hříbětem, které od mala cíleně pipláte, s tím že víte, že si ho odkoupíte a hříbětem z klasického odchovu.

Co má roční kůň umět? Má být zvyklí na ohlávku, vodítko + zvedat nohy - to je většinou tak všechno. Když nám sváželi ročky z pastvin, neuměli ani to, i nandání ohlávky byl šílenej boj, natož deka, transport atd... To je to, co tu hodně lidí psalo - hříbě - a obzvláště hřebec- patří do rukou zkušenému, nemyslím si, že ten Váš chováním nějak extrémně vybočuje, prostě jen nemáte dost zkušenosti si s takovým koněm poradit. Počkejte jestli budete obsedat mladou, to se taky budete divit, že se chová úplně jinak než Zlatka

5.7.2019 12:49
CHS Modré Jezero (557)

XXX.XXX.202.158

ABZ napsal(a):

Ale co se týká hřebečka a Vašich předchozích hříbat - uvědomte s že je rozdíl, mezi hříbětem, které od mala cíleně pipláte, s tím že víte, že si ho odkoupíte a hříbětem z klasického odchovu.

Co má roční kůň umět? Má být zvyklí na ohlávku, vodítko + zvedat nohy - to je většinou tak všechno. Když nám sváželi ročky z pastvin, neuměli ani to, i nandání ohlávky byl šílenej boj, natož deka, transport atd... To je to, co tu hodně lidí psalo - hříbě - a obzvláště hřebec- patří do rukou zkušenému, nemyslím si, že ten Váš chováním nějak extrémně vybočuje, prostě jen nemáte dost zkušenosti si s takovým koněm poradit. Počkejte jestli budete obsedat mladou, to se taky budete divit, že se chová úplně jinak než Zlatka

Jenže on vybočuje. On nám do dneška nechce dát zadní nohy. Nechci po hribatech žádný zázraky a moje první dvě hříbata byli právě hřebci a byli zlatí

Neregistrovaný uživatel

5.7.2019 13:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.174.63

Jenže on vybočuje. On nám do dneška nechce dát zadní nohy. Nechci po hribatech žádný zázraky a moje první dvě hříbata byli právě hřebci a byli zlatí

Záleží, jestli nechce, nebo jej to neumíte naučit ...

ABZ

5.7.2019 13:19
ABZ

XXX.XXX.237.198

Nevybočuje s tím má problém i spousta dospělých koní, natož hříbat. Je to prostě roček, který nic neumí, tak k němu musíte přistupovat, nečekat, že bude všechno znát a nemít přehnané nároky.

Zatím v jeho chování nepopisujete nic co by byl nějaký extrém. Nohy, deka, plachost, potlučení během přepravy - jsou to všechno prostě nové situace, kdybyste pracovala na hříbárně a měla možnost srovnávat, tak dojdete k závěru, že to je celkem normální. Nemáte prostě zkušenosti a porovnáváte ho s hříbaty jejichž odchov nebyl úplně standardní.

5.7.2019 13:23
sisi58

XXX.XXX.191.1

ABZ napsal(a):

Si děláte prd el, že tahle osoba může nějakého koně obsedat???
A co se týká těch útoků. Dříve nebo později všem přispívajícím došla s touto osobou trpělivost. A proto ty ošklivé příspěvky.
Ji by mohli za války nasadít jako rozvraceče do cizí armády. Do měsíce by všichni kolem prchali v děsu, nehledíc na to, že za dezerci by mohli být zastřeleni. Nikdy, opravdu nikdy jsem se nesetkala s takovým člověkem!
Její alias je "selektivnost". Přijímá selektivně, co jí kdo radí, co si přečte, co vídí a co slyší a následně to selektivně aplikuje. Je to citový upír, který rozhodí každého, s kým přijde do styku.
Ovšem nejhorší je ta bezmoc, kterou člověk cítí, když vidí, jak jeho dobré rady jsou buď překrouceny nebo popřeny či přijdou vniveč, na což ve finále dojedou její koně.
Kdyby se jednalo o matku s dítětem (nikoli o majitelku s koněm) myslela bych, že má ta osoba Münchausenův syndrom. Jinak si potíže jejich koní neumím vysvětlit.

5.7.2019 13:28
CHS Modré Jezero (557)

XXX.XXX.202.158

Jako standart považuji to ue mi hříbě dá nohy nechá si sáhnout na uši. Nandat si ohlávku atd... Ne že bude pracovat s jedním člověkem a zbytek co?

I lidi co toho koně viděli řekli že je hodně bazlivej a že o kontakt s člověkem nestojí. A i to vypadá jako by mu někdo ublížil když byl malej.

5.7.2019 13:56
CHS Modré Jezero (557)

XXX.XXX.202.158

sisi58 napsal(a):
A co se týká těch útoků. Dříve nebo později všem přispívajícím došla s touto osobou trpělivost. A proto ty ošklivé příspěvky.
Ji by mohli za války nasadít jako rozvraceče do cizí armády. Do měsíce by všichni kolem prchali v děsu, nehledíc na to, že za dezerci by mohli být zastřeleni. Nikdy, opravdu nikdy jsem se nesetkala s takovým člověkem!
Její alias je "selektivnost". Přijímá selektivně, co jí kdo radí, co si přečte, co vídí a co slyší a následně to selektivně aplikuje. Je to citový upír, který rozhodí každého, s kým přijde do styku.
Ovšem nejhorší je ta bezmoc, kterou člověk cítí, když vidí, jak jeho dobré rady jsou buď překrouceny nebo popřeny či přijdou vniveč, na což ve finále dojedou její koně.
Kdyby se jednalo o matku s dítětem (nikoli o majitelku s koněm) myslela bych, že má ta osoba Münchausenův syndrom. Jinak si potíže jejich koní neumím vysvětlit.

O jakých potížích mluvíte. Opakuji valach je ve stavu v jakém přišel. Zlatuna je ok Soňa taky obě vychovaný a neasocialni.

Neregistrovaný uživatel

5.7.2019 14:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.158

A Zuzano svého koně si obsednu ať se vám to líbí nebo ne!

5.7.2019 14:14
Slon Indický

XXX.XXX.3.101

Mně normálně připadá, že se svět úplně zbláznil. Když má někdo přes 100 kg, nemůže skákat bungee jumping, jezdit na skateboardu a to jsou neživé věci. Budeme ale tvrdit, že v pohodě může jezdit na koni, což neživá věc není a ještě obsedat mladé koně? Zvesela se koukat na fotky, kdy objem těla jezdkyne přesahuje objem těla koně a zvesela komentovat, že je to hezká holka, jak navrhuje meifi vedle?
Jasně, za války a ve středověku byli koně využívání k nošení těžkých jezdců. Jenže to nebyla rozmarilost a zábava, to byl jediný dostupný dopravní prostředek. Opravdu dnes máme toto tolerovat a ještě ideálně i chválit? Není to hezké, a není to zdravé pro žádného koně, natož pro koně mladé.
Většina turistických jízdáren jezdce nad 100 kg nepřijímá. Někde mají limit i 80 nebo 70 kg (to už mi přijde přehnané). Proč pokud si člověk koupí koně svého by na něm měl rajtovat i se 150 kg?
Pokud má člověk přes 100 kg a je spokojen, proč ne. Nebudu se pohorsovat na ulici ani na plovárně. Ale na koňský hřbet prostě nepatří.

ABZ

5.7.2019 14:24
ABZ

XXX.XXX.174.69

Jako standart považuji to ue mi hříbě dá nohy nechá si sáhnout na uši. Nandat si ohlávku atd... Ne že bude pracovat s jedním člověkem a zbytek co?

I lidi co toho koně viděli řekli že je hodně bazlivej a že o kontakt s člověkem nestojí. A i to vypadá jako by mu někdo ublížil když byl malej.

Ale to není jeho chyba. Pochopte, že ho to někdo musí naučit!!!!!!! S tímhle se nenarodí. Pokud nevíte co s ním a děláte blbosti, tak se nedivte, že je bázlivej a o kontakt nestojí.

Ne že bude pracovat s jedním člověkem a zbytek co?
Takže s někým funguje a s Vámi ne? To je ten problém?

Bohužel může. Kůň je její a těžko jí v tom někdo zabrání. Pokud si to vezme do hlavy, tak to prostě udělá a při její zatvrzelosti logicky předpokládám, že to má v plánu

ABZ

5.7.2019 15:15
ABZ

XXX.XXX.174.69

A já si naivně myslela, že máte svý koně aspoň trochu ráda.

Každopádně než ji budete obsedat, tak zvažte jí, zvažte sebe - vypočítejte kolik % váhy jí naložíte, tolik si naložte do batohu a běžte se na hodinku zvesela proběhnout.

A nechoďte sem plakat, že kobyla nechodí, tak jak od ní očekáváte ono i to se musí naučit a né každý to zvládne.

5.7.2019 15:19

ABZ napsal(a):
A já si naivně myslela, že máte svý koně aspoň trochu ráda.

Každopádně než ji budete obsedat, tak zvažte jí, zvažte sebe - vypočítejte kolik % váhy jí naložíte, tolik si naložte do batohu a běžte se na hodinku zvesela proběhnout.

A nechoďte sem plakat, že kobyla nechodí, tak jak od ní očekáváte ono i to se musí naučit a né každý to zvládne.

Legrace bude až pod ní mladá přijde na nohy a zjisti že se to dá sundat elegantním kozlem či dvěma.

Neregistrovaný uživatel

5.7.2019 15:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.158

Dejte mi všichni svátek. Co po mě furt chcete? Chteli jste ať prodám tak prodávám! Ale osočovat že jsem koně zkur***vila fakt nenechám!!!!!

Neregistrovaný uživatel

5.7.2019 15:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.158

Tím tuto debatu opravdu končím

Neregistrovaný uživatel

5.7.2019 16:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.174.63

Dejte mi všichni svátek. Co po mě furt chcete? Chteli jste ať prodám tak prodávám! Ale osočovat že jsem koně zkur***vila fakt nenechám!!!!!

A Vy děláte jen to, co Vám někdo řekne, případně tady napíše, nebo máte vlastní rozum? A proč tedy, když všichni "radi" kupte si adekvátního kone, neposechnete toto? Ano, debatu koncete, jen o daleko více vět dříve, než koncite.

Neregistrovaný uživatel

5.7.2019 19:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.158

A Vy děláte jen to, co Vám někdo řekne, případně tady napíše, nebo máte vlastní rozum? A proč tedy, když všichni "radi" kupte si adekvátního kone, neposechnete toto? Ano, debatu koncete, jen o daleko více vět dříve, než koncite.

Mám vlastní rozum a ten mi říká že Valášek si zaslouží někoho kdo na něj bude mít čas. Ano zlatka adekvátní není ale mám prodat koně který by skončil evidentně špatně? Zaslouží si to? Z malé adekvátní koník vyroste o to se nikdo nebojí.

5.7.2019 20:25
Sophii

XXX.XXX.168.82

tady se nikdo nebojí o to co vyroste z koně, ale o si na toho koně sedne... a kobyla po dvou operacích jako hříbě a ještě s již zničenýma nohama... buďto zhubnete 50 kilo, nebo uvažujte o tom ji mít jen na procházky a krmení mrkví jako Meifi.

Neregistrovaný uživatel

5.7.2019 20:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.158

Sophii napsal(a):
tady se nikdo nebojí o to co vyroste z koně, ale o si na toho koně sedne... a kobyla po dvou operacích jako hříbě a ještě s již zničenýma nohama... buďto zhubnete 50 kilo, nebo uvažujte o tom ji mít jen na procházky a krmení mrkví jako Meifi.

Kobyla má nohy ok a až mi tohle řekne veterinář budeme se bavit dál

5.7.2019 20:54
Sophii

XXX.XXX.168.82

a kolik těch veterinářů vyměníte s tím že byli neschopní dokud nebudete spokojená s výsledkem jako u kovářů?

Neregistrovaný uživatel

5.7.2019 21:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.158

Sophii napsal(a):
a kolik těch veterinářů vyměníte s tím že byli neschopní dokud nebudete spokojená s výsledkem jako u kovářů?

Když už byla na klinice využila jsem toho. A zrovna tato doktorka je kapacita

Neregistrovaný uživatel

5.7.2019 21:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.148

Lidi klid... Stejne ji Petra do roka od obsednuti znici. Bud hrbet, nohy nebo oboji. Mozna i jinak. Nedelam si iluze. Pokid bude mit opravdu kvalitního trenéra hrozi jen ty zdravotni prusery nicmene toho mit nebude neb kvalitni trener by ji rek to samy co my. Ze takhle vypasenej clovek na mladyho kone nepatri. Pokud si ji necha bude ta mala v sesti pouzitelna max jako sekacka.

Neregistrovaný uživatel

5.7.2019 21:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.148

Lidi klid... Stejne ji Petra do roka od obsednuti znici. Bud hrbet, nohy nebo oboji. Mozna i jinak. Nedelam si iluze. Pokid bude mit opravdu kvalitního trenéra hrozi jen ty zdravotni prusery nicmene toho mit nebude neb kvalitni trener by ji rek to samy co my. Ze takhle vypasenej clovek na mladyho kone nepatri. Pokud si ji necha bude ta mala v sesti pouzitelna max jako sekacka.

Pokud nebude natolik chytra ze se nauci ji sundavat.

Neregistrovaný uživatel

5.7.2019 23:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Pokud nebude natolik chytra ze se nauci ji sundavat.

Trhněte si hnátou. Lidi co tu klisnu znají a vidělitvrdí jin věci. Mluvila jsem již i s paní doktorkou. Mimochodem Klisnu měla v péči paní doktorka Horná žačka paní doktorky Mezerové. Paní doktorka je opravdu jeden z nejlepších vetů. v zemi A tím myslím Mezerovou i Hornou.

Klisna se hojí dobře, bříško má v pořádku a ve správným tvaru ( Žádná kýla ) Rekonvalescence probíhá velice dobře. Nohy má dobré rozhodně je nemá zničené. Klisna bude plně využitelná jak pod sedlem tak i v klidně v zápřahu.

Nikdo z vás klisnu neviděl krom fotek paní doktorka ano a rozhodně dám na její rady!

Rozhodně to není koník k odpisu ani jako sekačka. To kdy a jak mladou odsednu já nebo kamarádka je jen na mě. Klisna má správnou výchovu až se doktoři divili jak je strašně hodná.

Dál to nehodlám rozebírat.

Jo a ještě jedna věc k té kolice klidně mohlo dojít i na nějaké hříbárně nebo pastevku. Takže to že jste to říkali si nechte a o kolice nikdo nehovořil!

Rozhodně to že není na hříbárně není špatně. Má kolem sebe koně, vychovaná je taky moc dobře. A ani to není asociální zvíře ale ba naopak velice kontaktní koníček.

Nenechám se napadat a osočovat pomalu s týrání. Vlákno nechám uzavřít. jelikož stejně neplnilo a neplní účel!

5.7.2019 23:28
Sophii

XXX.XXX.168.82

jojo, veterináři určitě budou riskovat stížnost od ublíženecké majitelky, kdyby jí řekli že je tlustá na svoje koně, protože by na ně vypěnila stejně jako tady že si maj trhnout hnátou.
Dneska se kolem buřtů musí chodit po špičkách, aby náhodou se necítili šikanovaní, veterináři vám tohle opravdu neřeknou, kor pokud jim tvrdíte jak na sobě makáte (už 5 let a neúspěšně).
To je ta dnešní době, člověk aby se bál říct cokoliv o komkoliv kdo není průměrný, štíhlý normální běloch aby neskončil s banem na intenretu nebo stížností kvůli pomluvě či nenávistným komentářům na policii

Neregistrovaný uživatel

5.7.2019 23:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Sophii napsal(a):
jojo, veterináři určitě budou riskovat stížnost od ublíženecké majitelky, kdyby jí řekli že je tlustá na svoje koně, protože by na ně vypěnila stejně jako tady že si maj trhnout hnátou.
Dneska se kolem buřtů musí chodit po špičkách, aby náhodou se necítili šikanovaní, veterináři vám tohle opravdu neřeknou, kor pokud jim tvrdíte jak na sobě makáte (už 5 let a neúspěšně).
To je ta dnešní době, člověk aby se bál říct cokoliv o komkoliv kdo není průměrný, štíhlý normální běloch aby neskončil s banem na intenretu nebo stížností kvůli pomluvě či nenávistným komentářům na policii

Hlavně aby jste nebyla buřt vy!!!! Víte kulové a furt akorát někoho soudíte. Radši suďte sama. A vůbec co to tu vytahujete. Valach je na prodej pokud ho chcete ozvěte se dál nemáme co řešit! Valach krom kastrace je ve stejném stavu v jakém přijel a to i co se chování týče!

Prodávám pod cenou co jsem za něj dala tak mi vlezte skutečně na hrb!!!!

Neregistrovaný uživatel

5.7.2019 23:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

A ještě jedna věc nikoho zde jsem nehlásila a ani na policii jsem nebyla. Ale klidně provokujte dál. Ač nerada výlet na služebnu si udělat mohu. Když o to tak moc stojíte!

Lidi od koní jsou opravdu nesnášenliví!

5.7.2019 23:59
Sophii

XXX.XXX.168.82

děkuju ale rozhodně nepodporuji koupi kříženců kteří akorát mrví chov koní v ČR a tím podporovat další a další bezdůvodné křížení.
A koukám jak ste slečno Zlatko vztahovačná, ačkoliv ste tu čachrovala s tím že tady podáte TO na každého druhého, tentokrát sem to mířila na fakt, že se stačí o někom zmínit trochu 'nelibě' kvůli barvě pleti, a už ho stíhají za rasismus...

A co tady zase chcete psát o tom že prodáváte pod cenou? Jako to asi všichni prodávají svoje koně pod cenou. To je nějaký další honění ega o tom jak ste úžasná jako když ste kobylu dala na trávu a tak se mohla vykrmit a nemocné kobyle ste zaplatila operaci? Tak k tomu přidáte že prodáváte křížence pod cenou?

Neregistrovaný uživatel

6.7.2019 07:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.174.63

A ještě jedna věc nikoho zde jsem nehlásila a ani na policii jsem nebyla. Ale klidně provokujte dál. Ač nerada výlet na služebnu si udělat mohu. Když o to tak moc stojíte!

Lidi od koní jsou opravdu nesnášenliví!

A jsme zase u toho. Když se zeptáte jednoduchou otázkou na nejaky problém, většina už Vám odpoví k problemu, protože je to už nebaví. Pak se najde jeden, a místo toho, abyste to ignorovala a vyjadřovala se dále k problému, napíšete sahodlouhy roman o úplně něčem jiném, co se veřejné na internet vůbec nehodí. A pak se strašně divíte a lidí posíláte někam, koncite debaty, mají si trhnout hnatou. Já vím, že vše ode mne berete jako útok, ale Vy buď chcete a potřebujete, aby na Vás lidi útočili, nebo to nechápete a myslíte si, že internet je bezpečné místo k vyplakani se. Když s tímto přestanete, nebudete nervní, bude Vam líp a svůj čas strávený fejsbukovanim a ifaunou věnujte něčemu užitečnějšímu a prijemnejsimu, myslim si, že bude život veselejší.

6.7.2019 08:32
Arbora

XXX.XXX.111.201

Sophii napsal(a):

Toto si úplne nemyslím, poznám dosť veterinárov, ktorí nemajú problém povedať na rovinu majiteľom, kde je chyba.

Skor by som si tipla, že jazdenie na reč neprišla. Ale to je jedno, to sú špekulácie.

6.7.2019 09:08
sisi58

XXX.XXX.191.1

Pokud někde uvidím,či přečtu,že jste toho prcka obsedla SAMA, podám na vás udání na příslušnou KVS. Protože taková ...... nemá co dělat na žádném koní, natož na remontě!!! Už jste mě vážně přestala bavit. Jste tlustá,hloupá a zamindrákovaná osoba, která zná jen slovo JÁ, JÁ, JÁ. Je mi z vás blivno.

Neregistrovaný uživatel

6.7.2019 12:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.158

sisi58 napsal(a):
Pokud někde uvidím,či přečtu,že jste toho prcka obsedla SAMA, podám na vás udání na příslušnou KVS. Protože taková ...... nemá co dělat na žádném koní, natož na remontě!!! Už jste mě vážně přestala bavit. Jste tlustá,hloupá a zamindrákovaná osoba, která zná jen slovo JÁ, JÁ, JÁ. Je mi z vás blivno.

Pošlete si koho chcete zákon neporusuji. Nikde není v zákoně psané o váze jezdce. A laskavě přestaňte používat moje foto.

6.7.2019 12:46
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Nedávno jsem viděl film Krokodýl Dundee. Tam jezdili na jednom koni dva, stejně tak v německých indiánkách. Už jste napsaly udání na filmaře? Podle mne to vede k přesvědčení, že kůň v pohodě unese 2 lidi a je to propagace týrání zvířat.

Neregistrovaný uživatel

6.7.2019 13:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.158

jahodapavel napsal(a):
Nedávno jsem viděl film Krokodýl Dundee. Tam jezdili na jednom koni dva, stejně tak v německých indiánkách. Už jste napsaly udání na filmaře? Podle mne to vede k přesvědčení, že kůň v pohodě unese 2 lidi a je to propagace týrání zvířat.

A co na westernové jezdce. Kolikrát na paintech a aqh vidíte chlapa ve westernu kdy jim přetéká pupek přes hrušku a zadek ze sedla. Kdo na ně posílá KVS

6.7.2019 14:22
canka

XXX.XXX.35.234

Nechtěla jsem se do toho vkládat,ale....Zlatko,mě je jedno jaká jste,kolik vážíte nebo kolik máte koní...nejsem konfliktní člověk a jen tak něco mě nenaštve.....ale přeci jen tohle už je trochu moc...přeci při obsedání mladého koně,který se vyvíjí a ještě do 5-6 roku roste a sílí,nemůžete na tu mladou páteř posadit s prominutím vaší váhu..to přeci nejde .Nechte Soňu,až dovrší určitého věku obsednout někým s adekvátní váhou,který s kobylkou bude nadále i pracovat,protože mladý kůň se musí při obsedání vypořádat se změnou těžiště,rovnováhy a váhy na hřbetě...a nedovedu si představit,že mladý kůň,který se bude učit chodit v terénu v přírodě,a bude se snažit vyrovnat s tou pro něj nezvyklou váhou na hřbetě,by se musel vyrovnávat s vaší váhou.....já to nemyslím zle,každý jsme nějaký,já jsem taky závislá na sladkém a nedokážu se toho zbavit a zadnici mám jako almaru...ale takhle,než Soňa doroste,obsedne se a přijezdí,budete mít několik roků zkusit shodit třeba na 90 kg a pak budete spokojená vy i Sonička...zkuste nad tím jen přemýšlet,vyprdněte se na všechny ostatní a zamyslete se nad tím,co bude pro Soňu a Zlatku to nejlepší...

6.7.2019 15:29
Sophii

XXX.XXX.173.31

jahodapavel napsal(a):

Znáte seriál Luck? Je z roku 2011 a jedná se o seriál, který se věnuje prostředí okolo dostihového sportu... Má jenom jednu sérii. Víte proč? Víte proč má seriál Luck z roku 2011 jen jednu jedinou sérii? Víte proč seriál Luck zrušili?
Protože i přes velice přísné bezpečnostní opatření, mnohem přísnější než v normálních běžných dostizích se bohužel staly tragické události při kterých došlo k úmrtí koní. A jelikož jim v dnešní době jde více o bezpečnost lidí i zvířat, natáčení seriálu zrušili samotní tvůrci...
Německé indánky jsou zlatým dolem pro ochránce zvířat, protože tam koním v té době podtrhávali nohy provazy aby natočili jak padají, neučili je to jako v dnešní době. Kdyby dneska přišli s tím že natočí westeren a chovali se ke koním tak jako tenkrát, tak by to prostě neprošlo, protože se jednalo o týrání zvířat, dnes by museli mít profesionálně cvičené koně, kteří si lehnou na povel, dnes už jim nohy provazy podtrhávat nesmí.

6.7.2019 15:45
Terven

XXX.XXX.110.147

jahodapavel napsal(a):

Argument hodný děcka...
Proč my tady vlastně platíme psům veterinu, kupujeme jim hračky a v autě je poutáme bezpečnostními pásy, když v Asii je žerou?
Co je svět světem, děly se a dějou různé nepravosti, pro rozumně smýšlejícího člověka to obvykle nebývá důvodem, aby to dělal taky tak.

6.7.2019 16:33
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Terven napsal(a):
Argument hodný děcka...
Proč my tady vlastně platíme psům veterinu, kupujeme jim hračky a v autě je poutáme bezpečnostními pásy, když v Asii je žerou?
Co je svět světem, děly se a dějou různé nepravosti, pro rozumně smýšlejícího člověka to obvykle nebývá důvodem, aby to dělal taky tak.

Taky nevím co lidé u nás mají proti psímu masu.

Neregistrovaný uživatel

6.7.2019 16:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.158

Nikde není psáno že budu obsedat sama to za 1 a za 2 ani nikde. Není napsáno v kolika se obsedne! Ale sorry vyhrožovat KVS když v Zákoně nic není a ke všemu když si neporadí ani u vás s tou zuzanou je k smíchu

6.7.2019 16:37
sisi58

XXX.XXX.191.1

jahodapavel napsal(a):
Taky nevím co lidé u nás mají proti psímu masu.

Snad ani ne proti masu. Ale proti chovu a způsobu zabíjení. Tedy v té Tramtárii.

6.7.2019 16:43
sisi58

XXX.XXX.191.1

Nikde není psáno že budu obsedat sama to za 1 a za 2 ani nikde. Není napsáno v kolika se obsedne! Ale sorry vyhrožovat KVS když v Zákoně nic není a ke všemu když si neporadí ani u vás s tou zuzanou je k smíchu

Včera 14:09
Zlatka557
XXX.XXX.202.158

Neregistrovaný uživatel

6.7.2019 19:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.158

sisi58 napsal(a):
Včera 14:09
Zlatka557
XXX.XXX.202.158

A je tam kdy a v kolika se bude obsedat? Bavíme se tu o kon kterému není ani rok a půl tak se sakra už ale uklidnete. Předbíháte dobu a to o dost. Až bude mladý 2 roky a víc můžeme se bavit dál. Do této doby je to bez předmětné.

A další věc je že zákon neupravuje kdo a s jakou váhou smí obsesat!

I kdyby kobylu obsedal sám papež vás se to netýká. Jako majitel jsem vedená já ne Zuzana Černá. A schroupejte si to jak chcete. Taky vám nevyhrožuji a nediktuji co budete s koněm dělat a nedělat. A být vámi vážím toho co o jakém veterináři kde píšete. Nevím jak se bude líbit paní doktorce nařčení že je k majitelům koní neupřímá

ABZ

6.7.2019 20:04
ABZ

XXX.XXX.188.101

A je tam kdy a v kolika se bude obsedat? Bavíme se tu o kon kterému není ani rok a půl tak se sakra už ale uklidnete. Předbíháte dobu a to o dost. Až bude mladý 2 roky a víc můžeme se bavit dál. Do této doby je to bez předmětné.

A další věc je že zákon neupravuje kdo a s jakou váhou smí obsesat!

I kdyby kobylu obsedal sám papež vás se to netýká. Jako majitel jsem vedená já ne Zuzana Černá. A schroupejte si to jak chcete. Taky vám nevyhrožuji a nediktuji co budete s koněm dělat a nedělat. A být vámi vážím toho co o jakém veterináři kde píšete. Nevím jak se bude líbit paní doktorce nařčení že je k majitelům koní neupřímá

Zlatko, je to Váš kůň, rady Vám není, víte co děláte, tak si jí prostě bezevšeho sama obsedněte, klidně teď hned. A doufám, že se mladá vzchopí a bude to obsedání se vším, co k tomu patří. jen abyste ji pak narychlo neprodávala, až všechno nepůjde podle Vašich představ.

Co se týká zákonů, nic konkrétního nenajdete, ale tohle by použitelné bylo:

§ 4

(1) Za týrání se považuje

a) nutit zvíře k výkonům, které neodpovídají jeho fyzickému stavu a biologickým schopnostem a prokazatelně překračují jeho síly

Neregistrovaný uživatel

6.7.2019 20:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.158

ABZ napsal(a):
Zlatko, je to Váš kůň, rady Vám není, víte co děláte, tak si jí prostě bezevšeho sama obsedněte, klidně teď hned. A doufám, že se mladá vzchopí a bude to obsedání se vším, co k tomu patří. jen abyste ji pak narychlo neprodávala, až všechno nepůjde podle Vašich představ.

§ 4

a) nutit zvíře k výkonům, které neodpovídají jeho fyzickému stavu a biologickým schopnostem a prokazatelně překračují jeho síly

Vás se to netýká stačí? Obsedne se až přijde čas a to bude nejdřív a zdůrazním to nejdřív za 2 roky konec tečka

6.7.2019 20:33
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

ABZ napsal(a):

§ 4

A1/1 se obsedají ve jako dvouletci

6.7.2019 20:35
Slon Indický

XXX.XXX.3.64

Tady je jakákoli debata a apel "máte přeci koně ráda" úplně zbytečná. Slečna považuje za nezvladatelneho rocka to, že nedává zadní nohy, neumí jezdit ve vozíku a bojí se odpocky. To mluví za vše. Jestli ho prodá nebo ne je jedno, 2 hribata už v průběhu těch 3 let prodala, 2 hribata zase koupila. Po tom co prodá, tak zase koupi. Kobylu si obsedne sama, když bude dělat bordel, dostane páku a vyvaz, to je osvědčené. Makat na sobě nehodlá, argumentuje stylem "ostatní to dělají taky, tak proč ne já". Kdy se bude obsedat mladá zálezi hlavně na tom, kdy to stará zabalí, pokud brzo, obsedne se ve 2 letech, pac je přeci částečně američan a ti se ve 2 obsedaji, pokud stará ještě vydrží, tak se počká. Tady jde čistě o to, že si chce vozit pudel a na koně se fakt ohled nebere, kdyby chtěla, tak za ty 3 roky zhubla aspoň třeba na 80 kg, to není nedosažitelné.

ABZ

6.7.2019 20:35
ABZ

XXX.XXX.188.101

Vás se to netýká stačí? Obsedne se až přijde čas a to bude nejdřív a zdůrazním to nejdřív za 2 roky konec tečka

Proč se rozčilujete? Vždyť Vám píšu, že je mi fuk co děláte je jen fascinující, jak ráda útočíte na druhé, ale Vám se nesmí nic říct, ikdyž je ta kritika dobře myšlená. Konec otazník vykřičník dvojtečka

Neregistrovaný uživatel

6.7.2019 20:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.158

Slon Indický napsal(a):
Tady je jakákoli debata a apel "máte přeci koně ráda" úplně zbytečná. Slečna považuje za nezvladatelneho rocka to, že nedává zadní nohy, neumí jezdit ve vozíku a bojí se odpocky. To mluví za vše. Jestli ho prodá nebo ne je jedno, 2 hribata už v průběhu těch 3 let prodala, 2 hribata zase koupila. Po tom co prodá, tak zase koupi. Kobylu si obsedne sama, když bude dělat bordel, dostane páku a vyvaz, to je osvědčené. Makat na sobě nehodlá, argumentuje stylem "ostatní to dělají taky, tak proč ne já". Kdy se bude obsedat mladá zálezi hlavně na tom, kdy to stará zabalí, pokud brzo, obsedne se ve 2 letech, pac je přeci částečně američan a ti se ve 2 obsedaji, pokud stará ještě vydrží, tak se počká. Tady jde čistě o to, že si chce vozit pudel a na koně se fakt ohled nebere, kdyby chtěla, tak za ty 3 roky zhubla aspoň třeba na 80 kg, to není nedosažitelné.

🤣🤣🤣😂😂😂 Vyvazovani nepoužívám pokud se martingal nepovažuje za vyvazovani. A paka mi vysí od prosince 2018 na věšáku. Jezdím na sněhuláku a ještě většinou na stihlové zapnutí.

Tolik k vyvazovani

6.7.2019 20:57
Viktora

XXX.XXX.192.196

Me by spis zajimalo co za lidi ji ty kone prodava. Neumim si predstavit, ze bych prodavala kone, prijel jako zajemce takovy "drobecek" a ja kone predala.

6.7.2019 21:01
Terven

XXX.XXX.110.147

jahodapavel napsal(a):

Nikoli ovšem osobama výrazně nad metrák váhy...

ABZ

6.7.2019 22:02
ABZ

XXX.XXX.188.101

jahodapavel napsal(a):

I dřív. A teď otázka číslo 2: v kolika letech jejich kariéra končí a proč?

6.7.2019 22:23
Sophii

XXX.XXX.168.82

🤣🤣🤣😂😂😂 Vyvazovani nepoužívám pokud se martingal nepovažuje za vyvazovani. A paka mi vysí od prosince 2018 na věšáku. Jezdím na sněhuláku a ještě většinou na stihlové zapnutí.

Tolik k vyvazovani

tak dle fotek z června máte zapnuto na spodních okách... a díky bohu že visí, když ste schopná na té páce scválat na co nejkratší otěži čímž jí taháte za hubu... neumíte páku používat tím pádem ale neumíte používat ani sněhuláka... neumíte to ale používáte je, protože jinak by vám kobyla nefungovala. Kdyby vám fungovala na stihle máte prostě stihlo! A když vám nefunguje je někde problém, a vy tem problém řešíte tím že použijete ostřejší uždění... čert vem nějakou váhu, vy ste na toho koně ras tak jako tak.

Neregistrovaný uživatel

6.7.2019 22:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.4

ABZ napsal(a):

Vronsky a x dalsich chodil rekre este ve dvaceti. Zdaleka neni jedinej. Pokud trener zvire nepretizi je plne funkci i ve vysokem veku

7.7.2019 06:51
lenacia

XXX.XXX.168.82

ABZ napsal(a):

Záleží na mnoha faktorech, ne každý v roce obsedlý plnokrevník končí stejně. Někteří končí brzo pro nedostatečnou rychlost, kondici, nebo ho to nebaví. Někteří končí po první sezóně, někteří po druhé sezóně. Jiní běhají i v 7 letech. Důvod proč tolik plnokrevníků končí tak brzy je zkrátka to že je jasný že nemají na to vyhrávat i v dalších ročnících, než že by byli zhuntovaní. Někteří se presunou na překážkya steeplechase, vždyť kolik koní třeba na velké pardubické, kterym bylo přes 10 let jako mladí běhali roviny. Ani tvrzení že jsou nejezditelní magoři není pravdou, což se tady taky mnohokrát řešilo... Ale tam u těch ročků a dál opravdu hraje roli i ta velikost a váha žokeje stejně jako sedla.

8.7.2019 08:59
kapička

XXX.XXX.64.44

ABZ napsal(a):

Koukněte někdy na fb do skupiny Příznivci ex-dostihových koní. Tam se to hemží plnokrevníky, kteří po dostihové kariéře chodí do 20 let parkury ( L není výjimkou), je tam několik krásných jedinců 25+. A známá jména, koně s bohatou kariérou...

Já osobně moc nevidím rozdíl jít obsedat dvouletka s uzavřenými růstovými zónami dlouhých kostí 40-50 kg jezdcem, který na něm nebude hned sedět hodinu a sedí převážně v lehkém sedu, a obsedat 3 letého teplokrevníka bez nějakého rtg normálním jezdcem a s nutností připravit na zkoušky tříletých klisen například. A to nemluvím o rekre jezdcích, kteří na svého koně skočí úderem jeho třetích narozenin, i když je k tomu nic netlačí, nemají tak stabilní sed, aby koni nevadili a hned musí jít hlavně cválat....

8.7.2019 09:34
Arbora

XXX.XXX.192.218

Ja zas ten rozdiel vidím. lebo to nie jej iba o zdraví, ale aj o hlave. Sadá sa na kone, ktoré prídu na jesen z dražby, to sme na veku okolo 16-18 mesiacov.

Nie, nemyslím si, že kone končia kariéru, lebo chromnú, dokonca existujú štatistiky, že kone, ktoré behali v dvoch vydržia na dráhe dlhšie. Ale tváriť sa, že je to v pohode. Nie je to v pohode.

Tak isto nie je v pohode hupsnúť na QH v dvoch, s ťažkým westernovým sedlom a slidovať v troch. Alebo obsadnúť teplokrvníka na jeseň, lebo na jar má výkonnostné skúšky...

8.7.2019 10:21
sisi58

XXX.XXX.191.1

Arbora napsal(a):
Ja zas ten rozdiel vidím. lebo to nie jej iba o zdraví, ale aj o hlave. Sadá sa na kone, ktoré prídu na jesen z dražby, to sme na veku okolo 16-18 mesiacov.

Nie, nemyslím si, že kone končia kariéru, lebo chromnú, dokonca existujú štatistiky, že kone, ktoré behali v dvoch vydržia na dráhe dlhšie. Ale tváriť sa, že je to v pohode. Nie je to v pohode.

Tak isto nie je v pohode hupsnúť na QH v dvoch, s ťažkým westernovým sedlom a slidovať v troch. Alebo obsadnúť teplokrvníka na jeseň, lebo na jar má výkonnostné skúšky...

Máte pravdu.
Ono je to vlastně všechno o penězích. Čím dřív půjde mlaďoch z domu, tím více na něm vydělám.
Koně jsou v tom až na druhém místě.

8.7.2019 11:26
Arbora

XXX.XXX.192.218

upravila by som to na "čím skôr pôjde mlaďoch z domu, tým menej budem v strate"

8.7.2019 12:42
sisi58

XXX.XXX.191.1

Arbora napsal(a):
upravila by som to na "čím skôr pôjde mlaďoch z domu, tým menej budem v strate"

Njn, chtěla jsem to trochu opentlit.
Vlastně se divím, že dnes ještě někdo kobyly připouští. Něco stojí připuštění, pak musím kobylu dobře krmit (a navíc si moc nezajezdím), pak platím veterináře kvůli porodu, pak se musím postarat o hříbka. Toho posléze 3 roky krmím,odčervuji,očkuji. A taky vychovávám. Vše leze do peněz a zabírá čas a na konci mám koně, kterého nikdo nechce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík