Píchání Bonharenu doma

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.3.2019 20:14

Ahoj. Mám dotaz.. Mám vystudovanou zdravku, injekce lidem píchám normálně i do žíly. Teď mě ale známá prosí, jestli bych jejímu koni nepíchla Bonharen? Máte někdo zkušenosti? Popř. rady, nebo něco, co je potřeba vědět a je jinak?
Děkuji

7.3.2019 08:30
majkulka

XXX.XXX.237.148

Vůbec nebudu řešit, zda by jste to zvládla či nikoliv. Co ale je k řešení, že aplikace Bonharenu patří při aplikaci do rukou opravdu vetovi.

7.3.2019 10:56
sovicka

XXX.XXX.57.27

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ahoj. Mám dotaz.. Mám vystudovanou zdravku, injekce lidem píchám normálně i do žíly. Teď mě ale známá prosí, jestli bych jejímu koni nepíchla Bonharen? Máte někdo zkušenosti? Popř. rady, nebo něco, co je potřeba vědět a je jinak?
Děkuji

Já si od veta bonharen jen koupím a píchám ho svým koním sama, ale mám opravdu hodné koně, co u toho stojí v klidu. První dávku píchám pod dohledem veta pro osvěžení dovednosti. Jeslti byhc píchala cizímu koni u kterého nevím, jak se přitom chová, do toho by se mi teda moc nechtělo...

7.3.2019 18:34
jesie

XXX.XXX.35.227

Děkuji

Já jsem sestra v praxi 20 let a píchnout do žíly člověku zvládnu i pohmatem. Ale u koně jsem se z 5ti pokusů,pod dohledem veterináře (Bonharen) trefila jen 2x . Nehledě na to,že po dostudování anatomie koně jsem byla upozorněna veterinářem,že zrovna na krku je možné se trefit i vedle,což má fatální následky.
Takže jo,s lidmi nemám nejmenší problém,ale u koně jsem dost opatrná a nechce se mi machrovat.
To,že mám vzdělání ve zdravotnictví neznamená,že zvládnu bez praxe i koně :)

7.3.2019 19:48

Koně znám dlouho. Cizímu bych si to na triko nevzala. Je hodný, tohle je v klidu. Nemáte nějaké doporučení na aplikaci?:)

7.3.2019 19:49

sovicka napsal(a):
Já si od veta bonharen jen koupím a píchám ho svým koním sama, ale mám opravdu hodné koně, co u toho stojí v klidu. První dávku píchám pod dohledem veta pro osvěžení dovednosti. Jeslti byhc píchala cizímu koni u kterého nevím, jak se přitom chová, do toho by se mi teda moc nechtělo...

Koně znám dlouho. Cizímu bych si to na triko nevzala. Je hodný, tohle je v klidu. Nemáte nějaké doporučení na aplikaci?:)

7.3.2019 20:06
jesie

XXX.XXX.35.227

Tak já mám koně taky naprosto klidné,že se ani nehnou i bez úvazu :)

Bohužel,já to vzdala. Prostě to nechávám na veterináři ( pícháme jednou ročně koni,co má problémy se zády)

7.3.2019 22:04
Arbora

XXX.XXX.212.221

Aplikovali ste koňovi niekedy niečo do žily? Lebo ak netrafíte jugulárku, môžete byť z toho pekný prúser. A pokiaľ ani netušíte, kde sa pichá a ako to vyzerá... príde mi to dosť odvaha.

Neregistrovaný uživatel

8.3.2019 07:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Možná se něco změnilo a já to nezaznamenala, ale podle zákona smí do zvíře "pichat" jen vet technik a do zily snad jen veterinář?

8.3.2019 19:49
jesie

XXX.XXX.35.227

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Možná se něco změnilo a já to nezaznamenala, ale podle zákona smí do zvíře "pichat" jen vet technik a do zily snad jen veterinář?

Nezměnilo

10.3.2019 07:47

Nejvíc mě zde baví profesionalita zadavatelky :) Máte vystudovanou zdravku, jo? Tady jsou dvě možnosti, co udělat.

Buď si věříte, řeknete veterináři, aby vám to vysvětlil a svého koně si budete na vlastní zodpovědnost píchat sama. Pak ale nevidím důvod psát to na diskuzní fórum?

Druhá možnost je, že vás opravdu požádala kamarádka, které je líto dát ten asi celkem litr dva za cestu veterinářovi navíc. Sama si nejste jistá a nevíte, jestli ano nebo ne, tak napíšete na diskuzi. Co myslíte, že vám tady kdo řekne? Nemá se to dělat, tak to nedělejte, zvlášť když tomu nerozumíte.

10.3.2019 08:58
jesie

XXX.XXX.35.227

Nejvíc mě zde baví profesionalita zadavatelky :) Máte vystudovanou zdravku, jo? Tady jsou dvě možnosti, co udělat.

Buď si věříte, řeknete veterináři, aby vám to vysvětlil a svého koně si budete na vlastní zodpovědnost píchat sama. Pak ale nevidím důvod psát to na diskuzní fórum?

Druhá možnost je, že vás opravdu požádala kamarádka, které je líto dát ten asi celkem litr dva za cestu veterinářovi navíc. Sama si nejste jistá a nevíte, jestli ano nebo ne, tak napíšete na diskuzi. Co myslíte, že vám tady kdo řekne? Nemá se to dělat, tak to nedělejte, zvlášť když tomu nerozumíte.

Nemůžu se ubránit dojmu,že když naučím kamarádku píchat léky do žíly člověku,tak by to vlastně mohla dělat místo mě v práci :)

Na co to studovat...kůň nebo člověk...žíla jako žíla

10.3.2019 10:40

OT A to si představte, že vojáci ač bez zdravotnického vzdělání si musí umět poradit i s pícháním do žíly.......

Neregistrovaný uživatel

10.3.2019 10:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

OT A to si představte, že vojáci ač bez zdravotnického vzdělání si musí umět poradit i s pícháním do žíly.......

Jinému nebo sobě?

10.3.2019 11:03
saola

XXX.XXX.160.120

No, dobře, ale tam se to požaduje v rámci zajištění žilních vstupů a první pomoci v ostré situaci v boji, rozhodně se nejedná o standardní a běžné zacházení s "prašivými" civily a jejich ošetřování...

10.3.2019 15:28

Jinému nebo sobě?

Obě varianty.....

Neregistrovaný uživatel

10.3.2019 16:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Vše bylo nadávkované v perech a aplikace nitrosvalově.Víc nic nepovím,protože armáda tu moc oblíbené téma není.😂

Neregistrovaný uživatel

10.3.2019 17:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Vše bylo nadávkované v perech a aplikace nitrosvalově.Víc nic nepovím,protože armáda tu moc oblíbené téma není.😂

Ale mlčet vás na vojne koukám nenaučili

10.3.2019 17:13
jesie

XXX.XXX.35.227

Pokud půjde o život člověka,tak samozřejmě i laik může zkusit udělat i tracheostomii že....A pochybuji,že by vojáci v rámci základního výcviku neměli i zdravotnické minimum...To se tady zase pletou nesmysly dohromady.
Dotaz zněl jestli si jako zdravoťák může píchat koni do žíly sama... Ne jestli v rámci výcviku můžou i vojáci

10.3.2019 18:09
saola

XXX.XXX.160.120

Ale mlčet vás na vojne koukám nenaučili

Co my víme, třeba si cvičně před každým svým zdejším příspěvkem z vojenského prostředí vráží jehly pod nehty, aby nezlenivěl....a to prostě fakt nevydrží každý, no

Neregistrovaný uživatel

10.3.2019 18:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

saola napsal(a):
Co my víme, třeba si cvičně před každým svým zdejším příspěvkem z vojenského prostředí vráží jehly pod nehty, aby nezlenivěl....a to prostě fakt nevydrží každý, no

Neee,venčím koníka opět.😂😂

12.3.2019 13:00
sovicka

XXX.XXX.54.70

Já bych si to prostě opravdu nechala pořádně ukázat a vysvětlit veterinářem při první aplikaci, kam a jak. A osobně bych nepíchala koně v dlouhé zimní srsti (vyholím si tam obdelníčky).

12.3.2019 21:02
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Co vojáci, ale třeba takoví feťáci - bez zdravotního vzdělání, a jak si s tím umí poradit ... 😜

13.3.2019 11:20
Malkina

XXX.XXX.17.12

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Co vojáci, ale třeba takoví feťáci - bez zdravotního vzdělání, a jak si s tím umí poradit ... 😜

Přidejte reakci

Přidat smajlík