Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.3.2019 11:18
Ferino1986

XXX.XXX.37.161

Zdravím, mám problém s nasadením ohlávky pre mojho 7 mesačného poniho.
Kúpil som ho aj s matkou keď mal 3 mesiace.Nedal sa chytiť, pohladiť, proste divoch. O ohlavke ani nehovoriac...
Teraz už pekne reaguje na meno, da sa pohladit, dava nohy, da sa ocesat, vbehne do stajne na povel ... ale ohlavku odmieta ... ako mu ju nasadit ? Poradte niekto. Nechcem to urobit neodborne tak aby som ho zbytocne traumatizoval. Za kazdu radu Dakujem.

11.3.2019 15:46
rennie111

XXX.XXX.43.146

No Ferino :) myslím, že si to mal urobiť už dávno, ale teda čím skorej tým lepšie. Každý kôň si na ohlávku musí chvíľu zvyknúť je to pre neho nový pocit mať niečo na hlave a zvyčajne sa im to najprv moc nepáči
Ideálne je na prvýkrát ju rozopnúť aby si ju nemusel prevliekať cez hlavu to veľa koňom vadí. Ak sa dá tak aj nánosník, ak nie tak aspoň nátylník. Skús to urobiť rýchlo a bez zbytočného stresu, možno pomôže mať v jednej ruke nejakú mlsku ktorou ho zabavíš kým ohlávku zapneš. Potom mu ju pár dní nechaj nech si zvykne a až potom ho skúšaj za ňu pridržať, vodiť.. a hlavne ju zapni dosť natesno aby si ju nemohol zvliecť alebo sa o ňu niekde nezachytil. A samozrejme použi jedine stajňovú ohlávku nie parellku! Veľa šťastia :)

12.3.2019 09:04
Ferino1986

XXX.XXX.37.161

No vsak ja som mu to už chcel dávno dať ale fešák nie a nie ju prijat ... ked sa narodil bol navolno s matkou. Vcera som mu ju nasadil vecer.Pri krmení, síce treochu bojoval ale nakoniec podvolil.Nasadil som mu stajnovu ohlavku.Paralelku nie.
Kolko casu potrebuje cca na to aby si na nu zvykol ? Mam ho najskor vodit tak, že si ho chytim za ohlavku ? alebo mam pouzit voditko ? Ci voditko až neskor ?
Alebo pripnut voditko, vodit ho za ohlavku a v druhej ruke drzat volný koniec voditka ?
Rennie111 mate skusenost s takymito polokonikmi ? ja som zaciatocnik ale nechcem nic podcenit nech mu je v zivote dobre

Neregistrovaný uživatel

12.3.2019 09:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

A co mamina, ta je taky polodivoka? Ta si ohlávku nechá nasadit bez problémů? Já bych to vzala přes matku, nasazovat sundávat v jeho přítomnosti, občas sáhnout na něj, s ohlávku v ruce hladit. Dejte mu čas, zkuste trénovat denně. Když už ohlávku má na hlavě, nechat ho chvíli, ať se s ní popasuje, vyblbne, beha, po chvilce chytit, kousek povodit za ohlávku, odměnit pamlskem, si dát a nechat bejt. Pro začátek bych to dělala v uzavřeném prostoru, boxe, kruhovce. Já osobně bych tomu dala 14 dní az klidně měsíc. Pak zkoušet "navolno", a pokračovat ve vodění již třeba s vodítkem. Po chvilkách, podle úspěchu 5 - 10 minut. Měla jsem podobný případ, ale to bylo díky matce, kobylka se nenechala chytit 4 měsíce vubec.

12.3.2019 10:28
Ferino1986

XXX.XXX.37.161

Coudas, maminka je polodivoka, ja som povodne chcel iba zrebceka ale nakoniec som si zobral aj matku aby to nebol pre neho az taky velky sok.Odstav a do toho prestahovanie... Maminka ohlavku vobec nechce.Od malicka vraj na nu nebola zvyknuta.Od predchadzajuceho majitela mi bolo povedane ze ju zachranili odniekial kde bola vo velmi zlych podmienkach.Tak neviem, u mna maju vsetko co potrebuju.U predchádzajuceho majitela boli uplne navolno zili si svoj vlastný zivot.Nehovorim ze im tam bolo zle ale boli len navolno pusteny vo velikanskom vybehu. Ja chcem toho prcka ucit lebo na nom je vidiet taka hravost a zvedavost :D zalezi mi na tom aby sa nieco naucil ale nechcem nieco podcenit alebo zanedbat.Najma kvoli detom aby sa nahodou nieco nestalo. Zatial je uplne v pohode. Ked sa vyjasi ze si poriadne pobeha tak je uplne kludny.
Coudas, mate skusenosti s ponikmi ? Alebo len s velkymi konmi ?

12.3.2019 10:49
koně

XXX.XXX.174.63

Já bych mu stájovku v patřičné velikosti nasadila a prostě nechala.Naše je mají pořád a žádný problém
Když ho pak budete čistit ,zvedat nohy atd atd ,tak třeba chvíli za ohlávku vzít ,dotýkat se jí ,urovnávat abyste se dostal pod ní kartáčem, prostě aby jí přestal řešit a vnímat
Vodění bych nacvičovala na vodítku.Jednu ruku co nejblíž karabině druhou hlídat ten volný konec

12.3.2019 10:54
Ferino1986

XXX.XXX.37.161

Presne tak som chcel pracovat s tym voditkom, dakujem

Neregistrovaný uživatel

12.3.2019 11:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Mám divoke osliky. Sice to není poník, ale je to podobné.

14.3.2019 11:26
Ferino1986

XXX.XXX.37.161

Ohlavka uspesne na hlave a zvykame si. Celkom sa mu tusim aj paci uvidime ako dalej ale ked ju uz ma na hlave uz je dobre. Dakujem za rady

14.3.2019 15:02
Arbora

XXX.XXX.192.218

Na žriebätá predávajú ohlávku s takým malým vodítkom na konci, ktoré je tam pripnuté na furt. uľahčuje to manipuláciu hlavne s polodivokými zveratami :)

15.3.2019 13:10
Ferino1986

XXX.XXX.37.161

Zdravim vas, nemate foto takejto ohlavky ? Dakujem

Přidejte reakci

Přidat smajlík