Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den,
poprosila bych vás o radu.
Jsem zastánce pamlskování, tedy vždy po práci kobylku odměňuji dobrotami (mrkev, chleba...)
Poslední dobou se ale stává toto:
když přijedu do výběhu (24/7), odsedlám, kobylku vyčistím, kopyta... a pustím ji, uklidím věci a jdu právě pro pamlsky. Mezitím ale kobylka všechny začne odhánět, okusovat... normálně toto ostatním nedělá, jen když se jedná pamlsky určené pro ni. Chci ji odměnit, protože dobře pracuje, ale chci, aby to proběhlo vklidu.
Jak na to?? Do kyblíku? Během práce? Nebo je to přirozené?
Díky za info
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Přesně proto nejsem zastáncem pamlskovani. Nicméně bych odměňovala přímo po práci, sesednout, odměnit, pak odvést atd pustit do stáda. Tj mít pamlsky u sebe, v kapse, v pamlskovniku, aby odpadl opětovný příchod s pamlsky.

koně
napsal(a):
Já jsem příznivec pamlskování
Ve vašem případě bych taky dala kobyle něco přímo do huby hned.
Ideálně než jí odsedláte ,než vleze mezi ostatní .Aby neměla tu nervózu z těšení se
Jo, jo, díky moc. Ona normálně ve stádě moc hodná, ale jakmile se jedná o pamlsky pro ni, úplně se přestane ovládat. Díky moc.
napsal(a):
Jo, jo, díky moc. Ona normálně ve stádě moc hodná, ale jakmile se jedná o pamlsky pro ni, úplně se přestane ovládat. Díky moc.
To se dá pochopit,žrádlo je žrádlo
Nebo,kdybyste měla možnost jí odstrojit někde mimo,stádo?
Taky si tam předem připravit kyblík. Kobyle po návratu sundat uzdečku a nechat vyžrat .Přitom odsedlat .Dodělat potřebné .
Pak teprv jí už spokojenou,odvést.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
To ty pamlsky pak nosíte do stáda mezi ostatní koně?

Kobylka je v pastevním ustájení a místo, kam bych si koně odvedla (mimo stádo) nemáme. Takže když něco děláme, vždy ji odvádím někam stranou. A s pamlsky je to přesně tak. Ale než se mi povede všechno odložit a dát jí je, začne být úplně pomatená :)
A důležitá poznámka: stádo je spíše stádečko, jsou to jenom 4 koně a vlastně se o nás vůbec nezajímají. Ale jak teď jsou na seně, takže spíše stojí u sebe a ona mezi ně prostě vlítne. Bude to jiné, až se budou pást.
Toto mi vadí, jelikož by mi to vadilo, kdyby můj koník musel čelit takovým malým náletům. Ona není zlá, nekope je, ale prostě se zezadu přižene, uši dozadu, někdy hryzne. Ale když už nejde o žrádlo, je zase všude pohoda.
Do velkého stáda bych s pamlsky SAMOZŘEJMĚ NECHODILA.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Takže když jezdíte, jezdíte mezi koněma? Nebo na vyjížďky? Nemáte žádný prostor na "cvičení"? Ani třeba na sedlání, strouhání, ošetřování, někde u sedlovny?Já se omlouvám, tohle je pro mne jako červenej hadr. Nejde o velikost stáda, mne se stávaly nepříjemnosti, i když byly kobyly jen dvě. Proto mám vyhrazenej kousek, kam se dá s koněm odejít mimo zbytek stáda, aby se v případech veterinární prohlídky, ošetření, strouhání, jiného krmení a pod dalo stát mimo. Tam posílám ustájené, ať si tam pamlskuji, kolik chtějí, ale nedělají to ve stádě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Do cizího stáda bych s pamlsky taky nešel.😂 Když na to nejsou zvyklí,tak to by určitě byly bitky.Pokud bych neměl prostor,kde toho svého odměnit za dobře vykonanou práci,tak ho snad vezmu na ruce ven kousek a tam mu dám co potřebuji,ne? 🙂 Tedy spíš co on potřebuje.😂
Když už dávám pamlsek ve výběhu, tak je to po tom, co za mnou kůň přišel na zavolání ke vchodu a ještě jsou ostatní koně od nás daleko a nevšímají si nás.
Ve vašem případě bych nosila pamlsky u sebe a koně odměnila hned po oduždění, aby neměl čas jít prudit stádo. Prostě bych ho nepustila od sebe, dokud mu nedám pamlsky, pak bych pustila ke koním a už bych si ho nevšímala, podle mě by si časem mohl uvědomit, že už nic víc nebude.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Takže když jezdíte, jezdíte mezi koněma? Nebo na vyjížďky? Nemáte žádný prostor na "cvičení"? Ani třeba na sedlání, strouhání, ošetřování, někde u sedlovny?Já se omlouvám, tohle je pro mne jako červenej hadr. Nejde o velikost stáda, mne se stávaly nepříjemnosti, i když byly kobyly jen dvě. Proto mám vyhrazenej kousek, kam se dá s koněm odejít mimo zbytek stáda, aby se v případech veterinární prohlídky, ošetření, strouhání, jiného krmení a pod dalo stát mimo. Tam posílám ustájené, ať si tam pamlskuji, kolik chtějí, ale nedělají to ve stádě.
Jízdárnu samozřejmě máme, ale je asi 10 minut chůzí od výběhu (alespoň se pěkně krokuje). Jako sedlovna slouží karavan, kde máme věci. Karavan je oplocený a uvnitř je možnost koně uvázat, ale je tam poměrně málo místa, takže kobylku nevodím dovnitř, jenom přehazuji vodítko přes sloupek. Takže si neustále dávám pozor, aby se někdo nepřiblížil.
Jak říkám, oni si nás ostatní ani nevšímají.
Teď jsem se vrátila od koní a při odsedlání jsem uzdečku vyměnila za ohlávku a pamlsky dala rovnou. Teprve pak jsem kobylku pustila a musím říct, že jsem byla zvědavá, jestli po nich půjde, ale ne, byl klid. Jakmile žrádlo dostane, je klid. Nerada bych, aby se nějak kousala :)