Mám pro kobylu tuto deku. Je bezvadná,ale dosluhuje. Na příští zimu chci koupit deku se stejnými vlastnostmi, ALE víc by mi i kobyle vyhovovala deka nikoli s připínacím krkem, ale s prodloužením přes kohoutek až na krk. I přes dobrý střih deky má tato tendenci se na hřbetě posunovat dozadu přes kohoutek. Zatím nikdy nesklouzla za, ale co kdyby?!
Víte o takové dece?
https://www.equiservis.cz/deka-termo-vybehova-bucas-power-extra-highneck-kolekce-7201cz490/
Power ve stylu combi neck bohužel nedělají...
Sisi, pokud kupujete až na podzim, tak sledujte ebay a Amazon, občas se tam objeví poslední kusy značkových dek za dobré ceny. Já takhle tu svoji power turnout s high neckem koupila asi za 4200 plus doprava, což je oproti cenám tady super.
Jo a livo, power se ve stylu combi neck dělá, viz třeba krční díl tady https://www.kavalino.cz/produkt/bucas-power-turnout-combi-neck-300-krcni-dil-300g/
Slon Indický
napsal(a):
Sisi, pokud kupujete až na podzim, tak sledujte ebay a Amazon, občas se tam objeví poslední kusy značkových dek za dobré ceny. Já takhle tu svoji power turnout s high neckem koupila asi za 4200 plus doprava, což je oproti cenám tady super.
Jo a livo, power se ve stylu combi neck dělá, viz třeba krční díl tady https://www.kavalino.cz/produkt/bucas-power-turnout-combi-neck-300-krcni-dil-300g/
Combi neck jsem myslela krk napevno, aspoň tak jsou označeny deky s pevným krkem, které mám doma.☺
Jeden z mých koní nosí pouze deky Bucas vyšší řady, protože je široký jako bojler a jiné mu nesedí.
Má i Bucas Power light High neck a musím říct, že na celodenní nošení bych High neck nechtěla, byla koupená na podzimní akce, kdy kůň nocuje venku, protože ta krční část se hrne dolů.
Možná to nevadí, pokud majitel nechàvá koní holý krk, ale moji koně krční díly nosí...
Takže Sisi, za mě, pokud novou tak tu stejnou i s krkem a nebo Smartex Extra (vlastním taky). Funkčně v podstatě stejná, ale ve předu trochu míň vykrojená než Power a tím pádem neklouže přes kohoutek.
liva
napsal(a):
Combi neck jsem myslela krk napevno, aspoň tak jsou označeny deky s pevným krkem, které mám doma.☺
Jeden z mých koní nosí pouze deky Bucas vyšší řady, protože je široký jako bojler a jiné mu nesedí.
Má i Bucas Power light High neck a musím říct, že na celodenní nošení bych High neck nechtěla, byla koupená na podzimní akce, kdy kůň nocuje venku, protože ta krční část se hrne dolů.
Možná to nevadí, pokud majitel nechàvá koní holý krk, ale moji koně krční díly nosí...
Takže Sisi, za mě, pokud novou tak tu stejnou i s krkem a nebo Smartex Extra (vlastním taky). Funkčně v podstatě stejná, ale ve předu trochu míň vykrojená než Power a tím pádem neklouže přes kohoutek.
Vím, že se u dek HighNeck hrnou podšívky dozadu a tím i svrchní část. Ale je to pořád míň protivné, než u dek s klasickým střihem to, že se sunou dozadu a ve výsledku se kraj zuby nehty drží kousíček před kohoutkem. A to i u Bucasek, které mé kobyle jinak dobře pasují.Na fotce má Linda deku zrovna nandanou, a navíc je to začátek zimy, kdy je ještě baculatá a má svaly. K jaru už je to o nervy.
Na druhé fotce má nějakou pláštěnku,právě s prodloužením a tam je deka schopná se částečně posunout zpět na původní místo.
Takže deka s prodloužením vítězí.
Slon Indický
napsal(a):
Díky za typ. Já tedy z ciziny nakupovat neumím,ale poprosím syna, pokud něco vhodného najdu,aby mi na to koukl.
A já právě myslela, že combi neck je ten odnímatelný krk, tak už zase vím víc.
Sisi, na nákupech v zahraničí nic není, pokud máte platební kartu, tak stačí opsat čísla z ní a k tomu svoji adresu, nic dalšího není třeba, ceny na amazonu i ebayi vidíte převedeny na koruny, mají garanci vrácení peněz při nespokojenosti. Dá se takhle ušetřit dost za potřeby na koně, pokud to člověk pravidelně sleduje a ví, kolik se pohybují ceny běžně v ČR.
Slon Indický
napsal(a):
A já právě myslela, že combi neck je ten odnímatelný krk, tak už zase vím víc.
Sisi, na nákupech v zahraničí nic není, pokud máte platební kartu, tak stačí opsat čísla z ní a k tomu svoji adresu, nic dalšího není třeba, ceny na amazonu i ebayi vidíte převedeny na koruny, mají garanci vrácení peněz při nespokojenosti. Dá se takhle ušetřit dost za potřeby na koně, pokud to člověk pravidelně sleduje a ví, kolik se pohybují ceny běžně v ČR.
Schválně jsem taky koukala na pár stránek a každý výrobce si to definuje po svém.☺
Nejdůležitější je foto a popis.