Dobry den,
v rijnu jsme si privezli 14letou brezi oslici. Vzali jsme ji jako spolecnici pro dcery valaska oslika, ktereho od sebe odhaneji kone. Ceka sve desate hribe. Nechame ji porodit a bude slouzit uz jen jako spolecnice.
Prijela ve spatne kondici, vytahany pupik, nekvalitni srst... Nechali jsme ji naockovat, odvervili a na dva tydny oddelili od ostatnich.
Momentalne jsou s valaskem venku s volnym pristupem do staje do svych boxu.
Dale mame dve kobylky donedavna v rezimu 24/ 7.
Jedna v 10.mesici brezosti, druha ma za tyden termin porodu. Druhym tydnem je na noc zavirame do svych boxu.
Minuly tyden se nam zacala vydrbavat oslice tak, ze ma na hlave nekolik lysin. Vcera tu byla veterinarka a nasla ji vsenky. Koukala i na ostatni zvirata a pry je nemaji.
Dala mi na oslici arpalit a na box, cisteni a mista kde se drbe neostomosan.
Ostatni pry nema smysl strikat kdyz je nemaji.
Je opravdu mozne, ze ostatni je od ni nechytli? S valaskem se denne vykusuji zapreni o sebe... a s jednou kobylou primo sousedi...
Uživatel s deaktivovaným účtem

To je pěknej soudek , no zbyde vám prostě valaška prohlížet nebo preventivně taky postříkat, moje kobyla je měla jako hříbě ve hřívě v malém stádečku- postříkala jsem preventivně všecky koně, neostomosanem, do vlhka a ty hřívy pořádně promnula až ke krku...
napsal(a):
To je pěknej soudek , no zbyde vám prostě valaška prohlížet nebo preventivně taky postříkat, moje kobyla je měla jako hříbě ve hřívě v malém stádečku- postříkala jsem preventivně všecky koně, neostomosanem, do vlhka a ty hřívy pořádně promnula až ke krku...
A muze se neostomosanem postrikat brezi kobyla?

https://pribalovy-letak.info/neostomosan
v době všech možných médií si to můžete snad zjistit, číst už budete sám/sama ? :-)

Pro koně je taky, jen todle je leták od stovky 5mililitrových ampulí, tak si najděte leták od většího balení
Ad k tomu co je lehčí, ano lehčí se zeptat to je, ale je důležitíé si info "věrohodně" ověřit, když info hledáte víc se naučite a hlavně si procvičíte mozek, který vás může za pár let dost zklamat.....
Edit:
Hlavně že má každej vám podobnej tu posvátnou větu, nikdo vás nenutil (s tímto přístupem brzo narazíte), místo aby se spíš zamyslel...no to je realita dnešního světa mít všechno a hned. Jelikož mám už děti odrostlé a tímto jsem si prošla, nikterak mě to netrápí. To je jen takový podotek.....