Odměna po tréninku

Welsh part bred
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.3.2019 23:09
Lara898

XXX.XXX.202.10

Dobrý den, nedávno jsem četla diskusi o pamlskování. Hodně lidí psalo, že pamlsky při práci nedávají a že koníka odmění až po práci. Ráda bych věděla jestli je tady někdo kdo má koníka 24/7 bez příkrmu a takto odměňuje. Co dáváte za odměnu a v jakém množství. Ocenila bych v odpovědi i věk a režim koníka.
Za jakoukoliv odpověď děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.3.2019 08:57
Uživatel s deaktivovaným účtem

Buď tvrdý chleba nebo klasicky "pamlsky pro koně," co zrovna měli v koňském obchodě :)

Pamlsek dávám jen 3x - po zavolání ve výběhu (logické pro oba, kůň se rychleji naučí k vám přijít, náruživější jedinci i přiběhnout) a po skončení práce (tam je to spíš taková rutina pro člověka - pro koně je důležitější ho pochválit (slovně, rukou) po každém správně provedeném cviku, po ježdění si už nespojí, že pamlsek je za to, že hezky pracoval, popřípadě že všichni přežili). Osobně pak dávám ještě pamlsek po nauždění (vložím udidlo, přetáhnout nátylník, dám pamlsek), což se mi osvědčilo zatím u všech koní.

V jedné jezdecké škole, kam jsem chodila, měli koně naučené, že dostali pamlsek i po nasednutí, těsně před vykročením (kůň se pak naučí klidně stát, zatímco si upravujete třmeny, podbřišník atd.), ale to nedoporučuji - zase ti náruživější jedinci by se pro ten pidi kousek vylisované vojtěšky div nepřeklopili.

Přidejte reakci

Přidat smajlík