Jméno pro WPBR

Welsh part-bred
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.3.2019 19:50
Nelly0610

XXX.XXX.34.253

Ahoj,
Potřebovala bych trochu inspiraci na jméno, a jelikož na netu jsem hledala několik dní a nic, tak jdu za váma. Chtěla bych jméno pro hřebečka plemene WPBR. Chtěla bych aby jméno bylo výjimečné a klidně i z cizího jazyka. Chci aby jméno bylo spojené s hezkým významem, klidně nějaké mýtické postavy, nebo božstva. Přikládám fotku, třeba někoho napadne něco co se mi bude líbit, ke jménu prosím napište proč zrovna toto jméno. Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.3.2019 19:59
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vždyť roční hříbě už jméno má, proč měnit?

19.3.2019 20:04
Nelly0610

XXX.XXX.33.124

Protože bych mu chtěla říkat jinak.

19.3.2019 20:10
Pipilota

XXX.XXX.46.93

No tak říkat můžeš koni jak chceš. Někdy je to opice chlupatá, ludra ušatá ušatá, jindy bambulka - a ví vždy že je řeč o ní.

Jinak opravdové provozní jméno pro zvíře má být především znělé. (kočky mají rády jména s i). Prostě aby zvíře ve stádě (zapřažená pára atd.) vědělo, že je to jen na něj, případně to druhé ví, že jemu nenadávám. (jedna se courá a druhá spěchá - nebo se vyhýbá tahu...)

19.3.2019 20:42
lenacia

XXX.XXX.173.31

mi připomíná když jsem si pořídila Sáru... jak se mě holčina co ji jezdila ptala, jestli bych ji nechtěla přejmenovat na Sarah, že to zní líp
A já si ťukala na čelo, že když už bych platila 1500,- za změnu jména, určitě bych to nedělala kvůli odstranění diakritiky a přidání písmenka

Upřímně, je to čistě na vás jestli chcete měnit jméno... Ale ptát se na něj na internetu mi přijde jako nejlacinější způsob... buďto vás to jméno cvrnkne, nebo nechte být!!!

19.3.2019 21:41
Nelly0610

XXX.XXX.37.166

lenacia napsal(a):
mi připomíná když jsem si pořídila Sáru... jak se mě holčina co ji jezdila ptala, jestli bych ji nechtěla přejmenovat na Sarah, že to zní líp
A já si ťukala na čelo, že když už bych platila 1500,- za změnu jména, určitě bych to nedělala kvůli odstranění diakritiky a přidání písmenka

Upřímně, je to čistě na vás jestli chcete měnit jméno... Ale ptát se na něj na internetu mi přijde jako nejlacinější způsob... buďto vás to jméno cvrnkne, nebo nechte být!!!

Já bych neměnila jméno v papírech, ale šlo mi pouze o nápady...

20.3.2019 08:28
kapička

XXX.XXX.5.211

To jak koni budete říkat, by vás mělo trknout u toho, jak s ním budete pracovat a trávit čas....

Já koním, se kterými jsem víc potkávala, říkala nějakou zkomoleninou jejich jména, která mi vyplynula z jejich povahy.

20.3.2019 10:39
Malkina

XXX.XXX.33.225

Já snad neznám koně kterýmu by se říkalo výhradně tak jak to má napsaný v papírech.Většinou si nějakou přezdívku sám vyslouží Manžel míval devítimetrákovýho belgika jménem Pegas-tomu se říkalo Drobku,Drobečku a tak..

Neregistrovaný uživatel

20.3.2019 10:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Já mám frise Diega, a říkám mu Píďus. Muj první kůň byl Aster, přes Asťa, Stino, Ester skončil posledních asi 8 let na Toňas a Tonda. Kobyla je Vera, říkám jí baba, teď jsem dostala koně Eris, říkám mu Tenisák. Ano, jméno si většinou vyslouží časem, co se chytne.

20.3.2019 10:57
lenacia

XXX.XXX.173.31

No, to je asi ta výhoda, na Sáru se hezky volá Sáro.... Ještě Sári, Sárinko, Sáruše, Sárušnice...
Ale pak na ni volám Máslo (žlutý), kekel, žlutá svině...

20.3.2019 11:11
Malkina

XXX.XXX.33.225

lenacia napsal(a):
No, to je asi ta výhoda, na Sáru se hezky volá Sáro.... Ještě Sári, Sárinko, Sáruše, Sárušnice...
Ale pak na ni volám Máslo (žlutý), kekel, žlutá svině...

Naše haflice je Mája.Já jí říkám Májenko a manžel malá svině.Žlutá svině je momentálně jedna jalovice charoláka tak aby se to nepletlo..To když se bavíme co ta svině zas vyvedla

20.3.2019 14:16
lenacia

XXX.XXX.173.31

Já si tu svini občas pletu s šedou sviní... To je zase moje britská modrá kočka 😂

20.3.2019 17:58
boikana

XXX.XXX.94.71

jméno napsal(a):
a co tohle?
https://cs.wikipedia.org/wiki/%C3%89%C3%B3sforos
nebo něco odsud?
https://cs.wikipedia.org/wiki/Kategorie:%C5%98e%C4%8Dt%C3%AD_bohov%C3%A9

Ano, Éósfóros je dokonalé provozní jméno Chudák kůň by skončil nejspíš jako Fosfór...v lepším případě :D

Souhlasím s výše řečeným, provozní přezdívka většinou nějak vyplyne sama a jestli pro něj chcete mít zajímavé neoficiální jméno, tak zkuste použít google translate a přeložte si něco, co podle vás koníka vystihne, do nějakého nezvyklého jazyku (třeba japonština, turečtina, irština...). Nebo mrkněte na mapu světa-názvy některých měst či řek jsou taky zajímavé a pěkné.

Přidejte reakci

Přidat smajlík