Aja3

XXX.XXX.32.10
Hezký den, mám kobylu 4 dny po termínu. Má rosolovity a povolený zadek, veminko ráno po noci na boxu tvrdé a nalite na maximum, po dni na pastvě je poloviční. Mlezivo je zatím tmavě nažloutlé. Břicho je spadle viz foto. Zajímá mě odhadem kdy může kobyla rodit a zda už mam v noci poctivě hlídat co hodinu nebo je ještě čas. Jinak kobyla je zkušená matka(měla 6 hribat), tak že ví co dělá.
To Vám ťažko niekto povie kedy to u tej Vašej bude. Ak mala už 6 žriebät tak jedine to môžete mať odsledované sami ak to bolo u Vás. Pridávam sa ale do klubu, moja prenáša už 10 dní a vyzerá ako keby mala explodovať. V noci kontrolujem pred spaním cca o 22-23, potom okolo 3:00 a ráno o 6:30. Už vyše týždňa tak pevne verím že to nepotrvá dlho lebo to je dosť náročné
Aja3

XXX.XXX.90.212
U mě ještě právě nerodila. Tak že vůbec nevím co čekat. Jantárky už taky měla a zatím nic. Tak uvidím kdy to bude. Já naštěstí do stáje nemusím chodit, mám v boxu kameru. Ale je stejně únavné vstávat co hodinu ještě když do toho musím vstavat k synovi.
Moyda
napsal(a):
Tak přestože kobyly mi většinou přenášely, začínám hlídat dva týdny před termínem co dvě hodiny otevřu oko mrknu na monitor u postele a podle situace jednám . Jenom jednou jsem to nevychtala kobyla rodila o tři týdny dřív.
To sa mi stalo u posledného žriebäťa, narodilo sa o 3t skôr a našla som ho vo výbehu cez deň už na nohách lebo som to naozaj nečakala.. chvalabohu bez komplikácií. A teraz už 2t prenáša tak kto sa v nej má vyznať dúfam len že bude všetko OK sú to dosť nervy už.