Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

BohuslavaM

22.3.2019 13:25
BohuslavaM

XXX.XXX.162.21

Zdravím, prosím poradí mi někdo, pro jakou maximální váhu je stavěné jezdecké sedlo? Aby nekřupla kostra či tak něco. A je rozdíl i podle velikosti posedlí?

22.3.2019 14:11
Arbora

XXX.XXX.192.218

No to bude záležať od značky a typu sedla a odpovie vám najlepšie výrobca.

23.3.2019 00:06
koně

XXX.XXX.174.63

BohuslavaM napsal(a):
Zdravím, prosím poradí mi někdo, pro jakou maximální váhu je stavěné jezdecké sedlo? Aby nekřupla kostra či tak něco. A je rozdíl i podle velikosti posedlí?

Myslím,že nelze stanovit,kdy kostra praskne ,dle váhy.To byste na ní musela hopsat někde na kládě,nebo pevném podkladu.
Mám zkušenost,že kostry,když už praskly,tak v sedlech starých a hodně jetých.Bývaly dřevěné, navlhly a prostě hojným a letitým používáním odešly.
Případně,když se vám přes posedlí převalí kůň,taky hrozí rozlomení.
Dnes už jsou povětšinou z laminátu.
Máte li v úmyslu vozit někoho velmi těžkého ,doporučovala bych se zaměřit ,kromě přiměřeného koně,taky na velikost posedlí.
Je li osoba těžká ,tak její váhu lépe rozloží posedlí velké .Ideálně sedlo vojenské nebo turistické na lyžinách.Nebo rovnou western
Malé tlačí případnou nadváhou na menší část hřbetu,tudíž způsobí koni nepohodlí.
Samozřejmě i jezdci,pokud ze sedla přetéká ,to nebude nijak pohodlné.

23.3.2019 20:14
Dany Lip

XXX.XXX.64.140

No určitě bude méně trvanlivé syntetické sedlo než kožené. U koženého by neměl být problém

Přidejte reakci

Přidat smajlík