Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.3.2019 16:46
meandluckyhorse

XXX.XXX.215.130

Zdravím, lze tímto kopytním háčkem od značky Strohm, běžně čistit kopyta? Děkuji

28.3.2019 16:54
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Mám a moc nejde. Je to dělané na čištění děr pro ozuby. Já jsem to užívala při dolování kamínků ze stěny kopyta (koni se dělila a vtlačený materiál od sebe listy rohoviny víc rozkližoval). Toť moje zkušenost.

28.3.2019 20:25
Dany Lip

XXX.XXX.64.140

Je to nepraktické a hlavně pri čištění blízko strelky můžeš i ublížit. Potřeby na čištění ozub jsou dost ostré

28.3.2019 21:33
meandluckyhorse

XXX.XXX.215.130

Právě to mám v plánu používat na stěnu kopyta, jelikož obyčejným kopytním háčkem to moc nejde. I kovář říkal, že ty běžné kopyťáky jsou naprosto k ničemu, co se tedy týče těch kamínků.

Neregistrovaný uživatel

28.3.2019 21:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.3.2019 22:28
Uživatel s deaktivovaným účtem

meandluckyhorse napsal(a):
Právě to mám v plánu používat na stěnu kopyta, jelikož obyčejným kopytním háčkem to moc nejde. I kovář říkal, že ty běžné kopyťáky jsou naprosto k ničemu, co se tedy týče těch kamínků.

Doporučuji teplou vodu a rejzak 🤔

28.3.2019 23:45
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Stěnu jako zvenku? To se dá vzít klasickým háčkem a kartáčem.

29.3.2019 00:23
meandluckyhorse

XXX.XXX.215.130

Stenu jako zevnitr, podel bile cary. Viz obrazek..

29.3.2019 06:25
Dany Lip

XXX.XXX.64.140

Podél bílé čáry jsem to vždycky dělala kopytakem a slo to dobře

29.3.2019 06:33
akscha

XXX.XXX.26.89

Jen pridam malou zkusenost - osobne bych do bile cary moc nevrtala, pokud to neni vylozene nutne. Jeden cas jsem kobyle aktivne cistila i kazde smitko z bile cary a cim vic jsem cistila, tim byla bira cara porusenejsi a hlubsi a chytalo se do ni vic a vic kaminku. Dost rychle jsem prestala. Takze zkontrolovat ano, ale cistit jen to, co je nezbytne nutne. Pokud opravdu chcete/potrebujete cistit denne, primlouvala bych se za vodu a rejzak, tim bilou caru neposkodite.

Ono zrovna u kopyt mi tedy prijde, ze "caste myti krati ziti". Driv jsem poctive cistila kopyta pred a po jezdeni a u boxovych koni bojovala s hnilobou, ted davam prednost, kdyz v kopyte zustane pekny hlineny naboj z vybehu a nebo i z jezdeni...

29.3.2019 07:05
sisi58

XXX.XXX.191.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tímhle to jde docela dobře

https://www.kamir.cz/hacek-na-kopyta-s-kartackem

Jo tenhle se neohne, pokud zaberu. Ty, co mají ten kovový konec plechový, tak ty jsou k prdu, ohnou se. Já mám ještě háček udělaný ze šroubováku. Za těch xy let už je konec kulatý a musím fest zabrat. Ale má ten správný úhel!

29.3.2019 07:09
sisi58

XXX.XXX.191.1

akscha napsal(a):
Jen pridam malou zkusenost - osobne bych do bile cary moc nevrtala, pokud to neni vylozene nutne. Jeden cas jsem kobyle aktivne cistila i kazde smitko z bile cary a cim vic jsem cistila, tim byla bira cara porusenejsi a hlubsi a chytalo se do ni vic a vic kaminku. Dost rychle jsem prestala. Takze zkontrolovat ano, ale cistit jen to, co je nezbytne nutne. Pokud opravdu chcete/potrebujete cistit denne, primlouvala bych se za vodu a rejzak, tim bilou caru neposkodite.

Ono zrovna u kopyt mi tedy prijde, ze "caste myti krati ziti". Driv jsem poctive cistila kopyta pred a po jezdeni a u boxovych koni bojovala s hnilobou, ted davam prednost, kdyz v kopyte zustane pekny hlineny naboj z vybehu a nebo i z jezdeni...

Asi tak, souhlasím všemi deseti. Navíc ta hlína drží vodu, což se ocení v horkých dnech. Já před ježděním vyberu, aby kůň krz zaražený kámen nekulhal a po ježdění kouknu,jestli jsme nenabrali nový, ale jinak to nehrotím. Navíc domů jezdíme přes potok, tam vše namokne, tak proč si to zbytečně odstraňovat.

29.3.2019 08:34
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Upřímně řečeno - souhlasím s vámi holky. Kopyta čistím minimálně, jen se podívám, zda tam kůň něco nemá, když ano, vyberu mu to, když ne, ani nechytnu po kopytáku. POkud má kůň správný managment a kováře, víc aktivity spíš ublíží.

29.3.2019 10:21
helas

XXX.XXX.116.228

Moje kobyla měla kdysi dost rozšířenou bílou čáru jednu dobu - zavilý kamínek šel perfektně vydloubnout starým podkovákem ;-)

Neregistrovaný uživatel

29.3.2019 10:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Jo jo, ohýbání šroubováku na kopytník jsem si taky vzpomněla 😁

Přidejte reakci

Přidat smajlík