Zdravím, lze tímto kopytním háčkem od značky Strohm, běžně čistit kopyta? Děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Tímhle to jde docela dobře
https://www.kamir.cz/hacek-na-kopyta-s-kartackem
Uživatel s deaktivovaným účtem

meandluckyhorse
napsal(a):
Právě to mám v plánu používat na stěnu kopyta, jelikož obyčejným kopytním háčkem to moc nejde. I kovář říkal, že ty běžné kopyťáky jsou naprosto k ničemu, co se tedy týče těch kamínků.
Doporučuji teplou vodu a rejzak 🤔
Jen pridam malou zkusenost - osobne bych do bile cary moc nevrtala, pokud to neni vylozene nutne. Jeden cas jsem kobyle aktivne cistila i kazde smitko z bile cary a cim vic jsem cistila, tim byla bira cara porusenejsi a hlubsi a chytalo se do ni vic a vic kaminku. Dost rychle jsem prestala. Takze zkontrolovat ano, ale cistit jen to, co je nezbytne nutne. Pokud opravdu chcete/potrebujete cistit denne, primlouvala bych se za vodu a rejzak, tim bilou caru neposkodite.
Ono zrovna u kopyt mi tedy prijde, ze "caste myti krati ziti". Driv jsem poctive cistila kopyta pred a po jezdeni a u boxovych koni bojovala s hnilobou, ted davam prednost, kdyz v kopyte zustane pekny hlineny naboj z vybehu a nebo i z jezdeni...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tímhle to jde docela dobře
https://www.kamir.cz/hacek-na-kopyta-s-kartackem
Jo tenhle se neohne, pokud zaberu. Ty, co mají ten kovový konec plechový, tak ty jsou k prdu, ohnou se. Já mám ještě háček udělaný ze šroubováku. Za těch xy let už je konec kulatý a musím fest zabrat. Ale má ten správný úhel!
akscha
napsal(a):
Jen pridam malou zkusenost - osobne bych do bile cary moc nevrtala, pokud to neni vylozene nutne. Jeden cas jsem kobyle aktivne cistila i kazde smitko z bile cary a cim vic jsem cistila, tim byla bira cara porusenejsi a hlubsi a chytalo se do ni vic a vic kaminku. Dost rychle jsem prestala. Takze zkontrolovat ano, ale cistit jen to, co je nezbytne nutne. Pokud opravdu chcete/potrebujete cistit denne, primlouvala bych se za vodu a rejzak, tim bilou caru neposkodite.
Ono zrovna u kopyt mi tedy prijde, ze "caste myti krati ziti". Driv jsem poctive cistila kopyta pred a po jezdeni a u boxovych koni bojovala s hnilobou, ted davam prednost, kdyz v kopyte zustane pekny hlineny naboj z vybehu a nebo i z jezdeni...
Asi tak, souhlasím všemi deseti. Navíc ta hlína drží vodu, což se ocení v horkých dnech. Já před ježděním vyberu, aby kůň krz zaražený kámen nekulhal a po ježdění kouknu,jestli jsme nenabrali nový, ale jinak to nehrotím. Navíc domů jezdíme přes potok, tam vše namokne, tak proč si to zbytečně odstraňovat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Jo jo, ohýbání šroubováku na kopytník jsem si taky vzpomněla 😁