Dotaz - ztrácí svalovou hmotu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.3.2019 20:21
Deakova

XXX.XXX.5.128

Dobry den,
Chtela by jsem se zeptat zda nevite cim by to mohlo byt.
Mam kone 4 mesice vezla jsem si ho okolo 250km, byl odcerven den predtim nez jsem si ho vezla domu. Musel se dostat do stresové situace pri nakládání jelikoz to bylo složitější ale ted po 3 měsících mi zacal ztrácet svalovou hmotu na hřbetu a zadku. Veterinarka rikala ze je vse v poradku.
Nechala jsem mu odstranit sarkoid na břiše a vse snáší dobre.
Budu moc vděčná za kazdou radu
Dekuji

30.3.2019 20:31
Slon Indický

XXX.XXX.52.90

Pokud ztrácí hmotu na zádi a zadku, nejspíše hubne, a pokud to vidíte i při častém kontaktu, tak nejspíš i výrazně. Nepíšete nic o tom, v jakém je režimu, čím a v jakém množství je krmen, jakou má zátěž. Napomohla by i pořádná fotka koně, aby bylo vidět, v jakém stavu je. Odčervení před 4 měsíci je hezké, ale jakým přípravkem, ve správné dávce vzhledem k hmotnosti koně?
Stresová situace před 4 měsíci vliv mít nebude, bude mít vliv to, jak je na tom s krmením, prací a třeba i poměry ve stádě teď, a o tom neuvádíte žádné informace.

30.3.2019 20:47
Deakova

XXX.XXX.103.229

Ve stádě nekonfliktní, 24/7 venku s přístřeškem, prace pravidelne 2x týdně, ráno dostává jádro, jinak krmíme senem, vojteskou a davame i slamu

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.3.2019 20:57

Deakova napsal(a):
Ve stádě nekonfliktní, 24/7 venku s přístřeškem, prace pravidelne 2x týdně, ráno dostává jádro, jinak krmíme senem, vojteskou a davame i slamu

chybí opravdu důležitá informace a to je množství vyjádřené v kg. a velikost (optimální ČT 500- 600kg )koně.

30.3.2019 20:58
Deakova

XXX.XXX.103.229

Váží 600kg

30.3.2019 21:03

Deakova napsal(a):
Váží 600kg

Tak ještě jednou , ano váží 600kg- by měl tedy, má teď asi méně, důležití je kolik kg krmíte sena, slámy, vojtěšky.......doplníte i věk koně?
práce 2x týdně není svaly budující trenink, pokud koník dříve jezdil pravidelně každý den, mohl být víc osvalen.

30.3.2019 21:21
Slon Indický

XXX.XXX.52.90

Pokud je 24/7 venku, tak to pro něj mohlo být v zimě dost náročné, teď navíc výměna srsti, to neprospívá nikomu. Kolik mu je let? Práce 2x týdně intenzivní? To by mohl být problém.
Spíš to ale vidím na problém na druhém konci vidlí - seno má k dispozici trvale, nebo dávkované? A jádro je obecný pojem, co a kolik přesně dostává? To je jako říct ráno snídám, tak proč hubnu...

30.3.2019 22:14

Deakova napsal(a):
Váží 600kg

To je hezké, ale jedná se o ČT, poníka, haflinga nebo Norika? Jak je starý? Jste si jistá, že byl den před převozem odčerven?

30.3.2019 22:33
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Deakova napsal(a):

A než jste ho koupila, tak byl taky v režimu 24/7?

31.3.2019 19:35
Arbora

XXX.XXX.41.81

Môj valach už zahájil pastevnú sezónu, hoci tráva ešte o tom úplne presvedčivá nie je. Takže hoci má seno k dispozícii 24/7, k tomu príkrm jadrom 2x denne, aj tak trochu málo zhodil. Jemu to teda na škodu nie je, lebo v zime sa vždy vyžerie do nezdravých rozmerov, ale zvážila by som tento variant.
Každopádne, základ je vyšetriť krv, zistiť naozaj koľko kôň žerie-že je nekonfliktný môže znamnenať, že sa k senu nedostane, zvážiť vredy, úpravu zubov, opätovné odčervenie-pOkiaľ bol prípravok nevhodný, málo, alebo bol kôň viac začervený. Určite by som pridala základnú minerálku, napr nedostazok selénu sa prejavuje u koní chudnutím. Je toho naozaj veľa, čo môže spôsobovať chudnutie.

1.4.2019 11:40

Co je to za plemeno a jak je starý?

2.4.2019 08:15
lostlostlostlost1234

XXX.XXX.172.70

Pozor to,ze je kun odcerven jeste neznamena,ze nemuze byt zacerveny.Dokonce ani rozbory trusu nemusi parazity potvrdit a presto muze byt kun zacerveny a to silne.nekdy se bohuzel stane,ze paraziti jsou odolni,treba strongili.Doporucuju odcervit Equistrongem a nebo nejlepe Equimoxinem ten je hodne silny.

2.4.2019 08:38
koně

XXX.XXX.174.63

Deakova napsal(a):
Dobry den,
Chtela by jsem se zeptat zda nevite cim by to mohlo byt.
Mam kone 4 mesice vezla jsem si ho okolo 250km, byl odcerven den predtim nez jsem si ho vezla domu. Musel se dostat do stresové situace pri nakládání jelikoz to bylo složitější ale ted po 3 měsících mi zacal ztrácet svalovou hmotu na hřbetu a zadku. Veterinarka rikala ze je vse v poradku.
Nechala jsem mu odstranit sarkoid na břiše a vse snáší dobre.
Budu moc vděčná za kazdou radu
Dekuji

Ideální by bylo mu dát víc nažrat
Stres má určitě,zvykání na nové prostředí trvá.Možná má jiný režim,to jste neuvedla
Takže co krmíte,mu evidentně nestačí .Přidejte a uvidíte

quidoa

4.4.2019 18:26
quidoa

XXX.XXX.109.153

Dobrý den,
bude to ze stresu, nové prostředí atp. Pokud je to možné choďte častěji na klidné, krokové vyjížďky, ale třeba i jen na ruce. Budujte vztah, přidejte lněné semínko, seno, meduňku, himalájskou sůl.
S jádrem ale také opatrně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík