Přepis koně na nového majitele

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.4.2019 11:01
Smart

XXX.XXX.116.195

Dobrý den,
zajímá mě jestli současný majitel koně, musí být zapsaný v průkazu koně aby mi ho mohl prodat? Jde o to, že ho mají chviličku a průkaz koně do Slatiňan ještě neposílali. Šlo by mi ho prodat aniž by se před tím museli zapisovat do průkazu? Další otázka, jak dlouho trvá přepis na nového majitele a co vše je k tomu potřeba?

Děkuji

4.4.2019 11:14
Moyda

XXX.XXX.74.8

Jednoduchý ať vám vyplní dvě hlášenky. Jedna potvrdí převod koně na současného majitele a druhá z něj na vás. Obě pošlete s průkazem na evidenci a tam to přepíší.

qasak

4.4.2019 11:16
qasak

XXX.XXX.149.99

V průkazu být zapsaný nemusí, průkaz není dokladem o vlastnictví zvířete, rozhodující je smlouva.
Ale asi bych si bývalé majitele i koně dobře prověřil, pokud koně nemají tak dlouho, aby řešili přepis a už ho znovu prodávají, pak bude nejspíš někde problém.
Aby tu za chvíli nebylo další téma typu: kradený kůň, skrytá vada atd.....

4.4.2019 11:20
Smart

XXX.XXX.116.195

qasak napsal(a):
V průkazu být zapsaný nemusí, průkaz není dokladem o vlastnictví zvířete, rozhodující je smlouva.
Ale asi bych si bývalé majitele i koně dobře prověřil, pokud koně nemají tak dlouho, aby řešili přepis a už ho znovu prodávají, pak bude nejspíš někde problém.
Aby tu za chvíli nebylo další téma typu: kradený kůň, skrytá vada atd.....

Nebojte se. Koně znám, znám i bývalého majitele a znám i okolnosti.... Ale jsou to osobní věci, které nechci řešit :-). Jinak děkuji za radu :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík