Znáte chovatelku/majitelku IC

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.4.2019 21:27
Boreček

XXX.XXX.32.115

Dobrý den, chci se JEN poptat. 🙋‍♀️ Procházím inzeráty na Bazoši a zvažuji koupi nějakého koníka. A v Brně (okolo nebo tak nejak) přidává paní Špiříková(říká si Wiky) hooodne irských cobiků. Mám pro IC slabost, ale tohle mi přijde zvlâštni. Koně má pěkně, ale jaká je realita? Nemáte někdo zkušenosti? Neznáte ji někdo? A nebo nevíte o nějakým IC v okolí olomouckého kraje?

PS: Nechci aby to vypadalo špatně, jen se chci poptat ať to vidím i z druhé strany. A vím do čeho bych případně šla. Takže tyto narážky si PROSÍM nechte. 😇

Děkuji moc a cokoliv vás napadne tak pište. 😎😇

11.4.2019 15:05
Majdalenka66

XXX.XXX.92.111

Zdravím,pokud vím tak Wiki je spojená s paní Sejpkovou. Po kauze s hříběcí se cobíci rozhodili do těchto spřátelených stájí,včetně Brna

11.4.2019 19:16
jesie

XXX.XXX.35.227

Boreček napsal(a):
Dobrý den, chci se JEN poptat. 🙋‍♀️ Procházím inzeráty na Bazoši a zvažuji koupi nějakého koníka. A v Brně (okolo nebo tak nejak) přidává paní Špiříková(říká si Wiky) hooodne irských cobiků. Mám pro IC slabost, ale tohle mi přijde zvlâštni. Koně má pěkně, ale jaká je realita? Nemáte někdo zkušenosti? Neznáte ji někdo? A nebo nevíte o nějakým IC v okolí olomouckého kraje?

PS: Nechci aby to vypadalo špatně, jen se chci poptat ať to vidím i z druhé strany. A vím do čeho bych případně šla. Takže tyto narážky si PROSÍM nechte. 😇

Děkuji moc a cokoliv vás napadne tak pište. 😎😇

Ano,viz příspěvěk níže...paní Špiříková spolupracuje s paní Sejpkovou.

Paní Sejpková přiveze IC z Irska,ztažené z pastvin,s pochybným zdravím a pak je rozmístí do několika spřátelených stájí po republice na "obsednutí a přiježdění" . Minulý rok přivezli hříběcí a díky tomu se muselo rušit i několik oficiálních závodů,aniž by byli nějak potrestáni viníci.

Sama paní Špiříková asi nebude špatný člověk,ale jak sama přiznala,něčím se živit musí a paní Sejpková dobře platí.

Takže já jsem se shodou okolností před 2 lety dostala do stáje,kde prodávali IC kobylku od paní Sejpkové. JSem ráda,že jsem nekoupila,neseděli mi některé informace.
Obsednutí a přiježdění v této stáji mi přišlo taky dost úsměvné a tvrzení,že koník je vhodný pro začátečníka mě už úplně odradilo...

12.4.2019 10:22
rennie111

XXX.XXX.43.146

Ja som vlani na jeseň zháňala coba a so slečnou Wiki bola komunikácia dosť ťažká, nebola ochotná poslať mimo fotiek ktoré mali na inzerátoch žiadne ďalšie v postoji ani natočiť video. Jej odpoveď bola, že na to nemá čas a mám prísť osobne. Keďže to ale nemám k nim na skok tak ma to dosť odradilo a myslím si, že v dnešnej dobe to naozaj nemôže byť problém natočiť video na mobil hlavne keď tvrdila že s koňmi denne robia. A potom som hľadala vyššieho koňa a tie jej informácie, že výška je 145 - 155 sú tiež dosť mätúce, to nie sú schopní toho koňa normálne odmerať?! Jednalo sa všetko o dospelé kone ktoré už nemali kam rásť. A keď som ešte zistila, že sú to kone od p. Sejpkovej tak už bolo rozhodnuté že kúpim radšej inde.

12.4.2019 11:02
Boreček

XXX.XXX.32.48

Děkuji všem moc za objasnění. 😎

Takže se poohlédnout někde jinde, co? 😶

12.4.2019 12:28
Majdalenka66

XXX.XXX.92.111

Pokud máte fb tak koukněte na stránku Irský cob v České republice.Je tam spousta fajn lidí i chovatelů a když se poptáte tam tak máte jistotu a šanci ,že najdete svého vysněného cobíka.

Katsy

14.4.2019 21:20
Katsy

XXX.XXX.162.251

rennie111 napsal(a):
Ja som vlani na jeseň zháňala coba a so slečnou Wiki bola komunikácia dosť ťažká, nebola ochotná poslať mimo fotiek ktoré mali na inzerátoch žiadne ďalšie v postoji ani natočiť video. Jej odpoveď bola, že na to nemá čas a mám prísť osobne. Keďže to ale nemám k nim na skok tak ma to dosť odradilo a myslím si, že v dnešnej dobe to naozaj nemôže byť problém natočiť video na mobil hlavne keď tvrdila že s koňmi denne robia. A potom som hľadala vyššieho koňa a tie jej informácie, že výška je 145 - 155 sú tiež dosť mätúce, to nie sú schopní toho koňa normálne odmerať?! Jednalo sa všetko o dospelé kone ktoré už nemali kam rásť. A keď som ešte zistila, že sú to kone od p. Sejpkovej tak už bolo rozhodnuté že kúpim radšej inde.

Tak ono se těžko fotí a měří, když tam ti koně ještě dost možná ani nejsou. Fotky jsou kolikrát ze stejného místa, ač se koně dle místa inzerenta nachází na opačných koncích republiky a někdy jde s trochou pečlivosti i poznat, že fotky ani nejsou nafocené v ČR. Ale říct, že koně mají teoreticky KVH 150+ to vypadá líp, že jo, když nemalá část lidí shání irského coba kolem 155 cm a více (byť je to skoro sci-fi a většina těch koní má do 150 cm - což teda není nijak na škodu, výšku doženou mohutností)

Přidejte reakci

Přidat smajlík