Dobry den ,mám mladou kobylu ,která má slabší jednu nohu . Podle více vet. i fyzio. má vše čisté ale stále řešíme čím to muže být Kovař na ni dojiždí častěji . Kobyla chodí venku i na jízdárně úplně v pohodě projevuje se to u ni jen zakopnutim v kroku a nebo v klusu spíše venku ( když ji mám shromážděnou tak ne, jen když jde volně a nebo z přechodu do pomalejsiho tempa když povolim úplně otěže tak si natáhne hlavu dolu a většinou zakopne jak se ji položí váha více dopředu ) pak se ji to projevuje když je déle na kruhu ( jde vidět jak nohu lehce uvolňuje ) a nebo když dele stojí . Pak to vypadá jako by lehce zakulhala .
Jako 3leta dělala zkoušky a to si prý nikdo ničeho nevšimnul . V minulosti neměla mír žádné zranění
Chci se zeptat nemáte to někdo u koně podobně ? Nebo jak pracovat aby se posílila napr kavalety nebo nějak obohatit terén? Klidně i rada co by to mohlo být ale (vet. jsme vyzkoušeli více a snímky má taky čisté )
Máme povoleno normalne pracovat krom většího skákání a dlouhé přeježdovani na kruhu .
Kobyla je teplokrevná byla kupovana za účelem hobby sportu
Okrem klasického nasvalovania kavaletami a pravideľnou prácou ma ešte napadlo vyskúšať Dornovu metódu. Mám s ňou dobré skúsenosti hlavne u psov, aj na veci kde fyzio povedala OK tak sme to dornovkou ešte vylepšili. Ublížiť to nemôže tak ak chcete skúste si o tom niečo pozrieť a nájsť niekoho vo Vašom okolí, v ČR poznám len týchto tak môžete skúsiť nájsť niekoho z vašej oblasti: https://dornovametoda-zvirata.cz/doporuceni-terapeute/
rennie111
napsal(a):
Okrem klasického nasvalovania kavaletami a pravideľnou prácou ma ešte napadlo vyskúšať Dornovu metódu. Mám s ňou dobré skúsenosti hlavne u psov, aj na veci kde fyzio povedala OK tak sme to dornovkou ešte vylepšili. Ublížiť to nemôže tak ak chcete skúste si o tom niečo pozrieť a nájsť niekoho vo Vašom okolí, v ČR poznám len týchto tak môžete skúsiť nájsť niekoho z vašej oblasti: https://dornovametoda-zvirata.cz/doporuceni-terapeute/
Diky moc , určitě mrknu a něco si otom přečtu , popravdě o takové léčbě nic nevím
Uživatel s deaktivovaným účtem

Co nerv? od lopatky až dolu.... někdy se objevuje tvz. kulhání z ruky..... nebo je prostě koník "lempl ", zakopne i na rovině....
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Co nerv? od lopatky až dolu.... někdy se objevuje tvz. kulhání z ruky..... nebo je prostě koník "lempl ", zakopne i na rovině....
No ja pravé vůbec nevím byly na ni už asi 4 vet a často volany fyzio (máme dělané snímky kde je vše čisté různé ohybovky a další vyšetření ) nikde nic není vidět ale mě přijde že to není 2x normalni
Jako venku by mi to až tolik nevadilo když nejde úplně na zahozene otěži a nebo jakoby nepřenese váhu úplně na přední nohy jde v pohodě . Spis tím ze byla kupovana aspoň do hybby sportu jako mladý zdravý kůň ale moc se mi ji nechce do ničeho většího tahat když nevím o co jde