Western ...zase suché fleky

Quarter Horse
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.4.2019 04:59
Luky28

XXX.XXX.185.109

Zdravím, znovu a stále dookola tá istá téma :) Suché fleky.

Prosím o názor. Je to môj 12 ročný valach QHxČT Vyšší kohútik a široký chrbát.

Mám sedlo na mieru a v poslednom čase sa mi začali ukazovať tieto suché fleky.

V tomto prípade som skúšala filcovu tenku deku . Štandardne používam hrubšiu filcovu Mayatex. Pri tenkej sa mi suché fleky zvýraznili.

Snažila som sa spraviť detalnejšie fotky. Koník v zime je jazdený rekreačne. Je menej osvalený a
Myslíte , že mu je sedlo úzke alebo široke? Aký je váš nazor. Za akúkoľvek informáciu Ďakujem.

17.4.2019 20:22
eenika

XXX.XXX.68.102

A fotka sedla na koni po dotahnuti?

18.4.2019 08:07
Luky28

XXX.XXX.185.109

eenika pokusim sa dnes alebo zajtra nafotiť kona so sedlom

18.4.2019 09:04
anobbona

XXX.XXX.84.98

Odpovidas si sam(a) "Pri tenkej sa mi suché fleky zvýraznili. "

Sedlo bude tedy nejspis siroke.

Fotka nasedlaneho kone - nejlepe bez decky - foto z boku celeho nasedlaneho kone a foto komory....treba to pujde poznat

19.4.2019 09:24
Luky28

XXX.XXX.37.211

Zdravim , takze tu su fotky dotiahnuteho sedla bez deky a potom pokus, kde som vypodlozila predok. Isla som na vychadzku, a po vychadzke s vypodlozenim sedla to vyzerra lepsie. Co poviete?

19.4.2019 20:34
eenika

XXX.XXX.68.102

Ja bych se priklanela spise k variante, ze je sedlo uzke. Kdyz se kouknete i na 8. a 9. fotku, tak jdou videt uz i bile chlupy na suchych mistech. Ty vznikaji prilisnym tlakem na cibulku chlupu. Neni receno, ze ubranim sily deky a zvetsenim fleku musi znamenat sirsi sedlo. Ono pokud je silnejsi deka z kvalitniho, pevneho materialu (napr. Filc), tak dokaze lip nektere nedokonalosti sedla vyrovnat, vytlumit a celkove sedlo vyzvedne vyse nad kone /coz ale neni reseni pro komfort kone/. Navic uz na prvni fotce jde videt, jak jde sedlo do kone. Je to sice uz v mistech, kde neni kostra, ale kdyby nebyla takto zauhlena kostra, tak by ani ta kuze nebyla takto napěchovana na koni.
Vypodlozeni jen vpredu taky neni ok. Kouknete na ty polamane chlupy.

19.4.2019 23:10
Luky28

XXX.XXX.234.214

eenika.... dakujem za postrehy.... fuha... takze vymenit sedlo....

19.4.2019 23:15
Luky28

XXX.XXX.234.214

este ma napadlo.... ked som ho nasedlala a dotiahla bez deky a sadla do sedla, sedlo sa stale pohybovalo...( dolava , doprava s bez problemov) bolo by to tak aj v pripade ze je uzke? este som vedela aj s pohodlim strcit ruku prave tam kde som predpokladala ze ho tlaci.... nerozumiem tomu ... ,ze by sa mi v 12 . roku takto prestaval?

20.4.2019 10:12
ivkab

XXX.XXX.82.77

Luky28 napsal(a):
este ma napadlo.... ked som ho nasedlala a dotiahla bez deky a sadla do sedla, sedlo sa stale pohybovalo...( dolava , doprava s bez problemov) bolo by to tak aj v pripade ze je uzke? este som vedela aj s pohodlim strcit ruku prave tam kde som predpokladala ze ho tlaci.... nerozumiem tomu ... ,ze by sa mi v 12 . roku takto prestaval?

Není úzké , pokud dobře vidím,není třeba pořizovat nové,vyměňte maximálně deku.Tady v se pořád řeší sedla "na míru"..jenže ani sedlo na míru,nebude sedět pořád dokonale tip ťop a bez nějakého toho flíčku,které jsou mimochodem kolikrát taky pěkně zavádějící.Až koník bude v letní srsti,tak ty "fleky"..budou zase vypadat jinak.

20.4.2019 10:57
anobbona

XXX.XXX.84.98

Podle me je široké, lezi skoro na kohoutku a lyziny nelezi na hrbetnich svalech

20.4.2019 12:05
ivkab

XXX.XXX.82.77

anobbona napsal(a):
Podle me je široké, lezi skoro na kohoutku a lyziny nelezi na hrbetnich svalech

Přesně tak

Přidejte reakci

Přidat smajlík