Mouchy a už zase mouchy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.4.2019 17:53

Dobrý den,

mouchy začaly zase otravovat, tak bych chtěla kobylce pořídit repelent. Je jich ale tolik. Máte někdo zkušenosti s repelentem do Waldhausena?? Je účinný? Vydrží? Nevypotí se??

Díky moc

17.4.2019 19:32
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den,

mouchy začaly zase otravovat, tak bych chtěla kobylce pořídit repelent. Je jich ale tolik. Máte někdo zkušenosti s repelentem do Waldhausena?? Je účinný? Vydrží? Nevypotí se??

Díky moc

1l kvasného 8% octa na 10l vody.

17.4.2019 20:05
sisi58

XXX.XXX.191.1

Obyčejné mouchy jsou sice otravné a to je tak všechno. Nechte repelent až proti kousajícímu hmyzu.
Pokud ovšem nemáte muchaře.A ještě jedna věc, repelenty, co zahání mouchy, neúčinkují na bzikavky a ovády a naopak.

17.4.2019 20:44
Malkina

XXX.XXX.24.238

Je zajímavý,že jsou koně na který mouchy skoro nejdou a zas jiný který otravujou neskutečně.U nás taky hmyzáci jdou spíš po mně a manžela nechávaj bejt-zajímalo by mne čím to je..

17.4.2019 21:18
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Malkina napsal(a):
Je zajímavý,že jsou koně na který mouchy skoro nejdou a zas jiný který otravujou neskutečně.U nás taky hmyzáci jdou spíš po mně a manžela nechávaj bejt-zajímalo by mne čím to je..

U nás je to stejné, chlapa vyloženě pronásledují hejna komárů, já vedle něj schytám tak jeden dva štípance. Kdybych to neviděla na vlastní oči, neuvěřím. Má to od dětství, údajně chytil i čmelíky. V minulosti se o tom diskutovalo na Zpovědnici a došli k závěru, že na krevní skupinu nula negativní jdou hmyzáci hodně. Ale byl to jen malý počet diskutujících, tak bych to nějak vyloženě jako fakt nebrala. Chlap se taky víc potí, tak třeba i tím hmyz láká.

17.4.2019 21:45
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dotaz napsal(a):
U nás je to stejné, chlapa vyloženě pronásledují hejna komárů, já vedle něj schytám tak jeden dva štípance. Kdybych to neviděla na vlastní oči, neuvěřím. Má to od dětství, údajně chytil i čmelíky. V minulosti se o tom diskutovalo na Zpovědnici a došli k závěru, že na krevní skupinu nula negativní jdou hmyzáci hodně. Ale byl to jen malý počet diskutujících, tak bych to nějak vyloženě jako fakt nebrala. Chlap se taky víc potí, tak třeba i tím hmyz láká.

Když je u nás v ložnici komár, já v klidu spím a manžel lítá s polštářem,že h a j z l a zabije, jinak se nevyspí. Asi má "sladkou krev (manžel, ne komár).

18.4.2019 04:59
Malkina

XXX.XXX.24.238

Dotaz napsal(a):

Já mám 0+ asi jim stačí jakákoliv nulka

18.4.2019 08:56
kapička

XXX.XXX.64.44

Dotaz napsal(a):

Já jsem 0 negativní a nějak jsem si hmyzáků kolem mě nevšimla. Takové klíště jsem měla zakouslé možná před 15 lety ne-li ještě dýl (ťuk ťuk) A to nepoužívám repelenty, chodím ve vysoké trávě v kraťasech, z koní furt nějaké tahám

18.4.2019 11:27
Malkina

XXX.XXX.24.238

Tak to možná bude nějaká hormonální přitažlivost -já to měla nejhorší v těhotenství,to mně v lese poštípaly nějaký mrchy tak že ze štípanců tekla krev a hojily se měsíc.Nikoho jinýho si nevšimly,přestože tam mimo mne bylo ještě sedm lidí..

18.4.2019 15:45
liva

XXX.XXX.226.96

Mám A+ a žerou mě ve velkém taky...
Ale k repelentům...
Vypocují se všechny. Některý vydrží déle, na opravdu zpoceném koni nefunguje nic.
To, že některé repelenty vydrží týden... taky není moc pravda. Ani u koně, který je pouze ve výběhu..
A navíc v každé oblasti funguje jiný.
U nás, na jihu Brna funguje nejlépe Endure, Absorine + -...
Jednoduše řečeno, krátkodobě fungují všechny, dlouhodobě žádný.

20.4.2019 09:53

Ji asi jako Liva, repelenty střídám a koníka stříkám a mažu- roztírám jemným kartáčem , který si postříkám repelentem(hlava a pod očima, mezinoží, stříkám krk, tělo a záda) před ježděním , pak koni opocená místa umeju a opět naaplikuju repelent. úplně se neomezí počet hmyzáků, ale výrazně sníží....

Přidejte reakci

Přidat smajlík